Babycafe

Idag var det premiär för babycafe igen efter sommarupphållet. Roligt att se alla barnen igen efter en paus. Lucas han satt länge och bara tittade på de andra barnen som kröp/gick runt i rummet. Han är väldigt försiktig av sig och skall alltid kolla in och studera innan han vågar sig på att vara med. AV alla leksaker så var traktorerna bäst!!


Stooora feta däck på denna traktorn!!!!

Han somnade fort på vägen hem och nu sover han i vagnen så sött.

Fullt hus

Igår hade jag hela gänget från mamma gruppen här hos mig på lite fika. 5 barn som yrade runt på golvet och var överallt! Betydligt mycket lättare att ha fika träffar innan när våra små inte var så mobila! Lucas tyckte nog att det var too much med så många bebisar och verkade inte helt gilla läget! Han var med en stund men sen var det gnällpelle för hela slanten!Nu kan Lucas inte bara ställa sig upp mot soffbordet eller grinden, igår kväll ställde han sig upp i sängen 3 ggr.


Finns det nåt roligt på bordet idag??

8 Månader

8 månader7 månader6 månader5 månader4 månader3 månader2 månader1 månad


Bada bada bubbelbad


Det blir inte bättre

Nu verkar det som att hösten har kommit för att stanna. Tunga moln, regn i luften och blåsigt. Funderade redan igår på om jag skulle ta in hästarna till natten men hoppades på att vädret skulle vända och bli bättre. Men icke. Idag får de små liven komma in till natten. Även om det inte direkt går någon nöd på dem men det känns mysigare att ha dem inne när det är höst.

Duktiga hästen

Den svårlastade hästen får nog snart heta något annat. För idag var hon allt annat än svårlastad. Det blev en runda till Vomb idag igen. Tvekade en gång när vi skulle lasta henne hemma. Sen traskade hon på som ingenting. Hon gick på bra idag i slingan och var pigg och bra. Dock tvärnitade i galopp för en vattenpöl så A hamnade i pölen. Hästen sprang först mot tillbaka en bit innan hon vände och sprang tillbaka till A. Sen traskade hon på släpet utan att tveka en ända gång. Hon står också jättefint i släpet. Innan stod hon o sparkade o höll på men nu är hon lugn o fin!

Och dagen guldstjärna gick till lilleman! Han är så himla bra att ha med sig. Snäll och glad och sitter så fint i vagnen med ett leende på läpparna! Min lilla plutt!!


Grattis vår lilla stjärna!

Idag för 8 månader och 4,5 timme sen kom vår lilla stjärna till världen! Tänk så mycket som hinner hända och så fort tiden går! Redan 8 månader! Grattis lilla bus unge!!!!Idag blir det besök på Bvc, sen är dagen oplanerad, kanske en tur till stan för att leta födelsedags present åt kusin Stina.


Historien om den svårlastade hästen

Svårlastad är hon egentligen inte, men oerhört lynnig och ouppfostrad. Har stått inne på Jägersro och tyvärr inte blivit varken hanterad eller uppfostrad på rätt sätt. Jag har varit och hjälpt Agge många gånger nu den senaste tiden. Vi har övat på att gå in i släpet och sedan backa ut på kommando och inte låta henne bestämma när hon vill backa ut. Det har gått bättre och bättre. Vi har även kunnat stänga bakom henne. Hon har blivit lite sur då och sparkat. Men rädd är hon inte. Bara sur. Hon har alltid väldigt bråttom ut ur släpet. Men hon är inte det minsta rädd. Men att lasta henne med hjälp av linor eller andra hjälpmedel kan man bara glömma då hon flippar ut fullständigt.

I måndags så lastade vi henne på förmiddagen och stängde. Agge körde Skurup runt och det gick bra. Hon skrapade lite men stod snällt. På eftermiddagen så lastade vi henne igen utan störe bekymmer och körde till Skönabäck där hon fick gå ett pass. Hon var pigg och glad. Men när vi skulle lasta och åka hem så ville hon inte gå in. Tog nåt steg upp på lemmen innan hon backad bort. Några försök senare så hade alla fyra benen uppe men får då för sig att hoppa baklänges ner från lemmen och i samma sekund stegra sig...noll koll på sig själv. Vi kunde alla räkna ut att nu går hon omkull och mycket riktigt så gjorde hon det. Men istället för att fortsätta härja runt så stod hon helt still. Gick direkt mot släpet igen och hon tvekade en gång innan hon gick in. Hemresan gick bra. Väl hemma hade hon inte alls bråttom ut utan backade fint ut.

Tyvärr så har hon inte blivit hanterad på rätt sätt. Som så många andra hästar på Jägersro så har hon blivit ledd med sk. lipchain, vilket har resulterat i stora är på gommen ovanför framtänderna. När hon inte får som hon vill så hotar hon med att stegra eller sparka, något som dock blivit mycket bättre ju mer vi har jobbat med henne. Men hon kan fortfarande stöka till på vägen ut i hagen och springa runt den som leder. När hon inte får göra det så försöker hon stegra. Man måste vara väldigt konsekvent med den hästen. Visa vad som accepteras och vad som inte accpeteras.

Nu går det allt bättre med lastningen men hon ska ändå försöka komma undan innan hon traskar på släpet som om hon vore världens mest lättlastade häst. Nu har vi i allafall kommit iväg ett par gånger med henne och om allt fortsätter att gå bra så ska hon starta nästa helg i Danmark.


Utflyktsdag

Idag blir det en liten utflykt till Vomb. Men först till Skurup för att lasta en lynnig häst. Sen blir det bilen full, jag, lilleman, Agge, Andrea, 3 hundar och en häst. Tur att lilleman är så snäll och älskar att få vara med och se och titta! Kameran ligger i väskan så hoppas jag bara att jag kommer ihåg att ta ut den ur väskan också!!


Höst

11 Augusti. Höst. Jepp, vi eldar i kaminen. Trodde jag inte. Vart tog sommaren vägen? Snart känns det som att hästarna ska komma in för natten igen. Tråkigt, jag hade velat ha dem ute lite längre. Dags att damma av vinterkläderna snart känns det som.

7 Månader

Bättre sent än aldrig!!

7 månader6 månader5 månader4 månader3 månader2 månader1 månadLiten blir stor fort!!

RSS 2.0