Första advent

Första advent. Vi hade sovmorgon idag. Vaknade kvart i 9!! Så det var bara att slänga på sig paltorna och ut för att fodra hästarna...Det hör inte till vanligheterna att vi sover så länge. Normal tid för oss att stiga upp på helgerna brukar vara vid 7. Ibland tidigare.

Linda vär här idag och vi tog en tur på hästarna. Masi fick sitt vanliga "anfall", det kallar vi nu för Dramaqueen-anfall. En familj en bit från oss har får och lamm och de var ute idag när vi skulle rida förbi deras hus. Masi blev först halvt hysterisk sen började Melissa också fjanta sig mest för att hon inte hade nåt annat att göra. Då blir ju Masi "rädd" på allvar för om Melissa blir rädd så då e det ju verkligen farligt. Nåja, han sprätte runt lite o sen kunde vi fortsätta rida.

Resten av dagen har vi tillbringat ute. Vi har röjt i verkstaden och börjat bygga 2 boxar till hästarna. Vi har väl kommit halvvägs, så om ett par dagar borde vi kunna stalla in hästarna. Men det är ju som sagt provisoriskt, vilket betyder att det ser kanske inte så super snyggt ut. Men det blev 2 stora boxar. Ska ladda upp bilder i morgon. Jag väntar bara på att ta in hästarna och kunna gå ut på kvällen o pyssla om dem. Kan se Masi när han lägger sig ner och stor njuter av sin etta med kök. Melissa kommer väl att beklaga sig eftersom hon är en riktig ute häst.

Kom på en till bra sak med att ha stall. Jag kan klippa Masi!! Nu har han så mycket päls att man inte ser var huvudet slutar och halsen börjar. O det e inte roligt att rykta honom när han har rullat sig i hagen.

I kväll har vi druckit glögg och ätit pepparkakor. O så har jag njutit av allt pynt som jag satte upp igår, Det kommer bilder av det i morgon med!!

Nu kallar kudden...ska snart lägga mig.

Jobb, städning, pynt och glögg

Jepp jag har hunnit med allt idag. Jobbade fram till kl 3. En sanbb vända inom butiken där jag bland annat handlade glögg. Kom hem och mina ögön höll bokstavligen talat på att falla ut. Thomas höll i dammsugaren. Han dammsög bort alla spindel nät vi hade i huset, eller på första våningen. Händer inte allt för ofta att han dammsuger utan att man bett om det. Blev i alla fall glad.

Efter maten var jag sjukligt rastlös. Damsög resten av huset, till och med under soffan. Sen blev jag sugen på att pynta. Skulle ju inte göra det förän i morgon men jag kunde bara inte låta bli. Fram med ljusstakarna o bort med lamporna. Upp med julgardiner i köket. Fram med allt annat pynt. Inte så mycket men tillräckligt för att få lite julstämning. Sen damp jag ner i soffan med lite glögg. Gott!! Under min framfart med pyntandet så låg laban hos Thomas i soffan och såg lite förskräckt ut. Han trodde nog att vi skulle flytta igen. Stackars liten. Men hans humör steg igen när vi gick ut för att fodra hästarna.

Jaa, sen till nästa problem. Leran i hagen. Nu i kväll fick Masi för sig att han skulle anfalla skottkärran med höet. Lagom roligt när man försöker hålla balansen i ca 20 cm lera. Efter lite svordomar så valde han att snällt flytta på sig. Men nu saknar jag ett stall riktigt mycket...På tal om stall så stod jag o Thomas i garaget/verkstanden efter att jag hade kommit hem från jobbet. Han stod i tittade och jag stod o tittade. Plötsligt säger jag att man skulle ju kunna smälla upp 2 boxar här inne. Hög till tak och gjutet golv. Thomas tänkte på precis samma sak... Vi tog måttbandet o mätte lite. Mina ögon gnistrade tydligen....gud va skönt det skulle vara att ha ett stall, även om det bara är 2 boxar i verkstaden tillfälligt tills stallet blir klart.

Lösdrift i all bemärkelse, men det funkar inte för mig. Melissa mår säkert jätte bra. Men Masi har ju tyvärr inte fattat riktigt va detta går ut på. Jag vill kunna gå ut o pyssla om hästarna en timme efter att de har kommit in när de är torra. Jag vill inte leka Bambi på hal is varje gång de ska ha mat. Jag känner att jag inte har riktigt koll på hästarna när de går ut dag o natt.

I varje fall så tyckte väl Thomas att vi skulle börja röja i verkstaden i morgon. Så kanske, kanske få jag ett temporärt stall!! Vi har ju en massa material på loftet som vi kan bygga ramarna till boxarna. Fy vad skönt det hade varit. Återkommer i morgon med mera info om huruvida det verkar bli av eller inte.

Håller tummarna

I morgon kommer jag att hålla tummarna för Mailn som ska på arbetsintervju!! You go girl, det kommer nog att gå jätte bra.

Igår träffade vi vår handledare för examens jobbet. Det gick bra, Fick lite tips på vilka delar vi ska försöka utveckla. Men det känns som att vi skulle junna skriva detta arbetet i flera år utan att bli klara.  Nu är det full växel som gäller.  

Dödar tiden

Sitter o väntar på att Malin ska dyka snart så jag tänkte att jag skulle döda tiden lite. Igår fick vi lite till snö!! Tydligen så var min snödans väldigt effektiv. Det kom inte mycket men det blev lite vitare på marken. I dag får man väl njuta av det då eftersom det ska bli plusgrader resten av veckan.

Idag ska jag och Malin skriva lite på vårt examensarbete igen. Imorgon ska vi träffa vår handledare och höra vad han säger. Hoppas att vi inte blir total sågade...

Senare idag ska jag träffa Louise och åka med henne ut o kolla på hennes häst. Det är 1,5 år sedan jag såg hennes häst sist. Ska bli roligt o se hur hon ser ut nu när hon har bytt stall.

Dags att sparka igång tvättmaskinen igen!!

En månad kvar till julen

Idag är det en månad kvar till julafton. På söndag är det första advent. Det betyder att man får lov att börja julpynta!! Whoop whoop!! Denna veckan ska jag kolla om ljusstakarna fungerar eller om det ska köpas nya lampor. Har köpt jul gardiner till köket. Hade ju hoppats att den lilla snön vi fick i förra veckan skulle få ligga kvar lite längre men på tisdag ska det bli plus grader igen och det ska regna som vanligt. Hoppas på snö framåt julen igen!! Jag vill åka pulka!!

Idag är jag ledig! Ska fixa lite här hemma.

Snö!!!!

Det snöar!!! Whoop, whoop!! Det har snöat lite till och från hela dagen. När jag körde hem från Lund började det bli vitt på vägarna och alla kröp fram i snigel hastighet. Här är inte lika mycket ännu. Men det snöar och det är minusgrader!!! Hur ofta händer det?? Hoppas att det kommer riktigt mycket snö!!!!!!! Riktigt mycket alltså!!!

Nu ska jag mysa framför teven!! Det blir köttbullar och potatis mos till middag!!!

Vill ha snö!!

Jo ni läste rätt. Jag, som aldrig varit någon big fan of vinter och snö, börjar faktiskt längta efter snö, åtminstone lite minus grader. Detta beror mest på att det bara har regnat i snart 2 veckor. Hästarnas hage ser inte alls trevlig ut. Just nu är det  -1 grad ute men det ska bli plus under dagen igen. Igår kväll var för övrigt världens konstigaste väder. Först kom det hagel till och från under flera timmar. En stud senare började det blixtra och dundra. Jepp vi hade åska här. I november!! Helt otroligt.

Examens arbetet går framåt. Vi har gjort 3 stycken intervjuer och ska göra en till idag. Jag tycker att det går bra. Vi har skrivit en hel del. Men intervjuerna är helt klart det största inom examens arbetet. Igår gick tangenterna på datorn heta när vi skrev. Det blev 6,5 sida, lite grann kommer vi nog att få redigera men överlag så funkar det bra!!

Nu är det dags för frukost innan det blir en promenad med hundarna.

Examensarbete, mordisk och vardagsliv

Denna veckan har vi ägnat åt att förbättrat grunden till vårt examensarbete. Nästa vecka är det dags för intervjuer. Det går framåt kan man väl säga. Det är tur att jag och Malin känner varandra så väl. Annars tror jag inte att jag skulle klara av att skriva detta arbete. Vi vet ju hur vi fungerar och hur vi jobbar. Vi jobbar effektivt. Vi har fått ihop en hel del och har passat på att skicka det till vår handledare mest så att han kan få se om vi håller oss inom ramarna för vårt arbete.

Har hunnit med en ridtur på Mase mannen idag med. Han var lite trög i början men sen jävlar vaknade han upp ur sin lilla dvala. Då var det fart i den gamle mannen. Helt plötsligt hade han glömt att skritt faktist är en gångart som han kan. Nej, nu var det bara trav eller galopp som stod på herrens önskelista. Vi hade lite kommunikation problem på vägen hem, Men vi kom hem. Han lyckades alltså inte tappa bort sin ryttare denna gången heller. Men jag undrar vem som var svettigast av oss två. Hmm, jag tror att det var dött lopp idag, vi var nog lika blöta båda två.

Imorgon måste jag nog ta och sparka igång tvättmaskinen igen. Och så måste jag köpa en present till Alex som fyller 5 år på söndag. Han ville tydligen ha en knall pistol. Ska väl kunna hitta en sån, hoppas jag iaf. Måste nog kanske damsuga lite oxå. Fast det gjorde jag idag...

Till min mordiska sida då...I dag hade jag tagit ut soporna  och satt i en ny påse. Då ser jag något som växker min uppmärksamhet. Jag börjar ana ugglor i mossen. Jepp, de små möss helvetena har tydligen flyttat upp en våning och bosatt sig någonstans under vasken. Men ack inte så länge till. Jag hoppade in i bilen och körde till Jem och Fix. Kom hem med två musfällor som jag nu modigt med alla fingrar i behåll har riggat dem o nu ligger de under vasken och väntar...bara väntar...ännu har de inte lyckats producerat någon död mus...men vänta bara.

Fullt ös medvetslös

Nu här det i med den sista växeln. Nu är det bara ca 4 veckor kvar innan vi ska lämna in en råkopia på examensarbetet. Nu ska vi dra på som fan. Nästa vecka ska vi göra intervjuer med pedagoger. Denna vecka ska vi jobba med vår projektplan och göra om vissa grejer som behövs förbättras så att det håller måttet i examensarbetet. Dessutom har vi lite annat material som vi ska bearbeta. Det känns som om dess 4 veckorna kommer att flyga förbi. Idag kände både jag och Malin att vi var lite kluvna. Vi tycker att vi har kommit en bit på vägen men att vi har mycket olika saker att göra denna vecka. Det gör att vi känner att vi just nu inte vet var vi är i vårt arbete. Men jag tror att det kommer att kännas bättre i slutet av veckan då vi blivit klara med detta som vi ska göra denna veckan. Sen är det bara att intervjua och att analysera intervjuerna och skriva ner det på ett bra sätt....Puh...Vi kommer att ha mycket att göra framöver...

Om det bara kunde sluta blåsa så att man kunde gå ut och göra nåt och vila huvudet. Men nej...det ska ju vara full orkan typ hela denna veckan...BLÄ!!

Ny vecka nya tag

Då är det en vecka närmare jul och nyår. Skumt hur veckorna bara flyger förbi. Snart har vi ägt vår lilla gård i ett år. Vi skrev på papprena precis innan jul förra året. Det var vår lilla julklapp.

Denna vecka drar examensarbetet igång på allvar. Idag har vi introduktion till kursen som heter just examensarbete. Sen har vi inga lektioner eller föreläsningar mera. Bara handledningstillfällen med vår handledare. Så nu är det bara fuöö rulle fram till jul. Tyvärr så finns det lite dåligt med jobb just nu i närheten. Känns lite vemodigt. Jag vill ju komma ut och jobba, helst heltid. Får väl söka alla jobb som finns.

Denna vecka är laddad med, förutom examensarbete, träning, jobb, säljarutbildning, lite måleri och annat som man måste pyssla med. Skulle gå ut på en promenad med hundarna nu hade jag tänkt men det började regna för en stund sedan. Så jag tror att jag ska käka lite frukost nu och se om vädret blir bättre.

Fredag igen och snart är det jul!

Jepp nu är det fredag igen...veckorna bara flyger förbi. Snart får man väl börja tänka oå julklappar o sånt. Jag har faktist köpt lite nya julgrejer som jag ska ha i huset. Men inga julklappar än. Alltid lika svårt med julklappar. Suck. Har funderat lite och jag har kommit på ett par julklappar till ett par personer. Det ska bli roligt att julpynta huset för första gången. Men samtidigt hade jag velat åka hem till mams och paps denna julen med tanke på att jag inte var hemma förra julen. Men det går inte med tanke på hästarna och att stallet inte är klart. Då e det lite knepigt att hitta någon som kan ta hand om dem eftersom man i pricip måste bo här för att det ska funka. Jag kan ju inte precis dumpa det på Thomas, utfodringar, skötsel, täckesbytning osv.Allt sånt sitter ju inne hos oss som har hållit på så länge. Det är svårt att förklara för någon annan om täcken och väder och vind. Det är en fingertopps känsla. Sen att jag är lite väl "mammig" med mina djur gör ju säkert inte saken mycket bättre.

Nu ska jag återgå till mitt glsd med vin...förhoppningsvis så somnar man gott sen!!


Kan du vara snäll och schamponera mitt hår?

Just det. Det var frågan jag ställde till Thomas när jag kom hem i går kväll efter ett pass med Fitness Box. Jag kunde inte lyfta mina armar och hålla dem uppe i mer en typ 4 sekunder innan de började skaka helt okontollerbart... Men jag fick bita ihop och schamponera mitt hår själv. Det var första gången jag var på FItness Box, det var Linda som lockade med mig. Det var sjukt roligt, fick ut en del agressioner som jag hade i kroppen. Nu tror jag att jag ska köra ett combat pass i veckan, ett Fitness Box, och ett eller två pass body pump. Tror att jag har hittat det som passar mig. Men jag vill fortfarande pröva på Body Jam, lite mera dansigt pass.

Jag skall strax bege mig till skolan och opponera på en projektplan. Suck. Det är full storm ute, har stormat hela natten så jag har knappt kunnat sova. Nu har jag varit ute och flyttat på soptunna som blåst omkull 50 11 gånger nu. Så nu flyttade jag på den. Falle hade fallit omkull igen. Men det är knappt lönt att ställa upp han för han bara lägger sig ner på knä igen. För er som inte vet vem Falle är så är han ett minnesträd av Lindas häst Falle som dog i våras.Han(trädet) har samma egenheter som Falle (hästen) hade för sig.

Direkt efter skolna skall jag jobba och lär inte vara hemma innan kl 21 i kväll. Gäsp... skönt att vara ledig imorgon, ska slappa och måla klart, och förhoppningsvis så ska vi kunna rida i morgon, om bara stormen har lagt sig.

Nice helg med syster yster!!

I helgen var syster yster här och hälsde på. Första gången sen vi flyttade till huset. Det var super nice att ha henne här. Det kändes nästan som hemma...Laban och Junior njöt av upmärksamheten. De skulle nog ha hoppat ombord på tåget och flugit med henne hem om de hade haft en chans.

Vi var på tjej middag i lördags hos Linda. Vi skulle från början vara 10 stycken men efter alla bra och mindre bra ursäkter var vi 6 stycken som samlades och åt tacos(tummen upp för Lindas hemma gjorda pita bröd). Det blev en lugn tillställning till vissa utomståendes förvåning. Vi hade väl ingen av oss något behov av att inta någon sörre mängd av alkohol. Efter förra helgens oktoberfest så kändes det lagom att endast inta alkoholfattiga drycker. Inte för att jag skulle påstå att jag var berusad men lagom rund under fötterna i alla fall.

Idag har jag röjt i garaget...härom kvällen behövde jag ett täcke till Masi som låg där och innan jag lyckdes ta mig fram till strömbrytaren hann jag nästan bryta armar och ben. Men nu är det snyggt och prydligt som sig bör. Eller det hoppas jag. Thomas var där ute i kväll så jag ska kanske inte säga för mycket... Men när jag var klar så var det snyggt och prydligt i alla fall. Nästa projekt är att bli klar med hallen på ovanvåningen...Suck. Det känns som ett evighetprojekt fast det inte är så mycket kvar att göra. Ska nog kunna bli klar inom några dagar.

Nu är det Cityakuten på tv...får inte missa det!!!

RSS 2.0