Trötta fötter och svullna vrister

Så skönt med fredag...Det gör ingenting att jag är trött, det är ju lördag imorgon och det betyder att det inte finns någon klocka som ringer 5.30! Annars kan det kännas lite jobbigt att vara så trött på kvällarna och veta att man måste upp tidigt nästa morgon. Nu är det bara 4 veckor kvar innan det är dags att gå på mamma ledighet.

Mamma och pappa inreder sitt nya hus för fullt. Imorgon ska vi dit och lämna lite ved. Syster yster kommer också imorgon!! Junior ska få testa sina ny-gamla leksaker som mamma packade ner och tog med från Finland. Laban har en gång i tiden lekt med dem....

Nu ska jag försöka lägga upp mina fötter lite. Aj ont säger jag bara...kanske kan jag lyckas tigga till mig en fotmassage också...

En lugnare dag...

Masi tog det ganska så lungt med Katarina idag. Inte alls några utflippade ryck som igår. Däremot var det några vita ogräsblommor som växer utanför paddocken som var läskiga...ja de kan ju hoppa upp och bita han i häcken!!

Funderar på om jag ska klippa han eller inte. Om jag klipper han så blir det nog bara en halv klippning av något slag. Frågan är hur vintern blir. Ifjol klippte jag han och så blev det hur mycket snö som helst och ingen ridning. Kanske klippa han nu? Han bli jätte svettig fort.

För övrig så verkar han än så länge funka bra utan bakskor. Kan inte direkt märka någon skillnad på han...inte är i alla fall.

Föräldrautbildning

Nu har vi gått klart vår föräldrautbildning. Vi var ett litet gäng på 5 par som har träffats 4 ggr. Alla andra skulle ha i november så vi är sist ut. Vi skulle ha varit fler men de andra som skulle ha i december dök aldrig upp. Tyckte väl att allt inte var sådär jätte givande. Vi har pratat om smärtlindring, förlossningens olika skeden och amning. Amningen tyckte jag var jättebra!! Bvc sköterskan var där och svarade på  frågor om amning och hon var verkligen världens goaste!

Men smärtlindringen verkade nästan bara handla om att göra reklam för lustgas och jag tror, trots att jag är öppen för alla förslag, att jag inte kommer att använd lustgas. Inte om jag börjar känna mig full eller yr. Usch fy, då väljer jag heller epidural.

Nästa veckas onsdag ska vi som ville träffas på bb i Ystad för att få en visning av förlossning och bb. Det ser jag framemot!! Har bara varit där en gång innan och det var 4 år sen när Tyra föddes...Nu har de tydligen byggt om. Tyvärr så får man inte ta emot besök mera, svintråkigt!! Då vill jag nog hem ganska fort, tråkigt att barta ligga där.

I februari ska vi ha åter träff...

Bus häst nr 1!!

Idag skulle jag jogga Masi lite i longerlina utan inspänningar. Tänkte att det kanske var en bra ide eftersom Katarina ska rida han imorgon. Och det var nog en helt bra ide! Han började lite trögt i traven och tyckte väl inte att det var speciellt skoj. Men sen när han skulle galoppera så vaknade han till liv. Det var det ena bocksprånget efter det andra kominerat med sparkande framben och rejäla fisar!! Tillslut så blev han "rädd" för varje litet ljud han trodde att han hörde eller varje litet löv som rörde sig (det var vindstilla)...

Han är för rolig den lilla gamlingen. Ringde och förvarnade Katarina också så att hon är medveten om att han kan vara busig imorogn....eller så var det bara idag!

Bebis saker

Här kommer då bilderna på det jag köpte i lördags!


Det ska börjas i tid!! Passar bra då pappa Thomas kör blåa traktorer på jobbet!


Dessa söta stickade tofflorna var bara för söta!!

För övrigt så tyckte jag att Bo Ohlsson hade lite dåligt utbud. De hade massor av kläder av märket Name it men jag tänker inte betala 200 kr för att par byxor till bebis. Men billigare bodysar och byxor fanns det inte mycket att välja på. Och fula färger också...

Bra jobbat Evelina!

Evelina (som har min dressyrsadel) gjorde sin dressyr tävlingsdebut igår! Det gick riktigt bra och hon åkte hem med rosett!! Grattis!!!!

Städning och lite shopping

Förmiddagen gick till städning av nedanvåningen och tvättning av fönster (insidan). Imorgon ska det städas på ovanvåningen samt förhoppingsvis tvätta fönstren på utsidan...

Var på Bo Ohlsson innan jag körde till ystad för mathandling. Hittade ett par skor, en tavel hylla, leksak och tuggben till Junior och några saker till bebis. Visar bilder sen..men nu ska jag vila mina trötta fötter!

Renoveringen fortsätter

Vi håller på i köket för fullt. Slipat väggarna, spacklat och nu målar vi taket. Det kommer att bli så bra när det blir färdigt. Tror att jag ska hålla på alla bilderna tills det är helt klart....Taket är målat en gång nu och det är en stor skillnad trots att vi ska måla det minst en gång till....

Lost??

Undrar vad som har hänt min hovslagare....Han skulle ha kommit igår kl 17 men dök aldrig upp. Han har alltid hört av sig om han varit typ 30 minuter sen. Jag skickade ett sms till han igår kväll men har inte fått nåt svar. Hoppas det inte har hänt han nåt....

-0.1

Brrr, det är ett minusstreck på termometern idag...Is på rutorna. Det blir att skrapa rutorna idag....

Mätt och trött

Fy vad mätt jag blev! Alldeles för mätt, kan verkligen inte äta som innan. Bara lite. Nackdelen är att jag är hungrig igen efter någon timme...Tur att jag alltid har frukt hemma.

(Nu vaknade lillen och kör ett gympa pass i magen, det hoppar och skuttar i hela magen...)

Nu är det Ullared på tv, vill fortfarande dit!!

Känns som att det blir att vila ögonen innan hästarna ska nattas. De ville inte in idag heller, så det var bara att traska hela vägen ner och hämta dem...

Snart ny vecka

Helgen över för denna gången, snart måndag morgon igen. Imorgon blir det spackling och slipning av väggarna i köket. Det kommer att bli så mycket bättre när det är klart.

Vi funderar också på att ta bort det gamla kaklet och lägga dit nytt, vi har en hel del över från badrummet. Kanske ska vi också måla skåpsluckorna, de är så mörka och tråkiga nu. Vi får testa och se om det går. Vi har ett högskåp som stod i köket innan som jag har hästarnas täcken i nu. På den kan vi testa och se om det går att måla på dem.

Just nu ser det helt hemskt ut i köket, men det kommer nog att bli så bra när det är klart. Fördelen med ett hus som vårt är att det aldrig kan bli sämre innan!!

Kitchen mini makeover

Jahapp, då drog vi igång ännu ett projekt. Köket ska få sig en efterlängtad mini makeover. Ni som sett vårt kök vet att det behövdes verkligen.

Tapeterna av gummi ala 70-talet åkte lätt ner. Kvar blev bara det understa pappersskiktet.

'
För att få bort pappret så sprayade vi på vatten med lite diskmedel. Sen var det bara att använda spackel spade för att få bort det från väggen. Det lossnade ganska lätt...

Vilken härlig blå färg de hade innan...Taket är också tvättat och köket ser mer eller mindre ut som ett bombnerslag...

God morgon!

Hästarna är ute, kallt som bara den. 2 grader visade termometern!

Funderar på vad denna dagen har att erbjuda...Veckohandling står som alltid på söndagar på schemat. Skönt att slippa handla efter jobbet när man är trött och hungrig.

Funderar på att göra en mini makeover i köket. Måla taket, ta ner tapeten och måla väggarna. Det har djort stor skillnad. Kanske sätta upp några hyllor och fixa en bänkskiva mellan spisen och kylskåpet, då hade vi haft lite mer arbetsyta än det vi ha nu (=minimal).

Vi får se...

Trötter

Tur att det är fredag! Ska bli extra skönt med helg efter denna dagen. Massor att göra på jobbet idag. Dagen gick fort. Lite för fort kanske, vet minst en sak som  jag glömde att göra. Fördelen med jobb är ju att det finns där nästa gång man kommer igen:)

Nu är det lite stallpyssel som gäller, det blir mössa och vantar för det är verkligen kallt idag. Tur att vi har vå kamin! Lätt det bästa köpet vi gjort!!

Ultraljud

Imorse var det dags för UL nr 2. Uppe kl 6 och kissade, det var svårt att hålla sig i 2 timmar med full blåsa!! Allt såg jättebra ut med bebis som växer både på längden och bredden precis som sig bör. Den ligger med huvudet neråt och fötterna upp till vänster. Fötterna är högre upp än vad jag trodde. 1310 gr väger bebis.Och för er som undrar var det blir för sort så kunde vi tydligt se att det är en........
POJKE!!

Visst kan det vara fel, men så tydligt som det syntes så tror jag inte ätt det är fel.

Imorgon...

...ska vi på ultraljud. Hoppas att allt är bra med bebis. Idag har det varit full aktivitet i magen i alla fall. Vi håller också tummarna att det denna gången går att se om det är en "lillan" eller en "lillen" som gömmer sig där inne.
Hund vagn??

Här haglar det inte med uppdateringarna. Kanske inte så konstigt med tanke på att det inte händer så mycket just nu. Mest jobb, laga mat, pyssla med hästarna, vila och sova....

Idag fick vi i alla fall hem en barnvagn so svärmor fyndat. Riktigt fin...Nu har vi 3 stycken vagnar:) Den äldsta ska vi lämna på loppis. En ska vi ha här hemma och en denna nästan nya ska vi ha i bilen.

Junior har redan provsuttit vagnen och tyckte att det var ganska coolt fast han inte fattade varför vi skrattade...Och så här der den ut utan hund


RSS 2.0