Vallgrav!!

Just nu har vi en vallgrav utanför huset. Jag tyckte att vi skulle fylla den med vatten och bygga en lite bro som vi kunde hiss upp och ner...."The enemy is coming, raise the bridge!!!" Thomas tittade på mig som om jag kanske skulle behöva professionel hjälp....Hmm, jag som tyckte att jag var så vitsig...

O så var det en grop här.......o så två till men nu vill inte uppladdningen av bilder fungera....

Jag kunde som sagt inte ta in hästarna den vägen som jag brukar utan fick gå bakhållet genom paddocken. Masi tyckte att det var jätte läskigt. Men det  var inte helt oväntat....

Nu ösregnar det, men jag tänket inte klaga. Vädret för i morgon ser inte speciellt lovande ut, regn och storm. Jag hade planerat att rida en sväng direkt efter jobbet eftersom jag slutar tidigt. Men jag tror inte att jag efter 2 månaders rid vila vill hoppa upp på Masi och rida i storm...Tråkigt, hade sett framemot att rida. Men det får bli gymmet på kvällen istället. På eftermiddagen ska vi träffa en jurist på banken och fixa ett sambo avtal.

Nu ska jag dra på mina stövlar och fodra hästarna. Sen blir det kudden och spikmattan...

(Det gick förresten jättebra att kolla på hästhoppningen live på datorn!! Dock somnade jag till en liten stund men lyckades se de mest intressanta ryttarna/hästarna...)


Bombnerslag

Jag tror att det har slagit ner en bomb hos oss. Thomas han gräver rakt igenom hela gården så att vi kan sätta ner rören som ska gå från brunnen ner i dräneringsrören....RAKT igenom gården....Hur jag ska få in hästarna det vet jag inte för han gräver ju precis där jag ska gå med dem. Hela gårdsplanen ser förjävlig ut...Jag vill inte gå ut o se på det mer. plus att vi har 2 djupa hål i trädgården där dräneringen går. Det är dit han ska gräva...

Ska ta bilder sen.

Nu tänkte jag försöka titta på hästhoppning från Göteborg på SvtPlay, men jag undrar om vårt modem orkar det. Hoppas....

Vill inte gå ut

Jag skulle lätt kunna stanna inne hela dagen idag. Dagen började med uppehåll och solen tittade fram lite och det kändes som vår. Släppte ut hästarna, fixade klart i stallet, diskade, dammsög lite snabbt innan jag körde iväg och tränade. Väl hemma så började det o regna och blåsa. Svinkallt!

Thomas och Jerry håller på att gräva klart avloppet och det ser allt annat än roligt ut på vår gårdsplan just nu.


Lera lera lera överallt. Det enda man kan ha på sig om man går utanför dörren är gummistövlar...Tack o lov för mina svarta Nokia gummistövlar. Finns inga bättre gummistövlar än de...


Bilder!
Masi i solnedgången


En enda bild av typ 100 som blev bra på Peace

Filmade Junior när ahn busade i snön så jag ska ladda upp det i morgon.

Sol!

Det var längesen vi hade sol. Och i kombination med plusgrader känns det helt otroligt. Snön töar för fullt. Ryckte av täckena från hästarna när jag kom hem och nu står de och mumsar på lite hö och ser hur nöjda ut som helst. Ska vila en stund nu och sen ut och fixa i stallet.  Ska ta lite bilder på pollisarna också, för det var ju ett tag sedan sist.

Fredag igen

Jaha då var det fredag igen....och sista dagarna i februari. Snart ny månad. Undrar lite vart februari tog vägen...

det har varit plus grader hela natten och igår kväll regnade det när jag var ute och nattade hästarna. Så nu är gårdsplanen täckt av is och en enda stor skridsko bana. Måste ute och sanda lite nu innan jag släpper ut hästarna, annars lär både jag och de gå omkull.

Jag måste köra lite tidigare för jag ska in till bageriet och handla lite fikabröd. Jag har nämligen varit anställd i ett helt år nu. Med tanke på att jag bara skulle vara där i 2,5 månad så är det väl ganska bra jobbat. Ett år har verkligen flugit förbi. Hoppas att jag får stanna lite till. Trivs så bra, men det är ju en bit att köra varje dag.
Nya kläder

Idag fick jag ett sms när jag var på jobbet...Mina kläder som jag beställde har kommit, ja en del i alla fall. Några plagg levereras om en ca en månad. Så på vägen hem körde jag och hämtade paketet. Det är lite som julafton. Och som alltid så passar allt jag har beställlt! En gång har jag skickat tillbaka en skjorta, men annars har allt passat. Det var verkligen välbehövligt att få lite nya kläder. Nu behövre jag bara lite jeans. 2 par av mina gamla har gått sönder. Kan förvisso sy dem men det är inte alltid det blir så snyggt. Nu hoppas jag att det blir sommar snart så man kan använda de lite mer sommriga och tunnar kläderna. Det har faktiskt varit plusgrader hela dagen och det har töat lite.


Mobilt inlägg

Tänkte försöka göra ett mobilt inlägg för att se om det funkar.

Snart helg

Nu är det snart helg igen! Torsdag i morgon. Trots lite huvudvärk har jag tränat ikväll.Blev 25 minuter på crosstrainern och sen provade jag rodd maskinen men gillade inte den. Det kändes ju ingenting så jag körde hela styrke programmet istället. Skönt var det.

Nu ska jag snart väcka Junior som sover framför kaminen och gå ut o natta hästarna. De har lovat mera snö inatt. Tänker inte kommentera det mer än så....

Lite snabbt nu...

somnade på soffan igår så det blev inget inlägg. Jag slutade tidigt igår och det är alltid skönt. Ännu roligare hade det varit om det inte hade varit någon snö så jag hade kunnat rida. Det kom mer snö i går morse. Och jag kunde knappt ta mig hem (på grusvägen) för den var såklart inte plogad. Sen började det snöa igen på eftermiddagen och snöade hela kvällen och natten så nu är är massor med snö igen.

Jag väntade på att gubben som plogar vår väg skulle komma. Jag ville träna. Men han kom inte så jag körde ändå och tänkte att han kanske har plogat tills jag kom hem, men inte det heller. Han vrålade förbi med plogen nu i morse precis innan klockan ringde.

Träningen då? Jo eftersom jag satt o väntade på att vägen skulle bli plogad så sprang tiden iväg lite. Jag körde 10 minuter på cykel på det alpina programmet. Körde på hårt så det blev lite svettigt. Sen körde jag hela styrke passet och lade på lite mera vikter denna gången eftersom jag tyckte att det var lite lätt denna gången. det kändes i armarna efteråt. Men ingebn direkt träningsvärk idag.

Snart dags att släppa ut hästarna. Masis ben blir lite bättre. När jag tog in han igår så kunde jag varken se eller känna att det skulle ha varit varmt eller svullet. Nu i morse var det lite tjockt på insidan men inte lika mycket som innan.

Nu kåste jag fixa mig i ordning innan jag ska släppa ut hästarna...

Deprimerad

Örk, är helt uttråkad nu. Tur att det är måndag i morgon så man kan köra till jobbet och göra lite nytta. Har precis beställt lite kläder från H&M. Behöver lite nytt och fräscht. Hoppas det blir bra. Men det mesta som jag har beställt innan har varit bra och passat.

Hästarna tycker att det är så tråkigt i hagen. Inget att göra. De har inte rört sig många meter idag. Hade tänkt gå på en promenad med Masi idag men eftersom det var varmt igår och blev kallt i natt så är det snor halt på vägen....

Får väl fixa till det sista på hans man idag.

Vädret spelar spratt

Igår var det ok väder, snön töade och solen tittade fram lite under dagen. Igår kväll kom det blötsnö. Sen började det blåsa rejält. Och nu på morgonen är det minus 5, blåser fortfarande mycket och snöar....I don´t like!! Vår väderstation visar minus 18 i vinden...Brrr.

Masis ben är fortfarande svullet. Men inte alls lika mycket idag som det var igår morse. Så förhoppningsvis går det åt rätt håll.

Märkte igår när jag stod o borstade han att han börjar fälla!! Ett litet täcken på vår i alla fall. Men det kommer att ta tid, med tanke på vilken bamse päls han har.

Får väl släppa ut hästarna snart, fast de inte alls vill gå ut.

Lördag (gäsp)

Sitter här och gäspar, trött och mätt. Inget bra på tv heller. Inte än i alla fall

Vi började dagen med födelsedags kalas i Snårestad. Alltid trevligt med framdukad frukost. Fortsatte med städning av huset (Thomas hjälpte faktiskt till) så nu är här rent och fint. Hur länge, det vet jag inte. Bäddade rent i sängen och det känns så lockande att krypa ner under täckena nu.

Masis ben var super tjockt i morse när jag lindade av han. Men han var inte varm varken på benet eller hoven. Han rörde sig precis som normat när jag tog ut han. Nu när jag tog in dem så var det rätt så bra. Man kan fortfarande känna att det är lite svullet på insidan av benet, men det har gått ner massor under dagen. Köpte i alla fall kyllera idag så jag ska smeta på det ikväll när jag nattar dem.

Hittade något nytt på Granngården!

Morotspellets,  typ som godis eller belöning åt hästar. Köpte ett paket (bara 1 kg). Måste ju testa. Masi tyckte att det var riktigt mumsigt, Peace också. Och Junior också, han tuggade i sig det som jag tappade.

Och nu är jag uttråkad...

Soffläge intaget

Nu är det fredag, alla måsten är borta. Nu tar jag det lugnt. Surfar runt på internet, kollar in lite nya snygga kläder på hm. Behöver lite nytt och fräscht.

Det har börjat töa idag. När jag körde från jobb var det värsta snöstormen. Snöflingorna var stora som fem kronor. Väl hemma så regnade det. Och hela eftermiddagen var det antingen snö eller regn. Hästarna fick komma in lite tidigare och det var uppskattat av båda två.

De fick lite mat medan jag fixade mat åt pojkarna, sedan pysslade jag om dem lite extra. Ryckte Masis man lite men får ta mera i morgon. Upptäckte att Masi är lite svullen på insidan av vänster bakben. Han verkar inte ha ont och senast igår så såg jag honom springa obehindrat i hagen så jag hoppas att det bara är som han har halkat till i hagen. Ska i alla fall linda benet till natten och se om det hjälper. Har slut på kylleran som jag annars bruka använda så jag får in på Granngården och handla det imorgon.


Masi har fårmågan att kunna posera, först framifrån...


Sedan tar vi en bild från den bästa sidan...


Tyvärr besitter inte Peace samma förmåga som Masi att posera fint


Ego!

Ogilla

Ogillar snö, idiot bilister och...säkert något annat också. Det började snöa på eftermiddagen, först bara lite, men sen helt plötsligt så tog det i rejält. Inget roligt alls. Vill bara hem men jobbade till 5. Hästarna var inte alls glada när jag kom hem. De stampade och vankade och såg sura ut. Masi visste inte på vilket håll han skulle gå, framlänges, baklänges eller sidlänges. Snart får jag nog inte ut Masi ur stallet mer, får dra honom ut på morgnarna. Snart vill han väl inte ens lämna boxen.

Är trött på snön nu, vet att jag har tjatat om det ett antal gånger nu, men nu är jag rikitgt riktigt trött. Trött på allt släpande av vatten till stallet, trött på blöta täcken som ska bäras ner i källern för att torka till nästa dag, trött på styltor under hovarna som gör att hästarna glider rundor i stallgången, trött på snö i stallet, trött på att knappt kunna ta mig till gödselhögen pga all snö, trött på tjocka täcken, trött på att skotta snö.

Kanske ta ut alla 34 semesterdagar nu på en gång och gå i ide och inte stiga upp på 34 dagar. Mix Meapol har en tävling där man kan vinna en resa till Las Playitas i en vecka. Det enda man behöver göra är att se till att någon nominerar en till resan så kanske man får följa med. Just nu är där 21 grader. En hel vecka i värmen och solen...kanske se till att Thomas nominerar mig....Hade inte varit fel.

Känner mig som ett lik

Gud vad trött jag är idag. Mina ögon ser inte riktigt kloka ut. De är helt svullna. Jobbade ju till halv 5 och så hade vi personalmöte 18-20.30. Hann inte hem i mellan så det var bara att försöka döda tid. Fast jag gick och lade mig i normal tid så känns det som att jag knappt sovit alls. Har precis varit ute och fodrat hästarna. Ska försöka vakna till liv nu. Måste fixa stallet innan jag kör till jobbet. Jobbar till 5 idag. Tur att jag har en kort dag i morgon 7-13. Skulle verkligen behöva lite semester nu. Har 34 dagar som jag kan ta ut men det känns inte så roligt att ta ut dem nu när det är så tråkigt väder. Bättre att spara dem tills det börjar bli lite varmare.

Det ska tydligen snöa idag. Behövs det verkligen? Det är väl tillräckligt deprimerande som det är. Det blåser ockå så det kommer ju att bli jätteroligt i kombination med snö....

Tur att det är helg snart!!!

Vad hände?

Undrar vad som hände med min rygg. När jag skulle lägga mig i går så märkte jag helt plötsligt att jag inte hade ont i ryggen alls. Gissa hur härligt det var att kunna somna halvt på sida halvt på mage med armarna ovanför huvudet som jag alltd annars gör. Och har inte kännt någonting idag! Så det blev lite träning nu på kvällen! Så skönt det känns nu.

Vi har personalmöte på onsdag kväll så jag hinner inte hem och ta in hästarna mellan jobb och möte. Men världens bästa Katarina kommer ut och tar in dem! Stort tack!

Nu är det soffan med lite vindruvor som gäller!

Sjukt dåligt...

Har jag skrivit ett enda inlägg denna veckan? Jo ett, i måndags! Shit vad dåligt alltså.... Kan kanske bero på att det inte händer så mycket här just nu. Jobb som vanligt. O så en hel massa snö. Nu har det inte snöat på ett par dagar! Hurra! Men till nästa helg ser det ut att snöa igen, men kanske det hinner ändra sig. Hoppas. Är duktigt trött på snön nu.

Har inte blivit någon träning sen i måndags. Har så sjukt ont i ryggen. En muskel vi höger skulderblad är inte riktigt som den ska vara. Kan ligga på rygg, men absolut inte på sida. Många rörelser gör så jäkla ont att jag kunde skrika rakt ut. Har användt tigersalva och spikmatta. Funderar på att boka en massage. Men kanske blir det lite träning i morgon kväll.

På tal om kvällar så är det så skönt att det börjar bli flera och flera ljusa timmar om dygnet. Lite mindre stress efter jobbet att ta in hästarna. Men hästarna tycker att det är sjukt tråkigt att vara ute. Det finns absolut ingenting att göra eftersom det är så mycket snö.

Avslutar med en härlig sång, en perfekt avslutning på denna Alla hjärtans helgen!


Träning trots allt

jag hade planerat att köra både kondition och styrka på gymmet idag. Hade dock en grym huvudvärk och trots panodil vill den inte släppa taget. men jag körde in till Nautilus ändå och körde 25 minuter på crosstrainern. Inte helt fy skam och bättre än ingenting. Nu efter en varm dusch och en stund på spikmattan så har huvudvärken försvunnit.

Nu ska det tydligen bli mera snö, mycket snö. SMHI säger att det ska snöa hela dagen i morgon, det ska börja redan i natt. Danskarna däremot säger att det ska snöa onsdag till lördag. Vilket som stämmer återstår o se. Och kommer det mycket snö (vill inte) så blir det ingen träning förren kanske till helgen.


Masi hade en "sån" dag idag. såg det redan när jag höll på att mocka. Han verkade extremt rastlös. Så jag tog in Peace först och då brakade helvetet lös i hagen. Det enda jag ser är ett stort snömoln som rör sig i hagen! Fick i alla fall på han grimman. Men det skulle gå i 190 in i stallet så det blev en sunda på gårdsplanen så att han fick lugna ner sig. Väl inne i stallet så skulle jag ta av han täcket innan han gick in i boxen. Men det hade ju inte Masi tänkt sig precis. Han puttar upp dörren med huvudet men grimskaftet drar igen dörren när han lyfter på huvudet lite och slår till han på sidan av mulen. Inte alls hårt utan mer som en mjuk liten knuff. Men som den drama queen som han är så får han värsta anfallet oh håller på att dö (hans ord, inte mina)....Suck säger jag bara. Han är som han är när han inte blev som han skulle. Nu vill jag verkligen att all snö ska försvinna så att jag kan börja rida han igen.

Är trött trots en kort dag på jobbet...Längtar till kudden!

Bebis mys

Idag åkte vi till Ystad för att hälsa på Evelina och Josef och 6 veckor gamla Ebba. Så söt hon var!! Vi stannade i nästan 2 timmar. Finns det nåt goare än små bebisar och den där bebis doften!


Ebba med sin nya snutte som hon fick av oss(o så fick hon några bodysar oxå).

Nåt annat har vi inte gjort. Sov till 8, så det var lite skönt.

Nu har vi ätit varma mackor och kollat på Harry Potter på tv. Snart natta hästarna och sen kudden. Har kort dag i morgon, skönt. Ska träna igen.

Det är ett enda virr varr i huvudet just nu och jag känner att jag måste sova innan huvudet exploderar....

Lördags bekymmer

Hmm, om en stund drar melodifestivalen 2010 igång. Kom lite som en överraskning. Har ingen aning om vem som är med detta året. Men samtidigt är det Top Gear ju. Nya avsnitt dessutom. Kanske blir det en hel del kanal zappning mellan 8 och 9. Känns som att man mäste kolla på melodifestivalen för det kommer nog att pratas om det på jobbet sen. Men älskar Top Gear gubbarnas ironiska humor!!

Tränade i morse. Känner mig riktigt stolt och duktig. Nästa gång blir på måndag. Städade hela huset när jag kom hem. Skulle nog ha börjat träna igen för länge sen. Så mycket energi har jag inte haft på länge.

Tyvärr har det blåst en hel del idag så det har varit allt annat än behagligt ute. Vår infartsväg var täckt av snö och när vi kom hem från affären så körde vi fast. Denna gången med "traktorn" (aka Volvo). Skönt att även Thomas kan. Inte bara jag.

Nu blir det dusch och spikmatta!!

Torsdag, snart fredag

Snart helg igen. På söndag ska jag ( som det ser ut nu) åka med Therese (jobbar På Landäng) på tävlingar till Trelleborg. Hon har med sig 2 hästar i en klass (hoppning). Ska bli roligt att komma ut o se lite fina hästar.

Igår tränade jag. Det var en introduktion med en tränare som hjälpte mig att sätta ihop ett program enligt det jag tycker att jag behöver jobba med. Kommer att köra rena konditionspass och kondition med styrkepass. Igår gick vi igenom alla maskinerna somjag ska använda och så körde jag lite kondition till avslutning. Funderar på om jag ska in där idag igen och kra lite kondition på crosstrainern, annars väntar jag till lördag. Får se hur jag känner mig, jobbat till 5 idag.

Nu ska jag ligga en liten stund på spikmattan, känner en liten huvudvärk komma smygandes....

Träning

Ombytt och träningsväskan är packad. Dags att träna, första gången på länge. Ska bli skoj!

(När Thomas kom hem drog vi loss bilen med grävmaskinen...O så skottade han snö med den också så nu är där fritt och det ska inte vara några problem att komm iväg....)

Jag hatar snö

På riktigt. Nu e jag trött och förbannad. Skulle göra ett försök att ta mig till jobbet. Det gick ju jävla bra.


Kom så här långt, ca 20 meter


Försökte gräva fram bilen men gav upp, det gick inte. Nu får jag vänta på att Thomas kommer hem så får vi dra loss den med grävmaskinen.

Helt sjukt...

...vad det kan snöa och blåsa! Jag höll på att fastna på vår grusväg när jag kom hem. Såg ingenting och bilen bara for från sida till sida. Inte speciellt roligt. Ska bli roligt o se om vi kan ta oss ut imorgon. Hästarna såg allt annat än roade ut när jag kom hem. Så det var bara att slänga in lite ren halm( glöm att det skulle ha gått o mockat), lite hö och så in med hästarna. Peace skulle såklart muppa sig och det tog dubbelt så lång tid att få in dem.

Imorgon ska det fortsätta snöa.

jag e sugen på pixxa eller godis. Typiskt när man inte kan köra någonstans...kanske baka nåt?? Kladdkaka!!!

Vill inte...

...jobba. Första dagen på väldigt länge som jag verkligen inte känner någon större lust att jobba. Med tanke på att det ska komma in en held del med snö i kombination med blåst så kommer det att vara allt annat än roligt att köra hem i eftermiddag. Skulle bara vilja ligga under täcket i sängen.

That´s life.

Första dagen på en ny månad

Idag hade jag en kort dag på jobbet. om till jobbet kl 8 och då upptäckte jag att jag skulle ha börjat 7.30. Inte lätt med nytt schema....slutade redan kl 1.

Har varit duktig och ringt till Nautilus och bokat tid för ett prova på pass med instruktör. Ska dit på onsdag kväll kl 7. Var på Åhlens idag och handlade nya träningskläder. Ska bli skönt att komma igång. Om jag nu bara lyckas hålla mig frisk. Thomas är sjuk. Han har feber och värk i lederna. Hoppas att han stannar hemma imorgon.

Ska skicka tillbaka mina skor som jag fick för 2 veckor sedan som jag beställde. De har gått sönder i öglorna som snörningen sitter i. Det var verkligen dålig kvalite. Får väl ett par nya skor. Och hoppas att de håller bättre.

Thomas chefs fru lyckades med detta i helgen....


Tror inte att de lyckas sätt ihop denna traktorn igen...

RSS 2.0