Två tummar upp

Den första tummen går till Masi. Hovslagaren var här igår och Masi skötte sig mycket väl. Tredje gången på rad. Undrar vade det har gått åt honom? Från att ha varit så bångstyrig att det inte gick att sko hela hästen på en och samma gång så står han nu mer eller mindre som ett ljus....Hmmm.

Andra tummen går ganska otippat till Skatteverket. Vi skulle i år igen avveckla vår "verksamhet" som vi aldrig bedrivit här på vå fadtighet, vi gjorde samma sak ifjol. Alltså skulle vi avveckla en icke existerande avvecklad verksamhet...Någon mer än jag som inte förstår mig på denna byråkratin. Men efter att fått nummer 159 i telefonkö, köade dock bara i 7 minuter (!), så fick jag veta att vi bara kan ta bort denna bilagan och kryssa i att verksamhet aldrig bedrivits på denna fastighet samt skicka in en blankett och ansöka om förskottsutbetalning. Så hoppet om en resa till Ullared i sommar lever än!!

Rabarber=vår!!

mms_img56118 (MMS)

Rabarber=vår!!


Bildredigering

Hittade ett enkelt program för bildredigering igår och detta var ju lite roligt att sitta med...




Bilder hela dagen..

Nu äntligen har jag fått iväg beställningen med mina bilder. Tog hela dagen typ. Vårt mobila bredband kopplar ner titt som tätt och då får man liksom ladda upp de bilder som den inte han ladda upp innan bredbandet la ner. Så det tar liiite tid, men nu är det klart och jag hoppas att bilderna kommer i slutet av veckan. 168 bilder...ooops!!

Beställde även en förstoring i svart/vitt


Framkalla

Nu är det dags att framkalla mera foton igen. Det lär sluta på ca 160 foton denna gången...och då har jag rensat bland alla bilder. Hmm, det var ju bara en månad sedan jag framkallade sist. (Vet inte om jag ska säga att alla bilder är på Lucas...) Väntar bara på några foton från dopet, sen ska alla skickas iväg.

Mera bilder...

Det efterlystes mera bilder, så varsågoda!!


















3 månader

Här kommer nu nyast bilden, månadsfotografering för tredje gången...


3 månader


2 månader


1 månad

Seeeegt

Idag är en seg dag. Skulle bara kunna ligga på soffan och inte göra någonting..typ. Men stallet är fixat och har hunnit med en del här inne medan sparvungen sov där ute i 3,5 timme.

Ska föra över lite bilder från kameran idag, det blev ju 3 månaders fotografering igår!!

Soliga lördag

Oj vad det är skönt väder ute. Sol och inte allt för blåsigt. Jag har redan hunnit med mockning och har longerat Cami. Hon var duktig men lite spänd och ska titta på allt. Hon fick gå lite grann inspänd i traven men i galopp fick hon gå utan inspänningar. Hon är lite som en unghäst, lite obalanserad och har svårt att hålla sig på volten. Men jag tror att hon tycker att det är lite roligt att göra nåt. Masi fick ju såklart världens tuppjuck i hagen när jag tog in Cami. Och ännu värre blev det när jag skulle släppa ut henne i hagen igen. Sen sprang de bägge två som idioter och först när Masi fick se lite hö så stannade han (såklart). Men den tjockisen behöver ju röra på sig...

Lilleman sover i vagen utanför stallet, snart i 3 timmar, gissar på att han börjar vakna snart. han verkar ha klarat vaccinationen bra. Ingen feber igår och han sov bra i natt, förutom de gångerna när han hade dragit sin snuttefilt över huvudet. Då vaknade han och tyckte att det var lite väl varmt om huvudet :) Inatt ska han inte ha snuttefilten...

Jag har städat lite här inne och inser att shit...det är dags att tvätta fönstrena!! Veckohandla måste också göras idag, fylla på frys och kyl nu när föräldrapenningen trillade in på kontot igår. Tvättmaskinen går varm så jag har lite att hitta på med idag.

Stick i benet

Usch, imorgon är det dags för lillens första vaccination. Ser inte alls fram emot det och det gör redan nu ont i mamma hjärtat. Har laddat upp med Alvedon ifall han blir febrig och förberett mig mentalt på en kanske lite jobbig helg. Just nu sover han så gott helt ovetandes om vad som komma skall.

Annars är han glad och mysig, vill väldigt mycket och blir arg när han inte riktigt vet vad han vill. Att försöka sitta är verkligen poppis just nu. Härligt att se hur han utvecklas hela tiden, ingen dag är sig lik. Det går så himla fort bara!

Playdate hos Annika och Elise

Igår var vi hos Annika och Elisa. Fika, prat, promenad och mera prat. Hur roligt som helst. En massa bebis prat såklart! Vi passade på att prova alla Elises leksaker och även matstolen. Han såg så stor ut när han satt där. Snart kan han börja sitta där i sin egen stol vid matbordet, om en månad eller så.




Longering

Igår fick Cami ett träns utprovat. Bettet var dock lite stort så det måste jag fixa åt henne. Tränset är ett gammalt som hängde här hemma. Jag tog ut henne i paddocken en sväng så hon fick trava lite i lina. Hon skötte sig fint. Jag trodde att hon skulle vara mer i luften men hon höll sig faktiskt på marken hela tiden. Hon verkar inte ha glömt de olika kommandona utan reagerade precis som hon skulle.

Så fort jag fått ett bättre bett till henne så ska jag longera henne lite mera innan vi börjar rida.




Dop

Igår blev lillkillen döpt. Snårestad kyrka var platsen och vi kunde nog inte ha valt ett bättre ställe. Kyrkan i sig var nog den mysigaste kyrkan jag någonsin sett. den är så pass liten att den blev fullsatt av dopsällskapet. Dessutom gick Thomas farfar i skolan nedanför kyrakn när han var ung. Allt gick allt jättebra i kyrkan trots att det hela tod ca 50 minuter. Han uppförde sig så fint hela tiden. Lite gnällig en liten stund, men det hör väl till. Han chockade sin mamma med att somna i hennes famn i kyrkan, det händer inte var dag! Min morfars dopkolt har klarat ytterligare ett dop.

Alla presenter var så fina, maten god och tårtorna helt underbara. Det var en trött men nöjd liten familj som landade på soffan igår efter allt kalasande.

Tack till er alla som var där för att fira vår lilla guldklimp.



Glad kille!!

mms_img62821 (MMS)

Glad kille!!


Innedag...

Idag har vi mest varit inomhus. Vi skulle ju fika med Annika o Elise idag men Annika hade blivit dålig igår så vi bokade ny fika nästa vecka.

Det blåser som f a n ute. Fick knappt upp dörren till stallet i morse. Hästarna hoppar rundor i hagen och ogillar blåsten. Jag tänkte köra och handla lite på eftermiddagen men eftersom det blåser så mycket vill jag inte ens tänka tanken att bära ut lille killen i babyskyddet i denna blåsten. Måste dessutom hålla i yttedörren med ena handen annars blåser nog hela dörren bort. Om man ändå hade 3 händer...Får väl köra i kväll istället.


Tur att Junior är så söt...

...annars hade han hängt löst idag. Klockan 4.15 ställer han sig upp i vår säng vid mina ben och spjälsängen och skakar på sig. Det låter ganska mycket när han gör så då hans öron är små. Det resulterade i att L vaknade TACK!! Ammade lite och sen fick han ligga i sin säng, han pratade en massa men somnade tillslut så vi sov till strax efter 6. Lite onödigt och jag svor tyst för mig själv....Tur han är söt den lilla Junior.


Solstålen

Min lilla solstråle ligger här och är glad som bara den, en massa prat och andra läten. Han är så söt!! Vi sitter ännu i pyjamas och myser. Det dröjer ett tag till innan vi går ut. Det var så härligt väder igår men idag är det blåsigt och kyligt igen. Inte alls roligt. Det blir tjocka kläder idag igen.

Ikväll kommer prästen hem till oss. Ska städa av lite snabbt här hemma innan dess. Hoppas att L villsova i eftermiddag, annars är hans gnälliga stund just då när hon kommer.

Ny vecka

Då var det måndag igen. Vart tar veckorna vägen? Det är full rulle hela veckan och vi börjar idag med att gå en promenad med Annika W. barnvagnar och hundar. Sen uppsluter restan av mammorna från mamma gruppen för fika och snack. Nu är det många veckor sedan vi träffades sist så det ska bli roligt att se de andra bebisarna igen.

Lucas är en glad liten kille, som vanligt. Hoppas han sover under promenaden denna gången. Sist låg han ju vaken och tittade hela tiden. Han har powernappat 2 gånger under morgonen så vi får väl se.

Ett stort grattis till Evelina som har blivit mamma till en liten prinsessa!

Proud mama!

Jag blir lite extra stolt mamma när jag vaknar av att Lucas ligger och pratar i sängen och kag kolla på klockan och inser att han igen har sovit hela natten! Duktiga lilla sparvunge!! Han sover så gott och har även börjat sova bättre om dagarna. Nu sover han ute sedan 2 timmar och igår sov han 2 timmar sent på eftermiddagen, så sent att jag väckte honom kl 6. Trots det så somnade han kl 8 i soffan. Det gjorde vi med och vaknade först 23.15!!

Idag blir det fika på jobbet. Ska bli så roligt att träffa alla mina kollegor igen. Det är ett par veckor sedan sist.

Fredag idag, gilla!! Helgen kommer att bestå av städning, ett måste då prästen som ska döpa L kommer hit på tisdag. Nästa vecka är fullspäckad. Fika/promenad med hundar och bebisar med Annika W, promenad med Marie, fika med Annika A. och Elise. På torsdag kommer mamma och pappa. På fredag ska jag klippa mig och så kommer syster, fixa inför dopet...massor alltså!

SOL!!

Nu är dagens promenad avklarad. Härligt med lite sol, synd bara att det blåste lite. Men skönt med sol i alla fall. Nu känns det berkligen att våren är på väg! Underbart. Tog vårjackan på mig idag eftersom jag blev varm i vinterjackan nör jag höll på i stallet. Blev till och med varm i vårjackan. Lilleman sover fortfarande ute i vagen. Snart 2 timmar har han sovit!

Masi står i hagen och lapar sol...utan täcke! Undrar hur han ser ut när han ska komma in. Cami är inte lika varm som Masi så hon får vänta lite med att gå naken.


Fredagen

I fredags var jag hos Annika och Vincent. Vi började med en skogspromenad med hundarna (ja bebisarna var ju såklart också med...)Junior tyckte att det var skitskoj att vara i skogen med massor med nya dofter! Lucas sov inte, han låg och tittade på trädena...Sen fikade vi och Lucas fick testa Vincents babygym/vagga. Den var häftig och han såg nöjd ut. Den gungar och fiskarna snurrar och så lyser där en lampa som skiftar färg.



Hundarna kom bra överrens. De busade till och med lite när vi kommit in.




5,5 kilo kärlek

Igår var det vägning och mätning på Bvc. 5,5 kilo stannade vågen på denna gången. Han ökar fint i vikt! 60 cm lång är han nu. Nästa gång ska han vaccineras :( 2 sprutor ska han få. Måste ha alvedon hemma ifall han får feber.

Inatt sov han jättebra igen. Han var vaken tidigt igår och ville inte sova ordentligt på dagen. Kl 19 var han jätte trött och grinig så det var bara till att byta om och natta honom. Han somnade halv 8. Strax innan 5 började han låta lite men somnade om och sov till 6!! Trots detta är han trött idag. Vi ska snart packa in allt i bilen och köra till Annika och Vincent. Det blir promenad med bebisar och vovvar!

Caermenta

Igår blev det lite frisering av Cami. Tycker det är tråkigt när man skickar iväg en häst overkad och oputsad. Lite grann kan man väl anstränga sig?? Tur att hon är så snäll så man vet vad man har att göra med. Manen blev helt ok. Inte helt bra, får ta en titt på det igen i helgen. Hoppas att det blir lite mjukare i marken också innan hovis kommer så att hon inte sliter för mycket på sina tassar.

Hon verkar trivas i alla fall. Har börjat äta bra med hö nu. Hon behöver som sagt äta upp sig lite grann. Hon gillar att vara ute och har bråttom ut på morgonen. Väl ute är hon lugnet själv.




Lite uppdragen är hon, men förhoppningsvis lägger hon på sig lite nu.


Onsdag

Redan onsdag idag. Det betyder att det är helg snart igen. Veckorna bara försvinner.

Idag skulle det bli sol. Men just nu ser det lika grått och tråkigt ut som igår. Ska hämta ut ett paket i Sjöbo. Funderar på om jag ska göra det idag eller ta det imorgon när vi ska till BVC. Om vi inte gör det idag så får vi hitta på nåt annat. Kanske ringa Lucas farmor och höra vad hon gör idag. Kanske bjuder hon på fika eller kanske bara lite sällskap.

Plättar...

mms_img13861 (MMS)

Plättar...


Vår?

Första Mars idag. Då är det väl vår? Lite sol och plusgrader hade inte varit helt fel. Det blåser inte så mycket idag och det är vi glada för. 

Min lilla solstråle är pigg och glad och sitter här i babysittern och pratar och ler!

Idag är det efterkontroll på MVC. Blir en sväng in i affären också, och apoteket på vägen hem. En promenad blir det också i lite senare idag. Bäst att passa på nu när vädret är hyfsat. Gårdagens timmeslånga promenad gjorde susen i kropp och själ.

Funderar på vad vi ska ha till middag idag. Jag är sugen på ärtsoppa och plättar. Det var länge sen. Mmmm, det blir nog det idag!

RSS 2.0