Strand premiär

Idag besökte vi stranden med Katarina. Mycket spännande tyckte Lucas. Sanden var mysig att känna på och vågorna glittrade så fint!


Gårdagens ridning

Igår kom Katarina ut på kvällen. Hon red Masi. Började på fältet men eftersom det var en hel den insekter där plus att Masi låg på hela tiden så gick vi över till paddocken efter en stund. Han var pigg även där men lite mer kontrollerat. Han ser bra ut i sitt ben och tar stora fina kliv. Han fick både trava och galoppera.

Sen var det skiftbyte, jag longerade Cami medan Katarina underhöll Lucas i vagnen. Cami var väldigt fin igår. Inga tokryck eller andra utbrott. Hon blir finare och finare. Kanske rider jag henne senare ikväll om det blir lite svalare...


Stranden idag

Idag blir det stranden. Första gången i år. (Sand över allt när vi kommer hem...) Strandparasoll är fixat så att Lucas kan sitta i skuggan. Bäst att ladda upp nu och bara ta det lungt så att vi orkar ta in höet imorgon. Sköna slappedagar tycker jag om!


Huligan-unge

När Lucas ligger på skötbordet ska han hela tiden ligga på sidan och dra i allt som finns i närheten. När jag sen lägger han på rygg igen för att försöka ta på blöjan och säger NEJ till honom så bara skrattar han... Biter mig själv i läppen och gör allt för att inte skratta. Huligan bebis!!


Laddat för hö

På torsdag ska vi ta in hö, småbalar dessutom. Vi fick ju ett litet fält med vall i år här hemma av markägaren som sen ska plöja upp det till hösten. Vi skulle först ensilera det men i och med att Thomas farbror har en småbalspress så valde vi att pressa småbalar istället. Smidigt och bra. Speciellt bra eftersom jag bara har 2 hästar.

Så nu ska jag försöka ladda upp så mycket som möjligt så att vi orkar slita på torsdag. Kommer bli ett rejält styrkepass!!

6 Månader
6 Månader

Hipp hipp hurra, idag är ingen vanlig dag, idag är Lucas 6 månaders dag!!!

Tänk att det redan är 6 månader sedan han kom till oss. Vår lilla saprvunge som nu har blivit stora killen! Grattis våran lilla stjärna!!


The family

Besökte Agge i veckan o passade på att ta ett familjekort av hundarna.


Ofrivillig avsittning

Idag passade jag på att rida bägge hästarna på förmiddagen, lyx javisst!! Red på fältet idag. Masi skrittade på i bra tempo och hade nog velat göra mycket mer än bara skritta, han bjöd på på trav och galopp. Bara positivt, det går åt rätt håll!

Cami rd jag först en sväg i paddocken, mest för att kolla att hon var på ok humör. Sen red jag ner till fältet med henne. Börjad med att skritta ett varv runt, men jag kom bara ett halv varv då hon plötsligt hoppade till. Ochjag gjorde årets första avsittning. Borde ha fått stilpoäng på den avsittningen. Lyckades landa på fötterna och det enda jag tänkte på var att inte släppa taget om tyglarna!! Aja, upp igen och fortsätta. Red henne en bra stund. Lät henne galoppera på lite och hon tycktes njuta att få lite mera plats att sträcka på benen.

Först när jag kom tillbaka till stallet så insåg jag att jag hade fått århundradets största blåsa på handen. Troligtvis från avsittningen då tyglarna gled i handen och jag klämde åt för att inte tappa tyglarna.Vad lär vi oss av detta? HANDSKAR!!!

Äta med hela huvudet

Hittade en blid som är tagen för 3-4 veckor sedan....Det ska synas att mat är gott!!


Dagens utrustning

Jag

Ridbyxor: Bruna treadstone
Skor: Bruna CRW med stålhätta
Strumpor: Rosa-Beige randiga Equipage
Tröja: Luvtröja HM
Hjälm: Horse-pro

Cami

Sadel: Pfiff Amaretto
Träns: Rödbrunt Hansbo
Schabrak: Ljusgrönt Showmaster pad
Padd: Teddypad, Equipage
Lindor: Ljusgröna, märkeslösa


(inte det lättaste att fota en häst som inte vill stå still...)

Masi

Sadel: Pfiff Amaretto
Träns: Brunt, märkeslöst, inköpt i Tyskland 2002
Schbrak: Blått sammet med pp i blå-silver, även detta inköpt i Tyskland 2002
Padd: Teddypad, Equipage
Lindor: Blåa, märkeslösa


Pigga hästar

Idag var det två pigga hästar som blev motionerade. Cami ville galoppera typ hela tiden och försökte lyfta galopp lite här och var. Men hon fick nöja sig med travarbete idag. Jobbade på att hon inte ska slänga ut bakdelen i alla hörnpasseringar. Hon tyckte det var jobbigt och försökte såklart suga tag i bettet och slänga ut bakdelen. Lade volter i varje hörn så att hon började lyssna lite mera på mig. Det gick bra tillslut. 

Masi har blivit bättre i sitt ben, eller hov rättare sagt så idag skrittade jag honom lite i paddocken. Han gick mest och kallade på Cami hela tiden. Men han var pigg och framåt vilket är ett gott tecken.

Har fått lov av grannen att rida på hans fält nu efter att de ensilerat det. Cami ska få galoppera lite där nu någon dag tänkte jag. Hon behöver ha lite mera plats, paddocken blir lite liten. Hon kommer aldrig in i någon rytm utan blir stressad.


Soffläge

Har intagit soffläge. Nu gör jag inte många knop mer idag. Ingen ridning ikväll, Thomas är inte hemma än. Men så regnar det ju också så det känns inte speciellt lockande att rida just nu.

Lillbus väger i alla fall 8140gr, så han var inte riktigt så tung som jag gissade. 70 cm lång så några cm kortare är vad jag trodde. Han tyckte inte att det var roligt att vara på BVC idag. Han blev jätteledsen när det blev dags för mätning och vägning. Han trodde nog att det skulle bli stick i benet i dag igen.

Sen en tur till jobbet, och jag lyckades välja helt rätt dag att besöka dem! Idag bjöds det på smörgåstårta! Inte illa. Blir faktiskt lite sugen på att jobba, men bara lite, för omväxlingens skull. Men tänker njuta av denna "lediga" sommaren så gott jag kan.

Over and out!

T R Ö T T

Nej det blev ingen ridning idag. Trött och huvudvärk till och från. Jag och L vilade en stund tillsammans istället. Eller han somnade, jag slumrade till, han vaknade o väckte mig för att sen somna om och då var jag lite piggare så jag kunde inte slumra vidare...suck. Men lite piggare blev jag i alla fall... Ridningen får vänta, kanske imorgon om inte Thomas är alltför sent hemma. Imorgon är det bland annat besök på BVC, dags att mäta och väga igen. Vad kan han väga nu? Jag gissar på 8500gr ch 72 cm.

Babyträff och kanske lite ridning

Idag blir det baby träff på BVC. Eller baby och baby, alla våra bebisar är ju halvåret nu. Lucas blir 6 månader på söndag så han är minst av de alla 5. Ska bli roligt att träffas. Annika och Vincent träffar vi ju lite oftare men de andra mer sällan.

Sen kommer Vanessa och Lena hit! Kanske kan jag tigga till mig lite barnvakt så jag kan rida Cami. Tanken var att rida igår men Thomas kom hem senare än han trodde så när klockan var över 9 kände jag mig lite sliten och trött och orkade helt enkelt inte. Idag blir ytterligare en lååång dag, 20 hektar som ska enslieras...Lucas och Vincent hade grabbtid i vagnen förra veckan

Ny bild på Cami

Igår longerade jag Cami o passade på att ta nya bilder på henne.innanRidningen i fredags

I fredags blev det ett pass på Cami igen. Hade gramantyglar på denna gången och det gillade hon till en början inte alls. Hon skulle inte gå fram när honmärkte att hon inte kunde slå upp huvudet hur hon ville utan kunde bara gå baklängens...ston! Men efter ett tag så insåg hon att framåt var den enda riktiningen som gällde. Hon var riktigt fin tillslut i traven. Galoppen är var de är. Väldigt obalanserad och skuttig. Hon borde få galoppera rakt fram på en längre sträcka än. Grannen har ett fält så jag ska höra med han om jag kan få lov att rida där.

Lycka!

Igår slutade Thomas "tidigt", redan vid 18. Så när Lucas hade gått och lagt sig så passade jag på att rida! Shit det var länge sen. Cami var lite envis och skulle testa om hon kunde göra som hon själv ville. Men efter ett tag så slappnade hon av. Galopperade henne också för första gången uppsuttet. Har bara galopperat henne i lina innan. Det gick bra. Hon ville gärna dra på lite men lyssnade ändå bra och höll sig lugn. Sen tyckte hon att hon bara skulle galoppera och försökte lyfta galopp lite här o var. Funderar på att ta på gramantyglar idag. Hon vill slå upp huvudet så himla högt ibland så man får inte komma för långt fram med överkroppen, då kan man få sig en smäll.

Masi fick också komma ut i paddocken. Gick med honom i grimma och lina. Han skrittar bra men man kan fortfarande se att han är lite ojämn i traven efter den sista tappskon han hade. Han såg rejält laddad ut och knatade på i ett högt tempo. Ska börja gå med han lite var dag så han kan komma igång han med.

Hoppas att det inte regnar ikväll så jag kan rida igen!

Junior är på bollemölla!!

mms_img15942 (MMS)

Junior är på bollemölla!!


Nästa generation traktorförareDet ska börjas i tid! Det var skitskoj att köra traktor!! Oj vad ledsen han blev när han inte fick sitta där mer för pappa skulle fortsätta jobba..

Hemma igen

Då var vi hemma igen efter en mysig och varm helg i Finland. Lilla Lucas har uppfört sig som ett mönsterbarn. Han har mer eller mindre haft en mans show från morgon till kväll och tyckte nog att livet var toppen för det fanns så många som var villiga att gå och bära på honom. Och att flygresan gick så pass bra var en klar fördel. Nu kan vi lugt boka in flera helger i Finland framöver. När han blir större så ska vi bila upp till Stokholm och åka båt över till Helsingfors istället.


Många pussar av Momi


Så här glad kan man vara hela dagen!!!

RSS 2.0