Junior

Lite bilder på när Junior busar med sin leksak som jag köpte när jag var hemma hos mamma och pappa








Sitta fint!!

Kallt!

Fy vad kallt det var ute i morse, minus grader och frost. Masi var helt nipprig i kroppen och visste inte hur han skulle bete sig.



Har hämtat morötter åt pällisarna. Så till kvällsmat fick de några stycken var och de verkade vara nöjda.

Skulle hämta fönstret vårt också. Men haha, tji fick vi, det var fel mått och så ville vi ha ett sidohängt fönster inte ett ovanhängt, som vi hade fått. Det var för bra för att vara sant. Leverans 2 veckor innan utsatt datum...nä så bra kan vi inte ha det. Så nu får vi väl se hur länge vi får vänta igen. Blir väl fönsterbyte i snöstorm eller nåt.

Nu tittar Thomas på Resident evil, i dont like. Kommer väl att ha mardrömmar i natt igen. Drömde massa hemskt inatt och då hade jag inte ens sett nån skräckis på tv:n. Försöker låta bli att titta men hör gör jag ju ändå...

I morgon ska jag klippa Prinsen så Junior ska få träffa Naggi och Noni...Massa bus blir det så. Ska rida Masi också. Det lär inte bli någon ridning i veckan för de har lovat regn regn regn...

Kampen mot klockan

Nu är det verkligen en kampmot klockan. För att hinna rida gäller det att hoppa i ridkläderna och rida direkt när jag kommit hem. Ett plus är ju att fältet är orört så att det går att rida där så då gör det inte så mycket att det börjar skymma lite innan man hunnit rida klart. Ett minus är att när det har regnat så går det bara att skritta pga halkrisken.

Ringde YA idag och de sade att tidningsbudet inte hade kunnat lägga tidningen i lådan för han visste inte vilken som var vår låda eftersom det inte står nåt på lådan. Så nu har jag tejpat upp en lapp så att det inte går att missa vilken som är vår låda. Återstår att se om det kommer någon tidning i morgon bitti.

Idag var det pyssel för hela slanten med barnen, de äldsta barnen. Vi gjorde en pumpa, fladdermöss och kastanje spindlar. Det var lyckat förutom att en tjej på 3 år blev skit rädd för pumpan då den stod i hallen. Så det fick bli lite prat som till exempel. "Hej säger pumpan, vilken fin tröja du har!" "Jag är en snäll pumpa, vill du vara min vänn?" " Jag tycker om att bli klappad." Efter en stund så verkade det lugnt och hon vill hela tiden gå ut i hallen och kolla på pumpan.








Magisk postlåda?

Jag undrar om vi har en magisk postlåda? YA hade ett erbjudande om att få YA:n i två månader för 49 kr. Jag beställde då tidningen eftersom jag tyckte att det var billigt och bra. den skulle ha börjat komma igår. Igår hörde jag hur tidningsbilden strax efter halv 6 stannade och lade ner någonting i postlådan. Efter att hästarna hade blivit utsläppta och fodrade så gick jag för att hämta tidningen. Helt tom. Kollade i grannens två postlådor, men där var bara reklam. Hmm, konstigt. Imorse såg jag hur tidningsbilen stannade vid vår postlåda och öppnade den och det såg ut som om han lade ner en tidning där. Men icke, efter att hästarna var ute skulle jag gå och hämta den men helt tom postlåda igen.

Frågan är, har vi en magisk postlåda som äter upp vår tidning eller jävlas tidningsbudet med oss? Ska ringa YA idag och höra vad som försigår. Och i morgon kommer jag att springa ut när jag hör tidningsbilen....Jag ska ha min tidning....

Trötter

Slänger in en bild som avslutning på denna dagen.


Svarta naglar

Idag har vi (jag) pysslat med barnen lite. 4 åringarna gjorde pumpor i papper och fladdermöss. 5 åringarna gjorde pumpor av papperstallrikar och spöken.  Imorgon ska vi fixa en pumpa. Köpte en på torget i Sjöbo idag. Hoppas att barnen är redo att smutsa ner sig lite. Eller kladda lite i alla fall. Av dagens pyssel så har jag svarta naglar av den svarta färgen som vi målade fladdermössen.

Skulle ju ta en bild på vårt pyssel idag men det glömde jag, kanske i morgon om ni har tur!

Har ont i halsen, hatar förkylningrnas första dagar. Då kunde man bara lägg sig ner och böla.

Sen lite hästnyheter. Det kanske blir ändrade planer med Emil som skulle komma hit till mig inom kort. Agge fick ett telefonsamtal idag av en tjej som köpte Agges Sentra för ett år sedan. Nu har hon tydligen inte möjlighet att ha kvar Sentra och Agge frågade om jag var intresserad av att ha henne hos mig. Tåls att fundera på men det finns lite saker runt om kring Sentra som måste lösas först. Så vi får se hur det blir. Masi skulle nog bli glad eftersom han sörjde Sentra när hon flyttade ifrån mig förra hösten. Hon ska dessutom ha föl i April!! En liten bebbe!!!

Örk

Mår så där idag föratt vara ärlig. Har ont i halsen, eller inte ont men känner att det är nåt på gång. så att jag kände mig helt off igår har sin förklaring. Ny förkylning, vad blir det nu? Nummer 4 i ordningen? Tror det, vet inte helt säkert, har tappat räkningen. ibland önskar jag att man bara kunde vara riktigt sjuk i ett par dagar och sedan skulle det vara över. Varför ska förkylningarna alltid dra ut på tiden liksom?

Idag blir det lite halloween pyssel med barnen. Blev ingenting igår pga det kraftiga manfallet. Hoppas att det blir bättre idag så att vi kan göra lite i alla fall.

Blaaah!!

Fy vad hösten är tråkig...regn regn och regn. Hade varit bättre med snö. Jepp stoppa pressarna, ni läste rätt, Johanna vill ha snö... Trotsade tröttheten (förkylning??) och red en sväng på Masi. Var så illa tvungen eftersom hela helgen regnade bort. Han verkade vara sådär inspirerad. Men så fort vi svängde hem blev det en annan häst. Fullt ös medvetslös...och sen så började det naturligtvis regna. Vilket resulterade i att Masi blev riktigt sur, på riktigt.

har haft en minst sagt lugn dag på jobbet idag. 5 barn av 16....hann med lite extra planering, om man nu kan kalla det extra...och ringa några samtal. Många barn var hemma sjuka i feber. En skickade vi hem efter halva dagen med feber och en annan hann bara vara hos oss i några timmar innan han kräktes och fick åka hem. Eek eek eek!! Vill inte bli sjuk. Kände mig höngig och konstig i förmiddags men senare blev det bättre sen.

Imorgon blir det lite Halloween pyssel med barnen.

Men nu ska jag titta på Sveriges fulaste hem (nej vi är inte med!) och hoppas på att tv signalen inte försvinner nu igen när det regnar för det gjorde den innan...


Inga fynd

Inga fynd gjorda på Boa på klädstångsfronten. Suck. Kan det verkligen vara så svårt? Vill ha upp draperiet och klädstången NU! Ser förjävligt ut när man kan se rakt in i garderoben...

Hittade ett par mys strumpor dock. Riktigt sköna och mjuka och med halkskydd undertill. Lagom bra till mig som alltid nu och då halkar på golv och i trappor.



Snart dags för julklapps inköp. Det blev man påmind om idag på Boan.

Tråkigt väder

Riktigt höstväder idag. Regn, dis och dimma. Känns som en riktig soffliggardag. Men jag ska faktiskt ta mig ut om en stund och städa lite i trädgården. En massa fallfrukt behöver plockas bort och blommor ska kapas eller dras upp.

Nu väntar jag på att mamma och pappa ska ringa så jag kan berätta för dem om huset som jag tittade på idag. plus och minus som alltid. Men jag tror inte att detta är ett hus som de letar efter.

Dripp, dropp, dripp, dropp...

Så lät det när vi vaknade i morse. Regn och grå himmel. Blä. Inte mer än att pallra sig upp och ut till hästarna. Masi såg väl inte helt lycklig ut när han kom ut i hagen. Men det regnade i alla fall inte hela dagen. Slutade på eftermiddagen.

Har ägnat större delen av dagen åt att städa, röja, plock undan, kasta osv. Är klar här nere men orkade inte ta ovanvåningen. Det är inte lika mycket där uppe så jag ska hinna med det i morgon.

Ska på husvisning i morgon i Tomelilla. Mamma och pappa har hittat ett hus som de tycker ser intressant ut. Så jag beger mig dit kl 12 med papper, penna och måttband i högsta hugg. Ska bli roligt och spännande.

Nu ska jag fortsätta att titta på Little miss Sunshine...och inte somna!

Fredag v.4

Ajaj ont, Har duktig träningsvärk idag. Inte helt lätt att gå ner för trappor och tungt att gå uppför. Benen fick sig en rejäl genomkörare och var helt skakig i benen i slutet av passet. Att mocka och fixa i stallet nu på morgonen gick väldigt trögt. Har inte bestämt mig hur jag ska göra med träningen. Om jag ska lösa nytt medlemskap eller inte. Jag vill träna ett par tre gånger i veckanmen eftersom jag inte vet hur det kommer att se ut med jobb från och med januari så känns det som att jag vill vänta och se. Är det dåligt med jobb så vill jag spara de pengarna. Vi får de. Men det hade varit roligt att träna igen....

Idag börjaar jag jobba kl 10. Har stängning idag. Kanske inte jätte roligt att jobba till kl 18 en fredag men det är ju bara var 4:de fredag som jag har stängning så det orkar man lätt med. Och på fredagar så brukar de flesta barnen bli hämtade tidigare. Nästa vecka är det höstlovs veckan men vi har ju öppet. Många i personalen ska vara lediga och vi kommer att ha en massa vikarier. Alla vikarier har varit där förut men det kan bli lite stökigt i barngrupperna ändå. Några barn är lediga också. Jag har planerat att jag och barnen ska gröpa ur en pumpa och göra lite annat halloween pyssel. Hoppas att det finns tid till det....

Inorgon är det fördelsedags frukost och sen ska jag försöka hinna hämta morötter till hästarna också. Borde komma iväg till Boan i Tomelilla också för att se om de har gardinstänger. Fixa lite med sovrummet hade inte varit fel, dags att få upp lite tavlor och dyligt på väggarna. Det ser lite tomt ut. Masi ska motioneras också. Och så blir det kanske att titta på ett hus åt mamma och pappa på söndagen.

Bodypump

Om en timme är det dags för första träningspasset på väldigt länge...en timme Bodypump. Hoppas jag överlever!!

Dåligt SVT

Sverigers television är bara för dålig. Sänder en timme ridsport idag, sammandrag av tävlingarna i Helsingfors. Fst visade 4 timmar idag och 4 timmar igår. Inte ens när det är tävlingar på svensk mark så sänder de så många timmar ridsport.....Blä för svt.

Trött

Känner mig trött idag. Inte konstigt med tanke på att jag inte somnade förens vid halv 2 inatt. Dels kändes det konstigt att sova i sovrummet. Blev såklart törstig och kissnödig och var tvungen att springa ner. Sen hörde jag en massa konstiga ljud (eller var det kanske bara inbillning?)  och så låg jag och lyssnade extra mycket så att jag skulle höra dem igen. Kändes som om vi var på ett hotel när vi lade oss i sängen.



Nu har jag plockat in lite mera kläder, plockat undan en massa annat.

Har varit duktig husmor och bakat bröd som nu är i ugnen.



Thomas han saknade sin traktor så mycket att han var tvungen att hämta hem den på besök.




14 veckor senare...

...flyttar vi upp till våret nyrenoverade sovrum. Nu väntar vi bara på fönstret som ska levereras om veckor. Ja det kallas väl inte projekt för ingenting. Nu återstår det att hitta 2 stänger till garderoben som Rusta inte hade denna gången. Måste reda upp bland alla kläder. Lite pysslande kvar alltså innan allt är helt och hållet klart.

För övrig så var det en riktig fyndar dag idag, för mig i alla fall. På öb hittade jag hästgrejer till rejält nedsatt pris. Ett stalltäcke och ett fleece täcke för sturntsummor. Masi han blev riktigt fin och ser ut som en bebis i sitt nya stalltäcke(bilder kommer i morgon). Inne på Rusta hittade vi inte stängerna till garderoben men jag hittade en vinter jacka. varm och lång, precis sån som jag har letat efter. Kanon!!

Putte blev klippt idag också. Efter att han bråkat klart och klippmaskinen bråkat så belv det en riktigt bra klippning. Tyvärr så är det tråkigt med Putte att han alltid ska bråka och ställa till med sån show för små saker. Hjulet snurar men hamstern är död liksom. Han ska hoppa i morgon på tävling med sin nya ryttare. Håller tummarna att allt går bra.

Nu ska jag nog börja fundera på att gå och lägga mig. annars kanske jag sover till halv 9 igen som jag gjorde i morse....ops!

Fredag hela dagen

Fredag, skönt, slappnar av och låter allt som har med jobb att göra försvinna in i arkivet för att sedan plocka fram det lagom till klockan 7.30 på måndags morgonen. Synd bara att helgen går ännu snabbare än veckorna gör. Snart dags att börja fundera på julklappar....

Ingen snö eller regn kom det inatt, inte heller idag som det var tal om. Däremot en ganska behaglig kyla och minimalt med vind. Riktigt skönt väder. Efter jobb blev det en ridtur på fältet med min pensionär. Han var väl så där idag. Vill inte som jag ville men jag vann lite mot slutet i alla fall. Nu blir det väl ingen ridning i helgen om man ska tro på vad SMHI säger. Regn och blåst är ingen kombo vi (jag och Masi) gillar.

I morgon ska jag klippa Putte, Agges föredetta häst. Han kan vara lite jobbig så den nya ägaren har frågat om vi ville göra det. Kan jag väl, mot lite ersättning.

Nu har jag dissat mina tunna haremsbyxor och dammat av Thomas fleece mjukisbyxor. Lite väl tjocka så jag får väl investera i ett par nya nu.

Nu är det Eureka på tv6 sen Smalville men det vill inte jag egentligen se...

Jag ser det.....snöar?

Mina ögon höll på att trilla ur huvudet på mig när jag strax efter kl 12 stod ute och nattade våra små barn. Då kom det snöflingor!! Trodee först att det var skräp i luften men det var det inte. Det var faktiskt snöflingor....Känns lite väl tidigt med snö i oktober. Och nu läste jag på YA:n att det kunde komma mer snö (blandat med regn) i natt. Borde kanske inte skriva detta för nu kommer mamma att bli jätte nervös när jag ska köra till jobbet i morgon. Ska bege mig i god tid i alla fall till jobbet i morgon.

Utvecklingssamtalen går bra. Har avklarat 5 och har ett kvar på tisdag, sen är jag klar. Skönt. Men det har varit roligt att träffa föräldrarna och ha tid att sitta ner i lugn och ro och prata. Man hinner sällan med så mycket prat i amband med hämtning och lämning.

Nu ska jag tända lite ljus för snart kommer älskling hem med mat.

Lite bilder

Tog några bilder när jag och pappa var ute och cyklade i söndags. Har inte hunnit ladda upp dem ännu, men här kommer de.


Det var kallt men soligt och vindstilla


Pappa på cykeln


Ankorna trodde nog att jag hade mat till dem för de kom alla simmande till mig när jag stannade och skulle ta ett kort.

Imorgon är det torsdag. Snart helg alltså. Det tycker vi om. Aldrig fel med helg. Alltid helt rätt med helg. Nu ska jag duscha och sen är det bonde söker fru, eller, jo visst är det idag??

Nostalgi

Igår var det nostalgi här hemma hos mamma och pappa. Jag och min syster återupplevde många minnen när vi gick igenom och delade upp gamla leksaker och böcker. Härligt att få se alla dessa saker som man lekte med i år och dar. Och så roligt att vi har sparat dessa saker.


Mina barbidockor. De tre till höher är mina som jag har fått. De två stående är mammas gamla som hon hade när hon var liten.


Mitt My Little Pony hus.


My Little Pony med brudklänning.


Min fina dockvagn.



Dockan Ninni i orginalkläder och ser nästan ut att vara oanvänd.


Bra att vara hemma


Det bästa med att vara hemma är att man alltid får ett tillfälle att fylla på sin garderob. Idag blev det en utflykt till ett för mig nytt köpcenter, Jumbo. Massor av folk och massor av butiker att springa ut och in i. Dagens resultat blev ett par jeans, ett par gråa tights, fodrade utebyxor, svarta skor (9 €!!) och ett par grövre kängor till hösten/vintern. Och Junior har jag inte heller glömt. Det blev en leksak som inte ska gå sönder så fort och som dessutom piper och man kan kasta den långt.




Spårvagn i Helsingfors, ett underskattat transportmedel

Mammas överraskning blev kanske ingen jätte överraskning. Cecci kom också hem igår och det trodde jag var en hemlighet, men hon hade faktiskt ringt på dagen och sagt till att hon kommer hem, mest så att mamma inte förr omkull av glädje. Men roligt var det. Det blev god mat, vin, vin och mera vin...
Nu blir det vila en stund och så ska vi ut och äta i kväll.

Snart iväg

Nu ska jag snart bege mig mot Ystad. Svärmor hämtar upp mig om en halvtimme. Allt är packat och klart. Stallet fixat och ordnat. Mat i kylen och frysen.

Har tagit det lugnt och slappat en hel del. Tänkte att jag skulle ha sovit till kl 7 idag men icke sa nicke, halv sex vaknade jag när Thomas steg upp. Kollat på The City på mtv.com, myst med Junior. Snackat i telefon med Thomas som redan saknar mig...hehe, jag har inte lämnat landet ännu. Gulliga han.

Kommer att bli roligt att komma hem till mams och paps. En liten överraskning väntar dem ikväll så jag skriver mera om det sedan...Kommer nog att bli uppskattat! Hoppas jag i alla fall....man vet ju aldrig...

Förbereder

Håller på att förbereda mig inför morgondagens hemflygning. Har skrivit en mindre roman om hur, när och varför hästarna ska tas hand om...vadå "mammig"!?! Men nu tror jag att jag har allt klart i stallet. Allt ligger så att det lätt kan hittas. Och alla vet om sina uppgifter när det gäller morgon fodring, utsläpp, insläpp och nattamat.

Blev ingen ridning i dag heller. Precis när jag hade mockat och fixat i stallet så öppnade himlen sig och det regnade och blåste om vartannat. Jaja, det var inte så mycket att göra åt det. Katarina rider Masi en gång nu under helgen så han får gå lite grann i alla fall.

Har handlat det som boysen kommer att behöva i helgen i matväg och så kaffe till mamma och pappa.

Nu tänkte jag att jag ska packa lite så att jag slipper det i morgon. Skönt att kunna sova någon timme längre än i vanliga fall. Junior ligger tätt tätt intill mig, på mina fötter. Lilla gubben hade nog också velat följa med hem och bli bortskämd.

Nä nu blir det packning och sen ska jag läsa lite på boken jag köpte i förra veckan.

07-10-09

Onsdag redan. Trodde innan idag att det var tisdag, men det var det ju inte. Bara en jobbedag kvar sen sätter jag mig på ett plan mot Helsingfors och ska spendera helgen med Mams och Paps. Ska bli skönt och roligt att komma "hem". Vad ska man kalla hem egentligen? Där man är bosatt eller där man är uppvuxen?

Min förvirrning tog inte slut vid att jag trodde att det var tisdag idag. Jag bytte blöja på en 1,5 åring två gånger på 5 minuter....inte konstigt att blöjan kändes torr! Hjälp...tösen såg lite konstig ut när jag sa att vi skulle byta blöja men följde ändå snällt med..

Jag hade tänkt rida idag. Red igår oxå men tänkte låta Masi galoppera på lite idag. Det blev lite dressyr träning igår på fältet. Kom hem och var helt slut så jag somnade på soffan och sov i en timme. Sen var det inte mycket lönt att rida. Bara ut och fixa i stallet och ta in hästarna. Får bli ridning i morgon istället.

Bu är jag sugen på att börja träna på gym igen. Ska nog göra det, bara jag blir av med min förkylning. Fatburner, Body Jam och Body pump....det ska bli skönt, längtar!

Storm och vilda hästar

Det blåste på rejält igår kväll men som tur så hade jag inga problem med att sova hela natten som jag trodde. Vindbyar på 25 m/s känns lite även om man sitter inomhus.

Hästarna verkade vara nöjda med att fått komma in tidigare igår men imorse var det två vilda hästar som bara ville ut. Eller det var en vild Masi som höll på att hoppa ur sitt skinn och det smittade av sig på Melissa.

Det blåser fortfarande mycket och regnar lite till och från. Nu ska jag ut och köra traktor!

Lördag på landet

Hösten gör sig sedd och hörd. Regn och storm hela dagen. Inget roligt precis. Idag har vi börjat gräva till paddocken. Återigen visualiserar jag och det kommer att bli jättebra. Thomas har grävt och jag...har kört traktor. För första gången någonsin. Det gick bra även om det inte gick så fort.








Jag kör traktor, syns inte så bra men det är faktiskt jag!


Masi fick en ny grimma idag då han får skav på nosen av den andra. Denna är super mjuk. Visst ser han stolt ut?!?


Melinda har hittat ett mys ställe, inne i skåpet i stallet

Nu är det dags att börja tänka på mat och tända lite ljus.

3 år

Orkar inte skriva om att jag är hemma idag och försöker bli av med min förkylning. Hoppas att jag blir frísk tills nästa vecka för på fredag ska jag åka hem och hälsa på mamma och pappa. Härligt.

Igår "firade" jag och Thomas  år tillsammans. 3 år sedan vi käkade pizza på Caspers en söndag kväll och sedan körde hem till mig och drack kaffe. (För 3 år sedan drack jag alltså fortfarande kaffe). 3 år. Har hunnit med en gemensam lägenhet, ett hus köp, blivit klar i skolan, jobbar, renoverar och planerar framtiden. 3 år är egentligen en kort tid. Vi dejtade aldrig. Skönt att slippa den pressen, istället var vi hos mig eller hon han och kollade på tv, pratade och umgicks. Skön start på ett förhållande kan jag personligen tycka. Att kunna vara sig själv är en stor fördel och det är kanske en av de största orsakerna till att vi fortfarande sitter här idag.

Jag kommer ihåg när jag träffade hans familj för första gången, vi hade väl träffats i en vecka tror jag, eller två. Jag sover över hos han och vi skulle gå in till hans föräldrar och käka frukost. Då var alla han brödrar med respektive där. Snacka om mindre chock. 20 pers till frukost. Där att jag och små svettades och försökte räkna hur många vi var runt bordet. Känner mig lyckligt lottad att jag blev så varmt välkomnad in i hans familj.

Ser fram emot de nästa 3 åren och vad de för med sig.

RSS 2.0