Midsommarafton

Midsommarafton idag. Skönt med en extra dag ledig. Ska rida en sväng med Marie nu på förmiddagen. Sen blir det pyntning av midsommarstången och grillning hemma hos Marie och Jerry. Inget avacerat, bara skönt sällskap.

För övrigt så känns det som att jag har sprungit maraton. Hade sjukt ont i ryggen, eller mer stel än ont, när jag kom hem från jobbet igår. Red en sväng på Masi igår kväll, det brukar hjälpa mot ryggont. Men icke. När vi gick och lade oss igår så visste jag inte hur jag skulle ligga i sängen för att kunna slappna av. Hoppas att det släpper lite nu när vi ska rida, annars får Thomas rycka in.

Allt man borde ha gjort

Känns som att sakerna här hemma börjar hopa sig. Känns inte som att jag hinner med allt som ska göras. Fast det är inte riktigt sant. När jag börjar tänka efter så har jag inte så mycket som ska göras. Borde tvätta men det är inget akut så det kan nog vänta till helgen. Hoppas på bra väder så att jag kan hänga ut tvätten. Plockade undan i köket i går kväll så där ser faktiskt fint ut. Ska bara ut med soporna och komposten innan det blir mörkt. 

Tänkte att jag skulle ha ridit en sväng på bägge hästarna i kväll. Marie kommer i morgon och rider Melissa så jag tänkte att jag skulle tömma dem på lite energi. Satte mig vid datorn och skulle kolla mail och läsa nyheterna. Slutade med att jag somnade på soffan och vaknade en timme senare i full panik. Visste inte var jag var ovh när jag visste det så trodde jag att jag hade försovit mig. Usch, det är inte roligt att vakna så. Händer alltid då och då när jag somnar på soffan. Men det var så skönt att sova en stund. Behövde det. Sov till klockan 7 i morse men det blev  lite för sent innan jag kom i säng igår så jag kände mig inte helt utvilad. Ska bli skönt med tre lediga dagar. Och ännu skönare att veta att nu kan man med gott samvete sova lite längre om man vill utan att känns sig urusel eftersom hästarna vill ut.

Hästarna verkar ha full koll på att det är sommar och att man då faktiskt ska vara ute om nätterna. Inte en kväll ha de stått uppe vid grinden och sett förvirrade ut. Däremot är Melissa väldigt snackig när man kommer ut på morgonen. De ser så lugna och harmoniska ut där de går i sin hage och äter gräs. Och det är så fint att se dem vila brevid varandra i gräset i solen. Det är så det ska vara när det är sommar.

Nu sitter jag här i soffan och tittar på tv. Kommer inget bra på tv alls. Väntar på att Thomas ska komma hem. Han jobbar sent idag med. Tycker inte om att han jobbar så sent. Kan inte gå och lägga mig innan han har kommit hem och har ingen ro i kroppen utan springer omkring och vet inte vad jag ska göra.

Bara en arbetsdag kvar denna veckan. Ska handla inför midsommaraftonen i morgon. Får väl trängas med alla andra. Hoppas att det inte är helt tomt i butiken när jag kommer dit. På fredag får jag väl ut och plocka en massa blommor. Vi ska ha en liten midsommarstång i år. Det var länge sedan jag har firat midsommar med en riktig midsommar stång. Tror att vi hade det någon gång när jag var mindre om jag inte minns helt fel. Får kolla med mamma, hon har koll på allt sånt!!

Allergisk mot bullshit

Finns det inget litet piller mot skitsnack. Hur skönt skulle det vara om man bara kunde ta ett litet piller om dagen och vara helt immun mot allt skit. Skulle vara helt perfekt tycker jag. Alla andra allergier och sjukdomar skall man ta hänsyn till, så varför inte även ta hänsyn till oss som inte pallar med så mycket bullshit som man får höra.

Jaja, man kan inte få allt man vill ha. Men man kunde ju få nått. Högst upp på min önskelista just nu är en skit snygg kropp...

Nu ska jag se på Ugly Betty, sen är det Hell´s Kitchen och säkert nåt annat också. Har hela tvn för mig själv, Thomas jobbar sent, fullt upp med ensilage pressningen. Väntar på att Marie ska ringa så vi kan planera midsommaren lite. Börjar dra ihop sig nu. Skönt att fira midsommar i lugn och ro med super bra sällskap!!


Börja inse sanningen

Dags att börja inse. Det blir ingen sommar. Enligt prognosen skall det vara melln 13-17 grader nu i ett par veckor. Sen är det Juli och det ser inte ut att bli något varmare.

Jag släppte ut hästarna på bete på heltid igår. De klarar sig även om jag hade hoppats på lite bättre och varmare väder. I lördags ville de över huvudtaget inte komma in på kvällen. Fick släpa in dem. De verkade inte bry sig i går kväll att de inte fick komma in. I morse när jag skulle gå med Junior så tyckte Melissa att det var lite konstigt och såg ut till att undra om de inte skulle komma in snart. Masi bara åt. 

Ny jobbvecka. Vad händer denna veckan? Inget speciellt vad jag vet. Ledig på fredag för så är det midsommarafton. Så bara 4 dagars jobb denna vecka. 

Ikväll kommer Linda så vi ska rida en sväng. Red igår med Katarina. Masi skötte sig fint. Melissa var överpigg. Travade mest hela tiden och var helt svettig när vi kom hem. Ska rida Masi mera nu enligt veterinären så att han håller sig bra i benen min lilla gamling.  

Varför?

Varför ska det vara storm när man ska köra till veterinären? Det är typiskt. Vad har jag gjort mannen där uppe? Suck Jaja, det hjälps inte, det är bara till att köra försiktigt och hoppas på att Masi inte bråkar när vi ska lasta han. Han är ju allt annat än halt. I alla fall igår. Då fungerade ingenting i hans lilla hjärna. Totalt hjärnsläpp. Jag har ont i mina armar idag efter att ha suttit och h¨llit i han i en timme. Skulle jag inte ha gjort det så skulle vår ridtur varat i 5 minuter istället för 35.

Mina tankar går till Katarina som ska studentfest idag.Planen var att det skulle ha den ute i ett täst men just nu känns det att i denna blåsten så är festen inomhus istället. Det är väl också typiskt. Hur ofta har man student fest? Det kunde ju har varit fint väder.

10 Juni, kl 7, 12 grader

Nu ska jag alldeles snart stänga ner datorn och köra till jobbet. Börjar egentligen inte fören 10 på onsdagar men vi ska på utflykt med de äldsta barnen idag och ska ta bussen kl 9 från Hörby. Blir en lång dag. Slutar kl 6. Sen ska jag och Marie byta bilar i kväll för jag ska ha hennes bil på fredag när jag ska på hältundersökning med en icke halt Masi. Har ridit och ridit nu så man tycker att han borde visa nåt litet i alla fall. Men icke. Rider en sista gång på torsdag. Knas häst!

Fick veta i måndags att det är midsommarafton på fredag. Oj...redan tänkte jag. Det hade jag verkligen ingen koll på. Och vi är dessutom lediga. Inte helt fel.

Nä nu måste jag nog bege mig. Kan ju inte koma för sent när man har påpekat för föräldrarna att de ska vara i tid. Skulle ju sitta fint!!

Finsk sommar i Sverige

Kallt och blåsigt, regn och rugg. Undrar om det ska bli någon sommar i år eller om vi blir blåsta på den detta året? Värmen lär inte komma den närmaste veckan. Hoppas att det blir varmt väder på onsdag dör då ska vi åka med de äldsta barnen till Kristianstad.

Har varit otroligt seg den senaste veckan. Trött och hängig, ingen riktig energi, Kanske beror det på vädret. Och idag har jag varit segare än segast. Hade kalas på förmiddagen och sen har jag bara slappat. Sov en stund på soffan med. Tänkte att jag skulle gå på en promenad med Junior nu. Det får bli överdragsbyxor, fleecetröja och dunväst...i Juni. Någon mer som tycker det känns lite olustigt.

Sen är det bara att kicka igång ytterligare än arbetsvecka. På fredag bär det av till veterinären med Masi. Ska bli roligt att se om han är halt eller vad som är problemet? Igår var han inte halt när jag red. Konstig häst.

RSS 2.0