Första badet

Idag badade Lucas för första gången. Först var det lite konstigt men han slappnade av snabbt och såg ut att tycka att det var skönt i det varma vattnet. Men efter en liten stund så tyckte han att det var färdig badat.Efteråt så blev det mys i den fina filten han fick av moster.


Två trötta killar

mms_img15108 (MMS)

Två trötta killar


Hemfärdsdags

Idag åker vi hem. Jag orkar inte vara här mer. Känns som om jag bott här på BB i flera veckor nu. Vill hem till mina egna saker och mitt eget hus. Slippa dela rum med någon helt okänd. Nä, borta bra men hemma bäst. Vi måste dock tillbaka imorgon för att träffa barnläkaren. Annars så funkar allt väldigt bra.

Vi åker hem någon gång efter lunch. Så nu ska jag bara slappa lite i denna otroligt obekväma säng...

Lucas är här.

mms_img39189 (MMS)

Lucas är här.


Nu börjar vi få lite tråkigt här på BB. Ho...

mms_img43309 (MMS)

Nu börjar vi få lite tråkigt här på BB. Hoppas vi kan ta en liten promenad eller nåt.


Är på BB. Väntar på att lill killen ska bl...

Är på BB. Väntar på att lill killen ska bli klar att komma ut. Förhoppningsvis inte för många timmar till. Har badat=skönt o sovit med hjälp av morfin=helt ok.


Vilar

Nu kan jag äntligen vila lite mer oavbrutet. Ska kanske inte säga för mycket än...

Igår kväll åkte vi till förlossningen. Ringde in där och frågade om det var normalt att förvärkar gör så helvetes ont och vad jag skulle göra eftersom det var omöjligt för mig att ligga ner och slappna av. De sa att det är normalt att förvärkar gör ont men ville vi så kunde vi komma in och kolla läget och ev få någon medicin för att kunna sova.

Fick ligga med CTG i lite mer än en timme, jag tror de glömde bort mig, kanske var det mycket att göra. Allt var ok och där inne ligger en mycket pigg bebis enligt BM. Åh fan, de senaste 2 dagarna har ha n bökat runt mer än han gört de senaste månaderna. Fick 2 panodil, 1bricanyl och 1 tablett som jag redan glömt vad det var. Så det bar av hem igen och knarka lite.

Trodde att jag skulle få en helt ok natt. Jämför man med de 2 senaste nätterna så var det väl ok, men vaknade ändå en hel del och låg dubbelvikt i sängen. Dock harde värsta sammandragningarna släppt nu, har några små till och från men har till och med kunnat sova i kortare omgångar nu på förmiddagen.

För övrigt så finns det inte så mycket mer att göra än att vila. Full snöstorm utanför dörren. Hästarna är ute sedan 1 timme tillbaka, men de ser allt annat än glada ut.

Ska slå in julklapparna idag...om vi nu kan ta oss någonstans imorgon för detta vädret ska ju fortsätta hela morgondagen med.

Jag trodde jag bodde i Skåne, inte i norrl...

mms_img31145 (MMS)

Jag trodde jag bodde i Skåne, inte i norrland...


Förvärkar from hell

Shit alltså. Hoppades på att få sova lite mer än förra natten men det blev tvärt om. Kvart över 2 vaknade jag och sedan dess har jag i princip varit vaken. Förvärkar from hell. Kraftigare än i går kan jag lugnt säga. De har inte kommit oftare men därimot kraftigare. Nu kastade jag in handuken, blir nog ingen mer sömn i natt utan får power nappa på soffan istället resten av dagen.  Nu känns det lite bättre efter att ha gått runt här inne en stund.

Thomas har sovit hela natten trots att jag legat och vändt och vridit mig och växlat mellan att ligga och sitta i sängen.


(Det är dessutom svinkallt ute, -22 står termometaren på..brrr)


Förvärkar

Inatt vaknade jag kl 2 och kände mig super kissnödig. Efter en stund så förstod jag att jag hade lite värkar. Gick på toa och drack lite vatten innan jag lade mig igen. Värkarna kom med 10 minters mellanrum. Små slumrade till kl var halv 4 och var uppe igen en vända till. Tänkte att jag skulle läsa lite i sängen. Thomas vaknade och undrade varför jag var påklädd. Sa att jag hade värkar. Då var det en som vaknade.

Mellan kl 5 och 7 låg jag på sioffan. Värkarna avtog och blev mer oregelbundna. Thomas stannade hemma. Det kändes skönt eftersom jag trodde att nu var det dags. Men icke sa nicke. Under dagen har jag bara känt av någon enstaka värk, så fort jag lagt mig ner. Nu hoppas jag på lite flera timmars sömn inatt. Har bara legat på soffan och sovit till och från.

Mamma och pappa köpte en julgran åt oss så jag passade på att pynta den ikväll. Nu doftar det gran i hela huset.

Då var granen pyntad

mms_img31143 (MMS)

Då var granen pyntad


Fortfarande lugnt

Här är det fortsatt lugnt. Har sovit bra hela natten och vaknade strax innan kl 7. Har inte hört att Thomas steg upp kl 3 och körde till jobbet.

Idag verkar det bli en lugn dag, ska röntga foten efter lunch. Thomas ska försöka få hem en traktor så vi kan skotta ordentligt här på gården. Just nu är det bara en massa snö överallt. Hade det inte varit för min fot så hade jag skottat för hand för länge sen, men det går ju inte riktigt.

Mamma och pappa är på väg ner från Stockholm nu. Imorgon lär det bli pepparkaksbak hos dem, ifall allt är fortsatt lugnt på bebis fronten det vill säga...

För jävla kallt...

mms_img21639 (MMS)

För jävla kallt...


Under tjocka täcket

Här är det lugnt. Ingen bebis verkar vara på G ännu, inte idag i alla fall. Vi väntar vidare...

Imorgon ska jag röntga foten igen. Hoppas att det ser bra ut. Foten är fortfarande svullen. Hoppas att det läker som det ska. Vill inte ha gips på den, tänker tvär vägra ifall de vill det. Roligt att ligga på BB med gipsad fot. Icke sa nicke.

Nu ligger jag och Junior under tjocka täcket i soffan och kollar på tv. Thomas är äntligen på väg hem. Han ska vara på jobbet redan kl 4 imorgon bitti. Såvida inget händer på bebisfronten det vill säga...

Snart kanske?

Det känns att det börjar dra ihop sig här hemma. Slemproppen har lossnat i omgångar sedan igår kväll. Hade lite värk längst ner i magen igår kväll och för en stund sedan. Men nu är det som vanligt igen.

Thomas körde och jobba igen. Så jag underhåller mig själv här hemma. Kom på att jag måste slå in några julklappar, har fortfarande en julklapp att fixa och nu återstår det att se om jag alls hinner fixa den...Har diskat och plockart undan lite, snart dags att dra ett varv med damsugaren också....

Vi får väl se....

Uttråkad hund...

mms_img33228 (MMS)

Uttråkad hund...


Snö snö snö snö snö snö................................

Jaha då var det dags för lite mera snö. Igen. Fast det skulle inte snöa förrens ikväll. Thomas blev inringd till Öresundsbron för att skotta snö, fast då hade det inte ens börjat snöa. Så jag släppte ut hästarna och lade mig på soffan och somnade. Vaknar och ser att det vräker ner snö...SUCK!!! Gillar snö men nu har vi tillräckligt. Svårt att ta sig fram det lilla jag behöver ta mig fram. Kan ju bara ha toffel  på den ena foten.

Nu ska jag fortsätta ligga på soffan. Hästarna är inne för det tycker också att det räcker med snö nu...

17 December

Äntligen har det slutat blåsa. Små snöflingor faller utanför fönstret, vindstilla. Sånt här väder gillar jag. Junior tycker också att det är mycket bättre. Vi har varit ute och han har sprungit i alla snödrivor och letat efter snöbollar.

Lite senare idag ska jag hämta Thomas på jobbet och  så ska vi (eller han) skotta snö hos mamma och pappa så att de kan ta sig upp till huset när de kommer på måndag.

Men först ska jag sätta mig ner och skriva lite "instruktioner" till hästarna så att när det väl blir dags för bebis att komma ut så har Katarina och Linda koll på läget.

Skit väder

Snö och storm, som vanligt här i skåne. Varför alltid storm så fort det ska snöa?? Snö är mysigt så här på vintern men blåsten gör det bara jobbigt.

Hästarna var pigga på att komma ut som vanligt, men det hade ju inte börjat snöa när jag släppte ut dem. Men det dröjde inte länge förrän det började och då stod de längst ner vid trädena för där var det väl lite skyddat. Tog in dem tidigare men de tyckte att det var så där roligt att ta sig hela vägen upp i stormen. Fick locka dem med en spann med lite mat. Gissar på att de var ganska nöjda när de kom in.

Junior tycker att det skulle kunna bli sommar igen. Han vill inte vara ute och har parkerat sig framför kaminen hela dagen. Fick locka på han för att han skulle gå ut och kissa innan...Fort ut och ännu fortare in.

Snart är Thomas på väg hem hoppas jag. Vill inte veta hur vägarna ser ut idag. Nu börjar det skymma också och då är inte sikten den bästa heller.

Avklarade aktiviteter

Detta har jag avklarat sedan kl 6 imorse

- Slösurfat - check!
- Läst nyast ridsport för andra gången - check!
- Släppt ut hästarna - check!
- Käkat frukost - check!
- Slösurfat - check...igen!!
- Ätit det sista av godiset som fanns kvar sedan helgen - check! (okej, det finns några kvar...)
- FÖRSÖKT sova - check!

Produktiviteten flödar...

Dag 04 - Vad bjuder jag på för mat?

Jag är ingen gourmet kock. Jag tycker om all sorts mat och äter själv allt vad som bjuds på. Men här hemma är det husmanskost som gäller. Dock är vi lite dåliga på att äta fisk, mest för att Thomas inte äter fisk, eller jo det gör han men då snackar vi fiskpinnar eller sill. Pasta går alltid hem här hos oss. Själv älskar jag kokt potatis och sås...bara potatis och sås, behöver inget annat egentligen.

Har vi middagsgäster så lär det bjudas på husmanskost. Just nu har jag sånt otroligt sug efter kåldolmar...Mmmm. Det är hur många år sen som helst jag ätit det sist men nu är jag riktigt sugen på det. Min tanke var att göra kåldolmar idag...men så lär inte fallet bli. Har inte handlat hem ingredienser och nu kan jag inte heller köra och handla själv. Det får bli tills nästa helg istället. Kåldolmar med lingon och brunsås. Mmmmm...


Min lilla fot...

Hur lyckas man undvika att halka på all snö och is på trappan och när all snö och is är borta så trampar man snet och skada foten. En spiralfraktur i fotknölen är resultatet. Stödskena och kryckor som gäller. Så länga jag orkar hoppa omkring på kryckorna så känns det helt ok, lite ont men det kan man väl räkna med. Det värsta är när jag suttit eller legat ner en stund och ska hoppa iväg, då har allt i hela foten stelnat och det gör lite ont.

Hästarna kom i alla fall ut idag. Älskling byggde en fin inhängnad från stallet och rakt ut i hagen så jag kan bara öppna boxdörrarna så kan de gå ut i hagen själva. Masi är ju så väluppfostrad när det gäller att gå ut ur boxen, han vet att han inte får gå ut själv så man får locka han lite. De fattade nog inte riktigt vad som hände, för när de kom ut i hagen så såg de väldigt överraskade ut...

Foten är svullen......likaså fotknölen.


Ligger i soffan o tycker synd om mig själv.

mms_img35836 (MMS)

Ligger i soffan o tycker synd om mig själv.


Som det kan gå...

mms_img57028 (MMS)

Som det kan gå...


Inställd fika

Det blev ingen fika med Annika idag. Vi gör ett nytt försök på tisdag istället. Så jag passar på att hämta hö till hästarna istället och kolla vad Thomas sysslar med idag.

Solen skiner idag, härligt!! Synd bara att vinden är sååå kall...Global uppvärmning, ja eller hur! Global nerkylning snarare....

10 december

Här vaknade jag strax efter 6 när Thomas körde till jobbet. Var vrålhungrig. Trots att vi åt pizza igår kväll, fast då orkade jag bara halva. Så det var bara till att stiga upp och äta nåt. Det blev en filbunke och några knäckemackor. Hur kan man vara så hungrig att man känner sig kräkfärdig??

Det är kallt ute. Har varit en stjärnklar natt och det blåser nordliga vindar. Brr... 8,5 minus just nu. Känns inte alls lockande att gå ut i stallet om en stund. Junior har parkerat sig framför kaminen och tittar lite misstänk ssamt på mig lite nu och då.

Idag ska jag träffa en jobbarkompis på eftermiddagen. Hon fick sin bebis för en månad sen. Ska bli härligt att träffas och snusa lite bebis.

Annars så blir det lite småfix här hemma idag.


Dag 03 - Mina föräldrar

Mina föräldrar träffades som unga, gifte sig och skaffade barn. Jag är äldst, 3 år senare kom min syster. De är fortfarande gifta och bor i ett mysigt hus i utkanten av Helsingfors. Nu har de köpte en härlig liten skånelänga här nere för semesterbehov.

Mamma var hemma med mig och min syster, hon jobbade deltid som "parktant" och senare som barndagvårdare inom kyrkan. Nu är hon springvikarie på olika förskolor i Helsingfors. Min mamma kan laga mat, riktigt god mat, allt från husmanskost till finare festmat. När jag åker hem brukar jag försöka beställa lite favvo mat!! Min mamma vet det mesta, är det nåt jag behöver veta ringer jag till henne. Hon har svaren till det mesta!

Pappa jobbar där han alltid jobbat, på Viking Line. Det har genom åren blivit många kryssningar till Stockholm. Pappa har en speciell humor, mamma brukar sucka åt hans skämt. Jag minns ett år, jag var väl kanske 10 år, och mamma hade önskat sig en bil när hon fyllde år. Då köpte pappa en lite röd leksaksbil åt henne...Det var nog inte så uppskattat. Pappa kan även han laga mat, jag kommer ihåg att han för x antal år sedan gjorde renskavs gryta och potatismos. Så gott! Okej, han kan göra andra maträtter också men jag hade aldrig ätit det förut och var överraskad över hur gott det var.

Mina föräldrar har alltid  varit rättvisa och alltid ställt upp för mig och min syster. De lärde oss att pengar växer inte på träd och vi fick tidigt lära oss värdet av pengar. De har jobbat hårt för att ge mig och min syster allt vi behövde. Idag när jag snart har egen liten familj är jag oerhört tacksam över den uppväxt jag har haft och hoppas att jag kan ge mina barn åtminstone hälften av den uppväxt som jag har fått.

Dag 02- När jag var liten

När jag var liten bodde vi i en lägenhet i ett hus som min morfar ägde. Det var ett gult hus med gård på framsidan och baksidan. Jag och min syster lekte mycket utomhus, del på gården eller på någon av de närbelägna lekplatserna. Favoritlekarna var häst. Vi hade låtsas hästar med namn, vi byggde små hinder som vi hoppade över. På samma gata bodde det även andra familjer med barn i samma ålder och vi sprang ofta över till varandra och lekte.Jag och min syster delade rum, en bokhylla delade av rummet. Vi städade vårt rum på lördag morgon, väckte mamma och pappa för att visa. På så sätt tjänades den efterlängtade veckopengen. Lördagsgodis inhandlades i en liten kiosk.

När jag var liten fanns inga datorer, vi spelade spel, pusslade, pysslade, lekte med kompisar, ritade. Barnprogram sändes varje kväll kl 18.00-18.30, "Lilla tvåan", ungefär samma som Bolibompa här i Sverige. På helgerna visades teckande serier på morgonen.

Mormor och morfar bodde i samma hus, högst upp. Vi träffades varje dag. Deras lägenhet doftade (eller luktade) alltid ättika. Mormor och morfar rökte inomhus och för att ta bort lukten hade de en skål med ättika ståendes i hallen. (Kommer till och med ihåg att skålen var grön...) Vi hade inget badkar, bara dusch, så vi badade hos dem ibland. Mormor hade en massa örhängen som man knipsade fast, inget hål behövdes och det var alltid roligt att pröva örhängena, eller de högklackade skorna hon hade i garderoben.

I deras frys fanns alltid samma glass, King tror jag den hette. Mormor och morfar hade varsin ost. Mormor gillade edamer och morfar emmentaler, dessa ostar kallar jag fortfarande för "mommos ost" eller "moffas ost"...

Sommrarna spenderades på Högberga i skärgården tillsammans med morföräldrar och mina kusiner. Det var bad som gällde, så mycket som möjligt. Vi varvade badet med metning, bärplockning, vi snickrade mindre lyckade saker, kastade stenar i vattnet för att se vem som kastade längst, byggde små båtplatser till våra små plastbåtar. Här fanns ingen dusch och ingen WC. Det var utedass som gällde och skulle man tvätta sig så var det till att värma vatten genom att elda i bastun.

Det är väl lite grann om hur det var när jag var liten...

Torktumlare!

mms_img15441 (MMS)

Torktumlare!


Fika hos Lena

Har varit o hälsat på Lena idag. (Hade Masi uppstallad där innan vi köpte gården). Vi fikade och snackade en massa om allt och inget. Junior tyckte att det var roligt att träffa sin gamla hundpolare Thea. Han ville busa och leka men Thea är Thea så hon var inte så jätte pigg på det.

Nu ligger jag på soffan. Kunde somna nu, men det blir inte så bra för sen är det så svårt att stiga upp och gå ut till hästarna... Ska hålla mig vaken.

En av koftorna som äntligen kom med posten igår.


Masi hinner knappt ut i hagen innan han sl...

mms_img15440 (MMS)

Masi hinner knappt ut i hagen innan han slänger sig ner.


Dag 01 - Presentera mig själv

Vem är jag?

Jag är inte som alla andra...Det har jag hört många gånger och det är jag väldigt glad över, att inte vara som alla andra och att våga vara sig själv, lite annorlunda kanske.

Jag är finlandssvensk, född och uppvuxen i de tusen sjöarnas land.

Det är väl ingen överdrift att säga att hästarna har dominerat mitt liv och det var även hästarna som förde mig till Sverige. Jag skulle ta en paus från studierna i företagsekonomi med inrikting på logistik. Sommaren 2003 bar det av till Skåne med hästen i släpet, 1 år blev 2, som snabbt blev 3...och nu 7 år senare sitter jag fortfarande i Sverige. Fortfarande lika hästbiten som alltid...

När jag valde att sanna i Sverige beslöt jag mig för att läsa till lärare då jag insåg att jag kommer aldrig att kunna försörja mig på hästar. Dessutom klarade inte min kropp av det slitsamma arbete med så många hästar. Jag läste till lärare i Malmö. 3,5 år gick i rasande fart. I januari 2009 var jag färdigutbildad. Fick ett vikariat på en förskola. Jobbade där fram tills April 2010 då vikariatet tog slut och jag fick ett annat jobb, som kundtjänstmedarbetaare på ett logistikföretag tack vare det finska språket. I Augusti i år fick jag en ny tjänst på samma företag, trafikadministratör...visst låter det fint??  (Lite roligt är det att jag jobbar med logisitk, trots att det var den utbildningen jag valde att avbryta för att flytta till Sverige...) Ska jag vara helt ärlig så vet jag inte när eller om jag kommer att jobba i skolan igen. Jag har hittat ett yrke på ett företag som jag fullkomligt älskar.

Nu sitter jag hemma och väntar och väntar, väntar på att en ny del i livet ska börja. Livet som mamma. Med allt vad det innebär.

30 dagar och 30 inlägg

Har slösurfat runt på olika bloggar nu på morgonen. Tydligen är det någon trend just nu att skriva ett inlägg om dagen från en färdig lista...Tja varför inte. På något sätt måste jag fylla min tid och bloggen.

Så här ser listan ut

Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – När jag var liten
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Vad bjuder jag på för mat?
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Om det här vore min sista dag
Dag 07 – Vänner
Dag 08 – Favoritsaker
Dag 09 – Min tro eller livsfilosofi
Dag 10 – Bloggfavoriter
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – 10 saker du inte vet om mig
Dag 13 – En vanlig dag hemma hos mig
Dag 14 – Dåliga vanor och laster
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Hundar, katter och andra djur
Dag 17 – Barndomsminne
Dag 18 – Ett pinsamt ögonblick
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Mina förebilder
Dag 21 – Mina dåliga sidor
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Mitt hem
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – Det här är jag bra på
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Saker jag saknar
Dag 29 – Det här ska jag bli när jag blir stor
Dag 30 – 10 dödssynder

Tydligen så finns det lite olika varianter på denna lista...

Städar...

mms_img69200 (MMS)

Städar...


Julklappar...

Det blev en tur till Bo Ohlsson på förmiddagen. Trodde att det skulle vara lite folk, en måndag förmiddag. Men icke. Parkeringen var ganska full redan 10.30. Dock var det inte så trångt inne i butiken som jag trodde att det skulle vara.

Hittade inga vinterskor och ingen vinterjacka...fortsättning följer. Får väl inventera i ystads butiker en annan dag.

Några julklappar blev det i alla fall, men inte alla. Fortsättning följer även här...

Kärlek i sovrummet...

mms_img69199 (MMS)

Kärlek i sovrummet...


6 December

Idag är det Finlands självständighetsdag!! Det betyder bal på slottet, har dock ingen aning om svt visar det. Brukar vara roligt att titta på allas mer eller mindre lyckade klänningar!!

Idag har jag en dejt med jultomten...vill få handlat lite julklappar nu ifall det blir så att bebis tittar ut innan jul. Just nu tvivlat jag på det. Känns inte så. Ska packa bb väskan också hade jag tänkt. Eller i alla fall lägga ner det jag kan. Väntar fortfarande på några klädesplagg till mig själv som fortfarande inte har kommit. Det har nu gått 8 dagar sedan jag beställde dem...

Sköna söndag

Kom på att det var söndag, men hey vad gör det. Jag är ju ledig i morgon. Ingen söndagsångest över allt som inte blivit gjort i helgen. Jag kan ju göra det imorgon...

Fanny har nu åkt hem, tror nog att Junior saknar henne liiiite grann. Han såg väldigt snopen ut när jag kom hem utan henne. Nu e det bara han och jag igen. Min lilla mys kille!

Väntar på Thomas, han skottar snö på öresundsbron. Hoppas han kommer hem snart...

Junior i Ystads Allehanda

Det finns en bild på Junior i Ystads Allehanda...

http://www.ystadsallehanda.se/skane/article1312466/Skicka-in-era-basta-snobilder.html


Leta upp han bland andra läsarbilder!!

Semerster hund

Fanny verkar trivas med tillvaron här på landet, verkar nästran som att även hon har lite semester...


(Tilläggas bör att denna hunden snarkar...)

Vinter bilder
En tur till Ystad

Det blev en tur till Ystad. (Hjördis är stabil...hon kan plöja sig igenom snön). Det var skönt att komma ut en stund fast jobbigt att gå i Ystad, känne1r m1iqg1 som en stor elefant som vaggar fram. Det har också börjat trycka neråt i magen så allt går i slowmotion känns det som.

Hittade förutom amningstoppar några pyjamasar till lillen och en mindre overall som kommer att bli bra att ha i vagnen den första månaden eller när vi ska åka bil.
3 December

Alldeles för tidig uppstigning i dag igen...Men jag behövde Thomas hjälp i stallet innan han körde till jobbet.

Nu myser jag i soffan istället.

Det har snöat, och inte lite. Jag var ute och skottade lite snö runt min bil igår kväll. Tyvärr syns det inte alls...I går kväll och inatt så har det kommit 20 cm med snö, så det blir att skotta lite till idag. Hade stora planer på att ta mig till Ystad idag, de stora vägarna är inget problem, men inne i ystad ska det tydligen vara värre. Vi får väl se.

igår kväll fick jag ett ryck och försökte sortera lite bland bebiskläderna. De allra största åkte ner i en låda och sorterade resten i storleksordning...Återstå att se hur länge den sorteringen håller i sig. Märkte dock att vi inte har någon pyjamas i mindre storlek så det måste jag köpa. Kom även på att vi måste ha blöjor också. Och en badbalja!!

Funderade även på vilken storlek på kläder vi ska ha med till BB. Vi har allt från storlek 50 och uppåt. 50 känns väldigt litet. Har i alla fall plockat ut lite av de kläder vi ska ha med.

Måste även köpa amningslinnen. De ska finnas på H&M och tänkte äntligen använda mitt presentkort som jag fick av systeryster i augusti!!

Torv, spån eller halm??

Siri har en liten unersökning i sin blogg. Här kommer mina svar.

1.Vad står din häst på för strö?

Jag använder endast halm. I tidigare stall har det även varit torv, som jag tycker blir så himla mörkt i stallet. Spån har jag ocksåv användt mig av och hade det inte varit så sjukligt dyrt så hade jag kanske användt mig av det.

2. Vad är bra med just den sorten? Finns det några nackdelar?

Dels är det billigast. Hästarna har något att sysselsätta sig med speciellt nu på vintern då de inte är ute lika länge som på sommaren. Mina hästar äter inte jättemycket halm. De pillar lite i den och bökar runt. Ibland har vi fått balar med väldigt korta strån och då är det lite jobbigare att mocka.

3. Har du permanent bädd eller mockar du ut allt kiss varje dag?

I regel så mockar jag ut allt varje dag, men nu när det är så här kallt så blir det mest att ta ut bajset, det blir lite varmare i stallet om man inte mockar ut allt, eftersom vi har väldigt högt till tak så behövs det lite värme när temperaturen sjunker.

4.Om du har bädd, strör du då på med kalk eller stalosan för att ta bort lukt?

Jag har ju ingen permanent bädd så det behövs inte. När jag mockar så brukar jag 1-2 ggr i veckan låta halmen ligga på de torra ställena i boxen så att de ställena där de kissar får torka upp ordentligt.

5. Mockar du på något speciellt sätt?

Jag ser till att "vända" boxen ordentligt. Annars blir det lätt kvar gammal halm i hörnen och längs väggarna som möglar. Masi är expert på att blöta höet i spannen samtidigt som han äter så det blir väldigt blött under spannen. När det inte är minusgrader så brukar jag lämna just den delen under spannen utan halm så att det får en chans att torka upp. Men innan hästarna kommer in så lägger jag dit lite halm igen. Annars är det enm stor pöl utanför boxen. Jag brukar ha lite mera halm mitt i boxen, hästarna bäddar själva när de trampar runt i boxen.

Snöstormiga bilder

Nog för att jag visste att det var snöstorm innan jag gick utanför dörren...Men holy shit vad det snöar. Och blåsten gör ju sitt också...
Snart försvinner bilen i en snödriva...

Försökte ta några bilder på hundarna i snön men det gick inte, de bara sprang omkring som dårar...

2 December

SNÖ!! Och det är inte lite heller...Och så blåser det som vanligt. Kul...Tur att vi kan stanna hemma, jag och hundarna alltså. Thomas lyckades ta sig ut från gården imorse. Snön är ganska lätt så det var tydligen inget problem.

Dagen började alldeles för tidigt, men vad gör det. När Thomas körde till jobbet fodrade jag hästarna. Sedan sov jag på soffan och vaknade först 8.40. Skönt. Ingen ide att släppa ut hästarna normal tid idag...de har varit ute i 3 timmar nu men det är nog dags att ta in dem igen tror jag...De står bara och hänger.

Varken Junior eller Fanny verkar sugna på att gå ut igen. De sover i varsin hörna av soffan. Jag e inte heller helt sugen på att gå ut....

Blev trött på de gamla julljusstakarna så ...

mms_img69196 (MMS)

Blev trött på de gamla julljusstakarna så jag köpte julstjärnor istället.


1 December

Första dagen hemma...lyckades inte sova ända till 7.00, men nästan i alla fall, 6.40. Tänkte få igång kaminen först innan jag fodrade hästarna men det hade Thomas gjort innan han körde till jobbet. Så det var en mysig värme som mötte mig när jag kom ner. Junior tyckte att detta var ju rena rama lyxen. Att gå från varma sängen direkt till fällen framför kaminen.

Hästarna tuggar på det sista frukost höet, snart dags att gå ut i snön. Det har snöat mera inatt. Ganska mycket dessutom, 15 cm minst.

Dags att kicka igång denna dagen!!

Inte helt fel att vakna till detta! Tack ä...

mms_img69194 (MMS)

Inte helt fel att vakna till detta! Tack älskling!


RSS 2.0