Måndagslyx


Ropa inte hej...

Skulle aldrig ha skrivit i lördags att jag mådde bra och var pigg. För det har kommit och bitit mig i baken nu. Har på ren viljestyrka tagit mig igenom denna dagen med en huvudvärk som inte var från denna världen. Bara att köra hem var en prövning. Efter 2 panodil och 2 timmars vila på soffan kan jag konstatera att det är en ny förkylning på G. Eller så är det den gamla som kommit tillbaka. Örk. Gick en promenad med Junior inann det blev mörkt, snigeltakt, men han fick gjort vad han skulle i alla fall. Nu väntar en stor kopp oboy, en lyx som jag inte unnar mig varje gång jag e förkyld men nu känns det som att jag kan vara värd det. Sen är det 2 panodil och sängen med hopp om att känna mig bättre imorgon när klockan ringer.

Äntligen

I flera år har jag längtat efter denna...Nu har jag en sådan. En klippmaskin, så i morgon ska Melissa klippas. Masi har ännu inte satt vinterpäls som tur är. ´ Nu börjar sovrummet likna nåt....

Energy!!

Äntligen har min energi kommit tillbaka! Med tanke på att jag att jag de senaste 2 veckorna har släpat mig fram är det helt underbart att äntligenorka göra en massa utan att vara helt kiss kass värdelös efter det. (Hoppas nu bara att det inte kommer ett bakslag i morgon!) Cyklade Ellestad runt, tog väl ca 45 minuter eller nåt. Vet inte riktigt, glömde kolla klockan innan jag begav mig. Skönt förutom att det blåste lite motvind i början. När jag kom hem kändes mina ben lite som gele. Alla dessa backar gör sitt jobb. Tog beslutet att idag är det dags att lägga täcken på hästarna:( Det är inte jättevarmt på nätterna mera. Tog på Melissa täcket först. Medan Masi körde med taktiken " Om jag äter upp täcket så kanske jag slipper det helt och hållet". Där stod han med täcket i munnen och drog och slet i det. Tyvärr till ingen nytta...Sen skulle han springa iväg, men som tur är vet jag vid detta laget hur han tänker så jag var väl förberedd och lockade han med en bit morot, och mat tackar han aldrig nej till....

Lördag kväll

Lördag kväll och ensam (med pojkarna och Junior). Thomas körde till jobb för en halvtimme sen. Idag har jag målat mycket i sovrummet. Färgen blir faktiskt bra med tanke på att jag var rädd att den skulle bli för mörk. Imorgon ska jag måla mera och förhoppningsvis komma så långt att jag hinner måla det sista i veckan. Nu ska jag hålla kväll. Eller snart i alla fall. Ska diska o sen ta Junior på en promenad, eller cykletur, har inte riktigt bestämt mig. Tror att det blir en cykeltur eftersom jag promenerade i morse.... Tittar på finnkampen.

Det blir en lång dag...

Idag är jag hemma sent. Jobbar 7.30 till 4. Sen är det personalmöte kl 5 och så håller vi väl på till 7 eller 8 eller nåt. Funderar på att ta med bebis till jobbet så att jag kan sitta lite vid datorn medan jag väntar på att mötet ska börja. Måste ringa till lönekontoret också. Fattar ingenting av min lönespecifikation. Det har betalt ut augusti lönen nu i augusti, men min juli lön...var är den då? Irriterande.

Onödiga saker

Det finns så många onödiga saker. Som förkylning till exempel. Vem kom på det? Och vad ska det vara bra för. Jag har ingen aning. Man orkar ju ingenting och somnar på soffan under rasten på jobbet. Vaknade i natt och det kändes som om jag jag hade svalt en hel sapnn med sand. Försökte dricka, harkla och hosta men inget hjälpte. Så idag har jag ätit vicks halstabletter all day long. Funkar bra och halsen har väl känts ok hela dagen. Men tyvärr så får man lite biverkningar efter att man har ätit en hel påse vicks.....fiser som en gravid kamel i öknen.....Eeeek! För övrigt så har dagen varit lite upp och ner. Vi har många inskolningar just nu på alla tre avdelningarna och det är tidskrävande vilket gör att de andra barnen inte får lika mycket uppmärksamhet vilket alltid är jobbigt. När vi var ute på förmiddagen så kändes det som om vi bara hade små barn och jag kollade runt och undrade vart alla våra stora barn har tagit vägen. Min inskolning går bra men idag var lille P så trött efter 4 timmar att han somnade i min famn precis innan mamma skulle komma och hämta han. Imorgon ska han vara ytterligare några timmar längre och tanken är att han ska sova i vagnen ute med de andra barnen efter lunch. Vi får väl se hur det går, men är han lika trött som han var idag så blir det nog inga problem. Nu ska jag slappa och lite annat.

Länkar

Inspirerad av en kompis som också bloggar så har jag lagt upp lite länkar till de bloggar jag följer dagligen.

Tosselilla i bilder


Mina 2 bästa vänner..

Tigerbalsam, helt underbart att smörja in nacken med, speciellt nu när jag är förkyld och har ont i nacken. Bebis som håller mig sällskap under de ensamma kvällstimmarna

Heldag på Tosselilla=Johanna väldigt trött

Har varit en bra helg. Har varit skönt att komma ut och vara social efter att ha suttit hemma helg efter helg helt själv. Är trött nu men på ett bra sätt. Inte trött så att jag skulle bäva inför arbetsveckan utan mer "Yes, 5 dagar jobb så får vi se vad som hände till helgen!". Antagligen inte mycket eftersom vi har kidsen då. Igår var vi hos Jessika och Paul och käkade kräftor, drack vin, drog dåliga skämt och kollade på tv. Vi var hemma i hyfsad tid men kände mig ändå lite sliten i morse. Efter 2 Panodil zapp och en härlig promenad med Junior i den varma morgonsolen känndes det mycket bättre. Packade kylväskan och så hämtade vi upp Tyra och Tony. Tyra ville inte alls åka med men när vi väl var framme på Tosselilla så var allt glömt för där fanns mycket att titta på. Självklart tyckte hon att hon skulle pröva på allt som hon var för liten till och så kunde hon åka själv sa hon. Hon åkte karusell, klättrade högt upp och åkte rutchkanetunnel ner (med lite hjälp), klättrade ännu mer, klappade getter, tittade på grisar, käkade korv. När vi kom till badlandet så ville hon inte bada alls. Men efter en stund så såg det så lockande ut att hon ångrade sig och ville bada. Sen ville varken hon eller Adam sluta bada. Skakade gjorde så vi fick plocka upp dem och torka av dem. Innan vi körde hem hann hon med att åka mera karuseller, äta glass, hoppas studsematta och klättra lite till. Det var en tyst Tyra i bilen på vägen hem. Men roligt det hade hon nog för när vi lämnade henne hemma hos Coffe så fick jag världens bamsekram!! Nu e jag trött och hungrig. Ska äta nåt lite innan jag kryper ner i sängen! Kan inte lägga upp bilder för det är nåt fel på blogg.se....suck. De finns på Facebook.

Lördag

Nu är kräftorna tinade och vinet är på kylning. Snart dags att hoppa in i duschen. Junior ska oxå på kräftskiva idag!! Han och Fanny har en déjt i kväll! Hoppas att bloggen fungerar som den ska imorgon så att jag kan lägga upp bilder för det har jag inte kunnat på flera dagar. Någonting är fel för alla knappar i bloggen är borta, det vill säga knappar för att lägga till bilder, länkar och så vidare. Tråkigt...

Första inskolningens första dag

Idag har jag börjat inskola en super charmig liten kille. Kommer nog att gå superbra. Han tycker traktorer är det bästa som finns så han kommer att passa bra på vår förskola! Det var lite nervöst i morse, de andra jag jobbar med kände mamman sedan hennes tredje barn gick hos oss men det gjorde ju inte jag. Men det gick jättebra och i morgon fortsätter vi. Som det ser ut nu så kommer jag att ha ett kanon schema från och med 1. september. Jsg klagar i alla fall inte. Få hoppas att det fungerar för alla. Men det vat man inte förrän man har prövat. Nu stundar en cykeltur i båsiga Ellestad!

5 saker man kan göra när man är sjuk

1. Sova
2. Kanalsurfa
3. Läsa en bok (just nu läser jag "Du ska bli pappa")*
4. Sova
5. Titta på spindelnäten i hörnen och besluta att dammsuga bort dem...någon annan dag

* Förklaring till den kanske lite udda boktiteln. Boken är skriven av en man som har 2 barn sedan tidigare och ska nu få ett tredje barn med sin nuvarande fru (alltså samma situation som Thomas förhoppningsvis kommer att befinna sig i någon gång i framtiden). Fick låna den av en kollega till mig. Verkar intressant. Så nej, inga barn på G ännu! Nu känns mitt huvud jätte tungt och jobbigt igen....intar horisontallägen nu.

Ibland kan även jag överraska mig själv

Jag och Linda hann precis rida en härlig runda på fältet innan det började regna. Hästarna verkade nöjda, till och med Melissa. Imorgon ska Masi få nya skor för när han kommer gående nu så hörs det bara klink-klonk. Undrar om det ska bli bråk igen mellan Masi och hovslagaren. Det brukar ju bli det....

Efter att vi hade ridit och jag hade pratat med mamma på Skype så tog jag på mig en keps och en regnjacka och gick på promenad med Junior. Det var faktiskt riktigt skönt. Det regnade inte jätte mycket, men Junior behövde ändå duschas av efteråt för han lyckades bli grusig långt upp över magen. Överraskade mig själv lite grann...eftersom jag hade ridit och var trött så trodde jag inte att jag skulle orka ta mig ut på en promenad. Men där ser man...Lite tråkigt att gå samma väg varje dag. Om det inte regnar i morgon så kanske jag tar Junior ner till stranden. Vi får se.

Färg och svett...

...vilken härlig kombo!! Fy va varmt det är i sovrummet, står och målar och svetten rinner överallt. Hmm, hoppas att det inte är så varmt när rummet är klart och det är dags att flytta in.

Thomas jobbar. Överraskad? Nej inte direkt. Fast han sa att han skulle vara ledig i helgen för barnen är här. Hur länge höll det? Sisådär 24 timmar...Nåja, nästa helg ska ha i alla fall vara ledig för det har jag sagt till han. På lördag blir det eventuellt kräftskiva och på söndag ska vi till Tosselilla med pojkarna. Hoppas bara att det är bra väder.

Nu ska jag laga mat till pojkarna. Det blir makaronilåda med kyckling (berätta inte det för Thomas för då vill han inte ha det)....Hoppas att han inte märker nåt. Sen ska pojkarna lämnas och så får jag väl köra ut med mat till gubben om han ska jobba sent.

Lördag

Har hunnit med en hel del idag. Var på landäng och handlade mat till Junior, ett ben till han och godis till hästarna. Har spacklat lite i sovrummet och provmålat färgen vi ska ha på väggarna. Slappat på soffan innan vi käkade tacos. Slappade lite till innan jag red Masi på fältet och longerade Melissa. Masi var riktigt bra förutom att han blev lite väl pigg mot slutet och vill liksom inte riktigt som jag ville. Men annars är jag nöjd. Melissa var uppe i luften och vände ett par gånger.

Nu då, kanske spackla lite....


Tråkigt

Har tråkigt. Googlade ordet tråkigt och hittade en rolig sida...

www.roligaklipp.se


En kväll i Augusti

En skön Augusti kväll ute. Passade på att ta lite bilder.


Kossorna agerar publik när Junior spelar boll


Perfekta fotomodellen!!


Masi


Melissa


En massa tomater


Skål för min födelsedag!!


Blåser ljusen...som inte fanns!


Pappa ville ha oss alla på bild....

Kommer hösten nu?

Idag när jag vaknade kändes det som att hösten hade kommit under natten. Det ät mulet och blåsigt, kyligt i vinden. Inte alls roligt med tanke på hur skönt och varmt det var ännu i söndags. E det höst nu då? Enligt smhi så ska detta vädret hålla i sig, mulet och blåsigt, regn och lite sol. Jag hade hoppats på en lång och fin sensommer och höst så att hästarna skulle kunna gå ute så länge som möjligt.

Känns som att det är dags att investera i ett par regnbyxor nu så att man kan hålla sig torr i höst tillsammans med barnen.

Ja ja ja......nähä, inte idag heller

Trodde att jag skulle få hem Thomas i något lunda normal tid idag....det såg positivt ut en tid, men icke. Det lär bli lika sent i kväll som de andra kvällarna, eller nätterna. Vilken tid han egentligen varit hemma vet jag inte, för jag har sovit, men det har varit mellan 12 och 1 på natten. Så nu ska Nannas catering rycka ut igen. Ikväll serveras det ris och kassler gratäng med ananas och bearneis sås.

Men innan det så ska jag rida Masi på fältet här hemma. Nu har de tröskat och pressat. Lagom bra väder att rida idag också. Vinden fläktar så de värsta flugorna håller sig förhoppningsvis borta.

Nu har vi öppnat förskolan i Västerstad igen efter sommaruppehållet. Skönt att vara "hemma" så kallat. Har fått en hel del gjort under dagen och träffat några barn som har varit hemma hela sommaren. Roligt att se hur de har vuxit och utvecklats. Nu har vi bara en arbetsdag kvar på förskolan med barnen denna veckan. Torsdag och fredag har vi kompetensutveckling i Hörby samt planering på förskolan inför detta läseåret. Ska bli riktigt skoj att dra igång verksamheten och alla grupper. Barnen längtar nog också efter det. En flicka frågade mig idag om vi inte kunde ha våra riktiga samlingar med sång och lek och så ville hon räkna på finska som vi gjorde innan sommaren. Söta barn!

Denna vecka ska jag också hinna med sovrummet som nu börjar dra ut på tiden tycker jag. Det är egentligen inte mycket kvar. Taket och väggarna ska målas likaså takbjälkarna, golv och lister, sen är det klart.

Ensam igen

Nu sitter jag här, ensam med Junior och min bebis. Lika roligt som det är att ha mamma och pappa här och bli lite ompysslad och bortskämd lika tråkigt är det när de åker hem. Huset känns tomt och tyst. Mörkret kryper närmare och närmare. Känns som om hösten närmar sig med stora steg. Junior sitter vid dörren och väntar och undrar när någon mer ska komma hem. Han har redan ett par gånger varit uppe i gästrummet och kollat ifall där inte är någon mamma och pappa där.

Thomas jobbar. Har ingen aning om när han kom hem i natt, men det lär bli lika sent idag igen. Hade tänkt rida på fältet idag men kom hem sent efter att jag varit ute med mat åt Thomas. Junior var hos sin mamma och syster under tiden. Han har alltid lika roligt där.

Funderar på om jag ska gå och lägga mig. NCIS börjar om en stund på trean. Hoppas bara att det inte är ett avsnitt som jag sett för många gånger.

En ovanlig morgon

Vaknade strax efter 7 och gick ut för att titta till hästarna. Mina ögon höll på att ramla ut. Mellan hästarnas hage och trädgården stod 5 stycken ungdjur. Snacka om brutal väckning. Ringde grannen och sen var det bara att sätta upp ett staket så att de inte kunde ta sig in i trädgården.

När grannen väl kom så skulle vi släppa ut dem i en hage på andra sidan vägen, men det tyckte inte kossorna. en forserade staketet, knäckte vår hörnstolpe och sprang ner på vägen. De andra var inte sena med att hänga på. Efter en stund lyckades vi få in dem i hagen igen och då var det bara att börja laga staket.

Masi och Melissa tyckte att det var lite orättvist att kossorna fick gå och äta det fina goda gräset på andra sidan hagen.






Köpenhamn

Har haft en alldeles underbar dag i soliga och varma Köpenhamn. Vi har gått hela Ströget, åkt guidad kanalbåt, gått lite mer, ätit (inte smörrebröd, det får bli nästa gång), tittat i affärer, inhandlat ett par byxor och sen åkt hem med tåget. På vägen hem hämtade vi upp Junior som hade varit hos Naggi och Noni över dagen. Trött var han. Nu har vi ätit lite mera tårta och nu ska jag inta ryggläge i soffan.



På tåget


Nyhavn




Guidad tur i kanalbåt



Lite trångt under vissa broar



50 m högt utsiktshjul, för dyrt tyckte vi så vi beundrade det från marken istället.


Köpenhamn here I come!

Idag bär det av till Köpenhamn med päronen! Det är väl dags eftersom jag har bott här nere nu i 6 år och inte varit i Köpenhamn ännu. När jag var liten så var vi dät med la familia när vi var i danmark och bilade. Nu blir det tåg över och en heldag i Köpenhamn. Ska bli skönt att komma hemifrån även om det bara är för en dag.

Junior ska vara hos Naggi och Noni!

Födelsedag nummer 28

Har haft en otroligt fin dag idag. Började med att Thomas faktiskt kom ihåg min födelsedag i år. Mamma och pappa uppvaktade mig innan jag körde till jobbet. Fick en bebis dator av dem. Precis en sån som jag har tittat på länge. Den e så fin!!

På jobbet blev jag uppvaktad av mina kollegor och alla barn. Fíck en fin uteblomma och alla sjöng så fint.

När jag kom hem stod present nummer två av mamma och pappa och väntade. Ett trädgårdsmöblemang! Äntligen kan vi sitta ute och ficka eller äta. Blomman jag fick på jobbet passade bra på bordet. Mamma hade fixat jättegod mat och vi drack vin och till efterrätt blev det tårta. Thomas föräldrar överrskade mig med ett oväntat och glädjande besök på kvällskvisten. Linda kom ut och vi red en härlig sväng på stubbåkern. Efter det blev det mera vin och tv.

En helt otroligt fin dag alltså. Imorgon bär det av till Köpenhamn.

(Thomas eldade upp sin tröska i kväll.....bokstavligen.)


En blöt måndag morgon

Vaknade strax innan 7. Skönt med lite sovmorgo på måndagar. Thomas vaknade också då, han försov sig....
Hörde hur det åskade väldigt långt borta så när Thomas hade kört gick jag på promenad med Junior. Precis när jag skulle vända och gå hem så öppnar himlen sig. Det var bara till att traska på. Det blixtrade oh dundrade på rätt bra. När vi kom hem var vi LITE blöta. Jag hade bara korta mjukisbyxor och tröja på mig. Junior såg ut som han hade badat. Det ska vara sånt här väder hela dagen, åska och regn. Men redan i morgon ska det bli sol och varmt igen.

Nu är det många personal tillbaka på jobbet från och med idag. Men vi ska ha många barn också. 28 som mest tror jag. Förra veckan hade vi 19 som mest men bara 12 på fredagen. Jag kan tänka mig att det kan vara ltie stökigt. Men nästa vecka är vi tillbaka i Västerstad och på våra respektive avdelningar. Lite skönt kan jag tycka då det inte har varit mycket struktur nu under sommaren och det märks på barnen. Men det är svårt att hitta struktur när det är många olika personal man jobbar med och ingen riktigt vet ut eller in. Samtidigt tror jag att barnen har tyckt att det har varit lite skönt att få göra det  de känner för.

På onsdag kommer mamma och pappa!! Äntligen! Vi som skulle ha sovrummet klart tills dess. Men så blir det inte, Thomas jobbade hela helgen så vi hann inte med så mycket. Jag gjorde vad jag kunde göra men färdigt lär det inte bli ändå. Lite tråkigt, men så är det. Hoppas i alla fall att det ska vara färdigmålat tills på onsdag. Håller tummarna. Målade med vit grundfärg igår, men all gips är ju inte uppe än oh sen ska den spacklas innan med kan målas. Allt tar sån tid.

Söndag

Har varit själv hela dagen. Hur tråkigt som helst. Har fixat lite i sovrummet så mycket som jag kan, men nu kan jag inte göra nåt mer innan Thomas har satt upp de sista gipsskivorna som jag var inne i Ystad och hämtade idag. Nu har Thomas jobbat i 12 timmar. Jepp, nu vet jag inte vad jag ska skriva mer....

På jobb med gubben

Åkte med Thomas ett par timmar igår för att fördriva tiden



Här kommer han i 3 km/h...



Detta satt han och tittade på i 12 timmar igår



Raps



Mannen bakom ratten



Raps i handen

En tråkig lördag...

Har tråkigt....Skulle kuna skrika rakt ut, har säkert massor som jag skulle kunna göra men vill bara en sak. Göra klart i sovrummet. Går ju inte för Thomas jobbar...suck.

Har roat mig med att tvätta, diska, dammsuga, städa toaletten, tittat på tv.

Var inne på ÖB också. Köpte penslar och sånt. Hittade en påse med chokladrussin, mitt favvogodis. Varje gång jag äter chokladrussin tänker jag på läkarbesök när jag var liten. Hade jag varit duktig fick jag nåt litet godis och då valde jag oftast chokladrussin.



I den runda byggnaden till vänster var vårdcentral och där var jag ofta med mina öron som inte ville som jag...



Juhani Ahosvägen. Här bodde jag, först längst upp och sen på mittenvåningen....



Så här såg det ut på gatan där jag bodde, längst upp skymtar gaveln på vårt gamla gula hus.

Nu har jag spenderat en timme på att hitta dessa bilder på datorn. Har fortfarande tråkigt. Ska kanske köra ut  och åka tröska men Thomas, jag vet inte, får se.

Memories

Minnen är roliga. Vissa minnen tror man att man har glömt bort men sedan helt plötsligt dyker de upp. Många minnen har dykt upp sedan jag började jobba i Mars. Minnen från när jag gick på dagis, Fylgia. Här är minnen som har dykt upp:

* Den första dagen jag började fick alla en egen hylla i kapprummet att hänga sina kläder på. På allas hyllor satt ett klistermärke. På min var en gul kyckling och min ena fröken (kan ha varit Saga) tyckte att jag skulle ha den hylla för jag hade gula kläder på mig. Jag skulle också kunna peka ut vilken hylla det var. Kommer så väl ihåg det.

* Vi hade en vandrande pinne i en burk, jag trodde att det var en helt vanlig pinne eftersom den aldrig rörde sig.

* När vi åt mat så fick vi alltid knäckbröd (färdigbredda), som serverades på en rund plastbricka. Alla gillade inte knäckbröd. Så för att slippa äta det kunde man klistra brödet under bordet.

* Min kompis Annica gillade inte gröna ärter. Så för att slippa äta den sköt hon iväg dem under bordet åt olika håll så att ingen skulle veta att det var hon...blev avslöjade ändå.

* Jag och min kompis Johanna R ritade massor med streckgubbar.

* Vi hade en mattant som gjorde all mat till oss och ibland behövdes det något från köket så fick vi barn gå och hämta det. Alltid lika roligt.

* VI hade sångstunder (varje dag tror jag) då alla 3 avdelningar samlades i en sal med bänkar och ett piano. En av fröknarna spelade piano, Tror att hon kunde spela alla barnsånger som fanns. Vi lekte ofta Nu ska tåget gå och Jag ser dig.

* När någon fyllde år fick de ha en krona på huvudet medan alla andra sjöng Ja må hon/han leva och sen fick födelsedagsbarnet välja en sång som vi skulle sjunga eller en lek som vi skulle leka. Jag fik aldrig ha kronan eller välja en sång/lek för jag fyller år på sommaren.

* Varje förmiddag gick vi till Brunnsparken och lekte. Kommer ihåg att på ett ställe längs vägen luktade det alltid jätte illa från avloppen, typ om mögelost, äckligt!

Det är roligt att man kommer ihåg så mycket som man inte har tänkt på på flera år. Fylgia finns kvar, men tror inte att lokalerna är de samma mera. Det låg på andra våningen i ett hus. Vi hade tre avdelningar och alla avdelningar hade egna ytterdörrar. A, B och C ingång. Jag hade B ingången och min syster hade A ingången....


RSS 2.0