Bloggtävling

Är med och tävlar om 2 fina priser hos sallberglina.blogg.se

Klicka på länken för att komma till tävlingen
http://sallberglina.blogg.se/2012/january/bloggtavling-i-samarbete-med-smeagardens-hast-2.html


Omänskligt

Idag undrar jag hur man frivilligt kan bosätta sig i ett land som är såååå kallt. Det är inte minusgraderna som termometaren visar som är problemet för den står på "behagliga" -2. Men det är den ilande iskall vinden som går rakt igenom alla lager av kläder. Det är omänskligt att först klä på sig 7 miljoner lager av kläder och sen gå ut genom dörren och inse att man ändå frysa...

Ge mig sommar och sol!!

Låt oss slippa alla kläder som får oss att känna oss som Michelin-gubbar!


Första locken

Här är resultatet av Lucas första klippning... Eller klippning och klippning, trodde att jag hade någon form av hårsax men icke... Det fick bli ett tappert försök med en mindre kökssax. Inte helt lätt så det ska definitivt införskaffas en bättre sax.


Dagens ridning

Idag blev det ridning i ridhuset på Evvan. Det började med lite problem vid lastningen. Han har inte åkt släp sen i höstas så han var lite osäker.

I ridhuset började jag med att longera honom en stund. Lördag förmiddag och en del andra ekipage resulterade i en spänd häst. Efter nästan en timmes ridning var han relativt avslappnad. Vi hoppade några små hinder. Evvan vill gärna bromsa lite innan hindren, landa i fel galopp och svänga lite hur han vill efter hindren. Han måste ridas mer i ridhuset så att han inte blir så spänd. Han går gärna och kollar på alla andra hästar och har ingen kolla på sig själv alls.

På onsdag ska han hoppas av Pontus som hoppar honom varannan vecka, sp jag hoppas att han är mer avslappna då.


Hööks nyaste

Idag fick jag Hööks nyaste katalog i postlådan. Och eftersom alla andra skriver inlägg om detta så vill jag inte vara sämre :)

Hittade väl ingenting som föll mig i smaken direkt. Kanske beror det på att jag inte har behov av något. Men det brukar ändå uppstå ett visst " vill ha", men inte denna gången. Kläderna tyckte jag var allmänt tråkiga. Allt annat var väl som det brukar.

Båda mina hästar är i behov av nya regntäcken och jag funderar på Thermo Master regntäcket. Masi har fortfarande sitt TM täcke från 6-7 år tillbaka men han behöver ett ofodrat, Cami likaså. Rött hade passat bägge hästarna...

Imorgon blir det ridning!! Evvan ska hoppas och jag ställer upp som frivillig pilot...


Underhållning

För tillfället verkar det vara roligast att leka med en tom plastburk. Ännu roligare om man lägger i en leksak. Detta betyder 5 minuters icke-gnällande...som tog slut nu. Det var roligt så länge det varade...


Ett, två, tre, fyra...

Idag kommer jag att räkna till tio väldigt många gånger har jag på känn. Lucas har varit vaken sedan halv 5! Det blev ett oundvikligt blöjbyte och sen gick det inte att övertala han till att sova mera. Morgonen har väl varit sådär. Mycket gnäll och skrik och 3 blöjbyten än så länge. Gissar att det är en av tänderna som spökar...


Dagisplats: Check!

Idag låg det efterlängtade brevet i brevlådan. Ett brev som jag har väntat på, beskedet om Lucas dagisplats. Eftersom vi endast ansökt om plats på en förskola som dessutom ligger i Ystads kommun så har det varit lite nervöst i väntan på svar. Plan B var att ha han på dagis i "våran" kommun, men det hade blivit en super lång omväg för oss, och till hösten skolat in han i Ystad. Inget bra alternativ för vår lilla busunge. Men som tur är så har vi fått plats där vi ville!

Tänk att vår lilla sparvunge, vår lilla stjärna ska börja på dagis om drygt 2 månader... Vart tog dessa 15 månaderna vägen??


Kvällsmys

Lite mys med älskade gamling!


Stadigt bett

Så här ska man hålla i nappen nu för tiden... Annars kanske man tappar bort den!


12 månader

Lite sent igen men nu kommer det sista kortet i 12 månaders serien. Inte helt lätt att få lillkillen att ligga stilla så pass länge att man kan få bra kort men nu har jag något bra kort.
Jäkla skitväder

Kan det möjligtvis bli sämre väder? Storm och regn varenda dag. Idag har det regnat sedan i morse och hästarna kom in för en stund sedan. Så tråkigt att jag skulle kunna krypa ner i sängen och dra täcket långt upp över huvudet. Nu måste det väl sluta regna snart???


RSS 2.0