I morgon!!

Äntligen! Imorgon kommer min älskade lilla ögonsten hem! Äntligen hästar i hagen igen! Masi kommer hem tillsammans med Fiona som är en av de hästarna han går med nu. Hon stannar tills Cami kommer hem i December!


Ibland går det vägen

Har hållit mina tummar hårt nu i några veckor. Idag var det äntligen dags. Besiktningen av mamma och pappas ny semester hus. Och det gick bra!! Inga stora fel, inga fel alls egentligen, lite bra att veta och tips och sånt. Men fy fan vilken seglivad besiktningsman det var. 3 timmar för ett hus på 85 kvm. Jag trodde att jag skulle avlida av tristess den sista timmen. Halva besiktningen gick ut på en massa annat babbel och prat i mobiltelefonen....Så när vi var klara så var det bara full fart in till Skurup för att käka lite innan mamma och pappa körde tillbaka till kastrup för att flyga hem igen.

Så senast den första november så får de nycklarna. Junior har redan blivit lovad en egen matskål, bädd och tennisboll så att han kan fly fältet ibland när han behöver mer uppmärksamhet....Nu sover han sött i soffan. Vi åkte tröska i en timme efter att jag vinkat av mamma och pappa. Sen promenerade vi tillbaka till bilen och Junior tyckte det var såååå intressant med nya dofter att han drog mig körs och tvärs över den lilla grusvägen...

Ute blåser det storm, kallt och grått. Mina tjocka dunsockor blev avdammade och åkte på direkt efter duschen. Snart är det väl dags att slå igång värmen igen, elda lite i kaminen tycker Junior om!!

Dagens

Fortsätter med ny dagens då det inte riktigt finns så mycket annat att skriva om.

Dagens roligaste: Jürgen är tillbaka på jobb vilket betyder lite mer skratt (som om det egentligen skulle behövas)
Dagens tabbe: Jag höll på att gå in i en (den enda) pelaren på jobbet...igen:)
Dagens roligaste: Caroline som tappade ut en halv ask tuggummi på golvet
Dagens mest synd om: Katarina som fick göra ett besök hos tandläkaren imorse
Dagens tråkigaste: Regnet som kom lagom till eftermiddagen vilken ställde in kvällens ridning
Dagens problem: Att vi har Piggelinglass i frysen i kiosken på jobbet....Not good at all.

Kreativitet

Idag började jag med att sy upp mina gardiner med min nya symaskin! Det gick bra och blev snyggt! Sen fortsatte jag med att studera min sybok och klippte ut ett mönster  till en enkel tunika/klänning i storlek 56och sen tyg till det. Det var mest en liten provgrej. Helt dåligt blev det inte, ska bara justera lite på mönstret så blir det ännu bättre.

Så nu har jag bsetällt några meter tyg så jag kan försöka mig på nåt på riktigt. Hur resultatet blir vet jag inte. Har inte skapat något sånt här sedan typ 7:an.

Tömkörning

Tömkörde Masi idag. Han var duktig igen. Blev inte jättelänge då Katarina ska komma och rida honom imorgon. Han är ensam herri i hagen bland 3 ston nu när Peace har åkt till sitt nya hem. Han var ju tvungen att snacka med sina flickor lite mitt i allt ihopa. Sen blev det lite rally kalle fart när han kom ut i hagen igen.
Dagens lista

Snodde en lista av Matilda. Här kommer min version.

Du heter: Johanna.
Smeknamn: Pumernickel, Nanna, tanten.
Låt som när du är ledsen sörjer till: Tror inte jag har någon. 
Beroende av: Frukt!!
Vad tror folk om dig? Att jag är inte som alla andra.
Stämmer det? Absolut.

Vad får du oftast komplimanger för? De saker jag gör, hemma och på jobbet.

Hur imponerar man på dig. Överraskningar.
Brukar du skratta för dig själv? Alltid nu och då.

Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: Så roligt. Så går vi på sen lunch efter de. Kram.

Hur svarar du i mobilen? Ja det är Johanna.

Vem ringde du senast? Thomas.

Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Att han ska tröska så mycket det går med flygande tömningar hela dagen
Antal timmar sömn inatt: 10 (ooops!).

Brukar du komma i tid: Är alltid för tidig.
Hur känner du dig nu: Lite slö...

Vanligaste färg på dina kläder: Blå.

Vad tycker du om fötter: Måste man tycka nåt om dem?

Vad saknar du: Mamma och pappa.

Favorit dryck på morgonen: Juice.
När brukar du oftast gå och lägga dig: Måndag till fredag vid 22.30. På helgerna lite olika.

Är du blyg? Lite.
Sysslar du med någon idrott: Ridning.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Absolut..

Är du nöjd med ditt liv: Ja för tillfället

Är du bortskämd: Nä det tror jag inte.
Vad gör du i morgon: Får se, beror mycket på vädret.

Vad är det värsta du vet? Insekter av olika storlekar.

Har du bra vänner och äkta vänskap? Ja.

Vad är det finaste du fått? En "liten" i magen.
En speciell dag du minns: Har många speciella dagar att minnas.

Du samlar på: Inget.

Vem ringer du när du är arg/ledsen: Mami.
När grät du senast: Tror det var i maj när källaren fylldes med avloppsvatten.
Vill du gifta dig: Varför inte.
Vill du ha barn: Haha, det har jag snart!!

Är du musikalisk? Inte det minsta.

Vad dricker du helst när du är törstig: Vad som helst.

Bor dina föräldrar tillsammans: Ja.

Har du någon gång gråtit dej till sömns: Vet inte.

Biter du på naglarna: Nej.


Fredags middag i tröskan

Thomas han tröskar för fulla muggar. (okej nu e han på väg hem strax för det började tydligen regna). Han var hungrig och eftersom det var tänkt att han skulle tröska så länge det bara gick (typ halva natten) så körde jag ut med mat till han. Det blev 10 cheesburgare åt han....Jepp 10!! Jag nöjde mig med en Big Mac hamburgare. Så denna fredagen intog vi middag i Den Gröna Pilen (aka tröska med grön färg).

Junior åkte tröska för första gången... Han tyckte att det var coolt att sitta så högt upp men efter en timme tyckte han att det var lite tråkigt så han lade sig ner istället. Tog ett kort med mobilen men orkar inte leta upp sladden till den nu så det får bli en annan dag.

Känns som att det börjar bli dags att nanna kudde snart, så fort Thomas kommer hem. Är trött och höll på att somna på jobbet kl 14 så jag fick hoppa runt några varv för att piggna till.

Fruktmani

Här hemma går det åt frukt som aldrig förr. Trots att det fortfarande bara är jag som äter frukt. Äter minst 2-3 frukt om dagen. Godast just nu är Nektariner och persikor. Vattenmelon är alltid gott men dde är inte lika goda nu som i början av sommaren. Snart kommer alla goda söta apelsiner...Mmmm!! Klarar mig inte utan frukt. Minst 2 har jag med mig till jobbet. Och så blir det någon frukt på kvällen också....Kan man möjligtvis äta för mycket frukt? Eller kommer bebis att komma ut med kvistar och blad på hela kroppen?


4 skor

Då har min lilla galning 4 skor...såklart skulle han lägga sig lite grann. Det ska liksom inte vara för lätt. Nu hoppas jag att de sitter på i 8 veckor så vi slipper denna cirkusen allt för ofta.

I helgen ska Peace flytta till sitt nya hem. Då blir Masi ensam kille med 4 damer...herren på täppan. Han gillar sina flickor och pratar mycket med dem. Även om han tycker att de kan vara liite jobbiga ibland.

Ingen hovslagare

Det blev ingen hovis idag. Han skulle komma kl 18 så kl 17 var jag ute och tömkörde. Kl 18 får jag ett sms om att han är sen men kommer halv 8. Njaa det var lite sent. Då hade jag knappt hunnit hem, laga mat för att sedan köra tillbaka. Skit att inte ha Masi hemma. Det blir nytt försök imorgon istället.

Tömkörningen gick i alla fall över förväntan. Jag hade inge höga förväntningar eftersom det är 2 år (eller mer) sen han har blivit tömkörd sist. Men Masi visade sig faktiskt från sin allra bästa sida och var riktigt fin. Tyvärr glömde jag spöet hemma så det blev mycket smackande på slutet när Masi tyckte att det blev jobbigt. Men han verkade nöjd och avslappnad vilket är viktigast.

Imorgon blir det ingen motion innan Hovis. Tar in en annan häst också så får vi hoppas på att han kan uppföra sig lite bättre denna gången.

Motionering av Masi

Ikväll kom Katarina ut och red Masi. Han var pigg och vill bara galopera. Plus att de höll på med grävmaskinen precis utanför paddocken vilket gjorde att hade han fått chansen så hade han gärna tagit ett extra skutt eller två. Men det gick ändå bra. Han (och katarina) blev svettiga. Imorgon är det tömkörning som gäller och hoppas kunna trötta ut han i alla fall lite grann innan hovslagaren kommer. Med lite tur så kanske vi får på bakskorna denna gången... Min lilla galning till häst. han blir aldrig riktigt som alla andra. Samtidigt kan jag inte låte bli att skratta åt hans ideer! Åtminstone såhär i efterhand.

Nu ska jag titta på tv en stund och varva ner, sen är det kudden som kallar. Thomas jobbar så det är svårt att finna ro. Men Junior vill så gärna mysa så jag får väl ägna mig åt honom lite också.

Junior är sig själv

Igår kväll tyckte Junior att jag skulle mysa med honom istället för att sitta och kolla in saker på Tradera....


Skogspromenad i regnet

Igår kväll trotsade jag och Junior regnet. Körde ner till skogen och gick en liten runda. Skönt och varmt trots regnet. Det regnade inte lika mycket i skogen tack vare alla träden. Junior tyckte att det var roligt med nytt ställe och nya dofter.


Regn hela dagen lång

Har regnat till och från nästan hela dagen, lite åska har vi hört även om den inte har gått över oss. Lyuckdes klämma in en promenad med Junior mellan regnskurarna i förmiddags. Annars har dagen spenderats på soffan.

Mamma och pappa åkte hem imorse:( Tråkigt hur fort 2 veckor har gått. Men vi har ändå hunnit träffas en hel del trots att jag har jobbat. Junior har sprungit till dörre3n så fort han har hört en bil och hoppats på att det var mamma och pappa som kom. Men vi ses snart igen, om 1,5 vecka är det besiktning av huset som de har köpt!!!


Kelgrisen Kami

Idag kom jag och Agge äntligen iväg och hälsade på Kami. En riktig kelgris som älskar att bli kliad i öronen, inte bakom utan I öronen. Hennes föl var urgullig och super social, precis som alla hennes föl. De hade varit på förvisning idag och fölet gick vidare till final. Både Kami och fölet var lite trötta efter dagens uppvisning. Fölet är efter Chirlon även detta året.Trött bebis, som för övrigt har ett blått öga!!


Soliga söndag

Nu har jag ätit frukost. Reissumies och filmjölk. Mätt blev jag. Gott med lite finska favoriter.

Juinior belv överlycklig när mamma och pappa kom igår. De hade ju tennisbollar med sig!! Nu har han en ute och en inne. Han ligger och sover nu och väntar nog på att mamma och pappa ska dyka upp sen. Får se vad vi ska hitta på idag.

Thomas jobbar, han jobbade hela dagen igår och kommer att jobba hela dagen idag med. Ska försöka hinna ut till han med lite mat sen.

RSS 2.0