Mörkt ute

Det är mörkt ute. Jag är trött. Jag gillar inte tisdagar. Att stiga upp 4:45 är ingen höjdare. Gud va skönt det hade varit att sova i sköna sängen nu. Hoppas att jag kan sova till 7 i morgon utan att hundarna väcker mig tidigare.

Det blev muffins i går i alla fall. Diskade och röjde lite i köket så jag tyckte att det var lika bra att göra det. Det blev gott!

Varför nu detta?

Fattar inte varför min text i bloggen har fått en ny stil nu igen. Det hände för ett tag sen med, men blev sen den texten som det skulle vara...suck.


Kanalsurfning

Sitter här i soffan. Kanalsurfar. Kommer inget bra. Trodde att det skulle göra det men nej, nu kommer det nåt annat istället. Suck. Sitter ensam. Thomas jobbar. Tråkigt eller rättare sagt rastlös. Hittar ingen ro i kroppen när han är ute och jobbar sent. Kroppen och knoppen går på högvarv. Är egentligen trött. Men kan inte koppla av.

Hade min första egna samling idag med barnen. Det gick bra. Vi sjöng. Jag har gjort ett sångsnöre och på det snöret hängde vi bilden på den sången vi sjöng. Vi hann bara med en sång idag. Det blev en elefant balanserade. Och så fick barnen balansera på en på ett bal band som symboliserade en spindeltråd. De tyckte att det var roligt. Så lärde jag dem att räkna till 5 på finska. De har önskat det, så nu blev det av. De är riktigt duktiga. Vi ska öva lite till på dessa siffror denna vecka, sen kanske vi kan lära oss 6-10 också.

Hade tänkt slänga ihop lite muffins i kväll. Har 2 ägg som snart flyttar ut. Men jag tror inte att jag orkar. Får bli någon annan dag. Det är mammas nyttiga(re) chokladmuffins. Mumsigt goda.

Nu ska jag bara vänta och vänta tills Thomas kommer hem. Hundarna väntar också.

Ny vecka, nya tag

Känner mig duktig. Har gjort allt som jag hade planerat med att hinna med denna vecka. Har läst ut min bok oxå så nu kan jag lämna den på biblioteket i veckan och kanske hitta en ny bok. har även pysslat ihop mina sångkort som jag ska ha i morgon på samlingen med barnen. Vi ska dessutom lära oss att räkna till 5 på finska. Barnen har varit väldigt nyfikna på mig och varför jag pratar så konstigt och de äldsta barnen har lagt in förslag på att jag ska lära dem lite finska. Så vi får de hur det går!

Har jobbat idag. Har ont i fötterna nu. Jobbigt att stå upp i mer än 6 timmar. Men det var roligt för det var många nya människor, tror jag i alla fall. Det var mycket prat om trädgårdsdesign och då blev ju jag så sugen på att börja fixa ute i vår trädgård. Men som tur var så regnade det när jag kom hem, så det får vänta, dessutom vet jag inte vad vi ska göra  heller. Vi har ju vår gräsmatta, det var ju förra årets projekt.

Nu vill jag att min förkylning försvinner. Jag vill hoppa upp på crosstrainern NU!! Hoppas på bra väder i morgon så att jag skulle kunna ta en tur på Masi när jag kommit hem. Hoppas att han inte är halt mer, han sprang i hagen igår och då såg han inte alls halt ut. Men det kanske sitter mer mellan öronen än någon annan stans. Kan man ge sockerpiller åt hästar? Eller finns det någon som sysslar med kognitiv psykoterapi på hästar?


Varmare väder...

Sol är underbart. Nu ska det bli varmare igen. 10 plus grader nästa vecka ska det bli. Skönt säger jag.

Iadg har vi firat Thomas mamma, hon nollade idag. Vi överraskade henne med smörgåstårta. Till sommaren blir det fest och dans. O ett par veckor senare ska vi på en annan fest i samma maskinhall. Festligt värre alltså.

Äntligen

Äntligen har jag sovit en hel natt utan att vakna upp och hostat som fan. Känns slönt och känner mig lite mer utvilad än vad jag har gjort de andra dagarna. Nu ska jag bara orka med fredagen, som är en jobbig dag. Då vet man inte var man skall vara och vad man ska göra. Så blir det när en avdelning är stängd och alla ska planera i 2 timmar med sin avdelning. Men det ska nog gå bra ändå.

Trött

Jag är trött. (nu blir det lite gnällvarning här...) De senaste nätterna har jag vaknat ett par gånger och hostat som ingen annan hostat innan. Känns som att jag kanppt får någon luft och skulle kunna kräkas. Då är det bara att stiga upp och dricka lite, innan det slutar. Men när klockan ringer är jag så trött att jag var piggare innan jag gick och la mig. Men idag har jag inte hostat lika mycket så jag hoppas att jag ska få kunna sova en natt utan att vakna. 

Men sååå är det ju liiite bra i alla fall. Jag får 9680 tillbaka på skatten!! Fast det dröjer ju någon månad ännu innan den kommer in på kontot. Thomas fär ännu mer tillbaka den lilla grisen. 

Nu har vi vinter här igen. Det blåser kallt och kommer lite snöflingor. Inget roligt väder. Hästarna fick komma in när jag kom hem från jobbet. O så var det bara att lägga på de tjocka vintertäckena igen. Suck. Kan det inte bara bli vår och varmt nu!! Typ NU!

En jobbdag till. Sen är det helg, eller en dag i alla fall. Jobbar på söndag. Hoppas att jag är lite piggare då. 

Men vad är det nu då?

Vaknade i morse. Kände mig inte på topp, kände mig tröttare än vad jag gjorde när jag gick o la mig. Mest trött i kroppen, som om jag hade sprungit maraton hela natten. Har en liten ond aning att jag håller på att bli förkyld igen. Jag har ju inte ens blivit frisk från den förra ännu. Har ont i musklerna, är helt slut och har ont i halsen. Har nu tagit 2 panodil och det känns liiite bättre. Nu är jag bara trött. Varför? Jag orkar inte. Jag vill vara frisk. Jag har inte tid att vara sjuk.

Nu ska jag bara sova...eller vila. Stallet fixade jag i morse och hästarna kan vara ute 4 timmar till...så jag njuter av soffan och dåliga tv program.

SOL!!

Vaknade i morse av att det var sol ute! Underbart...det blåser visserligen lite grann men de ställen där det inte blåder så är det riktigt skönt. Masi står och solar sig medan Melissa vilar sig i skjulet...som vanligt...hon älskar sitt skjul.

i helgen ska jag plantera mina tomater. Blomskotten växer, har gallrat dem lite eftersom det blev ganska många i samma kruka. Har samlat på mig många mjölkkartoner så nu tror jag att jag har så jag klarar mig. Nu ska jag också bara bestämma mig vart jag ska plantera ut blommorna när det blir dags. Trädgårdslandet måste också fixas.

Nu ska jag hoppa in i duschen, börjar inte jobba förrän 10 idag men jag har stängning idag så jag lär inte vara hemma innan halv 7-7.

Måndag

Det är måndag idag. Sitter i soffan. Har precis ätit liiite grann. Är inte hungrig nu när jag äter på jobbet. Känns så där lagom roligt att laga mat när man inte är hungrig och kanske inte kommer att äta något. Har varit en bra dag på jobbet. Skönt att ha något vettigt att sköta. Hann ju slita upp mina mjukisbyxor, som jag köpte på mellandagsrean, nu när jag har varit arbetslös. Hoppas innerligt att jag kan få en förlängning på detta jobbet. Det återstår o se.

Har öppning i morgon. Zzzzz. Klockan kommer att ringa 5.00. My God. Tur att det är nästan ljust nu så tidigt på morgonen. Så det blir en tidig kväll idag. När hästarna är nattade kl 22 så blir det raka vägen till natti-landet. Men innan det måste jag diska, fylla tvättmaskinen, duscha. Och kl 20 är det ett av mina favoritprogram, Mannen som talar med hundar.  Ja o så ska jag borsta hästarna.

Ja då får man väl göra en insats då...

Ja det e sååå synd om han

Nu har även Thomas blivit förkyld. Och vi vet ju alla hur synd det e om våra stackars män när de är förkylda. Det är världens undergång och han kommer troligen inte att överleva. Suck.

idag regnar det. Varför? Jo för att jag är ledig. Jag hade ju tänkt göra en massa saker utomhus idag. Hoppas att det blir uppehåll sen, det skulle faktiskt vara bra väder idag sa de igår.

Melodifestivalen....ja vad ska man säga. Jag såg ut typ så här ????? när man fick veta vem som vann. Jag fattar ingenting. Besviken igen. Kanske ska bojkotta nästa år??

Inte helt utan gröna fingrar

Haha!! Nu har mina fröer börja gro...fast bara i en kruka och där är nu 3 stycken skott. Hoppas att de andra också börjar växa!! Snart dags att så tomaterna. Ska kanske inhandla mer fröer när jag är på jobbet i morgon. Ja om vi har fått fröna nu, förra helgen hade de inte kommit ännu.

Annars har det varit en mycket upp och ner dag. Fredagar är alltid lite smått stressiga verkar det som. Alla avdelningar har planerings tid a 2 timmar. En avdelning är stängd och de barnen är på de resterande 2 avdelningarna.Sen springer den personalen som onte planerar mellan avdelningarna och hjälps åt. Så det är kite hektiskt i vissa stunder. Det märks på barnen med. Men när jag kommer in i rutinerna mera så tror jag att jag inte upplever det som så stressigt.

Nu blir det fredags mys för hela slanten...i morgon är det jobb igen.

Wtf SNÖ!!

Skoja med mig...det snöar. Suck, trodde att vi hade slutat med sånt trams nu. Blä!!! Jag trodde att det skulle vara vår på riktigt nu. Jag vill ut och plantera mina grönsaker och skörda (läs äta) mina tomater. Men inte ha snö. Det betyder att det kommer att vara supergeggigt i morgon. Både här hemma och på jobbet. Tycker synd om barnen, det är inget kul att vara ute i blötsnö påpackade med lager av kläder. De allra minsta kan knappt röra sig.

Nu väntar jag otåligt på att mina blomfröer ska gro o börja visa sig. Jag tycker att det tar för lång tid. Det kanske inte blir nåt. Fröerna kanske var för gamla...Nu samlar jag mjölkkartonger för att ha nåt att driva upp tomatplantorna i. Fick med mig 5 stycken från jobbet idag.

(Thomas: Nu har jag korrekturläst denna text för att inte ha några stavfel som irriterar dig...puss)

Flitig flicka

Efter jobbet borde man väl vara trött. Åtminstone i samband med förkylning. Men efter maten, som Thomas så duktigt tillagat när jag kommit hem o tagit in hästarna, låg jag på soffan i 15 min. Efter det blev det dusch. vek tvätten som hade torkat. Diskade o torkade av spisen. Slängde reklam, läste reklam, slängde reklam. Sen tog jag itu med årets prestation. Gick igenom alla papper som låg i min papperslåda. En massa gamla(betalda) räkningar, papper utan betydelse, papper med lite betydelse och papper som man helt enkelt inte vet om de är viktiga eller inte. Så nu är alla våra papper som ska sparas insatta i respektive pärm och resten ligger i en påse som ska brännas upp.

Duktig flicka säger jag efter en hel dag på jobbet.

Mamma vet bäst

Ja det är bara så. Mamma vet bäst. Precis som hon sa igår, att min förkylning kommer att kännas bättre idag. Och mycket riktigt. Det känns bättre idag. Lite hostig fortfarande, men inte snuvig. Är inte heller så trött som jag trodde att jag skulle vara. Känner mig mer utvilad idag än vad jag har känt mig de senaste dagarna. Skönt.

Börjar jobba kl 10 så jag hinner fixa stallet och gå med hundarna innan. Men jag slutar kl 18, har stängning idag. Så jag är väl hemma vid halv 7. Vi hade tänkt åka in till Malmö idag. Vi fick en inbjdan att komma till öppningen av ett nytt varuhus i Malmö. Det är kl 18 så  det går ju inte. Synd, de skulle bjuda på smörgåstårta. Det e  ju sååå gott. Men det går inte. Kanske en annan gång.

Nu e det dags för en kopp te.

Puh...

Fy för att vara förkyld. Mådde ganska bra innan. Hade diskat och körse till butiken o handlade halstabletter. Kom hem...DÖD! Låg på soffan. Nös, hostade, snöt mig, näsan kliade, ögonen rann. Så höll det på i en timme eller så. Va helt slut. Kändes som om jag hade varit vaken i 48 timmar. Nu börjar det gå över. Har orkat hänga upp tvätt. Whoop!

Kom på en massa små projekt som måste bli klara.

1. Måla sovrummsdörren klart.
2. Måla kanten vid grderoben
3. Måla elementet i hallen nere
4. Måla elementet  i hallen uppe
5. Måla bakom elementet hallen uppe
6. Måla listen vid ytterdörren insidan
7. Lister i storarummer
8. Göra klart badrummet(när vi har pengar)

Hm, nu tror jag att det var alla de små sakerna....

Vår

Nu e det vår. Det kan jag konstatera när jag slängde en blick på rabatten utanför huset. Ogräset växer. Jepp, det förbannade ogräset som jag svor över förra året är tillbaka.....Solen skiner och det är superskönt väder ute. Även om jag fortfarande är förkyld så var det skönt att vara ute.

Efter att jag fixat klart stallet så slängde jagner ett par gamla(?) blomlökar i rabatten. Får se om det blir nåt av dem. Hittar inte de andra blomlökarna som jag fick förra året. Vet att jag lade dem i en plastpåse och hängde dem på en krok i källaren...men nu är de inte där.

Fick lite andra blomfröer förra året av min svärmor som jag nu har planterat i små krukor och avklippta mjölkkartonger. De står under plast på fönsterbrädan i köket. Hoppas att de tar sig. Kastade också ut några fröer direkt i rabatten, får se vad det blir.

Nu ska jag planera mitt lilla trädgårdsland som jag länge har längtat efter. Jag ska plantera tomater, dill och persilja. Det lär bli något annat också men vad det vet jag inte ännu. Kanske olika sorters tomater? Jag älskar tomater.

Day off

Jaha, jag är ledig i dag och i morgon. Jag är ju som vanligt måttligt förvirrad. I fredags ringde personalen från jobbet o sa att de inte hade fått tag i tjejen som jag vikkar för. Eventuellt skulle hon komma tisdag och torsdag, sen blir hon mamma ledig på onsdga och då börjar jag jobba "på riktigt". Jag kommer inte ihåg att de sa att de skulle ringa mig om de behövde mig. Men någonstans i min lilla uppsvällda snor hjärna ringde det en liten klocka. Så jag ringde dem i morse och frågade hur det blev bestämt. Jodå, jag är ledig i dag och i morgon. Tur att jag ringde att jag inte körde dit i tron om att jag skulle jobba.

Nu ligger jag på soffan och försöker samla ork till att stiga upp och ta tag i dammsugaren. Skulle ha städat i går men jag orkade inte. Men nu tänkte jag att det skall bli gjort. Vi har massor med grus i hallen...igen.

Sen kommer Linda hit. Vi ska pyssla lite i stallet, snacka skit, och kanske ta en liten  skritttur på hästarna. Blir inget mer anstängande eftersom jag har noll kraft i kroppen. Men vädret e fint så det skulle nog vara skönt att få lite frisk luft.


Hoppas inte att telefonen ringer just nu...

...för jag kan inte prata just nu. Har tappat rösten. Har nu druckit 2 koppar med te. Det känns som att det börjar släppa lite grann. Så jag hoppas att jag kan prata snart. Börjar jobba halv 10. Tror jag. De fick inte tag i den personen som jag vikarierar för i fredags Så de skulle ringa mig vid 8 idag.

Lite tråkigt att jag missar träningen idag. Men finns ingen chans att jag kan träna idag eller kanske på hela veckan. Öskar att jag hade lite nezeril.


Jag sa ju att jag var trött

Jag var och är sömnig...inte sömning som jag skrev innan idag. Har tagit det lugnt idag. Inte gjort så mycket. Skönt det med ibland.

Hade någon form av besöksrekord på min blogg i fredags. 37 besökare. Inte illa, men vet inte hur så många har hittat hit... 

Sömning

Usch va trött jag känner mig idag. Skulle vilja gå o sova, men det hjälper nog inte, det är lika bra att hålla sig vaken. Sov gott i natt. Vi gick upp o la oss vid 10-tiden. Då hade Thomas redan somnat på soffan. Jag hade tänkt se Wallander på tv, men det gick inte som jag hade tänkt. Vaknade vid halv ett med glasögonen på och tv hade stängt av sig eftersom jag hade satt den på sleep. Sen sov jag gott tills kvart över sju.

Har redan fixat stallet. Det regnar ute. Det var så skönt väder i morse. Vindstilla men mulet. Men nu e det bara regn. Thomas och Jerry håller på att gräva ner en vattenslang som ska gå från vår brunn till stallet. Slagen låg ju utanpå marken innan men det var inte så praktiskt eftersom när det blev minus grader fick vi tömma hela tanken. Annars frös vattnet i pumpen och det är ju inte så bra.

Nu längtar jag till den 25 April, då min lön kommer. Skulle vara skönt att kunna handla lite mat. Kan ju inte påstå att vi har speciellt mycket ätbart just nu. Tror att det finns en portion köttbullar, lite makaroner, en portion pommes, en burk bönor....Tror att det räcker till den 25 April...nooot. Tur att det är måndag i morgon så att man har förmånen att äta mat med barnen.

Ny blogg

Haha...jag ha trotsat mig själv och mina dåliga kunskaper när det gäller internet. Men med många svordomar och flera försök så har jag lyckats ändra utseendet i mon blogg. Nu hoppas jag ju att den ser lika bra ut hos er som den gör här. Jag är rätt nöjd med resultatet, det finns vissa saker som jag skulle vilja ändra på men jag orkar inte. Tror inte att jag kommer att göra det inom kort heller om jag ska vara ärlig. Puh, två kvällar för att göra några "små" ändringar.

Tittar på melodifestivalen, andra chansen. Tror nog aldrig att det har varit sämre...finns inte en enda låt som jag skulle kunna tänkas rösta på. Suck, jag saknar de gamla goda tiderna med Lena, Shirley, E-type....

Just nu känns min förkylning liiite bättre än vad den gjorde i morse. Är mest trött. Hoppas på att det inte blir värre. Nu är det snart dags att natta hästarna. Melissa väntar otåligt nu, men hon får håll sig en stund till. Sen ska jag krypa ner under täcket och se på något mindre bra på tv.

Usch usch

Det är väl typiskt att precis när man börjat jobba så åker man på en förlkylning. Har ont i halsen och känner mig inte helt på topp. Ska jobba idag men önskar att jag kunde ligga hemma på soffan istället o ta det lugnt. Men men, får ta det extra lugnt i morgon istället.

Nu ska jag släppa ut hästarna och fixa lite i stallet så att jag inte behöver fixa allt när jag kommer hem.

Godnatt

Dags för sängen. Det förra inlägget jag skrev var ett test. Ville mest se om mina nya inställningar för bloggen fungerade. O de verkar göra det....Fortsätter redigera bloggen i morgon

Test

Måste bara testa en grej

Jäkla storm

Jag är så trött. Har knappt kunnat sova inatt. Det har stormat ute. Vårt sovrumsfönster ligger i samma riktning som det har blåst ifrån. Har typ varit vaken hla natten. Sovit lite, varit vaken,sovit, vaken, sovit, vaken. Suck. Klockan 6 gav jag upp. Då klädde jag på mig och gick ner. Thomas steg upp jätte tidigt, jag vet inte när han steg upp men han skulle köra från jobbet halv 4, så han gick väl upp vid kvart i 3 tror jag.

Usch, känner mig lite konstig i halsen, fast det har jag gjort nu i en tid, men det verkar inte bli nån förkylning. Orkar inte bli sjuk nu när jag precis har fått jobb. Ska ju jobba i morgon med, så det blir bara en ledig dag denna vecka. Samma sak nästa vecka. Sen ska jag bara jobba 5 dagar i veckan. Eller bara och bara....jag jobbar ju 100% ändå.

Nu ska jag käka min smoothie som jag gör varje morgon, yogurth med smak av vanilj och smoothie bär, det är banan, jordgubb och blåbär. Mums mums!!

Konstiga(?) känslor har dykt upp

Det är så roligt att jobba. Att barnen är roliga och hela tiden vill leka med mig gör det ännu roligare. Alla de andra som jobbar där är trevliga, hjälpsamma och roliga, precis som det ska vara. De verkar vara glada att jag har börjat hos dem. Idag fick jag nya besked angående min anställning, först var det meningen att jag skulle jobba 75%, sen skulle jag jobba 100% nästa vecka och sedan 75% resterande av tiden. Men idag fick jag veta att jag ska jobba 100% från och med 11/3, alltså nästa veckas onsdag. Så nu hoppas jag att detta stämmer för jag vill ju allra helst jobba 100%. Anställningen upphör i slutet av maj, kanske kunde bli förlängt men det är inte säkert. Har hört mig för om lite sommar jobb.

I och med mitt nya jobb med dessa underbara små barn har jag mer och mer börjat längta efter en liten bebis...Innan har  jag också känt så men inte varje dag. Tvekat lite grann. Men just nu känns det helt rätt. Vi får väl se vad som händer om jag lyckas få en fast anställning till hösten...

Jobb!!

Whoop whoop! Jag har fått jobb! Börjar nästa vecka, men vikarierar på en halv tidstjänst denna veckan, eller kanske hela denna veckan. Fan va skönt att äntligen ha nå vettigt!!

Att sluta röka går rätt bra..rökte en halv cigg igår, men det var inte gott. Det värsta är att köra bil och på kvällarna efter att vi har ätit. AAGH!! Men det är väl bara att bita ihop...

Snart vår?

Snart är det vår. Så kändes det i lördags. Det var sol o det blåste ingenting. Var ute o red en sväng på Masi. Men redan igår så var det mindre roligt väder. Blåsigt och mulet. Idag är det blåsigt, mulet och regn. Hade tänkt ta en långpromenad med vovvarna innan jag börjar jobba kl 13.30. Men Laban strejkar varje gång det regnar, vill inte tvinga han.

Nu väntar jag på att telefonen ska ringa. Ska få veta om jag har fått det korta vikariatet på förskolan eller inte. Ska få besked nu i början av veckan.

Har bokat in 4 träningspass denna veckan. I dag blir det Bodyjam, det kan jag inte missa. Det är bara så roligt!! På onsdag är det Fatburner, torsdag Bodyvive, det är nåt nytt som jag ska testa och på fredag är det Bodypump. Får de om jag orkar o hinner träna allt. Men försöka ska jag.

På tal om hälsa så har jag nu tagit ett stort beslut. Från och med i morgon är jag rökfri. Har en halv ask cigaretter kvar. Jag vill inte mera. Det finns ingen mening i det.

RSS 2.0