En lång dag

Det lär bli en låååång dag idag. Jobbar 10-18. Sen är det personalmöte fram till halv 9. Så jag lär inte vara hemma förrän 9. Om jag nu ska vara  med på personalmötet det vill säga. Jag är ju bara vikarie på timmar så det är ju inte säkert att jag ska delta. Jag lär ju få ett par timmars övertid och i dagens spar-hysteri är jag tveksam till att jag ska delta. Men vi får se. Har fixat allt i stallet nu på morgonen så det är bara att ta in dem när när jag kommer hem. Hoppas att Thomas inte jobbar alltför länge så at han kan ge hästarna lite mat.

Nu längtar jag till fredagen. Då får jag lön från butiken. Hoppas att det blir lite över när jag har handlat mat. Behöver ett par nya jeans. Eller två. Om inte får jag vänta tills måndagen då jag får lön från skolan.

Och om en vecka kommer mamma och pappa hit!! Whoop whoop! Alltid lika roligt när de kommer hit och hälsar på. Och hundarna blir helt hysteriska....I helgen tänkte jag fixa lite smått och gott som jag inte har hunnit med. Det ska bli fint väder så då hinner jag fixa mycket ute med. Vi började röja lite bakom stallet förra helgen. Det behövs putsas och kalkas och så är där lite skrot som skulle behöva köras iväg till tippen...

Fredag!...Eeh...nä måndag var det ju..

Shit, idag har det varit en dag som påminner mycket om våra fredagar på jobbet. Det blir väl lätt så när 2 i personalen är sjuka och en är ledig. Ingen vikarie. Känns som om jag mest har försökt hålla reda på alla barn, våra och nägra andra som var på vår avdelning till och från. Lite frustrerande.

Morgonen var rätt bra i alla fall. Vi var i skogen med våra barn. De älskar att vara ute nu när det är så fint väder och de slipper klä på sig som små michelingubbar. Vi åt frukt, lekte i löven och gjorde lite sinnes övningar.

Är arbetsskadad, har fått extermt torra händer. Det är väl allt tvättande av händerna efter blöjbyten och dyligt...Massa med handkräm nu alltså!

Snart sommar

Det verkar som att våren är här och att sommaren kommer med stormsteg. Hur vet jag det? Fästingar. Hittade en fästing på Junior i morse. Så nu ska det inhandlas Fästinghalsband och Frontline. Sen får jag väl ta och switcha hästarna med, men det måste bli lite varmare eftersom det medlet ska späs ut i vatten och strykas ut på hästarna. Men det ska bli varmare nästa vecka.

I helgen har vi varit ute mycket. Jag har äntligen lyckats med det som jag trodde att var omöjligt. Junior kan faktiskt bli trött. Han var helt slut igår. Vi hälsade på Agge, Naggi och Noni. Sen hälsade vi på hunden Simon. Plus att vi var ut nästan hela dagen, mycket spring efter bollen och frisbin. Han var trött på kvällen.

Thomas byggde ett litet växthus åt mig igår. Det blev så fint så fint. Nu har alla mina grönsaksplantor flyttat ut. Det blev riktigt tomt i köksfönstret. Nu måste vi bara bygga ett litet trädgårdsland på andra sidan jordgubbsplantorna för där ska jag ha ärter, gräslök och persilja.

Har börjat rensa upp på baksidan av stallet, har kört bort en massa sten, jämnat till jorden, räfsat lite, grävt ner strömkabeln till staketet som Junior höll på att dra ner när han fastnade i den. Det börjar se riktigt fint ut, men det är massor kvar att göra.

Nu ska jag krypa ner under filten i soffan oc bara njuta av dagens sista vakna timmar framför tv:n. I morgon är det jobb igen. Ny vecka, nya utmaningar.

Rubriktorka

Vet inte vad jag skall skriva för rubrik. Står helt still. Hårddisken har hängt sig...igen!

Fredag i morgon! Whoop whoop. Denna sagen har jag varit så seg. Vaknade liksom aldrig imorse. Höll på att somna efter att jag hade haft min rast och satt i soffan och kollade på lite böcker med barnen. Barnen är också helt slut verkar det som. Igår somnade en pojke när vi käkade middag. Idag somnade en anna pojke när vi åt mellis. Bägge vid mitt bord. Vad gör jag som tröttar ut barnen så? Eller så är det bara väder omställningen som har gjort alla lite möra.

Trotsade blåsten idag och red ut på Masi en sväng. Med tanke på hur mycket det blåser så var han väldigt duktig och höll alla 4 hovarna på marken. Fast på hemvägen ska han ju alltid pröva dra lite extra, men det lyckades inte denna gången heller. Hade tänkt rida Melissa också men jag frös så efter rundan på Masi så det fick vara så.

På söndag ska jag träffa Katarina och vi ska ta hundarna på en promenad. Labans bror Ludde ska ocskå förlja med. Det är jätte länge sedan de har träffats. Blir väl lite gruff som vanligt... Junior kommer väl att tro att han har blivit tokig, för nu ser han 2 svarta lurviga hundar med stora runda ögon...Enda skillnaden är väl att Ludde är lite rundar om magen än sin magra bror Laban.

Nu ska jag duscha, eller ska jag kanske pina crossen en halvtimme först...ska överlägga med mig själv.

Ropa inte hej...

Jag som trodde att tiden för mössa och vantar var long gone. Men icke. När jag gick ut till hästarna nu så var det full mundering som gällde. Det blåser rejält och det blåste igår med och det det ska blåsa resten av veckan också. Varför ska det alltid blåsa här? Tråkigt. Jag hade tänkt rida idag när jag kommit hem. Vet inte om jag vill leka självmordspilot på Masi som ser rosa elefanter och pratande brevlådor överallt, speciellt när det blåser.

8 barn? Nä jag skulle inte tro det

Såg precis ett program om en familj som hade åtta barn. Tror att det först fick tvillingar och sen sexlingar. Blev helt utmattad av att se programmet. Hur orkar föräldrarna? Jag nöjer mig nog med ett kanske två.

Tidig tisdagsmorgon

Usch, det är inte riktigt rättvist att ha öppning första dagen efter lovet. Kan lugnt säg att det var lite jobbigt att stiga upp. Men att sluta 14.15 är inte heller helt fel. Stängde ögorna i en timme när jag hade kommit hem. Det var skönt.

Red en sväng på Masi och nu håller jag tummarna. Han verkade inte vara halt! Tog det lugnt, provade trava med han men annars så skrittade vi bara. Hoppas nu att det har gått över, vad det nu är var. Nu är det benlidor på nätterna som gäller. Det kan i alla fall inte skada.

Nu ska jag ta in tvätten, hästarna och sedan kolla på NCIS samtidigt som jag svettas på crosstrainern!


Påsk, godis, sol och så Tyra!

Nu är påsken snart slut för denna gången. Det har varit skönt med ledigt och speciellt när det har varit så fint väder även om det har blåst lite kyligt. Men när blåser det inte liksom? Jag hämtade Tyra i går och hon är en riktig liten trollungen. Vet precis vad hon vill och inte vill. Vi var nere hon Thomas föräldrar på påskmiddag och hon tyckte nog att det var roligt för där fanns ju andra barn hon kunde leka med.

Nu sover hon och sen kommer Linda ut så vi ska fika lite.

090410

En helt härlig långfredag i solen! Har njutit så mycket jag bara har kunnat. Hela förmiddagen tillbringade jag ute. Fixade lite i trädgården, inga stora grejer bara några små saker som jag har gått och tänkt på att göra länge nu. Rensade ut en massa dålig halm. Den sista halmbalen som jag hämtade hem var ingen riktig höjdare precis.

Efter det fick jag frisk lufts förgiftning:) Vi slängde oss på soffan och kollade på tv. Eller kollade på tv och sov. Så skönt men fy vad trött jag blev efter det. Skulle ha kunnat sova hela resten av dagen.

Det blev tacos till middag idag. Gott! Men mycket disk, vill ha en diskmaskin! Efter maten gick jag ut på en promenad med hundarna. Men det var inte lika skönt nu på kvällen som på dagen. Vinden hade blivit kyligare. Men skönt att röra på sig efter maten.

Just nu försöker jag överleva ett par timmar. Pojkarna (alla 3) sitter och tittar på Star Wars. Jag vet inte om det är jag som är konstig eller vad men jag har aldrig fattat charmen med Star Wars. Men tydligen så finns det månag som tycker att detta är bra filmer. De lite äldre barnen på förskolan är i alla fall värsta SW know it all. Jag är tydligen helt ute som inte vet vad de olika figurerna heter och vilka deras speciella krafter är. Jaja, jag tänker förbli helt ute och surfar vidare på nätet. Har hittat några intressanta bloggar som jag följer så jag tänkte ta och kolla in dem. Sen får jag väl fortsätta vila upp mig eftersom jag ska hämta Tyra i morgon. Det lär bli full rulle. Hon vill bara ha kjol på sig nu när det är sol och fint väder. Byxor...?...Glöm det. 

Fullt ös

Idag har jag hunnit med en hel del. Och då är klockan bara 2. Jag har fixat klart stallet, körde in till Ystad och handlade present till Tony. (Hoppas nu han gillar det).

Resan gick vidare till Willys, ingen bra planering av mig med tanke på att resten av Ystads befolkning även befann sig där på förmiddagen. Lyckades i alla fall klämma in min lilla bil på en parkeringsplats. Väl inne i butiken fick man kryssa mellan alla andra kundvagnar. Trots det så var det inte för långa köer i kassan. Men smart som jag var så glömde jag att ge kvittot på flaskorna jag pantade. Suck. Nu har jag ett kvitto på 31 kronor som jag ska försöka hålla reda på. Jag som i vanliga fall inte handlar på Willys.

Fick i alla fall handlat en hel del mat så nu behöver jag inte handla mat på en vecka i alla fall.

Kom hem, hängde ut tvätt på tork, finns ingenting som luktar så gott som tvätt som har torkat ute. Påskpyntade lite, det vill säga jag hängde ut några gula påskfjädrar. Haha, inte mycket, men nått i alla fall. 

Dammsög huset också, så nu ska jag bara diska lite sen är jag nöjd. 

Thomas kom hem för en stund sedan så nu ska vi lägga oss på soffan och vila en stund. På lördag kommer Tyra Myra! 

Lov!

Mitt första lov som arbetande kvinna. Jag har ledigt även i morgon eftersom vi bara har 5 barn på vår avdelning. Skönt för jag måste hinna med att handla mat till helgen och fixa någon liten present till Tony. Han fyller 13 år idag. Dessutom ska jag försöka få städat här hemma också så att jag slipper det i helgen. Mycket att stå i.

Nu ska jag snart ut till hästarna som behöver borstas. Masi fäller jätte mycket päls speciellt på huvudet. Melissa också.

Glöm det

Det här med sovmorgon på onsdagar kan jag nog bara glömma. Att få sova till kl 7 en vardag i veckan är tydligen för mycket att begära. Jag förberedde mig så bra tyckte jag. Tog ett allvarligt snack med Junior om att vi inte stiger upp innan kl 7. Försökte dessutom trötta ut honom igår kväll med att kasta boll extra länge med honom. Sa till Thomas att han absolut inte fick ringa och väcka mig innan kl 7. Kom ihåg att ställa om väckarklockan från 4:45 till 7:00.

Jepp

Kl 4 vaknar jag av att jag undrar vem FAN som tände lampan i sovrummet! Aha, det åskar utanför mitt sovrumsfönster. Lagom roligt tyckte väl jag. Är i alla fall så trött att jag inte orkar bry mig. Känner hur ögonen stänger sig av sig själv. Snart sover jag...snart...snart...sna....Men vem e idioten som kör med dammsugaren mitt i natten? Jepp, det regnade ute. Eller det regnade inte, det ÖSregnade. Trodde att huset skulle sköljas ner i hagen. Lika bra att gå på toaletten, man blir väl aldrig så kissnödig om nätterna som när regnet skvalar på taket. Sen låg jag där i sängen och lysnade på mullrandet. Sms:ad Thomas som var på väg till nordvästra Skåne. Rullade tummarna. tror jag somnade igen vid halv 6 eller nåt.

Summan av det hela. När klockan ringde kl 7 var jag lika trött som igår när klockan ringde 4:45. Hoppet om sovmorgon på onsdagar har jag spolat ner.


Lyxigt värre

Idag har jag torkat tvätt ute för första gången i år. Det kallar jag för lyx eftersom vi inte har någon tvättmaskin. Jag har hunnit med att torka två maskiner tvätt, nu slipper jag tvätta varenda dag. Eller varannan dag, eller nåt sånt.

Nu ser jag fram emot mina 4 lediga dagar. Ska bli så skönt. Behöver ladda batterina lite och hinna i kapp med allt smått som man annars kanske inte hinner med. Och jag får också ta itu med min lilla att göra lista. Snart kommer mamma och pappa hit och då skulle jag vilja att min lilla lista är tom! Vi får väl se...

 

Njuter av värmen

Jag drar mig för att sätta mig här och skriva. Det är helt underbart väder ute. Skulle kunna sitta ¨på trappan hela kvällen och bara njuta. Helt underbart. Hästarna njuter också. Utan täcken står de och solar och kliar varandra. Mysigt!


Kom igen...:(

Allvarligt talat. Tredje veckan i rad som jag försöker få sovmorgon på onsdagar. De två förra har hundarna väckt mig. Denna gången ringer Thomas halv 7 och trodde att jag var vaken. Nu ger jag upp. Det lär nog inte bli någon sovmorgon någonsin. Jag var såå trött. Somnade på soffan igår, Thomas med. Han vaknade och väkte mig. Då var kl 11. Det var bara till att knalla sig ut o ge mat åt hästarna, en timme för sen. de brukar få mat vi 10.

Nu sitter jag här i soffan och såg precis at jag har mina mjukisbyxor på ut och in. Så trött var jag alltså att jag inte har märkt detta förrän nu.

Igår var det påskpyssel med barnen för hela slanten. Och mer lär det bli hela veckan.


RSS 2.0