30 April 2010

Valborgsmässoafton. Sista arbetsdagen på gamla jobbet. Stängning.

Idag ska jag då ta farväl av alla goa barn och kollegor. Jag kommer att träffa vissa av dem om en vecka när vi ska ut och bowla. Och barnen träffar jag om ca 3 veckor när det är sk familjekväll då det ska göras fint och planteras lite på gården. Då tänkte jag ta mig dit med några jordgubbsplantor eftersom jag behöver gallra i mitt jordgubbsland.

Igår kom grannens gård ut til salu...Jag vet inte om det verkligen kan finnas någon som betalar så mycket pengar för ett obeboeligt hus med diverse fel... HÄR hittar ni gården.

Håller tummarna för mamma och pappa, för nu är det budgivning om huset som de så gärna vill ha.


29 April 2010

Har sovit bra inatt. Men hade såklart kunnat sova lite längre. Börjar inte jobba förrän halv 10 idag men jag ska vara på jobbet redan vid 9 så att jag förhoppningsvis hinner klämma in ett utvecklingssamtal redan nu på morgonen.

Red Masi en liten sväng igår kväll. Var lite tvungen till det eftersom jag ville testa pessoabettet på han för att kunna lämna det tillbaka till Linda i kväll. Han gick faktiskt hyfsat på det bettet. Kunde lätt ta halvhalter och till och med galoppera en sväng på vägen hem uten problem. På lördag sla jag åka och införskaffa mig ett sådant bett på Landäng. Sen får vi väl se hur länge han fungerar på det bettet.

Det märks att hästarna betar ett par-tre timmar om dagen. Masi han fiser på och det är sura fisar vi snackar om!! Dock tycker jag att han verkligen skulle kunna fälla klart nu för han bli så svettig av ingenting. Lite trav och galopp och han är svettig på de flesta ställen.

Idag jobbar jag till 5 så Thomas har fått till uppdrag att släppa ut hästarna i beteshagen när han kommer hem. Hoppas att de sköter sig...

Traktor + hund = roligt!

Junior blev galet glad när Thomas kom hem och han fick åka en sväng i traktorn.



28 April 2010

Ligger på soffan fast jag borde vara på väg till jobbet. Kommer nog att ligga kvar på soffan några timmar till. Har spenderat större delen av natten på toaletten med "spruttibangbang-röv" som ett barn en gång uttryckte sig så fint! Har inte fått sova så mycket i natt och är trött.

Men jag hade hellre varit på väg till jobbet nu, har 2 utvecklingssamtal i eftermiddag. Om jag kan ta mig till jobbet imorgon så ska jag försöka trycka in de då istället....Får så dåligt samvete när jag inte e på jobbet. Undrar hur och om det löser sig. Vikarier är svåra att få tag i och vi är redan en man kort på jobbet.

27 April 2010

Grått och disigt ute idag, inte jättekallt trots det men det blev täcken på hästarna idag. Ska rida ikväll. Har lånat ett bett av Linda som jag ska prova på Masi och se om jag kan slippa ha en så stark häst.

Lönedag idag. Inte mycket att hurra för. När allt är betalt så blir det väl inte mycket över. Hade behövt lite nya kläder men det ser ut som att det får vänta ett tag till. Måste ner till svärmor denna veckan också så att jag kan få alla mina söndriga jeans lappade. Har 3 par söndriga nu. Suck.

Idag brjar mina utvecklingssamtal. Skönt att ha gjort dem innan jag slutar så att mina kollegor slipper ta extra samtal.

Lunchtime!


Idag blir det gräs till lunch istället för hö...

26 April 2010

Då var det en ny vecka igen. Helgen har gått fort men vi har gjort mycket också. Varit ute största delen av helgen, har dessutom varit riktigt skönt väder, speciellt igår. Thomas klippte gräset för första gången i år. Hästarna fäller massvis med hår, undrar om det någonsin ska ta slut? Borstade Masi i hagen igår och det rann hår av honom. Men ändå ser han lika lurvig ut.

Nu börjar sista vecka på gamla jobbet. Har alla mina utvecklingssamtal  denna veckan också så är det klart när jag slutar. Känns konstigt. Kommer att sakna barnen, speciellt lilla P som jag inskolade för han är så go och kramig. Och lilla I som flörtar med sina ögon för att få som hon vill. Första bästa dag som jag har möjlighet ska jag åka och hälsa på dem.

Nu mot jobbet. Solen skiner och svalorna flyger!

Söndags underhållning

För en stund sedan så vrålade 2 brandbilar och 2 ambulanser förbi på vår lilla grusväg. Tänkte att nu brinner det ordentligt! Släpade ut Thomas som satt på skithuset och hoppade in i bilen. Vid skogen höllt brandbilarna och ambulansen... Jag gick ut o frågade vad som hade hänt och då sa den ena brandmannen att det var en fyrhjuling som gått omkull inne i skogen. Sen kom polisen också och tittade lite surt på oss.

Ystan skriver i alla fall att det var en mc-olycka och att den hade kört av vägen och in i ett träd...

Ett problem bara: Hur kan man köra av vägen, in i ett träd och hamna flera hundra meter ner i kohagen bland träd och vatten???? Måste ha kommit jävligt fort!!!

Här kan ni läsa YA.

Premiär!


Äntligen!


Lördag med sol

Lördagen började redan 5.30. Varför är vi alltid så pigga på morgonen när det är helg?? Sinnessjukt och mycket irriterande. Men jag har i alla fall sovit en liten sväng på eftermiddagen.

Jag pratade med vår granne idag som var här ute för att röja lite innan han ska försöka sälja gården. Jag fick lova att bygga en gräshage i den gamla kohagen så att hästarna kan beta där nu innan sommarbetet. Så nu har de fått beta en timme. Masi står och jäser i hagen och Peace blev jättesur när jag flyttade över dem i vanliga hagen igen.

Thomas sover i soffan brevid mig. Jag sitter och funderar på om jag ska unna mig något lördagsgodis idag? Är sugen på nåt... Vet inte vad än.

22 April 2010

När ska det bli vår? Det är kyligt i luften och vinden isande kall. Igår regnade det med inslag av snö....och så vind på det så är det allt annat än varmt. Kan det inte bli varmt nu. Och sluta blåsa. Det var så fint väder förra veckan, vill ha det igen.

Har inte blivit någon ridning, har inte haft nån lust alls att rida i regn och blåst....

Hoppas att det blir riktig vår värme snart!!

Bebis is back!!

Jes äntligen är bebis tillbaka!! Känns lättare att skriva med denna datorn, den andra var så stor och klumpig och så är jag van med lilla smidiga bebis!!

Nu ska jag bara installera skype, bokmärka allt som jag hade innan...sen är allt som innan, jag minus viruset då!!

Rösta på mig!!

Jag är med och tävlar om att bli veckans ekipage hos showjumper. Rösta på mig!!!!! Snälla!! Klicka HÄR för att komma till omröstningen!


20 April 2010

Hoppas på bra väder så att det kan bli lite ridning idag. Resten av veckan kommer väl inte att bli någon höjdare precis. Regn och blåst.

Ska hämta bebis idag, så snart slipper jag denna gigantiska dator....

Dags att släppa ut hästarna.

Våran nya pärla






Traktorn är hemma





Världens största vindrute torkare?


Kvällsbilder


Här hittade jag Melinda...


Gräs!!


Masi njuter!


Sen var det Peaces tur.


Junior underhöll sig med att döda sin redan döda gamla frisbe.


O sen en pinne...


Dagens hårfällning.

Vädret=humör

Grått och trist och allmänt blä. Inget höjdar väder precis, har varit helt slö idag, ingen lust på nåt alls. Mest lega i soffan. Fast jag hann med att städa garderoben och fyllde en påse med kläder som ska kastas och 4 påsar med kläder som ska läggas i klädinsamlingen. Plats för nya kläder alltså!

Nu ska jag snart gå ut till hästarna, de ska betas och borstas och mysas med....

Fredag!

Så var det äntligen fredag...igen. Och extra skönt att sluta redan klockan 1.

Red en sväng på Masi. Inte jätteskönt väder, det blåser massor. Men Masi skötte sig fint ändå.

Thomas jobbar fortfarande och är väl hemma vid 9. Han ska jobba imorgon också.  Så jag får väl vara barnvakt, eller nåt.

Jaja, har inte så mycket att skriva om. Ska ta in hästarna snart.

15 April 2010

Har inte bloggat de senaste dagarna mest för att bebis, min dator alltså, inte mår så bra. Den har nog blivit sjuk:( Får se om det finns någon som kan hjälpa mig få han frisk igen. Nu sitter jag vid min gamla dator och den känns enorm jämfört med bebis...!!

Igår skrev jag på papprena på det nya jobbet och jag börjar den 3 Maj. Ska bli roligt men samtidigt lite nervöst då detta är något helt annat än vad jag nu har jobbat med.

I måndags kom mamma och pappa ner på blixtvisit för att kolla på huset. De gillade huset jättemycket och har nu lagt ett bud. Håller tummarna hårt för att de ska få huset!!

Igår betade hästarna gräs för först gången i år, bara en liten stund men Masi var i himmelriket och jag kunde knappt slita han från marken sen. De fäller bägge 2 ganska mycket nu och de ser allt annat än snygga ut. Hoppas att de fäller snabbt av den sista pälsen nu. Ikväll blir det en ridtur på Masi. Det är helt underbart väder, sol och vindstilla!! Ska vara så resten av dagen också.

Detta blev ett inlägg om allt och inget...

Segt värre

Som jag misstänkte så var Masi väldigt seg idag. Men jag red i alla fall upp till paddocken så han kunde galoppera lite men han tyckte det var roligare att kolla på getterna som gick i sin hage sidan om paddocken. Speciellt roligt var det när den ena geten stack ut huvudet genom staketet och glodde på oss. Och Masi glodde tillbaka. Det blev några rundor galopp innan vi red hem igen...

Imorgon kommer hovis så hoppas att Masi är lite seg då också så att allt går hyfsat smärtfritt.

Och imorgon kommer också mamma och pappa hit på en blixt visit!!!

11 April 2010

Tur att jag städade igår för det verkar som att mamma och pappa kommer hit redan imorgon för att titta på huset som jag tittade på igår!! Nu ska jag bara finputsa lite grann, men först måste jag handla påsar till dammsugaren...En sväng inom butiken också så att vi har nåt i kylen, just nu har vi ingenting, mjölk och smör, allt tog slut imorse...

Sen ska jag försöka rida Masi idag med. Hovslagaren kommer imorgon eftermiddag så lite motion idag är nog inte fel om han ska kunna stå stilla imorgon. Kanske blir det en sväng upp till paddocken så han kan få galoppera lite.

Dagens

Idag har vi/jag gjort en hel del. Efter att mockning och allmänt stallfix var klart så körde vi till Thomas föräldrar en sväng.

Innan vi körde därifrån så tog vi en titt på Thomas pärla, en Ford Sephyr som han fick för ca ett år sedan. Tanken är att vi kanske ska köra den på Ystad cruisingen om en månad...dock ville den inte starta idag så det krävs väl en del meck innan den är körklar.(Och en stor dos med musgift!!!) Vi får väl se om vi kan få hem den någon dag...


Detta var den bästa bilden jag kunde åstadkomma...

Sedan var det dags att köra på husvisning för mamma och pappas räkning. Jag gillade huset, tror att de också gillar det, men det är såå svårt att veta vad de vill ha.

Hemma igen så satte Thomas in bas lådan i sin bil igen, kanske ett tecken på att våren är på väg?? Jag fixade i trädgården med att laga kantstenen till rabatten som fick sig en smäll när det grävdes för det nya avloppet. Passade på att vända jorden i mitt lilla växthus.

Dagen rullade vidare med städning av huset, diskning och tvättning.

Och sen för att avsluta dagen blev det en ridtur på en mycket pigg och ganska så osamarbetsvillig Masi som hade kommit på att galopp var den enda gångarten som gällde idag...

Är det ok att känna sig trött nu? Jag kommer i alla fall att sova gott inatt, fast först ska jag se klart Djävulen bär Prada....


Vill ha!!

Tur att Höks inte ligger närmare...


Röda stigbyglar!!!


Snygga benlindor!!!


Och denna är helt bäst enligt mig!!

Tävling

Är med och tävlar om ett schabrak hos www.mlidahlgren.blogg.se



9 April 2010

Fredag idag! Synd att vädret inte är bättre, mulet och blåsigt. Ska bli lite sol i eftermiddag med det ska fortsätta blåsa. Hästarna fick ha täcken på sig idag och Masi är allt annat än glad, har redan stått och dragit i sitt täcke i hopp om att bli av med det.

Ikväll blir det fredags mys. Vi ska äta räkor. Och så brukar det vara nåt sci-fi program på tv så att Thomas blir nöjd. Synd bara att jag jobbar till 5, men nästa fredag blir det istället en kort dag till kl 1 och det är alltid roligt.

På lördag ska jag titta på ett hus till mamma och pappa. Spännande att se om detta kunde vara nåt...

Jaha

Det verkar som att jag har fått nytt jobb. Hon skulle ringa mig i morgon och bestämma en dag då vi skulle träffas och skriva på papper, så det verkar ju klart.

Jag firade i alla fall lite redan idag då jag köpte en bukett med rosor åt mig själv. Imorgon blir det räkor och vin på kvällen. Ser redan framemot det!

Nu ska jag försöka se på lyxfällan...men boxen hände sig innan så nu har jag missat nästan halva programmet:(

8 April 2010

Jaha, då ska jag få besked om jobbet i dag. Sitter här och väntar med mobilen brevid mig. Lite spännande. Ska snart till jobb så jag kanske kan tänka på nåt annat....

Igår var hästarna ute utan täcke hela dagen. De tycker att det är skönt att slippa täckena i alla fall vissa dagar. Idag har de heller inget täcke på sig. Peace han hade verkligen rullat sig ordentligt igår. Masi har mest på en sida. Men det är hopplöst att få dem helt rena nu, eller rena blir de men när de fäller så är de alltid dammiga/mjälliga.

Tog några kort på Masi





Lerig häst? Nja lite grann!!!





7 April 2010

Jaha, då ska jag på arbetsintervju idag. Ska bli spännande. Fick en lite sovmorgon idag med då jag inte behövde köra till jobbet först. Hade bara hunnit vara där knappt en timme. Solen skiner och det är vindstilla. Solen skiner och det är vindstilla. Kan ju bara hoppas att det är ett gott tecken...

Nu ska jag plocka fram alla mina betyg och arbetsintyg....

Dagens ridning

Det var fint väder nu ikväll så jag tog en ridtur. Masi han tyckte att det  var sådär när vi red hemifrån. Han verkade trött och seg och släpade hovarna efter sig. Funderade på om det kanske skulle vara tid för en kur multivitamin då det brukar göra susen på en vårtrött Masi. Men så fort jag vände hemåt blev jag varse om att Masi hade vaknat ur sin lilla dvala.

Det var full fart hem om Masi hade fått bestämma men jag gjorde halt och ryggade och lade in lite sidvärts rörelser längs med vägen så han fick jobba lite och inte bara springa rakt fram. Han blev lite svettig men verkade nöjd när vi stod i stallet efteråt. Han var lite extra mysig. Han ville bli kliad under hakan och när jag gjorde det så la han mulen mot min axel och stod och njöt. Klassiskt Masi!

6 April 2010

Usch var jobbigt det var att vakna när klockan ringde. Egentligen skulle jag kunna sova till kl 6 när jag börjar 8 men envisas med att stiga upp halv 6 ändå. Ska snart gå ut och släppa ut hästarna. Skönt när de nu kan äta frukost höet i hagen- I vintras fick de äta det inne för det var så kallt och mycket snö.

Ha en bra dag!

Nu är det kväll...

...bara så att ni vet!!

Har tagit in hästarna. Masi njöt av att bli borstad och visste inte hur han skulle vrida, vända och sträcka sig. Han har börjat fälla mer nu, men mest på halsen och ryggen. Han håller som vanligt hårt om mag och benhåren ifall det skulle bli kallt igen.

Thomas håller på att fixa med badrummet. Han sätter in en fläkt. Listerna som vi hade kvar sedan sovrumms renoveringen passade tyvärr inte. Vi behöver lite bredare. Man annars är det i stort sett klart. Måste se till att få hem lister till badrummet snarast, annars är det stor risk att de aldrig kommer upp.

Nu ska jag hålla kväll. Duscha (så fort där är ledigt) och sedan sätta på en film, tror att vi ska se The Proposal. Såg den visserligen när jag var hos mamma och pappa men den var så bra så jag ser den gärna igen. Imorgon är det jobb. Ska bli roligt att träffa barnen igen. Känns som evigheter sedan. Fast det bara är en vecka sedan.


Hemma igen

Då ligger man hemma i soffan igen. Med bebis. Junior blev jätteglad när jag kom in genom dörren men ännu gladare när jag öppnade resväskan. Då körde han ner hela huvudet och rotade runt tills han hittade godispåsen.

Vädret är väl inte det bästa här. Mulet och regn, solen vill titta fram lite men det är inget att hurra för. Tydligen så är det sol i Finland nu lagom till att jag åkte hem! Typsikt.

Nu ska jag slappa, fixa lite innan jag ska ta in pållarna. De behöver en rejäl genomgång med borstar av alla dess slag idag.

5 April 2010

Då var denna påsken slut och en timme bär det av till flygfältet. Dagarna har varit lagom slöa med alldeles underbar mat.

Där hemma väntar Thomas med ett helt färdigt badrum, ska bli roligt att se. Vi har ju "bara" bott i huset i 2 år men nu är badrummet helt klart. Det var ju bara taket som skulle målas. Så nu kan vi kanske börja planera nästa projekt, eller jag har ju planerat hur mycket som helst men i vilken ordning vi ska genomför det i det vet jag inte än....

Nu ska jag packa det sista, klä på mig och umgås lite med la familia innan det är dags att åka.

Tävling hos wranmark

Är med och tävlar om ett Scapa schabrak hos wranmark.


Tävling hos showjumper

Är med och tävlar om en hjälm hos Showjumper


Mysig eftermiddag

Bion var sådär. Bra tidvis, lite mindre bra andra stunder. Bra tidsfördriv. Har hunnit med att spela kort och legat en stund på spikmattan. Skönt att bara ligga och inte känna att man har en massa måsten. Fast jag har faktiskt lite planerat ridning nästa vecka.

Nu är det lite slapp på sängen med Ceccis gamla laptop i knät. Sen blir det mat. Lammstek och potatisgratäng...mmm. Gott!


4 April 2010

Nu har vi ätit en god frukost och jag ska göra mig i ordning sedan ska vi in till storstaden och bio med mamma och systeryster. Det blir The  Bounty Hunter.

Påskaharen visste tydligen att jag var i Finland trots att jag hade glömt att meddela detta för så här såg det ut på köksbordet imorse.


3 April 2010

Har precis kommit hem, har varit på språng hela dagen. Ont i fötterna. Blev inte så mycket shopping. En tröja och 2 örhängen. Godis till Junior och en present till Thomas. Masi var nära att få ett fodrat fleece täcke men så blev det inte.

Har inte tagit en enda bild alls. Finns äl inte så mycket att ta bilder på, det regnar och är grått ute. All snö har inte smultit här ännu.

Ska kanske vila en stund nu innan vi ska börja med maten.

Mätt o trött

Nu är jag mätt och trött. Har slumrat till lite på soffan också. Snart kallar sängen på mig. Rapporten av Thomas lyder att alla djuren mår bra.....


I Finland

Så då var jag hemma hos päronen. Mamma fixar med maten, det blir rökt lax med romsås.....Mmmm gott!! Resan gick bra och snabbt. Hittade en jätte bra bok på Kastrup som jag inte kunde sluta läsa. Håller på att tvätta mina smutsiga kläder och ska hänga upp dem nu strax.


2 April 2010

Nu är hästarna ute i hagen. De står och tuggar det sista va sitt morgon hö. Stallet är mockat och all mat är upplagd. Allting bör vara fixat och klart. Thomas har fått all information som han behöver och lite till. Katarina har koll på läget och grannarna ska nog klara av sina uppgifter galant. Det svåra med att åka iväg såhär är just hästarna. Alltjag gör varje dag går på ren automatik och jag behöver inte tänka på allt jag gör. Jag bara gör det. När jag ska iväg så måste jag sätta mig ner och tänka efter vad och hur jag gör vissa grejer....Men det brukar gå bra och i dagens moderna samhälle är jag bara ett samtal bort.

Nu ska jag göra mig i ordning, packa det sista, kela med Junior och pussa Masi på mulen innan Thomas kör mig till Svågertorp.

Vi hörs i Finland!!


Masi myser i solen påskan 2008.

Pust

Sitter i soffan och pustar ut. Känns som att jag har varit på språng hela dagen. (Okej, jag sov 15 minuter för någon timme sen.) Men nu är allt fixat inför morgondagen. Förutom att jag måste packa...Men först ska vi äta. Pizza idag. Ska hinna duscha och packa innan kl 21 helst, för då lommer det lyxfällan, men vi har ju tv i sovrummet så jag kan väl packa och kolla på tv samtidigt...

Har jag kontrollbehov om det krävs 4 lappar med instruktioner av hästarnas skötsel mm.?



Hann till och med göra i ordning i stallet. Glömde dock att ta en bild innan jag började men ni som har varit här vet hur det brukar se ut...


Skiiiiiiiit!!!!!!!!!

Vad glad jag blev i morse när jag märkte att tvättmaskinen inte cetrifugerar längre.....NOT! Om en vecka kommer dem och gör service på den..En vecka! Dags att ta en tur till Rusta och handla trosor....

1 April 2010

Har varit vaken en timme snart och ingen har lurat mig ännu!

Skulle ha skrivit ett litet inlägg igår kväll men efter att ha varit ute hela dagen var jag totalt slut så jag däckade på soffan istället.

Som sagt, det blev en runda till plantagen. Blev mäkta imponerad av hur stort det var. Men inte några riktiga fynd precis. Hittade Avenboks plantor. Köpt!! Så jag lastade 4 plantor i bilen. Såg ut som om jag hade ett mindre träd i bilen.

Spenderade resterande delen av dagen med att gräva, okej Thomas grävde också.



Väääldigt dålig bild.

Jag och Linda var ute och red en sväng igår också. Hon på Peace och jag på Masi. Det var riktigt nice att rida tillsammans igen!!

RSS 2.0