Grattis pappa/mofa!!

Idag är ingen vanlig dag! Idag är det pappa/mofas födelsedag!! Grattis!!


Tråkjobb

Finns det nåt tråkigare än att fylla på vatten???


Lite dressyr träning

Igår blev det ett pass i paddocken med Evvan. Vi prövade på skänkelvikning i skritt och trav samt galopp fattningar från skritt och trav. Han var duktig. Det är han för det mesta. Han försöker alltid även om han tycker att det bli lite jobbigt ibland. Han är mer framåt i paddocken nu. Han börjar klara av att kontrollera sina steg i paddocken. Nåt som han inte riktigt klarade av i början.
Idag blir det ridning igen men har inte bestämt mig för vad vi ska hitta på ännu...


Dagen ridning

Uteritt stod på schemat idag för att få lite miljöträning. Efter ett par varv i paddocken, mest för att se så att vi var på samma våglängd så red vi iväg. Mycket att titta på igen, men fick bättre framåt än sist. Hade en tydlig plan på hur långt vi skulle rida. Kom ungefär halvvägs, till kohagen när det tog totalt stopp. Kossorna låg och vilade. Vi stod och tittade på den. Tog ett par steg fram sen stannade vi. Tog ett par steg fram... Så fortsatte vi tills vi nästan kommit förbi dem. Då reser sig den enda svarta kossan upp. Evvan hoppas tillbaka ett par steg. Detta var läskigt. Han har aldrig sett kossor förut... Insåg att vi skulle inte komma förbi kossorna idag. Men tycker att han var mycket duktig som gick fram ett par steg i taget istället för att slänga sig baklänges. På hem vägen var han väldigt avslappnad med tanke på kossorna. Trav och galopp klämde vi in. Duktiga Evvan! Nu måste jag knepa ihop nåt för att komma förbi kossorna....


Äntligen ridning

Igår blev det äntligen ridning igen efter att Evvan blev skodd i förr går. Han är så härlig denna hästen! Jag är var att rida Masi där man verkligen måste rida hela hästen med en stark sits och verkligen jobba 200 % i varje steg. Med Evvan behövs det inte. Han har väldigt lätt för sig. Men det märks att han inte är van att gå i en paddock. Han blir väldigt seg. Igår var han väldigt såsig och hade svårt att gå rakt. Han vill gärna lägga in rumpan innanför spåret. Jobbade på detta en del igår tills han blev bättre. Skrittade ut en sväng efter det. Oj vad det fanns mycket att titta på här! Postlådor, staket, utemöbler, mera postlådor och stenar. Huvudet var högt och öronen spetsade. På hem vägen slappnade han av och vi kunde till och med trava med mycket bättre framåt bjudning än i paddocken. En bild på mor och son.


1 Augusti & fotovägg

1 Augusti, redan. Ingen riktig sommar har vi haft och lär nog inte få det heller. Tråkigt. 6 arbetsdagar kvar innan semester. Skönt. Igår kväll gjorde jag klart fotoväggen på Lucas. Äntligen blev den klar!


RSS 2.0