Fix och trix

Vilken produktiv dag jag har haft idag. Efter jobb var det in på biblioteket och låna en högläsningsbok om pirater som vi ska läsa för de äldsta barnen på jobbet. När jag kom hem var det direkt ut i stallet och lappa ihop Masis box dörr. Han har hängt lite för mycket på dörren så jag fick byta ut en bräda och fixa lite med boxlåset. Nu ska det väl hålla...några dagar i alla fall!! Tvättade vattenspannarna och fyllde på med rent vatten. Fyllde höpåsarna. Lappade ett täcke som Melissa har haft sönder.

Medans jag väntade på att Thomas skulle komma hem och flytta in halmbalen i logen lagade jag en god höstgryta på fläskfile, champinjoner och paprika med riktig grädde. (Och vitlök.) Gott!

Sen var det bara att ta in hästarna. Nu är det alltså höst på riktigt. Har två nöjda hästar i stallet som verkar tycka att det är hel mysigt att få komma in i stallet över natten. Även om det innebär en hel del merarbete, speciellt på morgonen, så finns det inget härligare än att mocka ett par boxar. Terapi i högsta grad.

Nu ska jag fortsätta kolla på Svenska Hollywood fruar!!

Är det en Nordsvensk?

Haha. Våra grannar är för roliga. Eller grannar och grannar. Jag kallar alla som bor längs med våran grusväg för grannar. Jag var ute och red med Masi och red förbi en gård. Gubben där var ute och vi snackade lite. Sen frågar han mig: Är det en Nordsvensk? Hehe, fick bita mig i läppen för att inte skratta. Nej, det är ingen Nordsvensk sa jag. Hmm, kanske dags för Masi att hänga på Gi eller bara banta bort lite av sommarmagen???

Lite bilder från ridturen...


Härlig utsikt


View from the top


Mysig skogsväg


Ellestadsjön

Är det vädret...

...som gör att jag är så trött. Grått och trist. Känns som om hela kroppen sover. Ögonen kliar och är trötta. Skulle kunna sova men blir antagligen bara mer trött då. Åh, vad mysigt det hade varit med ett badkar sådana här dagar....

Jävla skit

Varför ska det alltid vara så svårt att få någonting gjort? igår satte vi golvlisterna på plats. Det gick jättebra och blev snyggt. Sen skulle vi ha taklisterna på plats. Mellan taket och takbjälkarna passar det jättebra och blir jättesnyggt. Men mellan taket och snedväggen går det inte alls. Fel vinkel liksom. Så nu måste vi handla nya lister till de sneda vinklarna. Woody i Sjöbo har tydligen de listerna med andra vinklar. Men så klart så har de inte öppet idag...Gaaaaah!!! Blir tokig. Vill bara ha det klart NU! Thomas ska bygga garderoben idag. Jag hade tänkt måla dörrlisterna nu. Men icke, för nu har jag ingen färg för locket på den lilla vita färgbuken hade lossnat så all färg hade torkat. Så nu ska jag handla färg idag för jag SKA måla dörrlisterna idag!

Blir inte bättre av att jag är täppt i näsan och känner mig konstig i halsen. Igen. Men nu ska jag ta en promenad med Junior och försöka känna lugnet.


Våra snygga lister


Dörrlisterna på plats, omålade


O här passar taklisterna bra...

I like Jem & fix

Nästan allt material som vi har användt till att renovera sovrummet har vi köpt från Jem & Fix. Idag var vi där för att handla lister till sovrummet. Och visst är det roligt att handla något och det bli billigare än det egentligen ska vara. Vi sparade 400 kr eller nåt. Antingen stämde inte prislappen som fanns vid listerna eller så stämde inte priset i datorn. I vilket fall så blev det mycket billigare än vad vi räknat på. Så om nu inte taklisterna vi köpte räcker till hela sovrummet så måste vi köra in innan kl 4 då de stänger och handla någon till. Innan de märker att de sålt dem för billigt....

I like Fredagar!!

Idag har varit en bra fredag. Annars brukar fredagarna vara ganska stressiga och man springer bara fram och tillbaka hela tiden och försöker ha koll på barnen. Idag skulle vi ha haft 27 barn men efter ett stort bortfall så slutade vi med 16 barn totalt. Jätte skönt! Stämningen var bra och barnen verkade trivas. Hann med att "se" alla barn och det känns skönt.

Snart börjar utvecklingssamtalen. Har 6 stycken om alla föräldrar vill ha, det är ju inte obligatoriskt, men hoppas på 6 stycken. Eller 5 och ett uppföljningssamtal av inskolningen.

Vi lade det sista golvet nu ikväll så nu är det klart. Imorgon ska vi hansla lister, bygga garderob, spika upp dörrlisterna som ska spacklas och sedan målas. Hmm.....sen skulle det vara klart liksom....

Fredag once again

Så var det Fredag igen. Var det inte fredag nyss? Med denna takten kommer det att vara jul innan man har hunnit reagera. Men jag klagar inte. Jag gillar fredagar. För då är det helg. Idag har jag stängning så jag jobbar 10-18. Lite skönt med en sovmorgon var fjärde fredag. Men lite jobbigt att jobba till 18 på fredagar. Men sen är det helg på riktigt.

Var riktigt trött igår. Efter ridningm duschning och mat så däckade jag på soffan. Klockan var inte ens 9 när jag somnade. Släpade mig vidare till sängen vid halv elva. Hade tänkt stiga upp halv 8 men vaknade redan halv 7 och nu känns det som att jag har sovit för länge. Men lite skönt var det i alla fall att stiga upp och märka att det inte var beckmörkt ute.

Nu ska jag ta en skön promenad med JR. Sol och höstluft och det har inte börjat storma ännu. Men det dröjer väl inte länge innan det börjar blåsa.

I dag ska vi (jag har bestämt) lägga klart golvet. Och i helgen ska vi bygga garderoben samt handla listerna till sovrummet. Hoppas att jag ska hinna måla garderoben också och sen är det bara att möblera. Jaja, vårt nya fönster kommer tydligen först vecka 46, men så länge tänker jag inte bo i verdagsrummet.

Ska in till Ystad i morgon och köpa lamporna som jag hittade på Ohlssons bazaar. De ska stå på sängborden. Ska ta bilder både på lamporna och på golvet och lägga ut här sen.

Utmaning!

Jag har blivit utmanad av Lee.

1. Vad heter du? Johanna
2. Ett ord på fyra bokstäver: Jadå
3. Flicknamn: Julia
4. Pojknamn: Julius
5. Yrke: Jonglör
6. Färg: ????
7. Klädesplagg: Jeans
8. Mat: Jasminris
9. Sak i badrummet:
10. Plats/stad: Lund
11. En orsak att vara sen:
12. Något man skriker: Jag vet!
13. Film: Jumanji
14. Något man dricker? Jaffa
15. Band: Jackson 5
16. Djur: Järv
17. Gatunamn: Juhani ahosvägen
18. Bil: Jaguar
19. Sång: Josefin

Jag utmanar Caroline, Cecilia, Sofia.

Same shit, different day

Lite tråkigt att skriva blogg just nu. Händer inte så mycket. Jobb, jobb och jobb. Sen är det hem, tvätta, diska, laga mat, plocka undan, diska igen, mata hästarna, duscha...bla bla bla. Det är bara att följa strömmen liksom. Ser fram emot att åka hem över en helg om ett par veckor.

Lagade god mat till mig idag. Stekte lex och gjorde en laxröra på Creme f, rödlök, dill, räkor och kryddor. Detta blir även min lunch imorgon. Gott.

Nu ska jag kolla på tv. Först är det Sveriges fulaste hem och sedan Svenska Hollywood fruar.

Sweet Sunday

Idag känns det som att jag har varit igång hela dagen. Efter frukost och promenad körde vi till Malmö. Första anhalten var Ikea. Köpte golv, lakan och stekjärn. Vidare till Hööks. Det blev en ny sadelgjord. Masis gamla höll "bara" i 12 år. Eller 11 år och 11 månader. Sen vidare till Biltema där Thomas handlade ett nytt batteri till Volvon som tydligen ska väckas från koman nu innan vintern.

Vilade faktiskt en liten stund på soffan framför tv:n innan jag och Linda red. Det blev fältet idag med lite dressyr träning. Masi fick plus i kantan och en guldstjärna idag. Han var riktigt duktig.

Har fått elementet i sovrummet på plats och inkopplat. Nu är det bara fönster som fattas. Allt är målat!!! Whoop whoop!! Snart är vi klara då? Hoppas det i alla fall.

Nu är det lite kvälls mat och sedan slappning på soffan.

Nu då?

Var skönt att bli klippt. Även om det inte var så mycket. Hade tydligen bra hår. Inte alls så mycket kluvna hårtoppar. Efter klippningen gick jag en sväng på stan. Längesen jag var i Ystad på en lördag. Det var massor av människor. Blev varken skor eller väska. Kollade efter fodrade överdragsbyxor till vintern men de har inte ännu kommit in. Hittade en mysig körsbars röd tröja som jag köpte.

Handlade lite också. Verkligen lite för jag hade inte skrivit någon lista på vad jag skulle ha. Så det blev rödlök, dill, ägg och räkor. Ikväll blir det köttfärslimpa med blomkålsmos (potatismos till Thomas).

Funderar på att köra till Sjöbo och handla det nya numret av Ridsport för där är ett reportage som jag har sett fram emot att läsa. Har klippt lite gräs, tvättat och dammsugit det värsta. Thomas jobbar fortfarande. Blir väl Ikea i morgon. Ska måla det sista idag.

Lördag

Har precis ätit frukost. Kokt ägg och skinkrullar med philadelphia ost och sallad. Gott och mätt blev jag. Innan det gick jag en rask promenad med Junior. Härligt väder idag med. Sol och vindstilla.

Nu ska jag snart in till Ystad. Först blir det klippning halv 11 och sen kanske en runda på stan. Behöver höst skor bland annat. Och en ny väska. Måste handla lite också. Rödlök så att jag kan göra det goda tonfisk röran.

Thomas jobbar, hur länge vet jag inte. Hoppas inte alltför länge. Skulle ha varit bra om vi hade kört till Ikea och handlat golv till sovrummet.

God morgon!

Nu ska jag snart promenera men Junior. Väntar bara på att det ska bli ljusare. Hade tänkt att äta frukost innan jag körde till jobbet men kände redan när jag vaknade att det kommer aldrig till att gå. Att äta frukost så tidigt har aldrig varit min starka sida. så nu har jag packat ner frukosten också. antar att barnen kommer att titta och undra varför jag äter annan mat. Men det fungerar nog. En annan kollega till mig på en anna avdelning har oxå med sig egen mat varje dag och det fungerar bra.

Torsdag ideg. Bara 2 arbetsdagar kvar och så ör det helg. Hoppas att dagarna går snabbt!

GI here I come!

Nu drar jag igång ett försök med GI. Har hittat så många otroligt goda recept så jag vet knappt var jag ska börja. Har förberett frukost, lunch och mellanmål för i morgon. Till frukost och lunch blir det kese plättar med skinka och fransk senap. Till mellanmål blir det tonfiskröra på kras kras (finn crisp för er som inte talar Fagerholmska). Provsmakade tonfiskröran och den är såååå god! Till middag imorgon blir det chili con carne med kokta morötter. Thomas får ris, med inte jag.

Annars så har jag varit väldigt produktiv idag. Kom hem och insåg att shit jag måste verkligen handla lite. Så här såg det ut i kylskåpet innan.


Och så här efter ett besök på Willys(som för övrigt har världens största kundvagnar, de är gigantiska!)



Har alltså fixat maten tills imorgon, diskat, tvättat och hängt upp tvätt och duschat. Jag skulle måla oxå men det blev inte så idag. Nu är jag trött och ska kolla på tv innan det är dags för kudden.


Äntligen hemma

Är äntligen hemma. Var ett lyckat personalmöte. Mitt första som verksam pedagog. Alla verkade nöjda.

Hann hem i tid. Hoppade in i duschen och var klar precis i tid för att titta på Svenska Hollywoodfruar. Alltså jag vet faktiskt inte vad jag ska säga. Jag är i alla fall glad att jag har mitt liv och är nöjd med det och alla små vardagsbekymmer. Den ena spenderar 16000 dollar på smink i månade och fattar inte hur deras nanny kan klara sig på 16000 dollar i årslön. Betala henne mer då kanske?

Seriöst. Nä det verkar helt oseriöst. Finns det verkligen så äckliga människor? Tydligen....

Hemma en sväng

Är bara hemma en sväng nu. Ska köra tillbaka till jobbet snart. Kl 6 ska vi vara där och sen är det föräldramöte. Halvligger i soffan, läser nyheter och bloggar. Försöker hålla mig vaken. Har varit ute med Junior men ska ta ut han nu igen.

Hoppas att jag är hemma vid 9 tiden. Då kommer en ny mini serie på tv 3. Svenska Hollywoodfruar, vet inte om man ska skratta eller gråta. En massa bloda medelålderkvinnor som inte kan koka kaffe, sätter på läppstift 50 ggr per dag....måste bara kolla på detta program ikväll....

Vill krypa ner under täcket!

Brr....Vill krypa ner under täcket igen och bara mysa bort hela dagen. Det blåser ute och hänger tunga moln från himmlen. Inget roligt väder alls. Blir varma kläder idag. Regnbyxorna ligger i väskan, sköna att dra på sig när man ska vara ute med barnen. Det blir mössa och Thomas tjocka mysiga reflexjacka nu när jag ska ut med Junior. Brrr...hösten är verkligen här nu. Det tycker jag inte alls om. Vill ha sol och varmt.

Tyra 3 år

Tyra hade kalas idag. Lilla tjejen är 3 år redan! Det var full rulle som vanligt när det gäller Tyra. Det var kläder leksaker, smycken, smink mm. men roligast var det att riva sönder omslagspappret. Här är lite bilder....








Slappe söndag

Vilken härlig söndag! Slappat massor. Vi var inne i Ystad i morse då Robin spelade basket. Promenerade en svänd med Junior. Väl hemma öppnade himmlen sig. då blev det film och slapp på soffan. Sex and the city! Så bra den var. Hade inte sett den innan och nu väntar jag bara tills nr 2 kommer på bio!

har duschat nu och ätit ett par plättar. Nu väntar kalas hos Tyra och sen??? Vet inte, borde rida, men det beror på vädret. Borde måla och storhandla....Får se.

Plättar och film

Idag har varit en skön dag. Förutom att Thomas jobb telefon ringde kl 7 imorse. Jag kunde verkligen ha sobit en timme till. Har varit fint väder. Thomas har varit hemma hela dagen!! Jag stekte plättar (många) och Tyra kom på besök md Linda. Vi fikade. Klappade hästarna och tittade på kossorna.

har slappat på soffan mycket idag. Somnade till och från hela tiden och blev bara tröttare och tröttare men det var så skönt! Thomas klippte gräset och jag rensade lite ogräs.

Som grädden på moset så körde vi in till Ystad och hyrde filmer. Det har vi typ aldrig gjort, men det kommer aldrig nåt på tv på lördagarna ändå. Vi hyrde 4 filmer, Yes man, Watchmen, Bedtime stories och Sex and the city-the movie. Vi har nu sett Yes man. Riktigt bra, typisk Jim Carrey film men det gillar jag. Nu kollar vi på Watchmen (Thomas val), inte riktigt min typ av film, men ska försöka se den i alla fall.

Imorgon är det kalas, ska måla lite på förmiddagen och rida efter kalaset.

Grattis!

Grattis bloggen! Idag fyller du 1 år. Vad tiden går fort...ett helt år. Började skriva så att mamsi och papsi kunde ha lite koll på vad jag sysslar med. Tycker att det är roligt att läsa gamla inlägg som jag har skrivit.. Så mycket man glömmer och därför extra roligt när man har skrivit ner det.

Har dragit mig igenom denna dagen. Försökt låta bli att lyfta barnen. Helt slut i rutan är jag nu. Tänkte vila (läs sova) på soffan en timme nu men det sket sig. Nu ska jag tydligen hjälpa grannen att ta hem kvigorna från betet för de ska säljas i morgon. Det kom han tydligen på idag....jaja, får väl lägga mig tidigt ikväll.

ZzZzZz...

Usch, somnade helt för sent igår. Klockan hann väl bli halv ett innan jag somnade. Var inte alls trött så jag sprang omkring här hemma och märkte plötsligt att klockan var hur mycket som helst. Thomas var inte hemma fören vid 1 tiden, men har knappt hört att han kommit hem. När klockan ringde kände jag bara att detta kommer att bli en lång dag och att det bara är att bita ihop och försöka ta sig igenom den. Sen tänker jag sova en stund när jag kommit hem och hoppas på att det inte regnar idag så att jag kan klippa gräsmatta. Skönt med torsdag för då är det fredag imorgon och sen är det helg. Tyra myra kommer hit en sväng på lördag, så jag tänkte ställa mig och göra plättar så kan vi ha lite plätt kalas....

har dessutom ont i min handled. Det började igår kväll efter att jag hade ridit så jag tror att jag ska skylla på Masi och hans små ryck han gjorde igår. Har bandagerat handleden nu så det känns lite bättre.

Presenter

Tyra fyller 3 år nästa vecka och på söndag är det kalas. Finns det nåt härligare än att handla barnkläder!



Här är hennes present(er). Tröja och byxor. Ett paket trosor. Halsband och armband i trä och mumin plåster. Ville ge henne en mumin mugg också för det brukar hon få när hon fyller år, men de hade inga i Ystad och jag orkar inte köra till Malmö. Hon får ha en till julklapp istället. Det enda som fattas är mumin kex, för det är också standard. Och undrar någon varför hon kalla mig för trollet så fattar ni nog kanske nu....

Vatten, vatten, bara vanligt vatten...

Nej vi har inte fått vattenpumpen ännu. Och efter ayy jag hade vattnat hästarna i dag så flippade vår egen tillfälliga pump ut och bara gick hela tiden och fick inte upp nåt tryck. Fick stänga av den och så hade vi inte nåt vatten igen. Det vara bara att packa ner dusch artiklarna och köra ner till svärisarna och ta en dusch där. Nu verkar det däremot som att pumpen fungerar igen för jag slog igån den och då fick den upp ett hyfsat tryck.

Kom hem från jobbet och sov en stund. Var bara en av dessa dagar då barnen var extremt jobbiga och stökiga. Dessutom har jag ont i ryggen men det släppte lite grann efter att jag red Masi, även om jag fick hålla i han lite mer än vad jag gillar, men han är som han är när han inte blev som han skulle. Jag klagar inte.

Nu väntar jag på att mannen...som alltid!

Syrrans blog!

Nu har syster yster hakat på trenden och blivit bloggare! I like. Jag behöver nya bloggar och läsa.

Ni hittar henne HÄR och så lägger jag en länk längst ner till höger.

Nu ska jag ut och traska i soluppgången!

I´m hot!

Jag som önskade att mina solbrillor skulle finnas hos Specsavers när jag skulle in där i eftermiddag. Och mycket riktigt. När jag hade lunchrast så fick jag ett meddelande att de fanns att hämta! Härligt. Gissa om jag njöt av att köra hem i solen! Testade även kontaktlinser men kom fram till att jag inte är någon kontaktlins människa. Fick 13 st linser med mig hem men kommer inte att fortsätta testa eller köpa fler linser. Jag gillar mina glasögon och de ska vara där. Är van med det.

Tog en promenad i Ystad med Junior som var helt i extas av alla dofter och alla andra hundar som vi mötte. Nu är han trött och ligger i soffan och sover så sött. Liksom en annan gubbe...Men det gör inget. Då får jag ha tvn för mig själv!

Tisdag

Strax dags att köra till jobb. Solen har gått upp och det ska bli fint väder idag. Kändes kyligt och kallt när jag steg upp men det var ändå 14 grader ute.

Efter jobbet så ska jag in till Ystad och pröva kontaktlinserna, tror inte att jag kommer att använda dem mycket men jag fick ju pröva gratis och då kan man väl göra det. Hoppas att mina solglasögon har kommit så jag kan få med dem hem. Hade behövt dem idag nu när det är sol. Ska bli så skönt att köra bil utan att behöva kisa med ögonen tilla man ha huvudvärk.

Funderar på att ta med Junior in till Ystad och gå en sväng med han när jag är klar. Får se. Om Thomas jobbar länge så tar jag med han. Annars får jag ta promenaden här hemma istället lite senare.

Hörs sen!!

Länken!

Glömde lägga ut länken till bloggen. HÄR finns den. Rekommenderar den till alla som behöver motivation, vilken sort som helst!

Vardagsfunderingar från sängen

Bebis och jag ligger i sängen och myser. Blev trött på att ligga i soffan, eller min rygg blev trött på det. Mysigt att ligga under tjocka täcket och se att det är nattsvart ute nu. Det är något magiskt med hösten. Även om det blir kallar och mörkare. Nu känns det som om man har rätt till att mysa och bara ta det lugnt en liten stund. Och så alla de roliga ridturerna när hästarna blir lite extra pigga av höstkylan. Okej, nu kommer kanske inte detta att hända just denna veckan men man kan ana vad som är på gång. Men sen kommer vintern och då önskar man bara att det var sommar igen, fast utan flugor.

Har precis ägnat den senaste timmen åt att läsa en blogg som gav mig mycket att tänka på. Vägen från 137 kg. Helt otroligt att läsa om denna inspirerande människa som har lyckats med omöjliga. Hon har gått ner 60 kg med hjälp av Gi. Fick mig att tänka till. Receptena verkar vara så goda. Allt ser gott ut. Även sånt som jag normalt inte tycke om. Att bli av med sötsuget. Hur härligt hade inte det varit.

Samtidigt reflekterar jag över den "hälsosamma" maten som vi har på jobbet. Allt ska vara fettbantat, inget fett, så lite som möjligt. Men lingongrova och allt annat bröd är liksom helt ok. Får inte ihop det riktigt. är maten på jobbet verkligen så bra som den "ska" vara?

Nu ska jag ta mina Gi- funderingar och lägga mig långt ner under täcket och titta lite på tv. Imorgon är en ny dag!

Och så tillbaka till sopsorteringen:)

Jepp, nu ska även Sjöbo kommuns invånare bli riktigt sopsorterare. För i februari så måste man ha valt vilket sopkärl man vill ha. Ett med två fack(matrester+brännbart) eller det med 8 fack(2 tunnor med fyra fack i varje för sortering av allt avfall). Vill man ha dispans så måste man ha en varmkompost för att hålla skadedjur borta. och då töms soptunnan bara 12 ggr per så. Alltså blir det dyrare i alla fall. Vi har den minsta tunnan och den töms var 14.e dag och då sorterar vi allt. Men ska den bara tömmas en gång i månaden så behöver vi ha en större tunna, och då blir det genast dyrare. Jävla byråkrater. Då får det väl bli tunnan med 8 fack, men tror inte att jag kommer att sortera mycket matrester i sommarvärmen med tömning var 14 dag....

Läs artikeln i YA här.

Vill ha!!

Eller Masi vill ha! En gång i tiden hade Masi ett ylletäcke som vi kallade för fafa täcket. Han såg ut som en gammal gubbe i det och det var bara pipan i mungipan som fattades. Nu har jag hittat ett nytt fafa täcke...Extra tjockt fleece!


Söndagen så här långt

Har lite småtråkigt. Har varit inne i Ystad och handlat spackel till sovrummet. Den stora spannen tog slut och då märkte vi att det fortfarande fanns lite till som behövde spacklas. Så det fick bli en lite spann med spackel till. På väg hem så plockade jag upp Tony som hade varit på basketträning och körde hem han.

Väl hemma så har jag myst med Junior, kollat på tv, varit rastlöst, varit ute och plockat upp alla nerfallna äpplen och päron. Det blev en hel skottkärra till. Efter de senaste dagarnas stormar så fanns det en hel del att plocka upp.

Nu ska jag titta på Unga mödrar på kanal 5 och sen fixa lite i sovrummet. Ska också rida Masi en sväng.

Det var lite kräkvarning i förmiddags. När jag väntade på Tony så såg jag en man i kanske 40 års åldern som hade capri byxor, svarta strumpor som var uppdragna så högt som möjligt och till detta hade han svarta lackskor....yummy...not!

Väggdekoration

Äntligen hittade jag den. Sidan där man kan beställa väggschabloner. Råkade komma in på den för flera månader sedan och tänkte att jag bara måste komma ihåg adressen till den. och så glömde jag den så klart. Men nu hittade jag den igen. Är sugen på en väggschablon till sovrummet. Kolla här.

Vad tycker ni? Vilken schablon skulle ni välja??

Söndagsångest

Söndag idag. Samma tankar som alltid kryper i bakhuvudet. Allt som man borde ha fått gjort men inte blivit av. Lördagarna är de bästa dagarna. Första helgdagen. Skönt och mysigt. Men när jag vaknar på söndagen så känns det som att man inte har hunnit med någonting alls. Måste man göra så mycket när man är ledig? Nä bort med sådana känslor och njut av att vara ledig. So what om man inte hinner med alla 100 saker som man vill få gjort.

Ska gå på en promenad med Junior strax. Nu har det äntligen slutat regna. Regnade hela eftermiddagen och kvällen igår. Öppnade porten till hästarnas skjul så att de kunde gå in där. Eller åtminstone Melissa. Masi är en svår nöt att knäcka.

Måste handla lite spackel till sovrummet också så det får bli en runda in till ystad också. Sen får vi se. Thomas jobbar. Jag får väl underhålla mig själv.

Stubbrace

Då har man varit på sitt första stubbrace. Sol och regn och blåst och många traktorer. Roligt att träffa Emelie och snacka lite. Det är sällan som man hinner göra det när man är på jobbet. Och då blir det oftast jobbsnack. Junior var också med och kollade på traktorerna. Fanns en hel del andra hundar att titta på och nu är det en trött liten hund som ligger i soffan.


Köra slalom mellan tunnor...


Emelies sambo in action!


Veterantraktorer...


Junior

Nya glasögon

Sitter här hemma och försöker vänja mig vig mina nya glasögon. Känns lite konstigt. Speciellt eftersom de inte är repiga och de sitter som de ska. Nu väntar jag bara på mina solglasögon som kommer någongång nästa vecka. Känner mig stolt. Mina första glasögon som jag har köpt själv!!!

Nu ska vi snart iväg till Östraby för att kolla på stubbrace. Kan bli skoj eftersom det har regnat lite nu.

Funderar på när det är dags att ta in hästarna. Känns inte så härligt att ha dem ute dygnet om nu när det har och ska regna och blåsa.

Duschad och mätt

Har duschat nere hos svärföräldrarna. De är ute och kör motorcykel i Tyskland nu. Fick med oss 4,5 liter vatten. Så nu klarar vi oss en dag i alla fall. Thomas tror att vi ska kunna ha vatten imorgon i brunnen. I hope so. På vägen hem blev det mat på McD. Mätt nu alltså. Ligger under filten på soffan och kollar på friidrott.

Om det är bra väder i morgon så ska vi titta på Stubbrace. Ett gäng bönder som kör rally med sina traktorer på en åker..........

Vatten tack!

Nu blev det lite smått jobbigt. Just nu har vi inte så mycket vatten. Vår brunn är tömd. Finns lite vatten i den, men det är inget man vill dricka av eller laga mat på. Jag vill duscha och laga mat. Suck. Blir väl McD eller nåt. Och duscha? Vet inte....

Undrar hur länge det ska ta att få en ny pump egentligen?

Länkar till andra bloggar

Lade för ett tag sedan ut länkar till några av de andra bloggar som jag följer. Tänkte att jag skulle kanske berätta vem de är.

Caroline-vi pluggade tillsammans på lärarhögskolan.

Sofia- min ridkompis Katarinas dotter.

Stallkompis- Lee och jag träffades när jag jobbade i Svarte.

Stina Lee- en jordnära tjej som bor i Malmö och skriver om allt och inget.

Tonårsmamma- en tjej på 18 år som har 3 barn. skriver om sitt liv med barn, skola mm.

Klicka på namnet om ni vill komma till deras blogg.

Fredag och höst

Fredag idag igen. Vart tar veckorna vägen? Och på en dag så har det gått och blivit höst. Det regnade igår en hel del till och från. Idag är det gråmulet och storm. Vill bara krypa ner under täcket och mysa hela dagen. Börjar jobba halv 9 och ska försöka klara mig till kl 4. Men jag är så lyckligt lottad att jag har otroligt fina arbetskamrater som sa att jag nog kunde gå hem lite tidigare om jag hade det jobbigt med hostan. Tack ni är helt underbara. har hostat lite i natt men inget allvarligt. Thomas har också blivit förkyld nu. Och alla vet ju hur män är när de är förkylda...

Är fortfarande jätteglad för bebis lever fortfarande!!

Så här måste man klä sig nu på morgonen när det bara är 6 grader varmt (eller kallt) i vinden...



En riktig snygging!!

Måste bara lägga ut denna bilden. Jag är bara för snygg!!


Det är inte min dag idag

Efter datorstrul, jobbig hosta så trodde jag att denna dagen skulle vara avklarade från alla missöden. Men icke sa nicke.

Skulle göra rent mina glasögon och vad händer. Jo glashelvetet ramlar ut från bågen. och så kan jag inte sätta i det i gen för det bara ramlar ut...jaja tänkte jag,  det var bara till att gå upp och leta upp mina gamla brillor som jag visste låg i en påse i en väska i vår stora garderob. vad händer sen? Jo jag tappar glasfan och den ramlar ner någonstans....Trodde att det skulle räcka med att jag skulle ta ut ett par kartonger för att hitta det. Men nej, varför ska det vara enkelt när det kan vara svårt. Tömde hela jävla garderoben och hittar det inte. Innan jag skulle slå sönder nåt i ren frustration så kollar jag i en kartong. Och jodå, längst ner i den kartongen ligger glaset. Tillslut lyckas jag pilla tillbaka glaset i bågen men har ingen aning om hur länge den tänker sitta kvar där...Får ta med mina gamla glasögon till jobbet i morgon ifall nåt skulle hända. Tur att jag har beställt nya glasögon.

Och som grädde på hela pannkakan så drog ett mega åskoväder in rakt ovanför oss...

Nu ska jag duscha och sen får det vara bra....



Ps. Jo jag har PMS

It´s ALIVE!!!!

Den lever!! Bebis lever! Efter att ha bokat upphämtning av UPS så ville jag bara försöka starta den en gång till. Och se på fan, den lever!!!! Jag är lycklig!!!!!!

Fan fan fan!!!!!!!

Bebis är sönder. Höll inte ens 4 veckor. Jävla mög dom tillverkar nuförtiden. Piss. Har sparkat igång gamlingen som är som en pigg 90-åring. Nu ska jag få ett mail från Acer med ett telefon nummer till UPS som ska komma och hämta bebis här hemma och så ska han på utflykt till Tyskland. Roligt för han, mindre roligt för mig. MÖG!!!!!!!!

...

Tic tac låter klockan i köket. Tvn är på, NCIS på danska 3an, har sett avsnittet. Timmarna kryper fram. Annars har väl dagarna gått relativt fort. Har sovit varje dag lite men inte idag. Ska jobba i morgon så jag vill kunna sova ordentligt inatt. Ingen feber idag, men däremot hosta. Jag får alltid en jäkla hosta när jag är förkyld. Ont i magmusklerna precis under boobisarna...ajaj....

Nu ska jag snart Skypa med mamsi!

Fortsättning på sopsorteringen...

Att det alltid ska vara så svårt för politiker att vara ärliga. Nu visar det sig att den information som Lomma borna har fått angående den nya sopsorteringen har stora brister. Kommunen vill att invånarna ska välja mellan de 2 största kärlen, som kommer att kosta 568 kr mer per år än vad det har gjort innan. Läs artikeln här och här. Men det finns mycket billigare alternativ. Man kan ha en varmkompost och själv sopsortera och köra till återvinningen och då behålla den gamla soptunnan, men det finns tydligen ingen information om det. Om man ska ska han varmkompost och själv sopsortera så måste man ha dispens.

I en artikel jag läste för ett par månader sedan så tyckte någon beslutsfattare att det var mycket mer miljövänligare om man införde sopsortering ovh att alla skulle sopsortera allt i dessa nya tunnor. Personen menade på att då slapp privatpersonerna köra till en återvinningscentral och då blev det mindre utsläpp. Men hallå!!! Tror ni att det är så roligt att sopsortera så att man kör iväg en extra runda??? Man tar väl ändå med sig avfallet när man kör och handlar eftersom det alltid finns återvinning i närheten av butikerna.

Jag ska i alla fall ha dispens.....


Liten rädd Junior

Nu är vi hemkomna från veterinären. Junior tyckte inte alls att det var roligt. han tyckte veterinären var dum som skulle klämma och känna på han och sen sticka honom!! Han ville inte ha godiset som hon skulle ge han. Men efter lite flörtande från min sida så tog han det i alla fall. Men han kunde nog inte ha kommit ut genom dörren snabbare än vad han gjorde. Nu ligger han i fönstret och sover. Lilla pluttan!

Inte roligt att bo i Tryde idag.

Tur att man inte bor i Tryde idag. kan vara lite illaluktande där just nu. Läs vad som har hänt här.

Fortfarande sjuk:(

Ligger här på soffan...börjar få liggsår snart. Har fortfarande lite feber. Är helt slut fast jag bara legat stilla. Kanske just därför jag är trött. Är inte van att ligga stilla. Har surfat runt på nätet lite. Läste en hel del menigslösa bloggar och undrar hur meningslös min är. Men och andra sidan är jag inte 14 år, klädd i rosa veluor dräkt med överbloderat hår och vita läppar. Men det är ju ett fritt land så visst.

Nu ska jag snart till veterinären med Junior. Han ska vaccineras. Stackars liten, det tycker han inte alls om. Får väl ta på mig lite fräscha kläder och försöka dölja min röda näsa med lite smink. Sedan är det hem igen...och kanske ligga på soffan lite mer.

Dunväst

Har fått för mig att jag vill ha en dunväst nu till hösten. En riktigt mysig, tjock och mjuk gärna med pälskrage på huvan. Kan dock inte hitta nån jag gillar. Har kollat runt på nätet nu i nån timme. Är helt slut i huvudet. Ska nog vila en stund nu....

God morgon

Vaknade precis. Hade kunnat sov lite till men jag var tvungen att få i mig lite Otrivin. Mitt huvud känns som om det är fyllt med snor (mysigt) och har fortfarande lite förhöjd temperatur. Nu måste jag gå ut och stänga av vattnet ifall de kommer och byter pumpen idag.

Lämnar er med en bild från igår kväll.


Junior och jag myser innan jag somnade.

Nyttigheter och kvällslektyr

Även om jag tycker synd om mig själv så kan jag faktiskt vara lite nyttig också, även om jag inte kan smaka något. Fixade lite morots- och gurkstavar och lite dippa! Gott och knaprigt och nyttigt. i kylskåpet står en Fanta light på kylning, man ska dricka mycket när man är sjuk, det har min mamma sagt! (Fast jaffa är godare men det finns bara i Finland:()


Mums mums


När jag knaprat färdigt på mina grönsaker ska jag lägga mig i sängen och bläddra i denna meningslösa skvallertidning.

På kanal 5 komme det en dokumentär (eller vad man vill kalla det) om åttlingsmamman Nadya . Intressant att höra henne berätta om sig själv och sina liv, men det känns ändå lite som om hon är för bra framför kameran. Hon är bra på att  prata och verkar vara naturligt för henne att stå framför kameran. Kanske är hon bara sån eller?

Junior tycker om att åka bil

Körde till butiken för en stund sedan för att handla mat åt Thomas. Jag är hungrig men allt smakar ju likadant, alltså ingenting. Får se vad jag hittar på till mig.

Junior älskar att åka bil. är man frågar om han ska åka bil blir han så glad att han inte vet vart han ska ta vägen. Jag tycker det känns jobbigt att lämna han hemma när jag ska köra någonstans så ska jag bara köra en liten sväng och det inte är för varmt så får han följa med. Det fick han idag!



Här blundar han...


...sen slickar han sig om nosen...


...och tillslut ser han lite besvärad ut.

Snart ska vi också sopsortera i Sjöbo

Ligger på soffan och läser sydsvenskan på nätet. Httar en artikel om sopsortering. I Lomma ska alla hushåll från och med årsskiftet sopsortera matavfall. Detta ska göras i bruna papperspåsar som tål väta. För att det ska fungera så måste man ha nya sopkärl och nya sopbilar. matavfallet återvinns till biogas. Artikeln finns här.

Jag är helt och hållet för att värna om miljön. MEN. Jag vet inte hur det kommer att bli när detta införs i Sjöbo kommun, men jag hoppas på dispens i alla fall. Jag återvinner ju redan allt som är biologiskt. Det åker ner i gödselhögen. Då tycker inte jag att man ska behöva lägga alla matrester i en brun påse. I arteiklen står det att det inte kommer att lukta mer än hushållsoporna gör idag. Okej, mina sopor luktar näst intill ingenting då allt biologoskt nerbrytbart hamnar på gödselstacken. Om man nu måste ha dessa bruna påsar, hur mycket kommer det inte att lukta efter 2 veckor. Vi har sophämtning var 14 dag här ute på landet. Tänk er till exempel räkskal och sol. Om vi inte redan hade en massa vildkatter som sprang omkring på vår tomt, hur mycket kommer vi inte att ha då? Kom inte o säga att det inte luktar. (Det som jag slänger ut på gödselstacken grävs ner eller täcks över med gödsel just för att man ska slippa lukt och andra djur.

På jobbet (som ligger i Hörby kommun) använder vi denna sorten av sopsortering. Kan meddela vilken ljuvlig doft som sprider sig från soptunnorna i detta varma, soliga väder.  Jag säger nej tack till bruna påsar i solljus.


Örk...

Fy för att vara förkyld. Inget kul alls. Jag känner mig extra gnällig. Skulle det inte vara för att vi ska ha ett nytt frukost system (som vi inte vet riktigt hur det ska funka) så skulle jag inte åka till jobbet idag. jag hade stannat hemma under mitt sköna täcke, käkat ipren, druckit cola zero och sovit. Har precis varit ute med Junior, igen i snigeltakt. Nu ska jag ta och göra mig i ordning...

RSS 2.0