Höst

Igår var en riktig höst dag, dimmigt hela dagen. Idag mulet och det har fallit en och annan regndroppe från himlen. Men så länge det inte ösregnar och stormar så känns det ändå ok.

Ett annat säkert hösttecken är att hästarna nu har fått en mindre vinterhage igen. Efter 1,5 stolpe så kom Thomas snällt och assisterade, hatar att slå ner stolpar...Den lilla extra hagen på andra sidan vägen är också nerplockad. Ifall det skulle bli mycket snö så plogas ju all snö från vägen ut där och o på¨staketet.

Jag hoppas på några minusgrader så att det inte blir en superlerig höst/vinter/vår. Gärna snö runt jul och nyår...

10 Månader

10 Månader9 Månader8 Månader7 Månader6 Månader5 Månader4 Månader3 Månader2 Månader1 MånadPå väg hem från Jägersro

mms_img52137 (MMS)

På väg hem från Jägersro


Måste ha!

Cami behöver ett täcke med hals, och det ska vara med hel hals. Hon fryser så lätt och det lösa halstäcket som jag har är allt annat än bra.

Lite alternativ


Hep shop
600 D
100gr fyllning
919 krHep shop
600 D
200 gr
689 kr


Hep shop
600 D
100 gr
659 kr
(Detta fast med hals)


Hööks
600 D
Ofodrat
699 kr


Gillar det från Hööks men det är ofodrat och jag vill ha ett fodrat täcke. Så just nu lutar det år Shires täcket från Hep Shop...

Z z Z z

Lite så här känner jag mig idag...


Hej från förkylda familjen!

Vi sitter här och snörvlar ikapp, jag och Lucas. Han verkar dock vara betydligt piggare än jag! Jag tror inte att jag var uppe en enda gång inatt, jag kommer faktiskt inte ihåg, det har blivit sån rutin att stiga upp och ge nappen och klappa lite på ryggen, att jag kommer sällan ihåg om eller hur många gånger jag varit uppe om nätterna..

Idag känns det som en inne dag. Vi har byggt med Duplo, eller jag har byggt och han har demolerat! Vi har också städat storebrors rum eftersom ALLT låg på golvet! Lucas hjälpte såklart till, jag vek in kläder och han plockade ut! Men nu blir det kaaaanske en liten promenad innan lunch...


Här äter Lucas äpple förra veckan...nästa gånge en haklapp kanske?? :)

Förkylda familjen

2/3 av denna familjen är förkylda, jag och Lucas. Dock är det nog mest jag som är hängig och trött för Lucas har haft högsta växeln i hela dagen, förutom i förmiddags då han däckade på mig i soffan och sov en timme. Han tycker att pappa är mycket roligare än mamma, med pappa är han glad och leker och har det roligt men med mig så blir det lätt gnäll och hänga i mammas byxor.Trött L sover brevid sin pappa!

Hästig helg

Denna helgen har varit fulld av en massa hästar, eller en massa timmar med hästar för så många olika hästar har det inte varit. Dagen började lite halvstressigt igår då jag fick sovmorgon (!) och blev, som tur, väckt klockan 8. För klockan 9 skulle jag vara hos Agge. Upp och ut för att fodra hästarna. Lite mys med piggelinen Lucas hann jag med innan hästarna gick ut och jag körde mot Agge.

En av hennes hästar, "prinsen", skulle in till Jägerso för ett lättare jobb och startboxträning! Tummen upp för en duktig häst! Det kommer bli fler träningar framöver så att han inte blir sturken pga startboxsvägran...

Väl hemma igen blev det mys och bus med minsta älsklingen som hade haft så roligt med pappa.

När L blev trött passade jag på att ta tag i mona 2 egna hästar, bägge två fick jobba men det blev bara tömkörning. Eller bara och bara, bra träning tycker jag i alla fall.


Idag kpm Agge hit och red Cami och jag red Masi. Det var 8 år sen hon red Cami sist så det blev lite reunion på hästryggen.Trögstartat

Idag går det lite trögt här hemma. Lucas var orolig och vid 2-3 tiden orkade jag inte stiga upp en gång i halv timmen så han fick sova mellan oss. Då blev det lite lugnare. Han verkar vara pigg och glad ändå just nu men denna mamman känner sig liiite sliten. Vi tittar på Fåret Shaun nu och sen är det dags att släppa ut hästarna.


Andra gången gillt

På försök nummer 2 så kom jag iväg på en ridtur...Först gången jag satte mig på hästen idag så öppnade himlen sig så det var bara att vänta en stund. Masi var riktigt pigg och framåt hela tiden, red den långa rundan som tar närmare en timme. Så mysigt att rida i skogen på hösten med alla fina färger.

Så skönt att rida i lugn och ro på dagtid. Och så roligt att Masi trots sin ålder fortfarande känns så fin och fräsch.

Och det bästa av allt..SKORNA SITTER FORTFARANDE PÅ!!!! Can I get an amen!!??!!

Fina Evvan

Idag red jag Agges fina 4-åriga Evvan! Eller jag tycker att han är fin i alla fall! Har alltid haft ögonen på evvan, enda sen han föddes. Han är lagom stor, ca 168 cm, lagom lätt i typen, sansad men ändå vaken. Han rör sig lätt och har en bra framåtbjudning. Tyvärr har han ärvt sin mammas (Camis) vispande framben i traven.

Han är riktigt trevlig att rida. Snäll och arbetsvillig. För sin ålder så tycker jag att han är välbalanserad även om han gärna försöker sticka ut bogen istället för att hålla ihopa sig. Men sånt kommer ju oftast med åldern när de blir starkare och orkar bära sig själva bättre.

Nu ska han kanske komma hit, ett par veckor i alla fall. Dels för att få lite miljöombyte, han har bara gått i samma hage med samma kompis hela sitt liv. Dels för att rida han och hjälpa Agge. Eftersom jag bara har 2 boxar så ska Agge ha Cami den tiden som Evvan är här. Hade gärna haft henne här men eftersom hon inte har blivit riden något nämnvärt under sommaren så känns det som att det kan kvitta om hon går i min hage eller Agges. Men helt sysslolös kommer hon nog inte att vara. Hon kommer att gå med Evvans hagkompis som har terroriserat honom ända sedan de föddes. Han behövs tuktas så hon kommer att ta ner honom på jorden...snabbt.

Nu ska Agge bara ta han till veterinären och kolla tänderna på honom innan han kanske kommer hit.

Skrattande korvar...

mms_img58735 (MMS)

Skrattande korvar...


Jag ger upp!!

Orka??

Hovslagaren var här i går eftermiddag och slog på tappskon, kanon! Satte på han boots för att vara på säkra sidan. På kvällen tog jag in hästarna och var lite glad att han inte hade tappat bootsen. Mindre glad att han igen hade tappat skon...samma jävla sko igen! Denna gången satt den bara på i 4 timmar...normalt?

Den hovslagaren behöver inte komma hit o sko igen...nu ska jag igen försöka hitta en ny hovslagare, och helst redan nu idag som kab komma o slå på tappskon innan han blir alltför öm i hoven.

Blir så trött....

Måndag morgon

Måndag igen då. Grått och trist utanför fönstret. Känns som en mindre inspirerande dag. Här hemma väntar det vanliga göret, tvätt, disk och allt annat vardagligt. Några samtal ska ringas och så ska jag jaga hovslagaren. Agges sto ska lastas för ett pass i vomb. En sån där vanlig dag.

Lucas vaknade redan halv 7, det var bara att stiga upp och väcka storebror och se till så att han kom iväg till bussen och skolan. Nu ligger Lucas och tittar på Bolibompa. Han gillar sångerna i början av de tecknade programmen för då stannar han upp och tittar och lyssnar, men sen tappar han intresset för det och far runt på golvet tills nästa sång kommer.Lucas titta på kalvarna på lantbruksskolan.


Traktorer med pappa

Vi var på Lantbruksskolan i Skueup idag då de hade öppet hus. Masor med traktorer över allt vilket Lucas tyckte var helt toppen! Kalvarna var dock bara roliga en stund sen var de läskiga!!


RSS 2.0