Tillbaka till verkligheten

Så nu är denna påsk-valborg snart slut. Mamma och pappas 2 veckors semester är slut och de kör hemmåt imorgon. Trots att de inte bor här hos oss mera så kommer det att kännas tomt och lite tråkigt, vi har ju trots allt setts nästan varje dag. Nu är det tillbaka till verkligheten. Måndag-fredags rutiner och sen härliga helgen innan nästa nya vecka börjar. Men sysslolös går jag ju aldrig.

Här hemma finns otaliga saker som behöver tas itu med. Jag har redan skrivit en lista på vad vi MÅSTE göra denna sommaren, och nej det är ingen semesterresa eller annat avkopplande på denna listan. Det ska målas, målas, spikas, putsas, målas, sätta staket runt paddocken, rensas ogräs, måla skåpsluckorna i köket, kakla köket, ny vask och ny bänkskiva,målas, kasnke måla om här nere i en ljusare färg samt slipa trägolvet och lacka det i en mörkare färg......ja det är bara till att börja då. Vi (läs Thomas) har redan börjat beta av min lista. Stolpar till paddocken är sågade och ska nu målas. Idag putsade han lite på baksidan av stallet. Fotsättning följer. Jag hoppas ju verkligen att vi får våra skattepengar till sommaren som de flesta andra svenssons får. Hoppet lever och det hade betytt lite extra fix här hemma.

Lucas har fyllt 4 månader (månads kort kommer) och det firade han på Bo Ohlsson. Där fick han välja en leksak som momi och mofi betalade för. Mycket uppskattade leksak som följer med både i vagnen och i babykyddet. Han kan numera vända sig från rydd till sida och det lär inte dröja länge innan han vänder sig till mage. Han gillar att sitta upp och blir arg när man lägger han ner. Han älskar sin vagn, speciellt när han är trött. Ute sover han allra bäst, flera gånger om dagen. Han har fasta rutiner och lägger sig klockan 8 på kvällen och sover fram till 6. Smakportionerna har vi inte börjat med ännu, han är nöjd med sin ersättning och går upp i vikt som han ska. Men snart kommer den dagen när han ska börja pröva på nya saker. Min lilla sparvunge...

Hästarna har blivit lite bortglömda denna veckan tyvärr. Masi har tappat en sko och hovlagaren ringer inte tillbaka trots att jag pratat in flera meddelanden. Hoppas han kan komma nästa vecka. Masi börjar lägga på sig onödigt mycket igen. Gräs är gott!! Cami blir finare och finare, nu börjar hon få en fin överlinje och är riktigt fin att titta på.

Så nu ska jag njuta av min kalla, goda fläderblomscider, valborgsmässoafton till ära. Sen är nästa anhalt kudden.

Tittar på det kungliga bröllopet...

mms_img32046 (MMS)

Tittar på det kungliga bröllopet...


Inte mycket bloggande

Just nu har det inte blivit så mycket bloggande. Vädret har varit för bra och mamma och pappa är ju här nere över påsken och första maj. Igår blev det en hel dag hos mamma och pappa. Det var en trött liten kille som somnade strax efter kl 8 igår.

Idag blir det lite ridning med Katarina. Vi ska nog skritta ut en sväng.

Babysim i bilder

Nu har jag fått bilderna från första babysmmet...
2 glada hästar

mms_img62333 (MMS)

2 glada hästar


Snygga naglar!

mms_img62329 (MMS)

Snygga naglar!


Bra dag

Helt plötsligt blev denna dagen avsevärt mycket bättre. Thomas är på väg hem nu!! Han är hemma om en timme. Helt underbart! Inte bara att Lucas får lite pappa mys idag men jag kan köra in till Ystad och fixa mina naglar utan lilleman! Blir lyxigt!

Lucas sover där ute i duggregnet. Ganska skönt väder trots allt.

Slut för idag

Nu avslutar jag denna dagen. Tvätt, städ, disk, fönsterputs och besök hos Lucas farmor. Inte bara jag som är trött idag. Lucas var så trött redan halv 7 men vi låg här i soffan och myste i en timme innan han somnade så fint i sin säng. Måste vara solen och värmen som gör oss så trötta. Helt underbart att gå utomhus i tröja och kunna skippa jackan helt. Men tyvärr så blir det jackan imorgon, kallare och regn....

Trodde att Thomas redan skulle ha kommit hem, men tydligen så lir det ytterligare en lång dag för honom. Och imorgon lär det bli ännu en lång dag då han ska iväg och köra kalk i Ängelholm. Tror han skulle vara på plats kl 7, innan dess har han en timmes färd med traktor och kalkspridare från Osby (?) och till Osby har han väl 1,5 timme med bli från jobbet... Så jag hoppas att han kan komma hem snart o sova lite.

Gäsp

Sitter här men en poernappande liten kille, hur man nu kan vara trött efter 10 timmars nattsömn...men men, det är skönt att han kan somna själv när han är trött. Det funkar bra här hemma, mindre bra när vi inte är hemma. Jag hade också kunnat sova en stund till. Men hade nog inte kännt mig piggare för det. Han var tröttare än tröttast igår efter bad äventyret.

Junior sitter i fönstret, men han tittar inte ut. Han håller koll på Fanny som är här över helgen. Hon går rundor och snusar in allt.

Thomas jobbar. Jepp, lantbruksänka igen. Bara att gilla läget.

En trött kille på väg hem från badet.

mms_img56122 (MMS)

En trött kille på väg hem från badet.


Babysim

Väskan är packad. Snart ska vi sätta oss i bilen och bege oss mot babysimmet. Hoppas att han gillar det. Hoppas att 4 handdukar räcker...

Storm

Det blåser storm idag. Får hålla hårt i ytterdörren. Lucas sover sedan 3 timmar tillbaka ute i vagnen...tydligen gillar han när det blåser så här mycket för han har inte vaknat till en enda gång. Vagnen vibrerar lite när det kommer någon vindpust. Samma sak var det förra gången det blåste så här. Att han dessutom sov till kl 7 i morse betyder väl att han är Sveriges tröttaste unge för tillfället??

Tur att jag motionerade hästarna igår. Idag hade nog till och med Masi haft svårt att hålla sig i paddocken. Han var väldigt fin igår, red han en stund i paddocken. Cami fick nöja sig med lite longering, hon hade kört egen uppvärmning i hagen, det syns att hon är gjord för att springa! Hon var lite trött när jag longerade henne men lite trav blev det i alla fall.

Idag ska jag ge mig på jakt efter badbyxor till Lucas. Imorgon är det premiär bad för våran del tillsammans med Annika och Vincent. Ska bli spännande o se om han gillar det.


Stall och hästar färdiga

Idag vet jag inte var jag fick min energi ifrån, men stallet är fixat, mockning, vatten, hö...jag det vanliga. Sen passade jag på att longera bägge hästarna när Lucas ändå sov i sin vagn. Skönt att ha det gjort. Nu kan vi ta det lugnt i kväll med bad och kvällsmys och allt det där.

Cami var pigg och fram som vanligt, när hon sprungit av sig den värsta energin så är hon så himla fin. Men hon blir fort seg och trött så jag jobbar henne bara korta stunder.

Masi...ja vad ska man säga. Han ser verkligen ut som en köttbulle med 4 ben för tillfället. Dessutom håller han på att fälla sin vinterpäls nu och då ser han ännu tråkigare ut. Men för att vara 20 år så är han ändå fräsch och fin. Han är inte stel och styv, bara seg och tycker att det är astråkigt att jobba.

Lucas vaknade när jag var klar med sist hästen, så jag stoppaade in nappen så fick han ligga där tills jag var helt klar i stallet, men då hade han somnat om...Måste nog vara tröttaste ungen i stan eller nåt, men gissar på att han vaknar snart.

Första ridturen

Igår var det premiär ridning på Cami. Longerade henne först en stund innan jag hoppade upp. Katarina red Masi samtidigt i paddocken så hon skulle bara hålla koll på honom. Hon stod snällt när jag hoppade upp och gick sen snällt fram ett par meter. Sen stannade hon o kickade med ena bakbenet, kanske var det för att hon var lite brunstig igen och att det ändå är 6 år sen hon blev riden sist. Masi fick agera draghjälp en stund och sen flöt det på bra. Skritt och trav i bägge varven. Hon känns som en unghäst, vinglig och obalanserad. Men hade några fina stunder igår i alla fall. Jag tror hon kommer att bli riktigt fin.

Påskliljorna blommar snart!

mms_img56120 (MMS)

Påskliljorna blommar snart!


Det blev lite skor igår...

3 par skor från skopunkten. Inte illa, nu har jag skor fram till hösten i alla fall.Bilder lånade från skopunkten.

The big city

Idag blir det en vända till Malmö. Med tanke på vädret så blir det nog hur bra som helst. Utanför dörren är det regnigt och blåsigt. Hästarna får stanna inne tills vi ska åka, blir väl strax efter 9. Marie ska handla skor på skopunkten, kanske jag också om jag hittar nåt. Sen ska vi in på EKO-hallen (lyxigt värre..hehe), jag behöver en ram till fotot jag förstorade, några vanliga fotoalbum också. Fick mina foton redan igår!! Förstoringen har inte kommit än men den kunde ta någon dag längre.

Dagens guldstjärna går till mamma som för första gången har kommenterat ett inlägg här på bloggen!!RSS 2.0