Heja heja

Hästhoppning samsas med mail, fakturor, fraktsedlar, postföljesedlar mm.


Höst?

Känns som höst idag, i alla fall nu på morgonen. Samma kyliga känsla i luften som på hösten. Hoppas verkligen att så inte är fallet och att vi snart får lite värme igen. Tröja och jacka en juli morgon? Men gräset behövs alltid klippas... :)


Frisering

Idag fick Evan ny frisyr. Nu ser han ut som en vuxen häst...lite mer i alla fall. Han stackars pannlugg som hans hagkompis har ryckt av växer förhoppnings vis ut igen. Den är redan lite längre. Efter en rejäl dos med glasspray så blev även svansen fin och fluffig. Nu väntar jag bara på hovslagaren som kommer på onsdag. Sen blir det ridning igen!


Morgonmys

Vi myser i soffan, väldigt viktigt att hålla handen när vi myser! Snart dags att göra oss i ordning och bege oss mot dagis/ jobb. 8 jobbdagar kvar, sen bli det semester i 2,5 vecka!!


Fälttävlan på SVT Play

Tummen upp för Svt som sänder många timmar med ridsport från OS, om än på SVT Play.


Tripp trapp trull

3 bruna hästar på rad, i ålders ordning dessutom...


Kvällshäng

En kväll vid sjön, underbara sommar!


19 månader

Grattis till vår lilla stjärna som idag blir hela 19 månader!!


En ridtur i solnedgången

En sen liten ridtur i paddocken på Evvan. Han var mycket bättre idag. Men avslappnad men kändes trött, inte så konstigt med tanke på vilken värme det har varit idag. Duktig var han. Sen var det ett måste att duscha av honom. Och han har blivit duschad innan trots att han for omkring i förrgår som om jag försökte ta livet av han. Likadant idag, ända tills jag blev arg och tyckte att nu fick det räcka. Då gick det plötsligt att stå still... Nu måste jag jaga hovslagaren imorgon och se till att han får skor på sig.


V A R M T

Men jag klagar inte. Tror dock att hästarna klagade lite idag. Kom hem och insåg att vi hade någon form av insektsinvasion. Hästarna var fulla av bromsar, flugor, hästflugor mm. Inser direkt att mitt flugspray är så gott som slut!!!! Masi fick lite grann, Cami var inte lika drabbad. Men stackars Evvan hade mest insekter på sig! Men han skulle absolut inte komma i närheten av mig när jag kom med flaskan i handen. Eftersom jag bar ensam med Lucas kunde jag inte springa runt i hagen och försöka fånga honom. Ska sätta flugtäcke på han nu. Och köpa flugspray imorgon. Har gjort vitlöksvatten till de andra två som jag ska försöka spraya på dem imorgon bitti i hopp om att det ska kanske hålla borta några insekter, helst många. Av detta skälet fick Evvan vila idag. Han har lyckats tappa bägge skorna också...


Sommar

Nu känns det äntligen som sommar. Shorts och t-shirts redan på morgonen!!


Mr bäbis

Lilla Evvan har gått i samma hage i hela sitt liv, med samma kompis hela tiden. Han har blivit riden hemma omkring och i ett ridhus 1 km bort. Han är en liten bäbis i en stor kropp. Det märks tydligt att allting är nytt och lite läskigt. Men mycket bra miljöträning. Här händer det hela tiden någonting. Idag efter besöket på vårdcentralen tog jag ut han i paddocken istället för in i stallet. Han fick gå lite i lina men det var seeeegt. På med sadel och träns och upp med ryttaren. Mycket att titta på och han ville inte ta ut stegen utan var seg, lite bakåt och skulle kolla in allt. Men det kan han väl få göra. I slutet var har bättre när han väl slappade av lite. Men det är mycket för han att ta in, det märks. Trött bäbis. Trött i huvudet.


Tejpat och klart

Så kan det gå när man står för nära hästens huvud och den beslutar sig för att mysa väldigt hårt... Eller spännet till grimakaftet kom i mellan. Lite tejp på vårdcentralen och sen var det bara att fortsätta.


Kontorshund

Bästa sällskapet på jobbet!!


2 snart 3

Nu ska jag strax iväg och hämta en häst. Inte vilken som helst heller, Evvan (camis föl nr 2) ska komma hit en tid för lite miljöombyte och ridning!!


Ullared tur och retur

Hemma igen efter en dag med bilåkande och shoppande. Det blev en hel del påsar med grejer, fick med nästan allt på min lista och höll mig till budgeten! Plus i kanten! Inga superduper fynd precis, regntäcket till Masi var billigare än i andra hästsportaffärer. Vinterjackan likaså. Hade nog kunnat handlat mer. Speciellt på hästavdelningen :) Barnavdelningen var väl lite av en besvikelse, massor med vinterkläder men dåligt utbud av det jag letade efter, mjukisbyxor, tröjor, t-shirts... 4 timmar senare med trötta fötter rullade vi hemåt igen...Nöjda och belåtna, i alla fall jag!


Mot Ullared!!!

Första gången för mig!! Och kolla vad som dök upp på deras blogg för bara någon dag sedan!! Perfa!!


Mys!

Somriga hästar i solnedgången...


@ stranden

Idag myser vi några timmar på stranden... Första gången i år! Lucas tycker det är häftigt med allt vatten! Va va va va säger han hela tiden. ( va= vatten på Lucas språk)


Lunch galopp

I onsdags startade "prinsen" på Jägersro. Han har fått två strykningar pga startboxvägran innan och detta var sista chansen annars hade han behövt kvala igen. Han fick tillstånd att lastas först. Det slutade med att de tog på han en luva och sen bar de mer eller mindre in han i boxen... Väl inne gör han inget utan är hur lugn som helst... Loppet gick sådär. Jockeyn red han väldigt hårt direkt från start fast han inte skulle det och hästen orkade inte svara hela vägen in i mål. Väldigt trött blev han inte. Väl hemma var det full cirkus i hagen!!! Nästa löp blir eventuellt den 15.


RSS 2.0