No more 5.15

Då var det slut med att stiga upp 5.15, åtminstone på ett tag i alla fall. Känns väldigt skumt. Fast i detta vädret så kommer det nog att bli ganska så skönt, att kunna dra upp täcket över huvudet och sova till 7.00. Fyyy vad kallt det är ute.

Det kändes väldigt vemodigt att säga hejdå till alla underbara kollegor. Hur trött eller stressad man har varit så har vi alltid haft otroligt roligt...Massor med skratt som har förgyllt även de tråkigaste dagarna! Kommer faktiskt att sakna jobbet en hel del...

Funderar på vad jag skall göra...Imorgon blir det lite städning, julpynta lite, handla mat, läkarbesök....oj skulle jag inte vara ledig??? Okej, julpyntet kan faktiskt vänta en dag eftersom det ska bli mera snö på torsdag så då blir det hemma dag. Passar nog bra med julpynt och glögg då.

Imorgon kväll kommer cockerspanieln Fanny som ska bo hos oss tills söndag...Undrar vad Junior säger om det???

Ja just det...kanske dags att packa BB väskan också?

Tråkigt...

Det är riktigt tråkigt att vara ensam hemma, speciellt i busväder som detta. Nu har dock vinden lagt sig lite men än så faller snöflingor utanför fönstret. De senaste timmarna har jag och Junior sovit, i var sin ända av soffan. Riktigt skönt och välbehövligt efter dagens bilkörande som verkligen tog på krafterna.

Nu har Junior dock lagt sig framför kaminen. Jag tänkte gå ut och kolla hästarna och fixa klart deras natta mat samt fylla på vatten. Får se om han följer med ut...

Nu är Thomas dock på väg hem från bron. Dock lär det dröja några timmar innan han är hemma eftersom han ska köra till Rydsgård med traktorn, skotta lite på jobbet och sen köra hem med traktorn för att skotta lite här. Då blir Junior helt säkert alldeles till sig eftersom han ÄLSKAR traktorer, men tror inte att han får åka nåt idag...

Nä nu ut i kylan igen en kort sväng...

Här var det lite snö...

Dagens väder... Enligt prognosen i morse så skulle det sluta snöa på förmiddagen, och det gjorde det, men bara för en kort stund. Nu vräker snön ner, ser inte ner till stora vägen, ser knappt grannens gård...

Stora drivor...

Här  är gödselstacken, under all snö

Junior blundar för att inte få snö i ögonenDålig bild men här vräker snön ner...


Nöjda hästar inomhus

Hästarna tyckte att det var lagom skoj att vara ute idag, trots dubbla täcken och halstäcke...mycket trevligare inomhus med lite hö och ljummet vatten.
Snökaos

Nu kan vi prata om snökaos. Allt skriverier om snökaos innan i vinter var bara en massa snack, det har ju inte varit några som helst problem...Men idag är det annotlunda. Det blåser storm styrka+det har snöat en hel del= inte så roligt.

jag tog mig till jobbet  trots att min chef tyckte att jag skulle vända om. Det tog en timme att komma fram. Stannade där tills 11 sen beslöt jag mig för att köra hem igen. Tog en timme att köra hem. På vår lilla infartsväg var det en stor driva men lyckades ta mig igenom den.

Thomas är på Öresundsbron och skottar snö, tydligen full kaos, undrar om han ens kommer hem inatt??

Snö, mycket snö!!

Det är inte bara i Finland som de har snö....även har i Skåne kan vi nu njuta av vinter vita landskap!!

Var ute hos Mamma o Pappa o kollade läget i förmiddags...Junior hade små problem med att ta sig upp till huset, men det gick!!


På väg till ystad. Måste ha mat!

mms_img71214 (MMS)

På väg till ystad. Måste ha mat!


Nu har vi snö!! Gillas!

mms_img71213 (MMS)

Nu har vi snö!! Gillas!


Vaken...

Vaknade 2.40. Sen kunde jag inte somna om igen, så klockan 4 steg jag upp och har suttit i soffan och filosoferat samtidigt som jag hållit igång kaminen. Lite jobbigt att inte kunna somna om. Nu är jag så klart trött och hade nog kunnat sova hur lätt som helst.

Nu är det minus grader ute och lite snö. Skönt att slippa all lera, men måste det alltid blåsa??

Usch, detta blir ingen bra dag har jag på känn, lång om inget annat. Ikväll är det vägmöte.Thomas lär inte hinna hem så jag får gå. Även om det inte brukar sägas nåt jätteviktigt, Det blir väl jag och en massa gamla gubbar!!

Dags att fodra hästarna och gräva fram de tjocka täckena....

Tråkväder...det bara regnar.

mms_img57990 (MMS)

Tråkväder...det bara regnar.


Hos mamma o pappa o kollar läget.

mms_img63700 (MMS)

Hos mamma o pappa o kollar läget.


Juniors dag

En dag i livet som Junior...

5.30  Mammas klocka ringer, mörkt och kallt ute...

5.32 Mamma har klätt på sig och går ner, pappa också....Junior ligger kvar i varma sängen

5.40 Mamma har varit ute och fodrat hästarna, kanske dags att stiga upp?

5.42 Junior bestämmer sig för att stiga upp från sängen och förflyttar sig till soffan

6.15 Mamma klär på sig, dags att släppa ut hästarna, Junior väljer att gå med ut.

6.16 Junior sitter i stallet och tycker att livet suuuuger, det regnar och är bara någon plusgrad ute

6.30 Hästarna är ute och Junior har motvilligt kissat och nu är det bråttom in...KALLT!

6.45 Dags att köra till dagis och jobb

7.05 Juniors dag på dagis börjar

(På dagis är det promenad, bus med syrran, mys och lek samt obligatorisk leverpastej)

16.10 Juniors dag på dagis avslutas och vi kör hem

16.40 Direkt ut i stallet, snöblandat regn, Junior tycker att mamma är långsam, katten är jobbig för hon vill bara kela med Junior och ingen boll

17.40 Jippii!! Äntligen dags att gå in.

17.42 Junior bäddar ner sig i soffan bland kuddar och filt

20.00 Junior hör knappt att pappa kommer hem

20.05 Pappa kör igen för att handla mat

20.06 Junior fortsätter sova i soffan....och kommer nog att sova där tills det är dags att natta hästarna då mamma tvingar ut han för att kissa....


Tråk väder

Usch, idag hade jag verkligen kunnat stanna under täcket, regnat sedan igår kväll och nu i eftermiddags var det även an och annan snöflinga bland regnet.

Masi som normalt sett alltid vill ut, tittade på mig som om jag var dum. Ut ville han inte. Men med tjocka täcken så var det bara att marschera ut. När jag kom hem såg han allt annat än glad ut. Så det var bara att ta in dem direkt och göra någon form av mockning samtidigt som de stod i boxarna och tuggade hö.

Imorgon ska det inte bli nåt bättre väder heller...blä...

Junior på mus jakt! Den måste komma ut någ...

mms_img10311 (MMS)

Junior på mus jakt! Den måste komma ut någon gång...


Karpaltunnel syndrom

Idag hade jag en tid hos arbetsterapeuten pga av stickningarna i fingrarna på höger hand. Det är karpalltunnel syndrom som inte är helt ovanligt under graviditeten. Har vätska i handleden som trycker på nerverna. Det ska förhoppningsvis försvinna en tid efter förlossningen. Fick lite tips och tricks på vad man kan göra för att öka blodflödet. Fick även ett handledsstöd med skena som håller handdleden rak. Det känns helt ok. Lite jobbigt att inte kunna böja på handleden som man är van att göra. Men det är nog bara till man vant sig. Hoppas att detta ska underlätta lite iaf.

En svullen vrist. Dock bara den högra än s...

mms_img58291 (MMS)

En svullen vrist. Dock bara den högra än så länge. Får väl vara glad för det lilla.


Väggdesign

Har en väldigt vit vägg i köket och funderar på vad jag ska göra med den. Kanske sätta upp någon schablon eller väggdekor. Har hittat några som jag gillar...
Alla bilder är från vinylfabriken.se

Jobbiga hand

Har det jobbigt med min högra hand. Har stickningar i 3 fingrar och det känns som att fingrarna sover och har inte all  känsel i dem. Jobbigt att det är just höger hand, den jag använder mest. Tydligen inte helt ovanligt att drabbas av detta då man är gravid. Blodet cirkulerar inte som det ska, fingrarna är svullna.

Har bokat tid hos en arbetsterapeut på tisdag, finns tydligen något handledsskydd med en skena som ska underlätta lite. Jag hoppas det, annars kommer det att bli jobbiga veckor...kan knappt skriva med penna, hålla i tandborsten (nej, kan inte borsta tänderna med vänster hand) och känner mig allmänt klumpig när jag ska göra nåt.

Testar mobil bloggning

mms_img62333 (MMS)

Testar mobil bloggning


Jag och Junior på utflykt

Körde till mamma och pappas hus idag. Junior föjde med. Han blev så glad när vi kom dit. Men var gömde sig mamma och pappa?? Han letade över allt inne i huset, lite besviken var han nog när han insåg att de inte var där. Innan vi körde hem igen så lekte vi med bollarna. Junior testade alla bollar som fanns, hela som söndriga.

Junior äääälskar bollar!!


Blåsiga lördag

Fy vad det blåser. Inget vidare väder alls. Men det verkar som att solen tittar fram idag i alla fall. Denna dagen kommer att bjuda på städning, handling och en tur till mamma och pappas hus för att kolla att allt är som det ska vara.

Borde röja och fixa i garderoben också då det ser ut som ett mindre bombnerslag för tillfället...Vi får se.

Fel person sover...

Jag trodde att det var jag som ska däcka på soffan halvt medvetslös på soffan varje kväll....Tydligen inte då jag är vaken, 3 kvällen denna veckan, men Thomas ligger däremot och snarkar på soffan, 3 kvällen denna veckan.


Snart, snart, snart...

Idag blev jag uppringd av min mobiloperatör. De erbjöd mig en ny mobil, men inte den jag ville ha. Säljaren var helt övertygad om att detta var den bästa mobilen och att det inte fanns någon annan mobil som kunde konkurrera med denna. Men det var fortfarande inte den jag ville ha. Han försökte även sälja en annan mobil, men inte heller den var den jag vill ha.

Hela samtalet slutade med att jag lyckades få den telefonen som jag ville ha, med ett tillägg i mitt abonemang utan att det kostar mig mer och med en kortare bindningstid än vad han erbjöd mig med den andra mobilen. Jag känner mig jätte nöjd, tyvärr så lät försäljaren lite besviken eftersom jag inte ville ha den andra mobilen.

Snart har jag denna mobilen!!


Mysiga Junior

Junior är nog världens mysigaste hund!! Han har blivit riktigt morgontrött av sig. Han stiger sist upp och lägger sig sen i soffan. Nu är han på dagis varje så då är det lite mera aktivitet på dagarna så när vi kommer hem så tycker han att det är ganska skönt att bara ligga och slöa.

Igår var det värsta busvädret på kvällen, regn och blåst och senare på kvällen även lite snö. Då ville han inte alls vara ute i stallet när vi kom hem...Inte så konstigt med tanke på hur mycket skönare detta ser ut att vara... Fårskinsfäll framför kaminen!!


Lugnande besked

Idag hade jag tid hos MVC och fick träffa min riktiga BM. Gillar henne mycket, tyvärr ska hon sluta i Sjöbo nu och börja i Ystad istället....lite tråkigt. Igår på UL så var det en anna BM och jag gillade inte alls henne. Hon sa knappt nåt och tyckte att hon verkade stressad. Kanske var det för att vi var sista besöket för dagen?

Idag pratade jag med min BM om att lillen ligger lite minus på vikten och hon tyckte inte att det var nåt att oroa sig för. Han växer ialla fall och SF kurvan har ökat och ligger nu lite över kurvan. Sist var måttet lite under kurvan. Hon tyckte att det var inget onormalt och att tillväxt UL om 2 veckor är bra för att se att han följer sin egen kurva. Skönt att höra!! Lyssnade också på hjärtljudet som först var långsammare (han sov...)men när hon ändrade läge och tryckte till lite på ett annat stället så blev han sur och sparkade till och då slog hjärtat fortare....helt underbart att kunna höra och känna samtidigt!! Längtar så mycket nu.....

Köket så gott som klart

Nu är vi nästan klara med köket. Tyvärr så är det alltid det sista lilla som tar mest tid. Men nu så är vi nästan i mål, åtminstone med del 1. Det kommer en del 2 också, men inte just nu, jag ska bara klura ut några saker först...Hyllorna är på plats, de ser ut att sitta lite för högt upp men det lilla bordet mellan spis och kyl ska ersättas av en bänkskiva som kommer att vara i samma höjd som spisen så då kommer det inte att se så konstigt ut.Nya gardiner som jag tycker gör sig riktigt bra mot de vita väggarna.

3 veckor + 1 dag

Nu är det inte länge kvar tills det är dags att gå på föräldraledighet. 3 veckor och en dag ska jag jobba. Ska bli skönt....bara jag kan hålla mig lite sysselsatt. Ser framemot att slippa stiga upp 5.30 utan kunna sova någon timme längre, mysa med Junior, julpyssla lite här hemma, handla alla julklappar....(dålig bild, ingen hit att fota sig själv....)

Magen växer, men lillen ligger lite minus på vikten så vi ska på ett nytt UL om 2 veckor. Annars verkar han må bra. Ligger kvar i samma ställning som innan, huvudet ner mot höger sida, kroppen längs min högra sidan, rumpan längst upp och fötterna på min vänstra sida. Det kunde jag nästan räkna ut själv eftersom jag har mest fosterrörelser på vänster sida. Den sensate veckan har det varit myckert sträckningar i magen och mindre sparkar.

RSS 2.0