Härlig dag

Har haft en härlig dag i Skånes djurpark med barnen. Tänkte inte så mycket på att jag var trött och hade sovit dåligt. Det var roligt att se djuren och se barnen springa omkring och titta. Har ju aldrig varit där så jag var imponerad över hur stort och fint det var. Det var roligt att många föräldrar kunde följa med. Vi åt medhavd matsäck, några grillade korv. Barnen tycker att det är så roligt att ha matsäck med sig och de ser så stolta ut när de sitter och packar upp saft, mackor och allt annat de har i sin lilla ryggsäck. När vi åkte hem i bussen så var de flesta barn helt slut. Jag också.

Lilla plutten Masi är halt igen så nu är det dags att åka och kolla han och få reda på vad som spökar. Skattepengarna kommer snart så då är det bara att boka tid och köra i väg. Hoppas att det inte är något allvarligare. Men han vill ju ut och när han går i hagen så rör han sig bra i skritten i alla fall. Så nu blir det lite skritt igen fram tills att vi får en tid hos veterinären. I morgon kommer Marie och rider på Melissa så att hon också kommer ut och rör på sig,

Vad gjorde ni inatt?

Har ni sovit gott? Mysigt under täcket med huvudet på kudden? Drömt fina drömmar? Var ni utvilade när ni vaknade?

Jag kan svara nej på samtliga frågor. Jag sov två timmar bara för att vakna vid 1 tiden och hostade och hostade. Gick ner, drack lite, besökte damernas, Lade mig igen, höll precis på att somna och så började jag hosta igen. Hostade så att jag trodde jag skulle kräkas. Upp igen, gjorde varm oboj. Kändes bra och hade inte hostat på en bra stund så jag pallrade mig mig i sängs igen. Och så efter en stund så drog det igång igen. Tog mitt täcke och ner igen. En varm oboj till. Visste ni att tv4 visar Survivor vid 4 tiden på natten? Inte jag heller men nu vet jag det. Somnade någon i första reklampausen, en timme senare steg Thomas upp och undrade vad fan jag gjorde sovandes på soffa. Så summan av det hela: Jag är trött!

Nu har jag fixat matsäcken till utflykten och kameran är laddad.

Fryser

Fy vad jag fryser. Det är full storm ute och inget roligt väder att vara ute i. Har regnat till och från hela dagen. Men som tur är så har de lovat bättre väder i morgon på vår utflyktsdag. Ska strax köra till buiken. Måste handla lite matsäck tills i morgon. Tänkte kasta ihop en pasta sallad. Lätt att ha med sig. Barnen har varit ovanligt stirriga idag tycker jag. Kanske har med utflykten att göra. Hoppas att de har roligt i morgon.

Jag byggde ett sandslott med barnen. Eller ja, jag byggde först ett och det resulterade i en hel del andra små byggen i sandlådan. Får nog öva mig lite mer för det blev inte så snyggt. När man var liten var det bara sandslott som vi byggde i sandlådan. Och så små städer med vägar och hus och så körde vi där med vår små plast bilar. Kul n är man kommer ihåg sådana små saker som man inte annars har tänkt på.

Nä nu ska jag köra....

Gäsp...

Snart dags att dra till sängs och bädda ner sig under täcket och lägga huvudet på kuddarna. Skönt. Har varit en annorlunda dag. Jag var enda ordinarie personal i vår grupp och så var vi en vikarie. Och det märks direkt på barnen. Kan lugnt säga att det var skönt att komma hem.

Träffade på min chef idag när jag kom till jobbet. Som det verkar nu så har jag fått min tjänst förlängd till sommaren 2010. Inte helt illa. Men det lönar sig alltid att vänta till allt är underskrivet. Men jag hoppas och håller tummarna. Jag gillar verkligen mitt jobb och har så underbara kollegor.

Nu ska jag ut och natta mina surfisna hästar och sen är det nattedags för mig med. Thomas har redan däckat för en stund sedan. Gamle man som fyller år nästa vecka. Och jag vet precis vad jag ska ge han i present. Men det tänker jag inte skriva här. Jag gillar att överraska med presenter som är oväntade. Hoppas bara att han gillar det, men det tror jag...Tror inte att jag kan misslyckas.

Jäkla förkylning

Suck. Är duktigt trött på att vara förkyld. Mest för att jag är trött. Känns inte som att jag orkar något och får piska mig själv för att göra det jag ska och måste. Blääää!!!!

Idag har jag stängning på jobbet. Onsdagar är definitivt den dagen som är längst.

Thomas är ledig på lördag. Vad ska man då hitta på?

Någon tänker på mig

Idag har någon tänkt väldigt mycket på mig. Jag har haft hicka till och från hela dagen. Jobbigt. Och den har hållit på länge varje gång.

Fick panik tvätta mina överdragsbyxor nu när jag kom hem. Vi ska till skogen i morgon med barnen, Bara de  minsta barnen stannar hemma. Vi beger oss vid nio tiden, fixar maten själva ute i skogen och går hem så att vi är på skolan vid 13 tiden. Känner redan nu att jag kommer att vara trött när jag kommer hem. Har öppning i morgon och så hela dagen ute. Får väl sova när jag kommer hem.

Nu ska jag sätta mig i solen en stund och njuta av värmen. Sen ska jag fixa lite mat och gå en promenad.

Att göra eller inte göra

Masi han är som han är och han kommer aldrig att bli varken bättre eller sämre. Samtidigt så är han ju Masi just för att han är som han är. Idag fick han ytterligare ett av sina dramaqueen anfall när vi var ute och red. Och det blev ju inte bättre att Melissa också blev "rädd" för då trodde han att det var något farligt på riktigt. Sen var det bara att glömma att vi skulle kunna gå fint eller stanna och vänta in Melissa. Nej, fullt ös medvetslös tyckte herr Masi.

Nu är det fint väder igen. Har regnat idag igen, men nu skiner solen. Funderar på att gå ut och plantera mina sista fröer. Eller om jag ska göra något annat. Borde dra ner lite tapeter i vårt sovrum. Vill göra om där NU! Är trött på våra epilepsi framkallande tapeter från 70 talet. Har röjt i sovrummet idag. Har tryckt in så mycket som möjligt i vår lilla garderob så att jag har blivit av med nästan allt som stod i sovrummet och samlade damm. Nu står där bara en kartong med lite små tavlor. Så rent praktiskt kunde man börja fixa till där nu...Men känner inte för det jätte mycket heller. Får bli en annan dag.

Känns som måndag idag

Det känns som måndag idag. Fast det är det ju inte, det är ju bara lördag. Jag skall till butiken i Skurup och jobba idag. Sen är det ännu en ledig dag innan det är måndag.

Igår red jag en sväng på Masi. Han känndes bra i sitt ben och pigg av allt gräs som han har tryckt i sig. Precis efter att jag kommit tillbaka och släppt ut hästarna i beteshagen igen så öppnar himlen sig. Det ÖSregnade och haglade och åskade. Tyckte synd om mina hästar, men de verkade inte bry sig så mycket. De hade ju gräs att fokusera på. Tur att det inte började regna och åska när jag red. EEK! Vill inte tänka på hur det skulle ha slutat.

Det är kallt idag. Blåser och kommer några regnstänk. Så det var bara att klä på hästarna i regntäckena igen. Jag som igår vek ihopa alla täcken och lade undan dem. Där fick jag. Hoppas det blir bättre väder, känner för att rida idag med.

Städa städa städa

Finns det något tråkigare än att städa? Tror inte det. Och det känns som man inte blir färdig...kanske om man inte satt vid datorn hela tiden:) Nu har jag bara dammsugit hela huset och plockat undan lite i sovrummet. Nu ska jag diska, städa badrummet torka av kylen. Sen måste jag handla också.  Finns det något tråkigare än att handla mat? Haha, allt känns lite tråkigt idag. Känner för att ta Junior och köra någonstans, men vart? Och vädret är inte det bästa heller. Mulet och blåser. GAAAH!

Jaja, nu ska jag sluta gnälla och fortsätta städa.

Ledig dag mitt i veckan!

Skönt med en ledig dag, speciellt när det är mitt i veckan! Skönt med ett litet avbrott i vardagen. Men samtidigt svårt att veta vad man skall göra. Vad gör man egentligen en torsdag? Ja vi har varit ute och fixat lite. Thomas har klippt gräsmattan och putsat lite på baksidan av stallet. Jag har kalkat baksidan av stallet. Det har varit varmt idag. Kvavt och stillastående. Nu åskar det så det var väl ganska väntat. Nu vet jag varför jag har haft lite konstig huvudvärk hela dagen. Tur att jag inte städade hela huset som jag hade tänkt...jag hade nog dött då.

Junior satt precis i fönstret och kollade när det blixtrade. Kom att tänka på lilla Jojo som vi hade hemma och hur rädd hon var för åska och allt annat som smällde. Skönta att ha en hund som inte är rädd utan hellre vill vara med och titta på nyårsraketer och sitta i fönstret när det blixtrar.

Igår var vi på bröllop. Det var en liten nätt tillställning. God mat (smörgåstårta!) och lättsam stämning. Här kommer lite bilder. 













Varför kan man aldrig få sova?

När man skulle kunna sova, varför är det alltid något som gör att man vaknar tidigt? Idag vaknade jag klockan 5 av att det åskade och det var inte lite. Det blixtrade och mullrade hela tiden. Regnade gjorde det med och tillslut haglade det också. Somnade en stund på soffan men det gjorde ingen nytta. Var bara ännu tröttare sen. Why? Kan jag inte någon gång lyckas sova liiite längre när jag har möjlighet till det?

Igår kväll var jag faktiskt ute och red på kvällen. Jag är själv förvånad över det eftersom jag var så trött. Men det var riktigt skönt. Junior var med och det gick bra. Hade lite godis med mig så vi övade att han ska komma till mig även om jag sitter på hästen. När vi travade så tyckte han att det var lite jobbigt, men han var duktig.

Idag är det fotografering på jobbet, Gruppfotografering. Ska bli intressant att se hur man ska få alla barn att sitta still. Och så får vi inte glömma att torka alla snoriga näsor...Dagen kommer nog att gå väldigt fort. Börjja klockan 9 men slutar redan klockan 2. Sen bär det av hem i full fart för att hinna med att gå på promenad med Junior, duscha, fixa håret och försöka att inte ha sönder strumpbyxorna :) Tacka vet jag Linda, för hon kommer ut och fixar stallet. Och så är hon förhoppningsvis här när jag kommer hem så att hon också kan gå med på promenaden med Biffen.

I måndags var Katarina här och vi gick en lång och skön promenad. Vi gick hela rundan och det tog väl en och en halv timme. Sen var både jag och Junior trötta.

Nannig i tittorna

Nu kunde jag utan problem sova en timme eller två. Somnade för sent i går. Och klockan ringde helt för tidigt. inget kul. Men som tur var har vädret varit super idag. Sol och varmt och helt underbart. Hästarna ser lite jästa av värmen. Barnen var också lite trötta idag. Vi har varit ute mycket och det inns inte riktigt någon skuggug plats på gården. Måste investera i ett par solglasögon. Att stå och kisa fler timmar i sträck = huvudvärk.

Nu måste jag snart köra till Ystad. Har glömt att handla strumpbyxor och de behöver jag i morgon på bröllopet. Suck. Jag kunde ju ha fixat det i lördags när vi ändå var inne i stan. Men det som man inte har i huvudet får man ha i benen. Borde hinna med att rida Masi också i kväll....Och så Juniors promenad, kanske kan han gå med mig när jag rider??? Två flugor i en smäll liksom.

Skön söndag

En skön söndag som började med sol och värme. Jag och Junior tog en liten promenad innan det var dags att släppa ut grannens mjökkor på bete. Glada blev de fast vissa av dem var förvirrade och visste inte vart de skulle ta vägen.

Jag och Junior körde till Sjöbo och kollade på agility tävlingar. Oj så många fina hundar att titta på tyckte Junior. När vi kom hem var han helt slut. Tänk vad jobbigt det kan vara att sitta och titta på hundar. Vi hejade lite extra på Anna och Zandi (mina fd grannar från Ystad)!

Vi grillade idag. Lagom till att vi skulle sätta fyr i grillen så blev det mulet och lite halvkyligt. Typiskt. Men det blev gott ändå. Efter det blev det en ridtur på en mycket pigg Masi om tyckte att skritt är för mesar för här ska det gå undan. Men matte vann (som vanligt) och vi höll oss mest till skritt men lite trav blev det, fast då var det mest dragkamp mellan Masi och mig.

Och så till gårdagens besvikelse. Jag tycker att det var helt fel låt som vann Eurovisionen igår. Hade laddat med chips, dippa och kiviks päron cider. Varje år känns det likadant. Spänning i luften, man väntar på att klockan skall bli 9, bänkar sig i soffan och så......ser man ut som världens största frågetecken. Va vad det som egentligen hände? Och så tycker jag att Finland faktiskt var vär mycket mer poäng. För en gångs skull så hade de en riktigt bra låt med. Men Island var min favorit! En härligt fin sång. Hoppas att de spelar den mycket på radio!


En eftermiddag med regn

Precis när jag och Marie var klara med shoppingen i Ystad började det regna. Vilken tur vi hade! Och vi hittad det vi letade efter. Så nu är det en sak mindre att tänka på. I morgon ska jag göra en djupdykning in i min garderob för att se om jag kan hitta nåt att ha på mig på onsdag...jag kanske till och med fyndar nåt! Nä det tror jag inte. Nu har jag ganska bra koll på vad jag har i min garderob, annat var det innan!! Hoppas att det blir bra väder på onsdag...antar att bröllopet ska vara utomhus...tråkigt om det är kallt och dåligt väder.

Trotsade regnet för en stund sedan och gick på en promenad med Junior. Det var riktigt skönt. Men det börjar bli tråkigt att gå samma väg varje dag. Kanske dags att ta o packa Junior in i bilen och köra till Svaneholm eller Snogeholm o ta en promenad där istället.

Nu ska det bli lite middag. Thomas är väl på väg hem nu tror jag. Det blir himmalagad potatismos och fiskpinnar och så den klassiska gräddfilssåsen som man bara inte kan vara utan när man äter fiskpinnar. Ska beta hästarna också, tänkte hinna med att städa sovrummet lite också innan det blir ducsh och sedan EUROVISIONEN!!!!!!

Ännu en lördag!

Idag är det ännu en lördag. Vad ska denna blåsiga och gråa lördag bjuda på idag? Ja just nu väntar jag på att Marie och kidsen ska komma hit och då ska vi dra in till ystad och handla bröllopspresent till bröllopet på onsdag. Det känns som att det är dags att fixa det nu! Hoppas att vi klarar oss undan regnet...det ska regna i dag. Inget kul att springa på stan i regnet.

Städa bör man annars...ser det inte så trevligt ut! Haha, jo det är väl dags att sparka igång dammsugaren igen. Hoppas att det inte regnar hela eftermiddagen, skulle vilja ta en tur på Masi idag. Kan bli roligt, han sprang i hagen igår, såg liiite pigg ut!
 
Nu kom Marie!!


Förkyld...igen

Japp, då var det dags för förkylning nummer 3 på 2,5 månad plus en ögoninflammation. Suck och pust. När ska detta sluta. Nyser och snörvlar i kapp med barnen. E så trött att jag skulle kunna somna nu och stiga upp i morgon bitti. Men det är väl ingen bra idé precis. Ska strax köra in och hämta pizza. Gott!

Sen så måste jag hinna borsta hästarna också innan klockan blir 9, för då är det semifinal nummer 2 i eurovisionen. Finland gick ju vidare i den första semin så frågan om man orkar kolla i kväll. Men det måste man väl. Måste se alla urdåliga bidrag. Pinsamt värre.

Vad ska man hitta på med i helgen då? Thomas jobbar på lördag så jag sitter här ensam. Kanske köra och storhandla? Så sliper man handla i veckan när man jobbar. Annars blir det väl en helt vanlig helg. Ja just det, vi ska hjälpa vår granne igen på söndag. Då ska mjölkkossorna ut på bete. Eller bete och bete, de ska ut men de är ju inne om nätterna. De ska bara ut genom stalldörren och sen e hagen utanför stallet men tydligen är de så pass labila att de springer in igen. Man skulle ju tycka att efter att ha stått inne i så många månader så skulle de vara överlyckliga att få komma ut. Tydlige slår det lite slint i huvvet på dem. Det är bättre med hästar!

Alltid i mitt hjärta

In i mitt hjärta du sprang
i mitt hjärta kommer du att stanna
Dina stora ögon, din lurviga päls, din fluffiga päls
Din glada personlighet, ditt genomträngande skall
Ditt bestämda humör, mitt lilla spöke

Livet är orättvist och alldeles för kort














Smidigt Johanna!

Jag är så jäkla smidig! När jag hade satt salva i ögonen så blev det lite dimmigt om man säger så. Såg ingenting. Skulle ta mig från toaletten till köket. Tappar balansen (skyller på att jag inte såg nåt) och råkar välta ner en fin vas på hög fot där jag hade en liten planterad blomma. Glas, jord och blomrester på golvet. Ser ju fortfarande ingenting. Försöker se var Junior är och säger till han att han ska stanna var han nu än är. Jepp, där står jag, blind, mitt bland glas och jord. Vågade inte röra mig för jag såg ju inte var det låg glas och var jag kunde så. Efter ca 5 minuter ser jag igen och då var det bara att börja städa. Smidigt!!!

Jag ser inte klok ut

Jag ser ut som någonting ur en skräckfilm. Mitt vänstra öga är svullet och rött. Inget kul med ögoninflammtion. Var på vårdcentralen i morse och sjuksköterskan tittade lite konstigt på mig innan hon sade att det är väldigt smittsamt. Konstigt att hon inte ville skaka hand med mig. HAHA! Efter en runda till apotket där jag hängde med de lokala pensionärerna (apoteket hade ju precis öppnat när jag kom dit) är jag nu hemkommen och har smetat i lite salva i ögonen. Det var välfigt suddigt ett tag efter salvan.

Här kommer 2 bilder av ögat.






Mysigt!!

Helgen i bilder

Här kommer lite bilder från helgen. Har hunnit med mycket. Idag har vi lagt in golv i hallen på ovanvåningen, släppt grannens kossor på bete. I lördags var vi inne i Ystad och kollade på crusingen. Junior var med och han var trött när vi kom hem. Så mycket att dofta på, andra hundar att titta på och en massa folk. Fast när vi kom hem så orkade han ändå springa efter bollen.














RSS 2.0