Fredaaaaag!!!

Så var det fredag igen! Härligt med lite helg. Synd bara att det inte ska vara bra väder. Idag känns det lite som höst. Mulet och blåsigt.

Imorgon kommer mamma och pappa! Både jag och Junior väntar redan. Thomas ska jobba hela helgen, tröskningen har dragit igång nu. Dock lyckades han köra sönder idag så imorgon får han börja med att mecka. Tror inte att hans gröna älskling (tröskan) mår så bra efter förra årets brand....

Junior och jag har varit hos grannarna och kollat till hästar och kanin. Junior ääälskar kaninen...kanske lite för mycket, kaninen kunde inte bry sig mindre om att Junior står där och glor.Sen var jag hos Masi och det blev ryktning och vård eftersom de faktiskt stod nere vid grinden.


Masi gillar när man kliar han i svansen.


Och han älskar godis!!!

Nu kom Thomas hem....

Äntligen regn!!

Det har hängt svarta moln på himmlen hela eftermiddagen. Det såg ut som att det skulle missa oss igen. Men nu för en stund sedan så vände vinden och det började regna!!!! Äntligen! Hoppas att det inte slutar nu, det kan gott regna ett tag till, halva natten hade varit bra.

Masi var på mys humör idag. De stod vi grinden när jag kom så jag slapp släpa honom genom hela hagen. Han tyckte att det var skönt att bli borstad, speciellt under magen. Hans mugg ser lite bättre ut men måste köpa mera salva till han.

Nu ska jag se klart "One born every minut". Sen är det läggdags, snart helg igen!

En bra artikel

Läste precis en bra artikel på Hippson.se om hur man får en hållbar häst. Äntligen skrivs det någonting om detta. Men det är väl knappast någon nyhet.

http://www.hippson.se/artikelarkivet/veterinar/sa-far-du-en-hallbar-hast.htm

Att hästar behöver vara ute och röraa på sig mycket helst på så stora ytor som möjligt och så lång tid som möjligt kan väl knappast komma som en överraskning för många? Hästen är gjord för att röra på sig hela tiden. Att låta den stå inne nästan jämt med möjlighet till en liten rasthage ger inga hållbara hästar.

Masi han aldrig varit så frisk i sina ben (peppar peppar) sen jag flyttade till Skåne och han fick möjlighet att vara ute från morgon till kväll. Innan dess hade han haft diverse problem med sina ben.

Många inackorderingsstall klämmer in så många hästar som möjligt i stallen men med väldigt få hagar får de stå inne i boxen många fler timmar än de är ute. Masi vill alltid ut på morgonen Om vintern äter de sin frukost i hagen och kommer in när det är mörkt. Skulle aldrig få för mig att låta mina hästar stå inne 20 timmar bara för att det regnar, är lerigt eller av någonn annan orsak.

Ut med hästarna och låt de vara hästar!!!!

In i djungeln

kan ägna mig hur många timmar som helst av att sitta och kolla in barnvagnar och bilbarnstolar. Vad ska man välja? Vilken är bra, vilken passar vårt behov? Vilka sorts hjul? Vilken färg? Förvirrande......

En sak är säker. Vi ska ha en bilbarnstol av märket Akta Graco Logico S.Smartaste bilstolen på länge. Fästes i en bas så kanman sen bara klicka av och på stolen som man vill.


Ridtur i skogen

Det blev en ridtur i skogen ikväll. Red ner till stranden så att Masi kunde plaska lite. Det var längesen vi var på stranden men alltid lika roligt tyckte Masi. Ganska skönt att plaska i vattnet lite eftersom det har varit lite varmt idag igen. Insekterna var inte för jobbiga trots att det var någon elak hästfluga som surrade runt hästarna i hagen. Nu blir det vila i några dagar för Masis del. Han verkar ha kommit in bra i flocken. Han är som tur ingen komplicerad häst att ha och göra med, finner sig i det mesta. Jag tror det är bra för honom att umgås med lite fler hästar igen. Han och Tösen är kompisar och går ofta brevid varandra och betar.

Hann med att rensa lite ogräs också när jag kom hem. Sallade växer så snart kan jag äta lite egen odlad sallad. Tomaterna kommer också snart att vara ätbara. Massor med blommor är det på dem. Några gröna tomater. Trodde inte att det skulle bli så mycket tomater iår. Men tji fick jag.

På jakt...

...efter ridbyxor åt gravida:) Lite udda shopping men det måste väl finnas? Har dock inte lyckats hitta nåt på nätet. Kanske blir det en sväng inom Landäng för att kolla med dem om de vet något...

Börjar så smått bli lite trångt runt magen....

Duktig häst

Det blev en lite lagom tur i paddocken och en lite skrittur på grusvägen efter det. Masi tyckte nog att det var liiite roligt att rida i paddocken. Det var länge sen sist. Var sugen på att rida ner till stranden men med tanke på hur stressad han var igår av att vara ute i skogen ensam så väntar vi någon dag med det.


Tvättning avklarad

Då var stallet tvättat för denna gången. Skönt att få det gjort. Snart blir det en ridtur på Masi. Fundera på att ta en sväng i paddocken eftersom han var lite stressad igår när jag var ute och skrittade.

Önskar mig

Högst upp på min önskelista inför födelsedagen!Sony Ericsson xperia mini pro!!

En lastbil kommer lastad

Passar på att göra lite gratis reklam...
Paddock bygge del 3


Lite duk


Och lite grus


Nu börjar det likna nåt
Dags att lägga ut topplagret


Gääääsp säger Junior som tycker att det är tråkigt att vara självutnämnd arbetsledare!

Masi med nya kompisar

Idag hade jag tänkt ta in Masi och mysa lite med han. Det är för varmt för att rida trots att klockan är redan 8. Men tji fick jag, han och hans nya kompisar var längst ner i hagen.


Han kunde inte ha brytt sig mindre om att jag kom, förutom äpplet då för det smakade, tyvärr var han tvungen att dela den med sina andra två kompisar.


Masis bakdel och Fiona, Frasse vill också vara med på en hörna


Tösen, som har blivit kär i Masi. Liten och rund, de passar ganska bra ihop.

Nya skor

Snart dags att bege sig till födelsedags frukost. Jag har mina nya dojs på mig.


Kvällsdopp

Igår kvälll efter en olidligt varm dag klämde jag ner mig i bikinin och sen körde vi ner till sjön för ett kvällsdopp. Junior badade också, han gjorde tilll och med en dykning då han blev av med sin pinne!! Thomas stod på stranden och fotade.


Junior simmarBlöt hund!

Dagens skördMmmm...inga jordgubbar smakar så bra som egna jorgubbar, Junior tyckte också de var mumsiga!

Vad tar du för valpen där i fönstret?


Han var ännu sötare precis innan jag tog bilden för då hängde han med huvudet ner om fönsterbrädan, precis som benet gör här på bilden.

Ebba på landet

Lilla Ebba med familj kom på saft och bullkalas idag. Ebba tyckte dock att Junior var det roligaste med hela lande upplevelsen, även om det var lite mysigt att sitta på Melissas rygg också. Men när Junior sprang efter sin boll så skrattade hon helt massor!!

Passande nog hade hon en My little pony body på sig!!

Paddock bygge del 2

Nu är Thomas i full gång med grävmaskinen i paddocken...
På kvällen var jag av med Junior, men jag hittade han här...En stolpe till belysningen är uppeOch kanten är fixad


Caermenta

Till vintern flyttar min nya häst in!! Caermenta eller "Kami" som hon kallas. Hon är född 2000, har gått löp som yngre ända tills hon fick en chip fraktur som opererades. Efter det ville hon inte springa så fort så Agge sålde henne som avelshäst.

Hennes första föl Calamity Jane är född 2006 efter hingsten Argentinus.


Kami står bakom henne.

Hennes andra föl, Envy Me "Emil" föddes 2007 efter hingsten Bleckert Boy.


Tyvärr har Kami inte fastnat på någon bild. Men jag och Agge ska åka och hälsa på henne någon dag så då kan jag ta bättre kort.

Sen har hon fått ytterligare 3 föl, en efter A-dur och en efter Chirlon. Den sista vet jag inte vem som är pappa till.

Ska bli roligt med en ny pålle i stallet. Skulle vilja betäcka henne med Briar. Har alltid velat ha en Briar-bebis. Men det får bli om några år.Kvällssol
RSS 2.0