Först advent

Första advent och jag efterlyser lite julstämning....Hohoo var är du? Har försökt julpynta lite och städa. Ska fortsätta lite senare. Måste köra ner till svärföräldrarna och sy upp mina julgardiner som ska hänga i köket....

Har städat av toaletten och köket. Dammsugit. Imorgon ska huset värderas....

Masi saknar Melissa. Han har gått/sprungit av och an i hagen igår och idag. Hans nya kompis har mest stått längst nere i hagen och glott. Nu har jag gjort en vinterhage till dom och nu verkar Masi ha lugnat sig lite i alla fall. Men han har gått ner i vikt av allt vankande och det känns mindre roligt....Nu får han ha lite mera hö.

Pigg och pirrig

Såklart vaknar man hur tidigt som helst bara för att det är helg. Hade det varit vardag hade jag varit hur trött som helst nu. Lite irriterande. Nu ska jag snart ut till hästarna.

Har en hel del att fixa nu på morgonen i stallet. Vid 9 ska jag rida hem Peace(försöker komma på ett bra smeknamn till han...). Hoppas att Masi kommer att trivas med honom och att han inte kommer att sörja Melissa för mycket.

Bjuder på mig själv

När man jobbar med barn så får man bjuda på sig själv..................


Paket!!

Idag när jag kom hem så hade jag fått ett paket från mamma och pappa. Det var ettt lilla jul paket, men efter som jag inte vet vilken dag det är lilla jul, tror det är på söndag, så var jag ju tvunden att öppna paketet med det samma. En julkalender, en lucia-pin och pepparkaksformar i muminfigurer!! Söta! Så nu ska jag tydligen baka mumin pepparkakor.....


Masi får ny kompis

På lördag får Masi en ny kompis. Melissa ska flytta till Skivarp och Masi kommer då att få sällskap av Peace Walker, en 15 årig valack som nu mest står hos en av mina grannar som inte riktigt har tid med han. Han ska tydligen vara guda snäll och vem som helst kan rida han. Så nu blir Masi bög på heltid igen efter att ha varit hetero i 1,5 år. Haha! Ja det kommer nog att bli hur bra som helst. Skönt att jag hittade en kompis till han för det började bli bråttom.

Fick reda på att jag från och med februari bara kommer att jobba 87,5 % istället för 100%. Och ska också byta avdelning. Känns väl lite sådär. Jag vill ju jobba 100% och vara kvar på den avdelning jag jobbar nu. Men men, vi får se vad som händer och sker. Allt kan ju hända.....

Sadeln hämtad och lampor på plats...

Hämtade min sadel idag. Blev lite orolig eftersom hon inte hade hört av sig så jag ringde henne och jodå den var klar. Skönt att ha den hemma igen....

Thomas har satt i lamporna i badrummet, eller 2 av 3 iaf....Så nu är där riktigt ljus, inte bara en glödlampa hängandes i taket.  Det går framåt!! Jag har avsagt mig all spackling för resten av året så det får Thomas fixa. Jag fick nog av spackling när vi gjorde om sovrummet....Måla kan jag göra. Lister har vi över från sovrummet. Aaahh, det går som på räls detta ju. Min duktiga gubbe!!

What the..................??????????????????


Ungefär så här såg jag ut innan idag...........

Och här är orsaken.................



Yes people we have a roof!!!(Eller början till ett iaf) Vi har ju liksom bara bott i huset i 2 år snart.......Varför ska man ha bråttom????

Utekväll

Igår var det utekväll med jobbet då vi firade en kollega som fyllde 50. Vi var på Lucky  Bowl i Höör och käkade buffe och kollade på Melvis som hyllade Elvis....




Britt rockar loss


Melvis!


Emelie


Nu har Britt hittat takten!!


Västanvinden/Östanvinden i full fart!

Det var roligt att komma ut lite, speciellt efter denna sjukdomsdrabbade höst.

Lördags underhållning







Taket belv lagat igår med hjälp av en lite höjdrädd Jerry....Nu kan jag sova gott igen.

Stormskador

Det stormade ju lite härom kvällen....







Förutom detta så hittade jag hästvagnen 50 meter ut på fältet och 3 stycken plåtar från det nerplockade skjulet låg också  på fältet....

Jag vet vad vi gör i helgen....

Ny vecka, frisk vecka?

Har gett mig fan på att jag ska bli frisk nu. Nu vill jag inte vara borta från jobbet nåt mer. Hostan kan jag för tillfället leva med. Tar host medicinen varje kväll och sover bra, förutom att jag vaknade till ett par gånger i natt och hostade lite. Öronen har också blivit bra men tar fortfarande tabletter och nässpray mot vätskan bakom tummhinnan så att det verkligen blir bra nu.

Fick de bäst julklappen igår. Fick förlängt med några månader på jobbet. Exakt hur länge det vet jag inte ännu men det kändes otroligt bra. Speciellt bra var det eftersom vi ska in på en annan bank på torsdag och hoppas att de vill ta över alla våra bankaffärer så att vi slipper vår jobbiga icke fungerande bank.

Nu närmar det sig jul och det märks över allt, inte minst på jobbet. Massor som ska hinnas med innan jul. Julupplevelse nästa vecka, lucia, julpyssel, temafest på imorgon....Funderar på att ta en vecka semester i början av december för att hinna julshoppa, julstäda och mest av allt, vila upp mig så att kroppen kan få en chans att återhämta sig....

Pappa upp i dagen!!

Hittade lite bilder på Masis pappa...slående likhet!


May Sherif, blev 31 år gammal...


May Stay "Masi", kolla in de vita strumporna på far och son.


May Sherif


Masis halvbror Matador

Såhär beskrivs May Sherif avkommorna: (det med mörk text stämmer så väl in på min lilla Masi)

According to Per Høst-Madsen, the press officer with the Danish Warmblood Association: "May Sherif horses have always been very difficult to ride. They have a very difficult temper and it is typical that they never win at beginner level competition, but when it comes to the Prix St. Georges level and higher, then they start to win. A May Sherif horse needs soft riders with much patience. That also made two factions among the riders and bereiters: one group consider the offspring to be wonderful and talented and the other hates them, mainly because they could not force the May Sherif horses in the training. Softness and patience was necessary. If you reach the soul of a May Sherif horse he will fight for you and to his utmost to serve you. They really have the fighting spirit built in.

Junior

Känner inte för att skriva nåt idag så det får bli en massa bilder på Junior istället...






Junior gillar clementiner....






trött vovve...

Snor!

Har snor över allt. I alla fall känns det så. Ät täppt i näsan och har ett enormt tryck i pannan. Inget nässpray tycks ge önskad effekt. Är trött men har inte sovit på soffan även om jag knappt kände mig kapabel till att köra hem från jobbet. Men det är bara att bit ihop. De flesta barnen är förkylda, hosta eller snuva eller både och. Två i personalen är sjuka så där rök min planerings tid idag. Jaja, inte mer än att göra det bästa av situationen. Vi fick äntligen upp vår stjärnhimmel som jag har gjort. Jag färgade ett stort lakan svart och klistarde på stjärnor. Sedan hängde vi upp det i taket i det som numera kallas för mys rum. Vi försöker förändra miljön och det ska bli spännande att se hur det blir när allt är klart. Ännu har vi en bit kvar att göra. Vi ska även göra om i pysselrummet så att det inbjuder till skapande vilket det inte gör i dagsläget. Jag tror att det kommer att bli jättebra.

Måste bara berätta att Junior verkligen äter allt. Idag var det en bit clementin....för någon dag sen var det rå lök....

Nu är det snart dags för natting av hästarna. Sedan sängen och sova så att man orkar en dag till. Imorgon är det vägmöte om jag orkar...Annars får Thomas gå själv.

Blä!

Det är svart ute och det blåser och regnar. Kan man bli mycket tröttare? Det kvittar när man går och lägger sig för jag är i alla fall lika trött när klockan ringer. Drömmer om en hästtransport så att jag kunde köra den lilla biten till Årsjå ridhus och rida när det är regn och rusk......Någon som vill sponsra mig?

Ny vecka nya tag

Ännu en måndag och ännu en vecka. Regn och blåst gör ju livet inte mycket roligare precis så det är bara att ta ett djupt andetag och kämpa på.

Red Masi både lördag och söndag. I söndags var jag med Masi i paddocken och red lite dressyr. Det var ett bra tag sedan eftersom jag ridit mycket dressyr på fältet. Det blev en hel del galopp på en mycket pigg Masi och sen var det bara att rida hem snabbt innan det blev mörkt.

Men innan jag kom så långt som upp på hästryggen fick jag sadla om. Tog ut Masi från stallet och skulle spänna sadelgjorden innan jag satt upp, pang sa det, där stod jag med halva stroppen till sadelgjorden i handen. Men hallå vad trevligt!! Så det var bara till att byta till Melissas sadel. Har varit och lämnat sadeln hos en sadelmakare nu ikväll och hon skulle väl ha den klar denna veckan. Lär väl inte bli så mycket ridning ändå denna veckan med tanke på vilket väder de har lovat.

Täcket som jag skulle köpa till Masi är såklart slut i den storleken som han ska ha. Har funderat hela helgen om jag skulle eller inte. Och nu när jag skulle beställa det så är det slut och finns bara i 125 cm. Gah!!!!! Tydligen skulle jag inte ha funderat så länge....

Smaken är delad som baken

Detta gäller också mina hästar. Idag var det dags för lite avmaskning. I vanlig ordning så skulle Masi bråka och protestera, han tyckte typ att jag skulle gå och dö och han blev inte ens lite gladare när han fick morötter. Melissa däremot undrade vad hon hade gjort för att förtjäna denna delikata upplevelse. Och hon hade mer än gärna ätit plast sprutan också om hon bara hade fått.

Ja så kan det vara även i hästarnas värld.

Nytt täcke?

Sitter och funderar på om jag ska införsaffa ett nytt vintertäcke till kung Masi. Jag vill ha ett med avtagbar hals. När man jobbar kan man inte ta in hästarna när som helst om det skulle bli busväder. Och jag vill inte att kungen ska behöva frysa heller.

Hittade detta på Hööks hemsida och funderar på om jag ska klicka hem det eller inte...



599 kr med hals. och halstäcket är fodrat. Alla andra täcken med hals är svindyra. Detta priset kan man leva med. Köpte ett halstäcke på öb i fjol, helt ofodrat men det håller absolut inte torrt alls.

Borde klippa Masi igen också. Jag klippte han sist med 3 mm skären och det blev snyggt och bra, inga fula ränder som det kan bli med 1 mm skären. Men eftersom jag klippte han med lite längre päls så behöver jag klippa han igen. Kvittar egentligen att jag behöver klippa ha oftare. Inte lika lätt att han fryser heller med lite längre päls. Och så är det en stor fördel när man äntligen ha en egen sax att man kan klippa dem när och hur ofta man vill.

GÄSP

Varför blir jag alltid så trött av penicillin/antibiotika? Skulle kunna sova hela dagen utan problem. Är lite hungrig så jag tänkte att jag skulle ta lite nyponsoppa men jag vet inte om jag orkar resa mig från soffan! Illa!  Annars så känns det rätt så hyfsat faktiskt. Har lite känningar i örat förtfarande men inte lika mycket som igår. Känns det så här ok i eftermiddag så blir det jobb i morgon. Det ska tydligen bjudas på tårta i morgon och det kan man ju bara inte missa. Sockermänniska? Javisst!

Har faktiskt varit lite produktiv idag i alla fall, trots att klockan inte hunnit bli 9 ännu. Har sökt lite mera jobb, 5 stycken som förskollärare, så nu har jag sökt 11 eller 12 jobb sedan början av oktober. Hoppas bara att det nappar också.

Lite nyposoppa nu då.....g ä s p

Ajaj...

Vaknade i morse och kände direkt att nåt inte stämde. Det värkte i mitt högra öra. En värk som inte går att ta miste på. Så det var bara att bege sig till vårdcentralen och träffa trevliga doktor Andreas. Kraftig öroninflammation i höger öra. Kåvepenin och nässpray är ordinerat.

Ett hett tips. Nys inte om man har öroninflammation.....trodde jag skulle dö.

TRÖTT!!

Fy vad jag är trött nu. har precis kommit hem från ett personalmöte ute mitt i ingenstans. Att köra i mörker är inte min grej. Jag tycker att det är jätte jobbigt. att sitta och koncentrera sig på vägen, mötande bilarna och hoppas att man upptäcker rådjur och vildsvin i tid är jobbigt. Ögonen är trötta ochhar ont i huvudet. Nu ska jag natta hästarna och sen är det sängen för hela slanten....

Godnatt!!

Ullared på tv

Halvligger i soffan och kollar på Ullared på kanal 5. Vill åka dit någon dag men vet inte om jag är så intresserad av att stå i kö för att komma in. Men nåt hade man säkert fyndat...Bara till att börja spara pengar...


Hej hopp i glalopp

Usch vad denna helgen har gått fort, igen. Måndag i morgon igen. En vecka fullspäckad, tisdag personal möte på kvällen, hemma sent. Onsdag husvisning. Torsdag tandläkare. Men funderar på att boka om tandläkaren till en annan vecka. Och på fredag är det hovlsgare kl 5.

Idag red jag Masi. Det var mulet och blåsigt och kallt. Tur att jag i sista sekunden valde att slänga på gramantyglarna, för tjo vad det var roligt idag! Eller roligt och roligt. Masi var "rädd" för allt och försökte springa än hit än dit. Till slut var det bara att kasta in handduken då Masi bara blev piggare och piggare för varje minut. Borde det inte vara tvärtom?

Nu blir det inte mycket kraftfoder denna veckan i alla fall. Annars kan det bli svårt att få skor på han på fredag. Fast jag tvivlar på att det hjälper att plocka bort kraftfodret. Det kommer att bli skit väder hela veckan så det bli ingen ridning. Hade inte varit fel med ett hästsläp så man hade kunnat åka till ridhuset 5 minuter bort. Och Masi som inte gillar regn kommer väl att vara extra grinig hela veckan och speciellt på fredagen när hovis kommer. Det blir massor med morötter som mutor.

Kollar på hästjoppning på Svt24....

RSS 2.0