Hundarnas dagbok, del 2

På allmänhetens begäran kommer här nu ytterligare ett inlägg om hundarnas tankar.

Laban:

Dag 653 i huset där ingen förstår mitt lidande.
Har stigit upp sjukt tidigt varje dag. Både lördag och söndag. Har inte haft sov morgon på...ja jag vet inte hur länge men vi började stiga upp jätte tidigt när hästarna flyttade in i stallet. AHA!! De är deras fel att jag blir väckt på helt ohumana tider. Nåja, Jag har ju alltid gissat att de (hästarna) inte är så smarta. De har de bevisat nu när de i likhet med Junior inte har något emot att bli väckta kl 7. (Jag ät fortfarande helt säker på att klockan inte är 7 som hon påstår). Men jag brukar hämnas på hästarna genom att skrämma dem när de rullar sig i hagen eller når sånt. Ni skulle se hur rädda de är för mig. Det går inte att beskriva.

Bristen på sömn har gjort så att jag lider av aptitförlust, jag fäller mer hår än vanligt (speciellt i sängen..hehe...) och känner mig väldigt irriterad på allt och alla.

Ungarna har varit här. Det är roligt med när de är här. Speciellt för att det finns 2 extra sängar att sova i på dagarna. På nätterna är dörren stängd så jag kan inte komma in.

Undrar vad som kommer att hända i veckan. Matte sa att vi ska hälsa på Tea i morgon. Det betyder att vi ska åka bil!! Hurra, äntligen något som jag tycker att är roligt. Och träffa flickor är heller aldrig fel. Väntar på jultomten. Har försökt förklara för Junior vem jultomten är men ärligt talat så tror jag att han är en sån där man kallar för "special child". Han fattar inget.

Just nu fundrerar jag på hur jag skall kommer ifrån att behöva bada. Matte har tjatat om att hon ska bada mig innan jul. Alltså, vet ni hur hemskt det är att bli våt. Jag vill ju inte ens gå ut när det regnar. Nu ska hon spruta vatten på hela mig. Sen så envisas hon med att blåsa varm luft ur någon konstig manick. Den e läskig kan jag meddela er. Rena tortyren. Hur ska jag komma ur detta??

Junior:

Har hittat min boll. Min fina runda boll, boll,boll, boll!! Matte kastade boll med mig idag. Boll,boll, boll, boll! Jag tycker att vi sover alldeles för mycket. Tänk så mycket mer boll man kunde kasta om man inte sov så mycket. Laban säger att jultomten kommer med saker som man har önskat sig. Jag fattar inte vem denna jultomten är. Jag tror inte att Laban heller vet vem han är. Han säger att han aldrig har sett jultomten så han kan inte förklara hur han ser ut. Om han inte har träffat jultomten, hur kan han då veta vem han är. O han tyxker jag e trög?!?

Om man kan få saker av jultomten som man önskar sig så önskar jag mig en boll. Boll, boll, boll, boll! Har jag föresten berättat att jag tycker om bollar?? Boll,boll, boll, boll,boll................


Hundarnas dagbok

Har tråkigt. Borde fixa stallet. Borde baka lussbullar. Borde hänga upp tvätt. Borde handla julgran. Borde damsuga. Orkar inte så jag förmedlar hundarnas tankar istället.

Laban:

Ännu en dag som började med att mattes klocka ringde JÄTTE tidigt som vanligt. Fattar hon inte att man inte ska stiga upp innan det är ljust. Suck. I ren protest så låg jag kvar i sängen när hon steg upp. Junior är inte på min sida, han stiger upp vilken tid på dygnet som helst, i hopp om att få gå ut. Hmm, behöver nog arbeta honom lite mera. Två mot en kan ju funka. Hoppet om sovmorgon lever.

Blev nerkallad när det var dags att gå ut. Hallo, fatta hur  mörkt det är ute. Hon påstår att klockan var 7.05, men jag tror att hon ljuger. Finns ingen chans att klockan är 7.05. Eftersom det var mörkt ute fick jag skälla extra mycket på...ingenting...detta gör jag verje gång. Mest så att alla vet att jag är en tuff liten jävel, även när jag är trött. Hästarna fick mat. Jag hittade en hästbajs..mums tänkte jag, precis vad jag behöver för att hämnas på dessa tidiga mornar. Men det lyckades inte i dag heller. Har matte ögon i nacken eller? Skit också.

In igen och blev totalt torterad när det var dags att troka tassarna. Kan matte inte vara lite försiktig, vet hon inte att jag är en porslins hund?? Försökte smyga upp till sovrummet...obäddad säng och smått fuktiga smutsiga tassar på vitt lakan...hämnden är ljuv. Men inte heller denna gången lyckades jag. Hon hann upp innan mig och bäddade sängen.

Lade mig i soffan...så skönt. Hittade en filt som var så mjuk o gosig. Blev väckt igen, va fan e det nu?? Ut igen? Jag har ju precis somnat. Vadå det hade gått en timme och klockan var 8.30?? Hoppa o bajsa på dig eller nåt. Men den lojala hunden som jag är så steg jag upp och ut. Skojar du med mig. Det regnar....Dagen blir inte bättre i alla fall.

Matte körde. HÄRLIGT!! Detta betyder sömn! Sover i sängen när matte inte är hemma. Här är jag skyddad från farliga saker. Junior har vakt vid dörren. Han verkar ju vara bra att ha till nåt i alla fall.

Nu kom hon hem. (Har varit borta typ 10 minuter) Säg inte att vi ska gå ut igen. Nej det verar inte så. Vi fick varsin godis bit. Jaha då lägger jag mig i soffan i gen då. Undrar vad vi ska göra idag?? Kanske åka bil, min favorit hobby näst efter att sova då så klart.

Väntar på jultomten. Matte har fått en massa paket. Jag känner igen doften. Kanske finns det nåt till mig med.

Junior:

Jippii, klockan ringde äntligen, hur länge ska hon sova?? Stig upp nu matte skynda dig. Springer ner för trappan. Står redo vid dörren...väntar...väntar...väntar...men hallå kan du skynda dig lite i alla fall. Jaa, nu öppnade hon dörren. Laban springe o skäller. Jag förstår mig inte på han alltid. Han verkar ha någon form av problem. Försöker skrämma Melinda, men hon vill inte leka med mig. Spring lite då så jagar jag dig, jag lovar jag ska inte bit...hårt i alla fall.

Efter en lång stund (vi var säkert innen i 4 timmar) gick vi ut igen. Ja hurra!! Katten vill fortfarande inte springa. Dumma katt. Springer runt en stund. Hittar min boll, min boll, min boll, min boll!! Ser hon min boll, min boll, min boll, min boll??!! Nähä inte idag.

Var inte ute så länge, sen körde matte. Suck va tråkigt, vad ska jag nu göra. Laban säger att jag ska ha vakt vid dörren igen medan han sover i sängen. Han säger att det är mitt jobb. Vad är ett jobb?? Går det att äta?? Lägger mig vid dörren. Matte e borta jätte länge. Nästan hela dagen. Nu kanske vi ska gå ut igen då??? Vad ska vi mera göra idag??

Laban säger att jultomten kommer snart. Vem e de?? Kan man äta jultomten??

Snart är det jul!!

Bara en vecka till, sen är det julafton!! I like!!

Idag kommer Malin hit och vi ska fixa lite med examensarbetet. Nu vill vi bara att detta ska vara klart och över. Det är segt nu.

Ska hämta mina julklappar som tomten där hemma så snällt har postat till oss! Spännande! Måste handla julgran ocskå...ingen jul utan gran.

Jaha, det var ju mycket som jag hade o berätta idag...over and out.

Snart dags för kudden

Nu börjar det dra i hop sig mot natte dags. Kudden kallar. Efter morgonens minst sagt otroliga upplevelse så har dagen varit lite upp och ner. Har känt mig halv vaken halv sovande nästan hela dagen. Kan väl bero på den väckningen man fick i morse. Hela upplevelsen känns minst sagt overklig och man tror inte att det verkligen var hänt. men om man kollar på tidningarnas nätsidor så kan man bara dra slutsatsen att det är helt verkligt. Nu väntar vi på spänning om det kommer efterskalv. De sade att efterskalven kunde mäta ända upp till 3,5 på skalan o de ska man tydligen känna rätt så tydligt. Bara det inte blir i natt. på dagen går väl an men nu vill jag sova. 

Jag har äntligen fått besked från försäkringsbolaget angående min skruttibangbang bil. En gubbe var ute i morse o kollade på den och konstaterade att den inte går att göra vid. Nähä, det menar du inte. Undrar vilken del av totaldemolerad de inte förstår inne på kontoret???? Nåja, Jag får iaf 10 000 kr av dem. Har kollat lite på blocket, men har inte hittat nåt som verkar bra, eller i alla fall hyfsat. Nu ska de hämta bilen, blir väl denna vecka antar jag.

Nu ska jag göra mig klar för sängen. Hoppas att man inte vaknar på samma sätt som i morse någonsin mer.

Peace and lööv

Herregud

Jaha...i morse vaknade jag av att hela huset skakade. Låg i sängen men flög upp. Snacka om en ordentlig pulshöjare. Trodde först att en lasbil hade kört rakt in i vårt hus. Nästa tanke som slog mig var att det åskade och att det hade slagit ner i huset eller nåt sånt. Laban verkade lite konstig för han satt vid sängkanten o skakade o ville inte komma med mig ner, Fick bära han ner. Fick på mig lite kläder och gick ner. Gick runt o kollade. Saker o ting hade flyttat på sig. Ett par julljusstakar stod lite snett. Men inte trodde man att det var jordbävning.

Fick i gång datorn. In på aftonbladets hemsida. Jodå, karftig jordbävning till och med. Shit. Då blev jag riktigt rädd. Efter att ha pratat med Thomas, som var på jobb men som inte känt nåt o var helt ovetande, for jag ut till hästarna. Tänkte att boxarna hade rasat eller nåt. Slet upp dörren. Där stod de så fint i sina boxar o hälsade på mig o var jätte hungriga. Masi trodde nog att fy fan  va hungrig jag är...min mage kurrar så att hela marken skakar!!!

Det var riktigt läskigt. Inte trodde man att det skulle kunna hända här. E lite chokad nu en dryg timme efter skalvet. Riktigt obehagligt. 4,7 på richter skalan. Nu när det börjar bli ljust måste jag gå runt o kolla om det finns sprickor i huset eller stallet och om det fallit ner takpannor. De pratar om att det kan trologtvis komma efterskalv...hoppas jag verkligen inte för då läger jag mig under soffbordet o tänker inte flytta därifrån på ett par dagar...

Förkyld

Fan också. Nu har jag blivit förkyld. Pratade med mamma i lördas o då frågade honmig om jag var förkyld. Nej det var jag inte. När jag vaknade igår så kände jag att nu e det en förkylning på gång. Varför?? Hoppas att den inte sitter i så länge, jag vill ju kunna träna lite under julen, lite mer än vanligt hade jag tänkt. Blä!!

Helgen har varit lugn. Jobbade i lördags. Städade i söndags o så var vi på födelsedags kaffe i Ystad på eftermiddagen. Denna vecka ska jag och Malin jobba vidare med vårt examensarbete...en seglivad jävel är det. På fredag  ska jag och Marie baka lussebullar och göra julgodis!!! Ser fram emot det.

Ny leksak

I går fick jag min nya leksak...min nya mobil. I lööv it!! Nu ska man bara lära sig hur den fungerar...
Den e såå fin!!
Ja så fixade jag ju ihop ett pepparkakshus också i söndags..här är bildbeviset!


Julklappsinköp

Igår handlade jag lite julklappar. Nu har jag bara en julklapp kvar att handla och den ska jag inhandla idag. Det är nog första gången som jag har handlat alla julklappar i så god tid. Annars brukar jag vara rätt sent ute. Köpte en julklapp till mig själv med. Jag hittade en söt liten fruktskål. Äntligen slipper man ha alla frukter på olika ställen i köket i sina plastpåsar.

Tränade combat igår. Det var tufft men skönt. I dag blir det Fitness box med Linda och så hoppas jag att jag hinner med combat på torsdag med. Mycket träning denna vecka, men så börjar man ju närma sig julen så det kan ju behövas. Ska rida i morgon med. Masi är pigg så det lär bli roligt!!

Nu ska jag in till Malmö o träffa vår handledare. Vårt examens arbete är i princip klart. Nu hoppas jag att vi får bra respons denna gång. Sist var det lite si o så för vi hade missförstått honom lite. Men nu hoppas vi att det inte är flera missförstånd.

A little bit of home!!

Igår var jag i affären och handlade mat. Jag gick o kollade i en av kyldiskarna o försökte komma på vad vi skulle äta. Vad hittar jag? Karelska piroger!!! Från Atria!! I like. Har aldrig varit en big fan of karelska piroger, men nu när jag såg dem i affären blev jag sugen, så jag köpte ett paket. Så nu vet jag vad jag ska äte till lunch resten av veckan. Får väl ta och köra till Tomelilla för i den Coop affären har de filbunke från Valio. Lär bli dyr filbunke!!!

Nu ska jag släppa ut hästarna o mocka!!

Söndag söndag

Det är nästan nåt magiskt i luften på söndagar. Kanske är det för att man är ledig på riktigt, ingenting man måste göra. Man kan bara lata sig om man känner för det. Men det har minnsan inte varit nåt slappande över huvudtaget. I morse bar det av in till Ystad för att inhandla lite mat. Sen komma Linda och Tyra Myra ut. Vi klippte hästarna. Masi ser tjusig ut igen. Han hade liiite grann päls om man vill uttrycka det så. Melissa njöt av klippningen som vanligt. Hon älskar det. Skönt att bli ompysslad, tycker hon.

För övrigt så har jag tvättat, städat, lagat mat, byggt o dekorerat pepparkakshus. Nu e jag trött men nöjd. Imorgon är det vidare med examesarbetet. Malin ska på intervju på tisdag. Håller tummarna vännen!!

Vad händer mera nästa vecka?? Vet inte. Ska rida o träna i alla fall. Sen får  vi väl se vad som händer eller inte händer...

En helt vanlig lördag

Jepp. Detta har varit en helt vanlig lördag. Jag har jobbat, mockat till hästarna, vi har lagat mat. Och som vanligt så kommer det ingenting på tv...varför? Det finns ju faktiskt dem som är hemma på en lärdag kväll och inte är ute och festar. TRÅKIGT!!

I morgon kommer Linda (och kanske Tyra Myra). Vi ska klippa hästarna. Nu när de har fått stall så kan vi ju klippa dem. Melissa blev ju klippt en gång i höstas, tror att det var början av oktober. Men nu har hon full päls igen. Masi har ännu värre päls. Jag har inte klippt han i år för jag trodde ju att de skulle vara ute hela vintern. Men jag tror att jag ska klippa han i morgon. Han blir så svettig när man rider han o det tar länge innan han blir torr. Hans ben är dubbelt så tjocka av all päls. Min lilla nallebjörn.

Nu ska jag gå ut och natta hästarna!!!


Kolla in detta

http://www.faceinhole.com/show.asp?id=8062c7d8c51021139c

http://www.faceinhole.com/show.asp?id=17bed7d8c51038d196

Spännande

Nu börjar det dra i hop sig. Kl 11 ska jag vara i Blentarp på arbetsintervju. Ska bli skönt att få det överstökat. Hoppas att det går bra. Man vet ju aldrig vilka knepiga frågor de frågar.

Nu väntar jag på att hästarna ska äta upp sin frukost så att jag kan släppa ut dem. De verkar trivas i sitt lilla stall.

Stallet klart

Nu är stallet klart. Hästarna flyttade in i går kväll. Melissa tyckte att det var najs. Hon hade ju hö och morötter i sin box. Det hade Masi också men dramaqueen som han är så var han ju tvungen till att vara lite spänd och rastlös. men överlag så tror jag att båda två tyckte att det var trevligt att komma in. Nu kommer jag och Linda att bråka om vem som ska mocka. Hehe!! Vi vill båda mocka, vi har båda saknat det. I eftermiddag ska jag pyssla lite i stallet och ställa i ordning lite mera.

Ska till Malmö idag och träffa vår handledare o se vad han säger om vårt examensarbete.

Är lagom nervös inför intervjun i morgon. Malin ska också på intervju på tisdag. Håller tummarna för henne då!!

Fjärilar i magen

Shit. Fick ett telefon samtal i går morse. Jag ska på arbetsintervju på Torsdag....hjälp!! Det känns lite nervöst. Hoppas att det ska gå bra. Det är en förkolelärar tjänst. Håll tummarna på torsdag kl 11.

Nu ska jag strax köra till Lund o Malin så att vi kan skriva lite på vårt ex jobb. Vi ska träffa vår handledare i morgon så vi får väl skriva lite iaf.

Sen ska jag hem i fortsätta bygga stall. Hoppas att jag kan få det klart idag så att jag kan ta in hästarna. Det regnar idag och det skulle vara nice att ta in dom i dag. Hoppas att jag hinner o hoppas att Thomas inte jobbar så sent idag så att han kan hjälpa mg med det sista. 

 

Bilder
Nu har jag laddat upp lite bilder. Flera finns på http://www.pixbox.se/usr_show_id105492_page0_order1.html


RSS 2.0