Jaa!!!

Igår kväll fick jag ett väldigt bra samtal. Ett samtal som betyder att jag med nästan hundra procent har fått ett korttids vik på en förskola!! Från den 11 mars till 25 maj. 2,5 månader, inte mycket men det är iallafall någonting. Jag ska träffa dem på fredag. E på bra humör idag! Det lönar sig att tänka positivt. Sen är det ju sommar efter det. Tänkta höra med boendet jag jobbade på i ett par sommrar i fall de behöver sommar vikarier. Annars så är det många som söker sommarvikarier nu så då ska jag söka på de annonserna i så fall. Kan jag få ett sommarvik så betyder det att jag har jobb de närmaste 6 månaderna.

Ta nya tag

Nu orkar jag inte tycka synd om mig själv längre. Visst det suger att inte ha ett jobb och inte ha någon inkomst, men om jag ser det från en annan synvinkel så kan det ju inte precis bli mycket sämre. Idag har jag sökt fler jobb, dels som lärare, förskolelärare men också personliga assistent och parkarbetare...ett jobb är ett jobb. Tur att jag har mina djur. Annars skulle jag överväga att inte stiga upp. Men djuren ska ju ha sin skötsel och även om det tar emot att stiga upp ibland så är det skönt att man blir "tvingad" till det.

Nu smälter snön. Geggigt värre alltså. Laban vill inte vara ute, inte mer än att han hinner göra sina behov. Junior skiter i vilket. Han har tagit sönder alla sina bollar så nu är det frisbe för hela slanten. Var ute och red en sväng på Masi, En lugn runda hade jag tänkt. Masi hade helt andra planer. Till min förvånong så märkte jag att jag hade väldigt lite krafft i min vänstra arm. Tur att Masi var lättövertalad idag. Annars skulle det har gått väldigt fort på hemvägen.

I kväll ska jag träna Bodyjam. Det e så himla roligt nu när man har kommit in i det och lärt sig rörelsena. Nu e man inte helt lost. Jag blir så glad av detta passet. Dels är muciken super bra men de två tjejerna som håller i passet är så himla bra och glada att det smittar av. Annars vet jag inte vad jag sk träna denna veckan. Kanske spinning på onsdag och bodypump på fredag.

Fredag! Whoop whoop

Fredagar är bra. På fredag kan man med gott samvete ta sig ett glas vin, som jag gör nu. Kan behövas efter denna vecka...jag tror aldrig att jag har haft tråkigare i hela mitt liv. Sitta hemma ensam i 5 dagar är inget att rekomendera. Nu är älskling på väg hem i alla fall. Han ska tydligen vara ledig i morgon fast det var meningen att han skulle jobba. Jag ska däremot jobba 4 timmar i morgon.

Nu har mamma och pappa kommit hem fråm sin semester i Mexico. Jag skulle behöva lite sol och goda drinkar på en öde strand, åtminstone i en dag, sen skulle jag nog vara rastlös igen.

Nu ska jag börja laga mat. Det blir vad man har i skafferiet, det vill säga en risotto med vegetariskt kött och grönsaker. Ingen direkt hit men men thats life...

Dagens reflektion

Eftersom det har snöat en hel del idag, 5 cm nu under kväller tror jag kanske mer, kom jag att tänka på en sak. När den första snön kommer för säsongen så blir det stora skriverier i diverse mindre seriösa tidningar om vilket snökaos som kommer att drabba oss. Det låter som att man kommer at bli fulltändigt innesnöade i flera veckor. Resultatet av det sk snökaoset är ca 2 mm snö och en massa människor i bilar som dabbats av någon form av panik attack och därför inte kan köra bli över huvudtaget vilket i sin tur leder till en massa helt onödiga olyckor.

Ju längre vinter framskrider och ju oftare det snöar (oavsett mängd), destu mindre skriver tidningarna om snökaos. Nu när det har snöat mycket på stora delar av Skåne under kvällen, men nu är det ingen som skriver om snökaos hit och dit och besvärliga väglag.  Vet inte varför jag kom att tänka på detta...

Ensam är tråkigt

Fy vad tråkigt det är att sitta hemma ensam. Älskling jobbar och jobbar och jobbar. Han är väl hemma vid elva idag. O så har han jobbat hela veckan. Och så skahan jobba hela dagen i morgon. Suck. Det är hur tråkigt som helst. Känns som att dagarna kryper fram. Kan ju inte rida nu heller när det är så mycket snö och jag har bara 7 broddar. Fan jag har tappat bort en. Funderar på om jag ska storstäda hela huset i morgon...det får vi se, men dammsuga och dammtorka måste jag göra ändå.

Idag åkte jag, Agge, Andrea och Leo skridskor i Trelleborg.Roligt värre. Det gick bättre denna gången. Kan skrinna baklänges och nästan stanna. Whoop!! Leo tog i för allt vad han var värd och svetten rann när vi var klara. Men duktig var han eftersom det var första gången han åkte.

Det har snöat igen idag. Kom riktigt mycket under ca en timmes tid nu på eftermiddagen. Men jag tror att det har slutat nu. Men det skulle tydligen snöa mera i natt. Hoppas inte att det är halt på vägarna när älskling ska köra hem i kväll/natt.

Nu tänkte jag gå ut till hästarna och borsta dem och linda Masis ben, han har varit lite svullen i benen nu de senaste dagarna. Eller ja han blir det när han står inne i boxen på nätterna men försvinner när han är ute och rör på sig. Lilla gubben är ju 18 år nu så det kan ju vara lite ålderskrämpor. Tänk att han har varit hos mig i 11,5 år nu. Shit va tiden flyger förbi.

Mera snö

Just nu snöar det igen!! Mysigt med snö, fast jag längtar till sommaren och hoppas att det blir en varm och skön sommar. Snart ska jag köra till Linda med vovvarna. De har skaffat hund så vi ska se om de inte kan leka lite.

Thomas är iväg och kör kalk och det verkar inte som om han kommer hem förrän på onsdag då hans chef tyckte att han kunde stanna där han e och sova över på B&B. Då ska jag sova två nätter ensam. Det gillar jag inte. Jag får väl placera en hund på var sida så att det känns lite tryggare. Sist jag var ensam och Thomas var i väg och körde kalk så hörde jag en röst i huset. Jag är helt övertygad om att det spökar. Fast nu har jag inte hört nåt på länge...så de kanske har flyttat någon annan stans.  Hoppas det.

I morgon ska jag på arbetsintervju. Eek. Alltid lika pirrigt. Hoppas att det går bra nu, så att jag får jobbet.  Tyra åker is!

Vinter...

Solen skiner och snön ligger som ett täcke på marken. Det är vindstilla. Helt underbart väder. Har varit ute i någon timme nu. Kom in för att värma fötterna, men går nog snart ut igen. Junior tycker att det är skit roligt!! Laban inte så mycket...

Jag ska på arbetsintervju på tisdag i Malmö. Har fått utöka mitt geografiska läge och söker nu arbete lite längre bort. Bara man får ett arbete. Jag skickade in ansökan i går och så ringde de idag. Snabba ryck. Fast det är inte riktigt arbetsintervju. Jag ska vara med i verksamheten i en timme. Om allt verkar bra så blir jag kallad till intervju. Spännande!! Har skickat in 10 ansökningar igår, Malmö-Lund-Hörby regionen.Ja, nä nu ska jag ladda tvättmaskinen och dra på mig kläderna och gå ut igen...

Träningsvärk...

Har träningsvärk i rumpa och rygg idag. Katarina tvingade mig på styrketräning...kl 7 imorse!! Hallå...ja vad ska man säga. Hon hamnade på mi "Inte tycka om lista", men försvann lika fört igen. Haha!! Men det var rätt skönt även om jag e helt slut. I morgon blir det fatburner igen. O på fredag styrkepass. Då har jag tränat 4 dagar denna vecka. På lördag och söndag blir det lite crosstrainer här hemma. Duktig Johanna (klappar mig själv på axeln).

Hej o välkomen till Sverige

Dagens heta tips: Bli inte arbetslös!!

Varför? Jo, har du inte jobbat 80 timmar per 6 månader det senaste året får du ingen a-kassa. Trevligt, här går man en dyr utbildning och svaret är: Tyvärr.

Jahapp, socialen då? Jodå om ni säljer huset så kanske de kan hjälpa er....ööh, va sa du??

Så dagens heta tips. Bli inte arbetslös, äg ingenting, var förevigt singel, utbilda dig inte och förhelvete lite inte på systemet!! (eller det systemet som ni tror att finns men i verkligheten inte finns...)

//Johanna, som rapporterar från det verkliga livet i Sverige som ska vara I-land.

RSS 2.0