Fredagsnöje...

Jag hade tänkt spendera min fredag eftermiddag och kväll på ett helt annat sätt än vad jag slutligen gjorde.

Kom hem vid 4 tiden, det åskade, blixtrade och regnet öste ner. Jag satt inne och väntade på att det skulle sluta. Hör hur det bubblar i avloppet i badrummet och i köket. Kollade i duschen och ser att det är lite blött i golvbrunnen vilket det inte borde vara eftersom jag duschade på torsdags kvällen och det borde ha varit torrt. Ringde Thomas, skulle gå ner i källaren och kolla om nivå larmet till avloppsanläggningen fungerade.

Kommer ner från trappan och då är där ca 15 sm med brunt vatten och det stiger kraftig. Jag trodde först att en vatten ledning hade gått sönder, men inser att sen att det står en fontän på ca 60 cm från toaletten i källaren. Vid detta laget var paniken fullständig.

När vattnet efter ca 5-10 minuter hade stigit till första trappsteget och jag hade dragit ut kontakten till frysboxen så konstaterade jag att det finns inget jag kan göra. Jerry var på väg ut. Thomas att i nordöstra Skåne i en traktor. När Jerry kom så hade det tack o lov slutat att stiga. Då var det ca 40 cm med avloppsvatten i källaren, Alla grejer låg och flöt, dem som inte låg under vattnet dvs.

I med en dränkbar pump. Efter någon timme hade vi fått ut vattnet. Jerry och Linda var helt underbara, hade inte fixat det utan dem. Jag hade vid detta laget försökt få fatt i vårt föräkrings bolag men de har ju absolut ingen service. Ringde runt och försökte hitta någon som kunde sanera källaren. Fick tag i en utanför Malmö, som var hur trevlig som helst en fredag kväll och som svarade på alla mina 100 tals frågor. Sen var det bara att börja tömma källaren på alla grejer. Det känns i benen idag. Vissa grejer hade klarat sig. Andra hade inte alls klarat sig.

Sen spolade vi av golv och en bit på väggarna och sopade och sjorde så rent som möjligt innan saneraren kom. Han kom och sprutade på ett bakteriedödande medel. Skrubbade och dammsög upp det lilla vattnet som var kvar. Sen satte han in en fläkt som nu står och torkar upp. Hur länge den ska stå där vet vi inte. Men källaren är städad och fin, så fin var den inte ens när vi flyttade in.

Här kommer lite bilder(Nu har min kamera gått sönder igen, så fler bilder kommer när Jerry mailat över dem han tog.










Här var det lite avloppsvatten....







Hmm

Ja det har inte blivit mycket till uppdatering på sista tiden. Har inte haft någon motivation alls. Sen finns det inte så mycket att skriva om heller. Jobb, hemma fix, slappa, laga mat, sova typ.

Idag är det riktigt varmt och skönt. Jag skulle sitta ute en stund på lunchen men jag satte mig i skuggan efter en stund. Det brände riktigt ordentligt. Nu hänger tvätten ute och en maskin ska strax hängas upp.

Tänkte fixa lite i trädgårdslandet, rensa ogräs det vill säga. Thomas tog hem en bit odligsväv så jag ska lägga det under och jord på för att de om det kommer lite mindre ogräs.

Intressant inlägg eller hur?

Not nice med regn

Det har regnat hela dagen...Inget roligt alls. Hästarna är blöta men ändå rätt så nöjda nu då de är i lilla gräshagen. Snart har de dock ätit upp allt gräs där.

var och hälsade på Lena och Vanessa idag. det var länge sen sist. Alldeles för länge sen igen. Vi fikade och snackade massor. De ska komma och hälsa på någon helg innan de åker på semester...Junior var också med och han kände nog igen sig för han for rätt in i stallet. Sen busade han med Tea och de sprang runt hela gården och kollade läget. Percis som good old days!

Nu har jag en äppelkaka i ugnen! Och en ny soffa har jag köpt, ska hämta den någon dag!! Underbart!!

Fredag

Så skönt att vara ledig. Låg på soffan igår, städade, handlade, låg på soffan, red Masi, bakade paj, sov på soffan.

Idag ska jag inte vara fullt så slö precis. Jag ska köra till fd. jobbet och hälsa på och sen bär det av till Lund för att träffa Malin. Tänk att det är över ett år sedan vi sågs sist....Inte bra. Tiden går för fort.

Rabarberpajen blev riktigt god. Den kommer att bli godare när det har varit mera sol för nu fick jag lägga på lite mera socker än vad jag brukar. Men gott var det. En liten bit av sommar på en tallrik.

Masi var duktig igår. det är så skönt att rida han på pessoa bettet. Kan njuta av att galoppera, istället för att sitta och dra i munnen på han för att han inte ska dra iväg. Ikväll tänkte jag rida en lite längre sväng, hela rundan genom skogen. Det är länge sen men nu har han tillräckligt med kondition för att klara det. Och han gillar att gå i skogen...Snart har han också fällt klart och nu ser man hans fina sommarpäls!

Nu måste jag gå ut med Junior en sväng innan jag kör...Fast han ligger och sover någonstans i filten!!

Där är han ju!


Ledig

Ledig fram till måndag. Skönt. Tyvärr ska inte vädret vara det bästa, men lagom till nästa vecka ska det tydligen bli hur varmt som helst. Synd bara att det aldrig kan vara fint väder när man är ledig.

Igår såg vi på ishockey. FInland-Sverige. Jag säger bara: Vilken jävla tvättäkta ishockey match!! Precis så ischokey ska vara! Och att Finland vann var ju bara bättre. Synd att de inte kan spela så från första början utan fjantar runt.
Jag somnade och missade de sista 10 minutrarna. Skulle inte ha lagt mig ner i soffan!!

Idag är det helgdag. Thomas jobbar och jag funderar på att baka en rabarber paj. Rabarbrerna har vuxit hur mycket som helst och jag tror inte att jag behöver blanda i jordgubbar för att det ska bli tillräckligt.

Måste städa. Men det är ju såååå tråkigt. Jag funderar på att måla om här nere i tv rummet. Vita väggar, slipa golvet och lacka det i en lite mörkare färg. Kanske har jag också köpt en ny soffa, och då är det skönt att ha det gjort innan. Taket borde målas också...

Redan höst?

Fy fan vad det ska blåsa. Det känns som höst nu, vart tog sommaren vägen? Vill inte gå ut. Blir genomfrusen på ett ögonblick. Vill ha vår eller sommar nu! Försöker få upp värmen här inne nu. Det blir väl lagom varmt tills jag ska köra.
Thomas ska besiktiga Sephyren efter jobbet idag. Han körde bilen till jobbet, först skulle han in till Ystad och tanka. Han kom inte hela vägen dit för bensinen tog slut så jag fick köra med en bensindunk så han kom tilll macken! Nu hoppas jag att den går igenom besiktningen också. Imorgon är det crusing. en vädret ska ju inte vara toppen alls så det blir att klä sig varmt...

Ikväll blir det bowling med före detta kollegor! Ska bli skoj. Sen blir det lite mat på det. Inte heller helt fel.

Nu måste jag snart ut och mocka och ta in hästarna. Vill inte gå ut. Försökte muta Junior till att fixa stallet och ta in hästarna men han bäddade ner sig i en filt i soffan så han känner nog likadant som jag....

Snart helg

Usch vilken dålig uppdatering....Men har inte så mycket lust att sitta framför datorn när jag kommit hem eftersom jag gör det hela dagen på jobbet...

Imorgon är det fredag! Igen. Har kort dag. Ska till vårdcentralen kl 13 och sen behövde jag inte köra tillbaka till jobbet. På kvällen blir det bowling med några av de gamla arbetskamraterna. Roligt!

Nästa vecka blir en väldigt kort arbetsvecka. Jobbar måndag och tisdag. På onsdag är det begravning för Thomas farfar och på fredag är det helgdag. På fredan har vi stängt på jobbet, kompensation för någon annan dag. Kommer inte ihåg vilken...Nice med lite ledigt. Kan behövas. Har massor att göra här hemma.

Red Masi igår (och tisdag då det började hagla). Han är riktigt trevlig att rida på Pessoa bettet. Idag blåser det storm och det är kallt. Vill inte gå ut och mocka. Bara mysa under täcket...

Första dagen på nytt jobb

Halv vägs genom arbetsdagen kändes det som om att mitt huvud skulle explodera. Så mycket ny information att ta in. Men det gick bra trots allt. Hann med att prova på ett par olika saker. Känns konstigt att sitta framför en dator hela dagen. Tur att stolen var bekväm. Ännu konstigare var det att äta lunch med vuxna. Ingen mjölk som behövde torkas upp och ingen mat hade jag på mina tröjärmar.

Ser framemot morgondagen. Tiden gick fort idag. Vips så var det lunch och vips så var det dags att stänga ner och gå hem.

Nu ska jag koka lite pasta till min lunch låda. Blir någ mycket sallader i framtiden, men det gör mig inget. Salladsflicka som jag är.

Fick en bild redigerad av en annan bloggare! Tack så mycket!!



Irriterad till max!

Hur irriterad kan man bli!

Peace ägare kom förbi nu i eftermiddag och klagade på att Peace var för mager och att man kunde se ryggraden och att han aldrig hade varit så mager och att han har lätt att ta sig. döm min förvåning när hon i vintras stod o sa till mig när jag skulle låna han att han har svårt för att ta sig och ser lite tanig ut....

Han har i pricip fått obegränsad mängd hösilage och det är super bra kvalite, nästan för bra för det var mycket protein i det. Nu vill varken Masi eller Peace ha sitt hö på morgonen för de vill hellre leta gräs i hagen. De betar 4 timmar och jag ökar tiden hela tiden.

Så nu ska jag bara proppa i han mat tills han ska hem om 1,5 månad. Undrar om hon blev lite sur för att jag sa till henne för någon vecka sedan att jag ska lämna tillbaka han för att Melissa kommer tillbaka. Nu måste hon hitta någon annan som kan ta han för hon har fullt i stallet.

Han var rundare innan han började fälla och han fäller enormt mycket nu så det är helt förståeligt att han tappar lite. Men jag kan ju omöjligt tvinga i han mat. Han äter det han vill ha. Nu ska han i alla fall få ännu mer hö på kvällen plus att jag får gå ut och fodra en gång innan jag släpper ut dem plus att de ska få hö i hagen också. Jaja, mig kvittar det för Masi vill ändå inte ha höet som jag lägger ut i hagen nu. Han bara pillar i det och sen letar han gräs och han är allt annat än smal.

Gaaaahhh!!!!!!!!!!!

Nu ska jag klippa gräset bara för den sakens skull...

Sommartecken

Några tecken på att det snart är sommar.
- Masi skiter i frukosthöet och går på jakt efter gräs i hagen
- Stallet luktar sur fis (Masi fiser som en gravid kamel i öknen)
- Bajset är grönare


För övrigt är jag ensam hemma idag. Pojkarna har åkt för att kolla på traktorpulling och är borta större delen av dagen. Funderar på hur jag ska fördriva dagen på bästa sätt. Andra maskinen tvätt är igång. Lite städning hade inte skadat.

Rida är roligt

Det var super roligt att rida idag. Skönt att känna att jag hade kontroll på Masi och att han höll sig i skinnet. Fasr det skulle inte vara en ridtur på Masi om han inte hade försökt att slå sig fri ifrån bettet. Men det gick inte så bra. Skönt att slippa drag kamper på vägen hem och istället kunna sitta avslappnat och jobba honom. Nu får vi se hur länge jag kan rida honom på detta bettet...Hoppas det håller i sig.

Bloggtävling nr 2

Är med hos Internationalshowjumping och tävlar om ett schabrak.


Bloggtävling

Jag är med och tävlar hos Lovicious!


1 Maj 2010

Fick sovmorgon i morse! Sov till kvart i 8! Rekord tror jag. Thomas var uppe redan vid 6 men det hörde jag inte. Ganska skönt men är ändå super trött.

Har varit på Landäng och inhandlat ett pessoa bett åt Masi. Ska rida med det idag. Hoppas att det funkar. För övrigt kan man ju bli helt sjuk i huvudet av att vara på Landäng (på ett bra sätt). Skulle kunna köpa hur mycket som helst, schabrak, täcken, träns, lindor, skydd, tröjor, jackor....Tur att jag lyckades tygla mig själv.

Nu håller jag på att koka potatis till potatis salladen. Ska grilla lite korv också idag. Thomas önskemål.

RSS 2.0