Mina hästar....

...skrämmer livet ur mig ibland. Kollade ut genom fönstret och ser att Masi ligger ner i hagen. Kan inte se Peace. väldigt ovanligt att Masi ligger ner i hagen, det händer men oftast på sommaren eller våren när det är riktigt varmt. Tänkte att jag måste gå ut och kolla så att han inte är sjuk. Går ut med en morot och då reser han på sig och sträcker sig han har alltså sovit. Bakom gödselbrunnen ligger Peace och sover....Moroten slank ner så det verkar inte vara någon större fara med dem. Men ååh vad rädd jag blev. Trödde att Masi hade blivit sjuk....

Nu ska jag ut på en egen liten road trip, till Plantagen i Lund. Ska ringa Malin också när jag är där och höra om hon har tid att träffas...det är över ett år sedan vi träffades sist.

31 Mars 2010

God morgon!

Har varit uppe en stund nu. Hästarna står och tuggar färdigt sitt hö, sedan ska de få gå ut. Undrar hur vädret ska bli idag? Ser lite halv tråkigt ut just nu.

Igår körde jag och Thomas till Skåne Tranås för att handla plantor till trädgården och häcken längs vägen. Men det vi skulle ha var naturligtvis slut. Typiskt. Blev en liten road trip helt i onödan.

Funderar på vad jag ska gör idag....ska fortsätta fundera medan jag släpper ut hästarna och fixar klart i stallet...

Glömska Johanna är i farten

Typiskt av mig att glömma kameran hemma när jag körde till Agge...tog några bilder med mobilen men måste leta upp sladden först innan jag kan ladda upp bilderna.

Har tagit lite bilder av Masi nu när jag kom hem. Han var inte jätteglad över att behöva stå modell idag så bilderna blev dåliga.












30 Mars 2010

Solen skiner (tyvärr blåser det också lite) och det är skönt med semester. Stallet är fixat och hästarna är ute. Funderar på om jag ska ta av dem täckena idag. Tror att jag ska göra det.

Ska iväg och träffa Agge och hennes hundar nu så att Junior ska få busa med sin syster och sin mamma. Bilder kommer sen när jag är hemma igen eller ikväll.

Funderar på om jag ska köra till Skåne Tranås i eftermiddag. De har en handelsträdgård där och de har plantor till en häck som vi funderar på att plantera längs med vägen. Avenbok hette den. Annars blir det kanske i morgon.

Nyss hemkommen

Har varit i Ystad och fikat med Katarina. Det var ett tag sedan vi träffades så vi hade hur mycket som helst att prata om, som vanligt. Vi gick en promenad också och det tyckte Junior var roligt, så mycket att dofta på.

På vägen hem passade jag på att köpa hem lite snittblommor tulpaner och påskliljor. Älskar snittblommor. Tyvärr köper jag sällan hem det. När jag bodde i Ystad så hade jag ofta rosor. Europablomman hade då väldigt billiga rosor som ändå höll bra, men nu har de blivit dyrare så det är sällan jag har blommor hemma.


Melissa

Hälsade på Melissa i sitt nya stall igår. Hoppas att hon nu går det bra där och att hon blir sig själv igen. Hon vill inte alls gå med någon av de andra fjordingarna. Vi prövade med 3 stycken men hon bara sprang undan och ville inte ens titta på dem. Inte likt henne då hon är rätt så bestämd av sig och alltid har "vallat" de hästar hon har gått med innan. De ska avvakta någon vecka innan de prövar igen. Mest så att hon hinner hitta sig själv igen.

Hon är så söt. Hon var ute i hagen när jag kom så jag gick ut till henne och kallade på henne. Då vänder hon sig om och gnäggade. Hon tyckte att det var så mumsigt med banan.








Söndag

Har varit iväg på födelsedags frukost hos svärmor idag. Sedan blev det mockning och lite annat fixande ute på gården. Massor att göra nu när snön har smält. Blåser en hel del idag med men det är i alla fall uppehåll och solen vill titta fram lite nu och då.

Nu ska jag köra söderut och hälsa på Melissa som flyttade till ett nytt stall igår. Nu går hon tillsammans med 5 andra fjordingar och hon ska gå ihopa med en unghäst för första gången idag. Ska ta med kameran och ta lite bilder, och såklart så ska Melissa få en banan också....det gillar hon lika mycket som Masi.

Tråkigt väder

Usch vilket väder vi har haft idag. Blåste jätte mycket när jag släppte ut hästarna och en stund senare började det regna ganska så mycket. Vi körde iväg och handlade mat och körde ut och hämtade ett par säckar med morötter åt hästarna så nu är de nöjda igen.

Kl 4 vräkte det ner så jag tog in hästarna. Det hade blåst upp regn under täcket på bakdelen så de tyckte att det var super nica att komma in. Först när det började skymma så slutade det att regna.

Nu ska jag snart natta hästarna. Ska komma ihåg att vrida fram klockan en timme också...


Vår!

Äntligen lite värme och sol! Riktigt vårväder både idag och igår. Kan lugnt meddela att tjocka vinterjackan fick stanna inne när vi gick ut med barnen efter lunch. Bäst att passa på att njuta nu, det ser lite sämre ut nästa vecka...synd med tanke på att jag är ledig. 15 grader visade termometern när jag kom hem, och då var det mulet så det var nog lite varmare när solen var framme.

Nu blir det snart ut i stallet, mocka och en skön ridtur med Masi.

Fredag och nu har jag semester!

Koll på vädret

Tycker att det är jätte svårt väder just nu. Vet inte om hästarna ska ha täcke eller inte. Igår var det 6 grader när jag körde hemifrån och dtrålande sol sken så jag gick ut och tog av täckena precis innan jag körde hemifrån, började jobba halv 10. Tur var väl det för det blev 12 grader varmt. Idag ska det kanske inte bli lika varmt, men det är redan 6 grader varmt så jag släppte ut hästarna utan täcke idag med.

Masi tycker att det är toppen! Innan jag tog av dem täckena igår så stod han i hagen och drog i sitt täcke. Som tur är har det torkat upp en hel del de senaste dagarna så hästarna var inte jätteleriga igår. Men i morgon ska det regna så då blir det lerigt igen.

Nu bär det snart iväg till jobb. Den bästa fredagen på vårt 4 veckors schema, jobb 8-13. Nice! Sen bär det direkt av till Ystad där jag ska besiktiga bilen. Sen lär det bli lite ridning idag med.

Nästa vecka ska jag träffa en massa kompisar som jag inte annars hinner med att träffa. Ska träffa Agge så att Junior får busa med sin syster och mamma det var länge sen. Ska prata med Agge om Emil, hennes ena unghäst och se om vi kan komma fram till nåt angående den. Jag skulle jättegärna villa ha honom här hos mig, det var ju tänkt så från början. Känner mig sugen att börja om med en unghäst nu och Emil är hur go som helst. Tror att Masi hade gillat han mer än Peace. Både jag och Thomas får tillbaka rejält på skatten så till sommaren ska paddocken göras klar och då är det lite lättare att han en unghäst. Vi får se.

Semester

I need semester! Och det har jag nästa vecka. Ska bli skönt att kunna ta det lite lugnare (kanske) och försöka vila så mycket som möjligt så att jag inte är ett vrak när jag åker till mamma och pappa. Ska bli skönt att bara kunna vara lite, något som jag inte verkar hinna med på helgerna.

Nu ska jag ta och göra mig i ordning och sedan bär det av till jobb. Hoppas hoppas att min huvudvärk håller sig borta, än så länge ser det lovande ut trots att jag tyckte mig kunna känna av den lite redan när jag vaknade.

Redan onsdag idag, snart helg, tyvärr verkar det inte bli nåt toppenväder denna helgen heller. Lite tråkigt att det är bra väder hela veckan och till helgen blir det sämre.

Sen helguppdatering

Bättre sent än aldrig. Internet har segat idag så jag har dragit mig för att ladda upp bilder, men nu blir det inte bättre än så här och snart ska jag gå och lägga mig.

Masi gör det han gör bäst (efter att äta dvs)

Lördag:





Söndag:




Mysigt värre!!

Thomas klyver ved...




...och Junior tittar på (så fort kameran kom fram så poserade han så fint!)



Lite vår tecken




Soffan!!

Lite lagom slö just nu. Vilade en stund efter att jag kom hem innan jag gick ut och fixade i stallet. Red Masi en sväng också. Han var lite små lat idag, förutom på sista trav sträckan för då skulle han bara dra på. Fick ingen kontakt med honom och han svarade inte alls på bettet. Kanske dags att lägga på hackamoret igen.

Junior var med mig när jag red. Han var jätte duktig med tanka på att han inte har varit med på hela vintern. Det fanns massor att lukta på. Nu är han trött och ligger på sin favorit plats framför kaminen.

Skönt väder idag. 6 plusgrader och fast det blåste så kändes det inte så kallt. Tyvärr verkar det bli dåligt väder hela helgan. Hoppas klämma in lite ridning i alla fall.

Blir en lång dag

Ser inte alls fram emot denna dag. den kommer att  bli lång. Jobbar till 5. Snabbt hem och ta in hästarna. Tillbaka till jobb för personalmöte som slutar kl 9. Är väl hemma vid halv 10. In i duschen. Natta hästarna. Slänga sig i sängen för att på något sätt orka börja jobba kl 7 i morgon bitti....Tur att jag slutar redan kl 1 imorgon.

Jag skulle...

Jag skulle ha bloggat igår kväll men det blev inte så då jag somnade halv 9 på soffan och vaknade första halv 11 då det var dags att gå ut o natta hästarna o sedan leta upp kudden i sängen.

Igår var det mulet och blåsigt när jag kom hem. Och jag tänkte genast att jag hoppar över ridningen idag. Men så fick jag så dåligt samvete så jag tog ut Masi en sväng i alla fall. Han började bra men sen flippade han ut. travade i en liten uppförsbacka på vagen hem då han få för sig att sticka. Innan det hade han bara legat på bettet så jag var rätt slut i mina armar. Så när han nu blir rädd för nåt och sticker i väg i galoppen så har jag ingen kraft kvar i mina armar. Tog en stund men sen fick jag stopp på han. Efter det blev det en massa övergångar mellan trav och skritt, men även några halter och ryggningar. Masi var skit sur men jag gav mig inte.

Nu har jag ont i ryggen igen. Tack Masi! Har sovit dåligt natt för varje gång jag har vänt mig så har det gjort ont så jag har vaknat. Suck. Ingen träning idag alltså. Är lite lite förkyld också men det kan jag leva med.

Nu ska jag släppa ut hästarna om en liten stund och mocka innan jag kör till jobbet.




Flitiga Lisa

Idag har jag varit riktigt duktig. Red en sväng på Peace. Han sköter sig alltid bra, men det är en stor skillnad från att rida Masi till att rida Peace. Masi är minst dubbelt så bred. Provade ett 3 delat bett med runf kula i mitten idag på han. Ska rida nån gång till med det för att känna efter hur han känns.

Sen blev det lite träning. Vet inte om jag ska bli förkyld eller inte. Kändes så igår men inte direkt idag. Få se om det blir bakslag för att jag tränade idag. Men ännu så känns det bra.

Imorgon hoppas jag på att hinna rida Masi. Slutar 4, så om jag hinner mocka på morgonen så borde jag hinna ta en liten runda...

En hästägares bästa stunder






Peppande peppning

Jag älskar min hästar. Hade aldrig velat göra nåt annat på min fritid. Att vara hästägare är det bästa som finns oavsett årstid.....

Jag behöver peppa mig själv lite nu. Ska ut i stallet nu och rida en sväng....Bilder kommer senare på varför denna peppning är ett måste idag....

Äntligen!

Äntligen vann rätt låt Melodiefestivalen!!


En timme med Masi

Det blev en ridtur på Masi idag, sol men tyvärr så blåste det en hel del o det var lite synd. Annars hade det varit jätteskönt.

Masi han är för rolig. Han är som han är när han inte blev som han skulle. Men det gör ingenting för det är i alla fall roligt varje gång vi rider ut.

Eftersom det inte har blivit mycke till ridning på hela vintern så tar vi det så lungt och håller oss mest till skritt med några travsträckor. Masi tycker att det är såååå tråkigt att skritta men jag försökte förklara för honom att vi ska ta det så lugnt nu ett tag framöver. han verkade köpa läget en stund i alla fall, ända tills han tyckte att det blev tråkigt igen. Då kunde han inte gå rakt fram utan gick serpentin-zick zack över hela vägen.

Jaja, en lite diskussion senare så gick vi rakt igen. Då snubblade han till lite och blev JÄTTE rädd! Haha, ja vad ska man säga...

Lite senare kommer det en bli bakom oss och den låter väldigt mycket. Jag bestämmer mig för att rida in till sidan ut på en liten gräsplätt. Mellan gräset och vägen är det ett "dike", kanske 30 cm djupt och lite bredare. Ut på gräsplätten är inget problem, Masi tar bara ett litte längre steg. Tillbaka ut på vägen så tycker Masi att det är dags att liva upp tillställningen lite och gör ett mega hopp över diket! Jag skrattade, vad mer kan man göra?

För att avsluta ritten så kom han på att den näst sista postlådan på vägen hem är super läskig och måste hoppa i sidled förbi den.....

Så brukar en ridtur på Masi se ut. Min lilla pensionär tycker att det är tråkigt med skritt och hr fortfarande glimten i ögat trots sina 19 år...

Nu är det rejält lerigt överallt, speciellt i hagen och nu är det bara vinterhagen som gäller för hästarna. Och Masi han protesterar genom att rulla sig i leran varje dag. Speciellt roligt är det att gnida in lera mellan öronen i luggen...NOT!

Lilla Hjördis...

...är nu svensk, på riktigt.


Juniors mysvecka

Junior han vet hur man myser och njuter


Under filten




Fårskinnet är nya favorit platsen

...

En vecka utan bloggande. Har inte haft nåt att skriva om. Har varit väldigt trött denna veckan. Kan bero på barnen på jobbet som verkar ha en lite dålig veckan nu. Tur att det är fredag. Jobbar till 2 idag, kl 3 ska vi vara på Lantmäteriet i Ystad för att göra en ny uppdelning av vägen.

Min skjorta som jag beställde från Svrf kom i början av veckan. Snygg och kommer att använda den mycket i sommar på hästryggen.

Nu ska jag släppa ut hästarna, mocka och sen bär det av till jobbet.

Hemmabygge pågår


Soliga söndag

Visst är det härligt när solen värmer utanför fönstret!?! Trots att vi nästan aldrig sover länge om helgerna så känns det lite lättare och piggare när solen skiner.

Nu är det dags att dra igång städningen här hemma, sedan blir det veckohandling och lite ridning.

Bjuder på en gamal bild...längtar till sommaren!!


...

Är med i en tävling hos Showjumper och tävlar om ett träns!


Junior...

...myser framför kaminen...


Sol ute, sol inne..

sol i hjärtat, sol i sinne...Visst är det så den går?

Idag har det varit fantasktiskt fint väder. Sol och inte alls mycket vind. Det var kallt i natt, 6 minus ungefär. Hästarna fick på sig tunna täcken när jag släppte ut dem. Men lagom fram till middags tid var det så pass varmt i solen att jag tog av dem täckena. Masi hade dessförinnan försökt ta av sig täcket på egen hand.

Det blev ridning idag precis som planerat. Paul gjorde mig sällskap på Peace. Med tanke på att det är 6 år sedan han red sist så tycker jag att han fick klart godkänt. Peace är snäll så det är inga problem med han. Masi tyckte att vi kunde gå på lite fortare och försökte lägga in ett och annat galopp språng när vi travade. Han verkar för övrigt inte ha ont i sitt ben som förra våren efter vintervilan. Men nu har det ju gått nästan hela tiden i stora hagen och rört på sig lite mer än om de hade gått i vinterhagen.

Masi passade på att göra sitt första "rulla-sig-i-lera-utan-täcke" för i år. Han såg nöjd ut. Jag inte lika mycket...

Fredag kväll...

...och jag har precis kört ett race här hemma. Hallen är röjd och lite mer städad, diskat, städat kylen, torkat av spisen, kalkat av kaffekokaren, försökt återuppliva en blomma, vikt tvätt, tvättat en maskin, hängt upp tvätten...WTF har hänt? Jobbat till 18 men ändå orkat med så mycket??? Nåt är allvarligt fel.

Vädret ska bli bra i helgen, SOL=ridning! Äntligen. Har pratat allvar med Masi om att han ska hålla sig hyfsat lugn...oklart om hur mycket som han registrerade.

Nu duschen, sen soffläge...

Hmm

Vaknade för en stund sedan och märkt direkt att jag inte hade så ont i ryggen som igår. Känns knappt någonting mera...Jag klagar inte men tycker att det är lite underligt att det försvinner så över en natt? med tanke på hur ont jag hade igår kväll då jag varken kunde ta på mig strumporna, ligga ner i soffan eller röra mig när jag lagt mig ner i sängen så är jag lite förvånad över det.

Men det gör inte mig nåt, nu tror jag att jag kommer att kunna jobba resten av veckan rätt så obehindrat.

Läste precis YA på nätet och där är en artikel om Therese som jag jobbade tillsammans med på Landäng. Hon är en otroligt duktig ryttare som alltid sätter hästarna först och väldigt fokuserad. Ni kan läsa artikeln HÄR.

Vem bor här??

Undrar vem som har en så smutsig hall??



Hmm, undrar om det kanska är dags att städa? Skyller på gubben och Jerry som har grävt och hållit på ute i leran...

Bildbomd

Så här ser det nu ut på vår gård...





En del av avloppsanläggningen, resten ligger bakom snöhögen



Tror att jag får fixa kanten...



Melinda ser ut som om hon svalt en boll, syns dock inte så bra på bilden


Masi kladdar med betforet (som vanligt)



Peace är lite mer städad



Sist men inte minst, Junior myser i soffan och vill inte flytta sig....



Ont i ryggen igen

AjajajajaAAAAAAAAAAAAAAAAAAAJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ungefär så lät det när jag skulle stiga upp från sängen i morse...Fan i helvete vad det gjorde ont i skulderbladet! Kom i alla fall upp. Att lägga på täcke på hästarna var nästan omöjligt. Så det fanns inte mycket att välja på, det var bara till att stanna hemma idag. Vet liksom inte hur jag ska sitta/ligga/stå för att det ska kännas hyfsat bra. Ska försöka jobba imorgon. Men utan att lyfta några barn...hur nu det ska gå??

jag hade sett framemot träningen så mycket men det är helt omöjligt för mig att träna. Dumma rygg. Thomas smörjer mig med Tigersalvan. Tydligen är det en liten knut precis där det gör som ondast.

Betsällde tröjan igår så nu får vi se när den kommer. Ska bli spännande.

Bilder kommer ikväll, nu har vi nämligen ingen vallgrav mera....

...

Idag har vairt lite upp och ner på jobbet. Barnen har varit allmänt speedade och ljudnivån har varit efter det. Tillslut orkade jag inte mera tjata på dem att vara lite tystare och min kollega tröttnade också så det slutade med att vi bara satt o tittade på varandra och skakade på huvudet. Hoppas att det blir bättre i morgon...

Men det har varit bra väder idag, sol men en hel del blåst. Hästarna ville inte komma in när jag var klar med stallet utan de kom upp till grinden först strax innan 6.

Surfade runt på nätet innan och kom in på Svenska ridsportsförbundets hemsida. Funderar på att stöda de svenska rytttarna som ska rida i VM i Kentucky. Man kan köpa en pikeskjorta. Snygg var den också.



Visst är den snygg? Hade varit roligt att ha en sån. Men så tänkte jag att finsk som jag är så borde jag kanske stödja de finska ryttarna istället. Så nu har jag surfat runt på finska ridsportförbundets hemsida men där finns ingenting. I allafall ingenting jag kan hitta. Lite tråkigt, för dessa kläder verkar sälja som smör i solen. Ska nog ta och beställa en skjorta... Hade varit roligt om det hade funnits schabrak också...

Till påsk åker jag hem till mamma och pappa. Lämnar ansvaret av mina ögonstenar till älskling och våra grannar eller Katarina om hon är hemma.

Dumma rygg

Vaknade imorse och kände samma smärta i ryggen som för ett par veckor sedan. Känns precis som en nervär i kläm vid höger skulderblad. Kan i alla fall inte skylla på träningen då jag alltid strechar efter konstens alla regler. Får ta det försiktigt på jobbet idag och försöka låta bli att lyfta de små barnen.

Det var en svettig träning igår. 25 minuter på crossen och hela styrkeprogrammet. Nästa träning blir imorgon.

Hoppas att Jerry kommer o lägger ner rören idag så att vi kan bli av med vallgraven. Masi tycker att det är sååå läskigt att gå ut i hagen genom paddocken och bakom stallet.


En gammal bil på Masi och mig...

RSS 2.0