Äntligen över...

Idag var min handledare från Malmö högskola ute på min praktik och kollade på mig när jag jobbade med barnen. Det känns skönt att det är över så att man slipper tänka på det. Nu kan jag bara fokusera på de resterande 2 veckorna på praktiken. Imorgon är barnen lediga och vi har utbildningsdag.

Snart kommer Thomas hem och sen ska vi käka pizza och kolla på tv. Ingen planering idag, allt är klart. Härligt!

Ännu en ny vecka

Jaha då var ännu en ny vecka igång. Måndagar är vad det är. Det känns som om man inte riktig kommer igång ordentligt. Förkylningen har släppt, nu är det bara lite snuva kvar. Thomas blev förkyld i helgen och det är ju sååå synd om han. Alla vet vi ju att när männen är förkylda så håller de på att dö! Han var bara lite gnällig igår...suck.

Ja i skolan flyter allt på som det ska. Fast det är jobbigt, och ibland lite tråkigt. Har ganska mycket plarnering inför imorgon som jag tror att jag ska ta itu med så att jag kan slappa lite sen. Hade tänkt att jag skulle rida en sväng men det började regna för en stund sedan så det känns som om det får vänta. Kanske i morgon.


Trött och förkyld

Nu är jag trött, riktigt trött. Och förkyld. Vill krypa ner i soffan under en filt...men det går inte för jag måste planera morgondagens undervisning och så skriva mail, laga mat.

Denna dageb har varit ok. Jag har hållit i lite lektioner och det har gått bra. Idag var barnen inte fullt så oroliga som igår. De gjorde vad de skulle göra och kunde väl sitta hyfsat stilla. Kan inte låta bli att förundras över hur många barn som har speciella behov. Ja det har jag ju tänkt på många gånger under dessa 3 år. Jag kommer ihåg att det var kanske 2 personer i min klass som fick extra stöd av specialläraren. Nuförtiden kan det vara upp till 50% av klassen som springer hon specialläraren.

En annan sak som har slagit mig är alla dessa möten till höger och vänster. Shit man kan ju bli knäpp i huvvet. har nog fattat att jag kanske inte skall jobba i en skola. Men ´vill jobba med barn ändå. Fast det skall man inte säga högt, för då är man dum i huvvet eftersom man läser till lärare men inte vill jobba med just precis exakt det. 

Hur som helst så ska jag jobba på nu så att jag kan slappa lite sen! 

Första dagen avklarad

Då var den första dagen avklarad av 20 praktikdagar. Bara 19 kvar...det är ju inte så mycket igentligen när man tänker efter. Dagarna går väldigt fort eftersom man knappt har tid att ta ett par minuter för sig själv. Man måste hela tiden ha ett öga på vad barnen gör eller inte gör. till och med när man tror att man inte behöver det. Jag undrar om jag och mina klasskamrater var likadana när vi gick i tvåan? Jag tyckte ändå att vi hade rätt bra koll på vad vi skulle göra i skolan men dessa små barn vet ju knappt på vilket håll man sitter på när man är i klassen...visst sitter man med ryggen mot läraren...eller?

Har planerat undervisningen tills imorgon så att jag har rätt så bra koll på vad vi skall göra. Det är skönt med min handledare(klassläraren i klassen jag är i) för hon vet vad som funkar och inte funkar för klassen och ger tips hela tiden på vad jag ska tänka på när jag lägger upp undervisningen. Dessutom vill hon ta lite lektioner med klassen, speciellt nu första veckan då allt är nytt för mig.

Helgen flöt på i vanilg ordning. Jag jobbade i lördas och sen var Vanessa och Lena här och fikade, ja och så ville de ju träffa Masi då också så klart. Sen tog vi det lugnt resten av dagen. I söndas kidnappade jag Tyra eftersom det skulle vara kalas på eftermiddagen och Linda behövde få städat. Tyra ville inte alls som mamma ville oc fick många utvisningar. Så vi tog Tyra och körde ut till Thomas föräldrar och hängde där i ett par timmar innan vi drog hem till LInda och firade Tyra. Hon var helt uppe i varv och hann knappt öppna sina paket...

Vi får hela tiden svara på frågan när vi skall ha barn. Svaret har alltid blivit vet ej. Själv börjar jag längta efter en lite rackare. Tog ett snack med Thomas igår om barn och han vill fortfarande ha fler ungar. Men han tycker att det är jag som ska bestämma när det ska hända.Så vi får väl se....

Nu ska jag slappa en stund innan jag ska diska och sedan sätta mig ner och lägga in lite(=mycket) papper i våra pärmar, om man tittar på högen papper så kan man ana att det skulle ha varit gjort för länge sen...ojsan!Tyra våren 2007


Säg nåt smart då...

Jaha då ska man säga nåt smart här då...

Idag har jag varit ledig...så skönt. Har varit otroligt stressigt de senaste 2 veckorna med jobb och skola. På måndag börjar den sista praktiken som varar i 4 veckor. Och efter det så är det full rulle med examensarbete...Usch...känner mig otroligt stressad samtidigt som jag känner att det ska vli roligt att jobba med ett ämne som man gillar och vill veta mera om.

Idag har jag tagit det hyfsat lugnt. Har varit och hälsat på Linda och bakat kanelsnäckor tillsammans med henne till Tyras kalas på söndag. Samtidigt så har vi löst problemet mellan Junior och Biffen. Nu kan dom vistas under samma tak om än med munkorg på än så länge. Laban är dock inte på samma nivå ännu. Han är rädd för Biffen av förståeliga skäl då han har suttit i munnen på Biffen en gång innan. Han kommer aldrig att bli kompis med Biffen men han ska kunna vistas i samma hus som han även om vi då sätter upp en grind av säkerhetsskäl. Biffen och Junior har ju faktist lekt ihopa utan munkorg och haft hur roligt som helst ända tills Junior började muppa sig mot Biffen. Så nu får vi jobba lite grann på deras relation.

I morgon skulle jag vara ledig hela dagen. Men jag ska jobba lite på förmiddagen. Har svårt att säga nej även om jag inte skulle orka jobba. Ska ju jobba på lördag också...men som student har man inte råd att säga nej till jobb...inte allt för ofta i alla fall. Det är bara att bita ihop och dra vidare...

Nu väntar jag bara på att min bonde ska komma hem efter en lång dag. Då blir det lite mys framför tv:n innan jag somnar, vilket brukar inträffa runt ca 22.40, dvs 5 minuter in i Thomas favoritpogram Andromeda. Sämre Scifi programk

Bullar i ugnen

Jepp det stämmer...jag har bullar i ugnen, vete bullar!! Haha...Bakar lite vetebullar med smördroppe som Tyra ska ha på sitt kalas på söndag. När bullarna är klara så ska jag laga lasange. Vi har barnen i helgen så de kommer i kväll och dessutom så kommer Linda och Tyra på middag!! Roligt att ha lite gäster i huset. Det händer inte alltför ofta.

Detta kommer att bli en stressig helg. Ska jobba imorgon och sen kommer Vanessa och hennes familj och hälsar på. De vill träffa Masi, det var länge sen de såg han. På söndag ska jag planera lite inför praktiken som börjar på måndag. Sen så ska vi till Tyras kalas kl 15. På kvällen så kommer jag nog att planera praktiken lite til så att jag har lite vettigt att komma med på måndag när vi ska planera resten av veckan.

Nu ska jag fortsätta med vetebullarna och sen påbörja lasangen...

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0