Vi ses snart igen!

Nu sitter mamma o pappa snart på flygplanet på väg hem. Det är alltid roligt att ha dem här. Extra roligt nu när jag bara är hemma. Men vi ses snart igen, det är ju dop om 3 veckor!

Har tagit en massa bilder med syrrans super kamera. Kommer att ta en massa bilder de kommande 3 veckorna innan hon kommer till dopet o tar sen kameran med sig hem...




Äntligen!

I eftermiddags kom Cami äntligen hem! Bättre sent än aldrig. Hennes man behöver kortas något, typ 10 cm minst. Hon har fallit ur rätt mycket sedan jag såg henne i augusti. Hon behöver mycket hö, tur att vi har så bra hö. Tror att hon kommer att ta sig ganska fort. Masi och hon verkar trivas bra tillsammans. Gick som fastklistrade i hagen. Har kliat varandra också. Hon är mindre än vad jag kom ihåg att hon var. Men hon kommer nog att kännas lite större när hon har fått lägga på sig några kilon. Tror hon har gått i någon liten hage nu i vinter för hon har inte så mycket muskler som innan.

Nu ska jag snart natta Lucas. Han somnade vid 7 i min famn och ligger nu i soffan och är väl lite halv vaken eller nåt. Vi fick en babyvakt av mamma och pappa så tanken är att jag ska natta honom i sovrummet och lägga han i spjälsängen...Min lilla sparv...kanske kommer jag inte mera ner i kväll utan "somnar" med honom i sovrummet....Nä får jag skärpa till mig!!  Han kan ju inte somna här nere i alla evighet...Vi får se hur det går...

Mys fredag

Natten blev lika bra som igår. Lucas somnade vid 8 efter en flaska ersättning och vaknade kl 5. Precis som igår. Han är pigg och glad när han har vaknat och ätit och låg kvar i vår säng och pratade med pappa medan jag var på toa. Han kom dock inte riktigt till ro ute i vagnen imorse sov lite till och från men inte nåt att hurra för precis. Men han verkar inte jättetrött, ännu. Gissar att han kommer att bli trött om en stund, så det får bli en flaska ersättning innan vi beger oss.

Mamma och pappa är på väg från Kastrup nu. Så vi ska dit sen. Gissar att Junior kommer att bli överlycklig som vanligt! Har tagit med lite mat åt han ifall de vill ha kvar honom där över natten. Junior älskar mamma och pappa, där får han hur mycket uppmärksamhet som helst och en och annan godis!!

Idag blir det alltså mys hos mor och far för hela slanten.

20.00-05.00

Lillkillen sov nästan hela natten! Han var trött redan vid 6, fick mat och pyjamas vid 7 och somnade kl 8. Kl 5 vaknade han och var hungrig. Jag har fått 7 timmars sammanhängande sömn!! Visst är det lite tidigt att gå upp kl 5 men är betydligt piggare idag än tidigare då han vaknat vid 3-4 och sen sovit till 6.

Lucas pratar

Filmade Lucas idag när han låg och pratade med mig. Tyvärr råkade jag  hålla mobilen på fel håll så filmen är typ upp och ner...Ooops!



Storlek 62

Nu kan vi bara använda kläder i storlek 62 åt Lucas...Som han växer. Men lite roligt är det att plocka fram nya kläder till honom. Synd bara att man inte hinner använda dem så länge. Plockade undan en massa kläder igår som har blivit för små. Vi fick ju så massor med kläder så allt har vi inte hunnit använda. Men de finaste kläderna har blivit använda!!

Spännande helg

Det kommer att bli en super helg! Inte nog med att mamma och pappa kommer hit men (håll tummarna nu) för på lördag kommer Cami hem!! Whoop whoop!! Bara 3 månader senare än det var tänkt från början. Snön ställde ju till det hela december och sen har vi varken haft bil eller släp. Men nu ska allt vara fixat och Agge hämtar henne på lördag!

Nu måste jag bara organisera så att de inte hämtar Fiona så tidigt på lördagen eftersom Masi inte kan umgås med sig själv utan att bli helt skogstokig...

Lucas 8 veckor

Idag blev det 8 veckors fotografering. Egentligen blev han 8 hela veckor i söndags men glömde bort det när syrran var här.


8 veckor


4 veckor

Som söndag

Idag känns det som söndag. Thomas ligger på soffan, förkyld och...ja resten kan vi ju gissa. Stackars män som är förkylda!! Lite mysigt att vara hemma bägge två en måndag. Nu blir veckan lite kortare.

Lucas fick så fina kläder av moster igår! Synd att hon inte kunde stanna längre. Men vi ses snart igen sis!!


På den svart vita står det "I did 9 months inside"







Hon hade med sig sin super bra kamera också. Så fina bilder det blir med den, annat är det med min kamera...suddiga bilder är inte roligt!


Lika som bär??

Lucas 7 veckor



Jag 3 månader


God natt!

Nu ska vi strax krypa ner i sängen. Det har varit en lång dag. Lucas vaknade redan vid 5 efter att ha sovit ganska mycket igår och somnade redan 8 trots många timmars sammanhängande sömn på eftermiddagen. Det var bara att stiga upp och se glad ut för det var han i alla fall. Nu somnade han för bara en liten stund sedan. Har bara powernappat under dagen och han har varit trött sedan kl 6 ikväll. Får se när han tänker vakna inatt, han ville inte äta jättemycket innan han somnade. Men han har varit glad och god hela dagen så det är ju alltid bra.

Imorgon kommer syster yster!! Hoppas L kan vara vaken lite de timmarna hon är hos oss. Men det brukar han vara...

Nu ska hästarna nattas innan jag skakar liv i den snarkande mannen på soffan...

Mmm....mat!

Trots tröttheten (som blev avsevärt mycket mindre när Thomas kom hem tidigare) så slog jag på stort och har nu gjort en stor köttfärslimpa, till det blir det hemmagjord potatismos, hemmagjord sås av skyn och lingonsylt (inte hemmagjord...BOB´s bästa!)

Hoppas att det räcker tills imorgon med, det återstår att se....

ZzZzZz

Idag är jag riktigt trött, eller TRÖTT rättare sagt... Powernappade med Lucas innan men kunde lätt sova i några timmar...Kanske är det vädret? Blåst, mulet och lite snö...blää, vill ha vår nu!!!

Men blev nyss lite piggare när älskning ringde och sa att han slutade tidigare och skulle bara köra in någon maskin och sen köra hem!! Det blir en sväng till Ystad. Thomas ska handla delar till sin bil och sen blir det mathandling.

Babycafé

Idag har vi varit på babycafé i Blentarp. Eller ja café är det ju inte precis. Det ordnas av kyrkan i en av deras lokaler. Först så var det lite sång och rytmik innan vi fikade. Lucas var minst. Vincent från föräldragruppen var också där. han är en vecka äldre än Lucas. Sen var de flesta 6 månader och äldre. Äldsta skulle fylla 1 nu till helgen.

Lucas var faktiskt vaken under sång och rytmik. Han låg och tittade på allt och undrade nog varför det lät så mycket. han verkade nöjd med att komma hemifrån en stund och se lite annat. Men sen blev han trött när vi fikade och somnade i min famn. Han sov hela vägen hem och försöker äta lite nu, men han är mera trött och då är det inte lätt att äta.

Men det var roligt att träffa nya människor igen. Nästa vecka är det stängt men då ska vi från mamma-gruppen träffas hemma hos Anna och Molly istället...

En trött liten kille idag...

mms_img29973 (MMS)

En trött liten kille idag...


Bilder

Har precis skickat iväg lite bilder för framkallning. 131 stycken. Det var erbjudande på Fuji och då fick man 100 bilder gratis! Bra att bara behöva betala 52 kr för 131 bilder. Har ännu fler bilder men de är på ett USB minne som verkar ha något virus. Måste få det fixat så jag kan framkalla de bilderna också...

Nu ska vi snart iväg till BVC. Idag är det läkarbesök. Hoppas Lucas sköter sig. Men det gör han nog, han är så duktig.


Alla hjärtans dag

Här rullar dagarna i vanlig ordning. Kallt, blåsigt och mulet. Vår och sol hade inte varit fel. Att gå ut på promenat kan jag bara glömma, och med tanke på att drt ska vara likadant väder hela veckan så lär det bli en lååång vecka. Men på söndag kommer syster/moster och hälsar på! Det ser vi framemot. Och sen kommer mamma och pappa nästa vecka!! Ännu mer att se fram emot!

Nu väntar vi att pappa ska komma hem. Dagen till är så blir det hans favoritmat och chokladpudding till efterrätt.

Lucas vill inte sova så nu ligger han här och ler och pratar med mig istället. Lär väl vara lagom glad om några timmar. Men men så är det...  Blir en tidig kväll, kanske...

Finally x2!!

1. Lilleman somnade nu, för 5 minuter sedan. han vaknade ju när vi kom hem vid halv 1. Sen sov han 30 minuter lite senare. Min tanke var att gå ut på en promenad på eftermiddagen så att han i alla fall osv en timme men först regnade det och sen kom det snö så det blev inget av det... Han var trött redan vid 6. Började skrika vi 7, varade i en timme. Somnade, sov 20 minuter. Var vaken en stund, åt. Somnade i typ 2 minuter. Låg vaken i vagnen i nästan en timme, skulle ju absolut inte stänga ögonen. Men nu gav han upp. Puh!! Vill inte ha en likadan kväll som i förrgår när han skrek sig själv till sömns av övertrötthet.
(Om ni tycker att det är lite mycket tjat om hans sovande så är det för att jag tycker att han sover för lite...inte för min skull, utan för hans egen)

2. Fick äntligen tag på hovslagaren idag och han kommer och slår på tappskon imorgon eftermiddag!! Whoop whoop!!

Trött??

Lucas somnade vid halv 8 så jag passade på att släppa ut hästarna och fixa i stallet. Han sov 1,5 timme. Kanon tänkte jag, nu ätr han säkert vaken på träffen så vilar vi när vi kommit hem. Haha!! Eller hur. Han åt lite grann innan vi skulle köra men somnade så det blev inte så mycket mat. Sen sov han sig igenom hela träffen...vaknade när vi  kom hem. Hade varit roligt om han hade varit vaken lite i alla fall....Är han trött?? Jepp!

Här är hela gänget...



Medsols: Lucas, Moa, Adrian, Wincent och Molly

Fredag!

Nu är det fredag igen! Bästa dagen på hela veckan för nu är pappa hemma 2 dagar. Skönt med sällskap här hemma!

Idag är det föräldragrupp på förmiddagen. Det ser jag fram emot. Vi ska ha babymassage igen. hoppas att Lucas håller sig vaken, men med tanke på att han vaknade redan kl 5 så ser det inte jätte ljust ut. Om han nu inte går med på att vila en stund nu på morgonen. Ska försöka komma ihåg att ta med kameran idag och ta lite bilder. önskar att jag hade en riktig system kamera så jag kunde ta riktigt fina bilder...

Första badet i badbaljan

Idag var det premiär för bad i badbaljan för lille sparvungen. Det är bara att inse fakta, han har vuxit så pass mycket att han inte riktigt får plats i handfatet mera(snyft)...Det var i alla fall en mysig, lite trött kille som verkade njuta av badet idag. Fast han tittade mest på kaklet såg det ut som.

Han sov 5 timmar idag. Trodde att han skulle vara vaken lite längre men efter badet var det matdags och sen däckade han fullständigt. Får se om han vaknar tidigare i natt istället...

Så här såg det ut för ca 6 veckor sedan



Och så här såg det ut idag


Verkligeheten kom ikapp

Lucas var supertrött igen på förmiddagen. Höll på att somna men inte helt. Kl 11 gick jag ut på en promenad i en timme, han somnade innan vi ens kom utanför ytterdörren. Trodde att han skulle vakna när vi kom in. Det gjorde han nästan men sov vidare....Nu har han sovit i över 4 timmar. Han var nog trött. Nu håller han nog på att vakna dock. Han börjar väl bli hungrig. Jag sov i 2 timmar och det behövdes, speciellt efter gårdagen.

Tur att vi gick promenaden innan för nu regnar det...

Min lilla trötta sparvunge

Lucas totalt vägrade sova idag. Han vaknade redan 5.30 och höll nästan på att somna vid 11.30. Men precis när han slöt ögonen så ryckte han till, spärrade upp ögonen och slängde upp armarna i luften. Han var inte speciellt gnällig fram tills dess men jag såg på han att han var trött. Packade in han i bilen och körde till jobbet för att hälsa på. Han sov hela vägen till jobbet. Hela 30 minuter. Sen var han vaken under tiden jag var där. Han åt och var hyfsat nöjd. Sov på vägen hem igen.

Men när vi kom hem var inget bra. Bara skrik. Men inte det vanliga ont i magen skriket ut skirk rakt ut. Inget hjälpte. Inte bära, ligga, sitta....inget var bra. Han åt i nästan 45 minuter och var lugn hela den tiden. Var även lugn en stunde efter det och satt i babysittern medan vi åt middag. Men sen drog han igång igen. Skrek som bara den. Skrek i en timme. Jag var helt redo att packa in han i bilen och köra till akuten. Men sen tog Thomas upp han och lade han på sin mage. Då var det som om någon tryckte på off knappen. Han bara somnade. Sen sov han 1 timme hos Thomas och en timme hos mig. Nu ligger han i vagnen och sover. Han är lite orolig men kanske inte så konstigt med tanke på att han var helt as kalas trött.

Jag körde till affären och handlade kaffe. Köpte också en förpackning ersättning. Kan vara bra att ha hemma. Vet inte om eller när jag kommer att ge han ersättning. De senaste dagarna har det varit lite jobbigt med amningen. han vill äta ofta och långa stunder, 45-60 minuter. Vi får se.

Snart nattedags

Lilleman sover. Verkligheten kom ikapp han nu idag. Man kan inte vara vaken så mycket som han har varit de två senaste dagarna. Han somnade idag på vägen hem från Bvc. Normalt brukar han vakna så fort vi kommer innanför dörren. Men han fortsatte sova och sov i 2 timmar. Han hade lite pappamys medan jag var ute i stallet och borstade hästarna. (Igår lade han världens spya på pappas skjorta när han kom hem från jobber...hihi) Sen var det på med pyjamas och lite mera mat och sen somnade han. Dock sover han ganska oroligt nu. Mycket fäktande och sparkande. Hoppas han inte väcker sig själv.


Lucas i sin sovpåse som han fick av moster!!

Eftersom han sover så lite om dagarna så hinner jag inte med alltför mycket här hemma. Nu när han somnade hoppade jag in i duschen, lade tvätten i torktumlaren, diskade och plockade undan i köket. Skönt att vakna imorgon och inte ha en massa disk. Finns väl ingen tråkigare syn...

Hästarna tyckte väl att det var sådär lagom roligt att vara ute idag. De fick stanna inne lite längre. Masi har hittat sitt favorit ställe i hagen att rulla sig på. Såklart det stället med tistlar och annat ogräs. Så efter en halv flaska pälsglans lyckades jag bli av med det mesta i manen och svansen. Fiona fäller sin vinterpäls nu. Och det är inte lite hon fäller. En stor hög med hår och hade jag orkat hade det blivit lika mycket till.  

Imorgon har vi inget inplanerat. Ingen fika och inga måsten. Om Lucas vägrar sova så tror jag att jag kör en sväng, eller om det inte blåser så mycket så tar vi en längre promenad. Det hade nog Junior uppskattat...

Nu ska hästarna nattas och sen ska vi också gå och lägga oss.

Helt omöjligt att sova. Har aldrig varit m...

Helt omöjligt att sova. Har aldrig varit med om att det har blåst så här mycket. Någonting kommer att lossna, trilla ner och/eller blåsa bort...


Lördag

Fy vad det blåser idag. Inatt trodde jag att huset skulle lyfta. Igår kväll regnade det också och idag är det 7 plusgrader. Lerigt värre alltså. Det första jag fick göra innan jag kunde släppa ut hästarna var att inhägna en del av hagen. De har ju kunnat gå i hela stora sommarhagen hela vinter men nu är det så kladdigt att de bara trampar upp allt. Det var 2 mycket besvikna hästar som kom ut i morse. Masi hämnades genom att kasta sig i den värsta lerpölen han kunde hitta...Gillas inte!!

Lucas sover lite nu. Han var så trött igår men ville inte riktigt somna. Men halv 11 gav han upp. Så sov han till 4 och fick lite mat. Klockan hann bli halv 8 innan han ville göra morgon. Så lite utvilad känner jag mig idag. Vi har varit hos Thomas föräldrar. Thomas svetsade lite på sin bil och vi sällskaperade med farmor. Lucas var dock inte på det bästa humöret. Han hade nog lite magknip i kombination med trötthet. Ingen jättebra kombo. Hoppas han sover lite till nu. Annars blir det en gnällig kväll.

Ikväll börjar Melodifestivalen. Det ska vi definitivt kolla på. Har laddat upp med en påse chips. Bättre än så blir det inte här hemma...

Piggelino

En liten Lucas har haft någon form av mat maraton nu på kvällen. Han har ätit hur mycket dom helst. Han har dessutom sovit mindre än vanligt så jag trodde att han skulle somna när jag lade honom efter en väldigt lång matning. Men detta var för en halv timme sedan och han ligger fortfarande vaken. Nu bajsade han dessutom så jag får väl ta och byta på han. Hoppas han somnar sen, han ser trött ut och var gnällig innan.

MÄTT!

mms_img67440 (MMS)

MÄTT!


Bästa sovstället


Regn och rusk

Vaknade kvart över 6. Har haft ytterligare en bra natt. Känner mig hyfsat utvilad nu när nätterna funkar bra. En mating och sen somna Lucas efter att jag skakat sängen lite. Han somnar inte om jag gungar den från sida till sida utan den ska skakas fram och tillbaka lite lätt...

Idag är det mindre trevligt väder. Storm och snöblandat regn, nu har det dock slutat regna/snöa men hästarna är fortfarande inne. Vet att de inte gillar sånt här väder alls och de kommer bara att stå och trycka nere i hagen. Väntar tills Lucas ska ta sin förmiddagslur innan vi gå ut.

Mindre roligt att vi inte har någon bild på tv:n. Samma sak varje gång det stormar. Satte i en dvd, mest för att döda tystnaden. Så det lär väl bli någon film innan Thomas kommer hem ikväll och kan ställa in parabolen igen.


Junior vill också mysa med mosters filt!

mms_img67439 (MMS)

Junior vill också mysa med mosters filt!


Föräldraträff

Idag var det dags för föräldragrupp igen. Idag var Lucas vaken hela tiden!! Inte helt konstigt med tanke på att han somnade strax efter 8 igår, vaknade vid halv 4, somnade om och vaknade kvart över 7!! Jag kände mig som en ny människa! Idag hade vi lite babymassage igen. Denna gången kunde Lucas vara med eftersom han var vaken. Han låg stilla nästan hela tiden och tittade på allting runt omkring.

Jag passade på att väga honom när jag ändå var där. Nu väger han 4160gr och är 56 cm lång. Han växer som han ska med andra ord. Sen var det en trött kille som fick lite met innan vi körde hem. Han somnade innan jag han knäppa overallen på han och nu har han snart sovit i 4 timmar...

Fick besök av Veronica en stund efter att vi kom hem. Roligt att träffas och snart ska även hon bli mormor!!

Fick fina tulpaner och Lucas fick söta Laban-kläder!!


Bebismys och babygym

Lilla Melvin har vuxit till sig, från 1700 gr till 3400 på 10 veckor. Lucas såg så stor ut jämfört men Melvin. Melvin var beräknad till förra veckan men föddes 10 vedkor för tidigt.



Ikväll invigde Lucas babygymmet. Han var dock inte jätte intresserad av figurerna men låg nöjd en lång stund och tittade på något helt annat.



Nu har han somnat. Trött som bara den.

Bebis träff

Idag ska jag träffa Malin och hennes Melwin. Ska bli så roligt. Det är igen helt för länge sen vi träffades. Ska bli roligt att se lilla Melwin, eller lilla och lilla, han är ju en hel månad äldre än Lucas. Egentligen borde han vara nästan en månad yngre än Lucas men han hade lite bråttom till världen. Så idag styr jag bilen mot Södra Sandby. Hoppas att Lucas är på lite bättre humör idag. Igår skulle han inte sova fast han var trött, vilket betydde super gnällig sparvunge. Sen fick han knip i magen på det. Men han sov bra i natt, fast han gjorde ett tappert försök att inte somna om men det lyckades inte så bra. Nu har han sovit i över en timme men det behövde han nog. Jag hann duscha OCH diska OCH gå ut med soporna...inte illa!!

Mot Ystad

Idag packar jag in Lucas i bilen och så kör vi till Ystad. Ska köpa inbjudningskort till dopet. Ska passa på att gå en sväng, kanske lite fönstershopping och en sväng in på H&M. Slår kanske på stort och bjuder mig själv på fika??

Natten har gått bra. Lucas var super trött vid halv 8, då han hade varit vaken sedan kl 3, så det var bara att mata och natta han. Han somnade halv 9 och vaknade först halv 4. Sen sov han till 6 men den sista timmen var det mycket ljud och fäktande med armarna. Men hav sov i alla fall i egen säng.

RSS 2.0