Ännu mer vitt från himmlen

På eftermiddagen började det snöa på nytt. Orka...

Har tagit lite bilder idag.


Snö i stallet...


Snö i "gropen" där vår nya avloppsanläggning ligger...


Gödselhögen och Thomas gamla bil täckt av snö...




Masi i full vinter utstyrsel


Peace rullade sig precis innan de skulle in.

Nu har jag legat lite på spikmattan, skönt, blev jätte trött.

Suck

Är så trött på detta vädret nu. Idag har det snöat hela dagen, fast det inte skulle snöa. Och det ska snöa i morgon med. Blir tokig. Kan inte göra någonting alls och allt som man måste göra blir 500 ggr jobbigare, som att tex mocka. Hästarna är också less på denna snön nu.

Hade tänkt köra till Boan i Tomelilla en sväng för att fördriva tiden. Kom till Ystad och det blev full snöstorm så jag orkade och ville inte köra ända till Tomelilla. Blev en runda på Öb och Rusta. Granngården hade precis stängt när jag kom dit. Jag shoppade loss, köpte en spikmatta och fågelmat. Living on the wilde side idag liksom....

Snart dags att ta in hästarna...

Dåligt med uppdateringar

Har varit dålig på att uppdatera denna veckan. Har inte orkat och det har inte funnits nåt att skriva om. Snö och storm, kalla fötter och frusna händer. Kan det inte bli vår nu? Denna kylan har hållit i sig alldeles för länge. Masi börjar bli något rastlös på att inte göra annat än att gå i hagen.

Igår snöade det ännu mera och med en hård vin som låg rakt på stallet hade jag imorse en massa snö i stallet. Stora snödrivor på de mest opraktiska ställen, så klart där man ska gå med hästarna eller vägen till gödselstacken. Thomas skottade med grävmaskinen så det gick att ta sig till gödselhögen och ut från gårdsplanen.



Så här såg det ut i onsdags då det var full snöstorm.

Till och med Junior verkar ha fått nog. Helt överlycklig blir han när han märker att det är dags att gå in. Han ligger och sover så nära kaminen han bara kan. Antingen i stolen på fårskinnet eller på golvet precis vid kaminen.





Nu är det minus 14 grader ute och jag har precis kollat till hästarna en extra gång. Masi har fleece täcke under sitt vintertäcke då han inte kan hålla värmen lika bra som Peace, som klarar sig med vintertäcke.

Nu en varm dusch och soffläge!

Tråkigt

Det är bara att konstatera att det är sjukt tråkigt att vara hemma. Tur att det blir jobb imorgon och bus med de underbara barnen. Det finns inte så mycket att göra när man är sjuk.

Har i alla fall tvättat en hel del. Satte torkställningen framför kaminen vilket resulterade i tre stycken tvättade och torkade maskiner med tvätt igår och snart ska jag hänga upp nr 2 idag. Nu ser jag äntligen slutet på vårt enorma tvätt berg som har förföljt oss i ett par veckor.

Kallt som fasiken är här också. Minus 14 när jag steg upp kl 7. Nu är det bara minus 11.

Hungrig men ändå inte

Nu har illamåendet tack och lov släppt. Så länge ag har legat ner har det varit bra men så fort jag har stigit upp från soffan har illamåendet kommit igen. Har ätit tre finncrisp med smör och en piggelin isglass, och så en hel del vätska. Men nu känns det helt ok. Är hungrig, tror jag, men är inte helt road av att äta så det väntar jag med tills imorgon.

Junior älskade att ha mamma och pappa här. Massor med kel och flera sängar att sova i!! Men lite jobbigt har det nog varit för han har tillbringat nästan hela dagen i fåtöljen på fårskinnet.

Kallt ute nu igen. tjocka täcken på hästarna och kaminen jobbar på.

Junior älskar kaminen


En måndag på soffan

Nu är det måndag igen men jag är inte på jobbet. Ligger istället i soffan och försöker underhålla mig själv. Är sjuk igen...

I helgen var mamma och pappa här nere på visit. De körde ner mammas gamla bil som jag har fått. I like Hjördis!! Det var mysigt att ha dem här nere. Lite vin, god mat och en massa skratt förlänger livet!

Tittade på ett hus igår som de hade tittat på när de var här nere i somras. Nu var det lite mer renoverat och det verkar som att de ska lägga ett bud på huset.

Körde dem till Svågertorp igår kväll och på vägen hem började jag må sjukt illa. Trodde att jag skulle behöva stanna bilen ett par gånger. Men jag lyckade ta mig hela vägen hem men sen var det bara raka vägen in på toa och konstatera att kräksjukan borde utrotas. Thomas nattade hästarna igår för jag hade inte klarat det. Tack älskling!!

Nu ligger jag som sagt på soffan. Junior sover. Han är trött efter helgen med besök. Måste hämta in lite mera ved så att elden inte slocknar i kaminen.

Fredag!!

Jes jes nu är det helg. Kom precis hem från jobbet och har satt in ett par pinnar i kaminen så vi kan få lite värme i huset igen. Snart är kommer mamma och pappa. Om en timme eller två!! Ska ut och fixa klart stallet nu o ge mat åt hästarna....

Kräk och bajs

Känsliga läsare varnas...............




Denna eftermiddagen går lätt in i historieböckerna.

Började strax innan 2 då jag står i hallen på jobbet och sorterar kläder som hade hängt i torkskåpet. Då kommer vår "köksa" och frågar om jag kunde gå in på den avdelningen som jag jobbade innan för där var bara en personal och en flicka hade kräkt. Jovisst, in där och hjälpte till. Inte så trevligt. Som tur kom mamman till flickan och hämtade henne väldigt snabbt.

En halv timme senare då vi sitter o äter mellanmål kommer en personal från samma avdelning inspringande och säger att hon måste låna en madrass för en pojke har kräkts och hon ville inte lägga han i soffan. Ännu mindre tevligt. 5 minuter senare kommer samma person in igen helt uppgiven och frågar om någon av oss kunde komma in och hjälpa till för nu hade lilla P(som jag inskolade) bajsat ner sig fullständigt....Helt sjukt, 3 barn blev dåliga inom en timme på samma avdelning.

Jag kan lugnt säga att denna eftermiddagen gick väldigt fort. Nu hoppas jag bara att jag inte blir dålig. Mamma och pappa kommer imorgon.

Slö, slöare, slöast

Nu börjar det kännas att klockan ringde kl 5 i morse. Tur att jag har sovmorgon i morgon. Lite tråkigt att jobba till kl 18.

Nu är jag bara så sugen på att rida. Kan det bara inte bli plusgrader nu. Det är omöjligt att rida på grusvägen då den är täckt av snö och under det är det is. Även om jag skulle brodda hästarna skulle jag inte väga rida på vägen. Finns inte så mycket mer att göra än att ligga på soffan och njuta av värmen från kaminen....

Min kusin Johan och hans sambo Sofia bor i Danmark nu och de har startat en blogg tillsammans så alla ni som är intresserade så hittar ni bloggen HÄR!

Tidigt i säng

Idag blir det kudden om bara en liten stund. Ska öppna i morgon så klockan ringer redan kl....Men det är inte fel att sluta halv 2. Ska bara diska och hänga upp tvätten innan hästarna ska få mat och sen hoppar jag ner i sängen. Fast egentligen hade jag inte alls velat gå upp o lägga mig. Här nere är så varmt och mysigt med kaminen.

Undrar hur vi klarade oss innan? Levde i misär kanske??

Värme i vårt hus

Jag njuter!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Städat!

Nu är hela huset storstädat, förutom pojkarnas rum men det får jag ta sen. Pojkarna spelar basket och Thomas är hos sina föräldrar och fixar röret till kaminen.

Funderar på att baka nåt...

Gääääääääsp

Dags att gå ut till hästarna, vill inte, det blåser.....

Junior har tittat på Lassie nu på morgonen, på riktigt. Han låg i soffan och kollade på Lassie!

Fryser. Nästan 18 grader inomhus. Men idag ska kaminen få börjar jobba..........

Måndagsblogg...

Är med och tävlar om att bli måndags bloggare hos www.bornlate.blogg.se


Nya Hööks katalogen

Hööks nya katalog fanns i min postlåda i onsdags...Har redan hittat lite snygga grejer som inte hade varit helt fel...


Tröja


Fräcka strumpor


Bling träns


En sadel till uteritter hade inte varit fel


Schabrak med snygga kanter och logga


Detta fast till dressyrsadel


Ett "våffel täcke" till sommaren

En bit på vägen


Först var det ett litet hål....


Sen blev det större...


Sen var det dags att mura igen hålet...


Färdigt!!!

Våran älskling

Nu är vi hemma med vår älskling...O Thomas svär redan...


En trött Johanna

Usch, känner mig allt annat än pigg idag. Var hemma tio i tio igår kväll. Ut och fodra hästarna och sen direkt upp och sova. Nästan i alla fall. Satt väl 10 minuter vid datorn. fast jag sov till 7 så känns det som om jag knappt sovit nåt.

Mockade ut i stallet i går och det blev 5-6 kärror med skit från var box. Men nu var det gjort och hoppas att det inte blir fler stormiga dagar. Nu är stallet fixat och klart för jag jobbar till 6 ikväll. Thomas ger mat åt hästarna när han kommer hem.

Fick svar från butiken som säljer kaminerna och den vita är beställningsvara men om vi beställer den på lördag så skulle han ha den på torsdag. Han hade de andra kaminerna hemma så vi ska åka ut där på lördag och kolla och bestämma oss för vilken vi vill ha.

Nu ska jag ta två Alvedon för jag känner att jag har huvudvärk på gång. Som tur var hade jag inte det igår fast det kändes så på morgonen...

Lååååång dag

Idag blir en lång dag. Jobbar till 3, eller det hoppas jag i alla fall. Sen bär det av hem för att fixa i stallet. Vill inte tänka på hur mycket det är att  mocka ut nu eftersom jag inte har mockat sen i torsdags. Först blev jag sjuk i fredags och sen har det varit storm. Men nu har det slutat blåsa lite i alla fall. Blir nog 4 skottkärror i var box. Kl 6 kör jag tillbaka till jobbet för då har vi personalmöte. Det slutar 9 så jag är lagom hemma till halv 10, en snabb dusch och sedan kudden. Tur att jag inte börjar förens halv 10 i morgon så jag kan sova lite längre i alla fall.

Usch, jag gillar inte så här stressiga och långa dagar. Huvudvärk....

Det är en sån här kamin som vi kanske ska ha nu(om de inte är slut)



Ett annat alternativ, men inte lika snygg som den vita


Mjukstart

Idag var lite av en mjuk start på veckan och på den nya avdelningen. Vi hade bara 8 barn och det var faktiskt lite skönt att hinna känna av läget utan stress.

Dock ska man ju lära sig ett nytt schema igen och det är inte det lättaste. Jag steg upp för tidigt för jag trodde att jag började 8 men började först halv 9. men det var rätt skönt att kunna ta det lugnt på morgonen.

Hann med att fixa klart i stallet innan jag körde och Thomas gav hästarna mat när han kom hem eftersom jag jobbade till 5. Imorgon hoppas jag att jag kan sluta kl 3 som det är meningen så att jag hinner mocka i stallet innan jag ska tillbaka till jobbet för personalmöte på kvällen. Tur att det är sovmorgon på onsdag.

Och sen en lite mindre rolig grej. Kaminen som vi beställde är slut och beräknad leverans vecka 7. Så det blir ingen sån kamin...MEN vi har hittat en anna kamin, billigare och snyggare! Så det blir kanske en tur ut på österlen i helgen.

Den nya avloppsanläggningen går också framåt och det verkar som att vi har fått klartecen från kommunen att lägge ner den anläggningen som vi ville. Dyr är den så hoppas att den är bra.


Måndag morgon

Ja då var det måndag morogn igen. Ny vecka och nya utmaninagar. Idag börjar jag jobba på en ny avdelning och det ska bli rikitigt roligt. Det känns bra! Dock har jag ett nytt schema med nya tider som jag ska lära mig. Och om ett par veckor så får jag ett nytt schema igen då jag ska gå ner i tjänst.

Det blåser fortfarande en hel del. Så det blir på med de tjocka vintertäckena och en extra tuss hö i hagen till hästarna. Blir nog ingetn mockning idag heller på grund av vinden så jag ska försöka strö upp boxarna nu på morgonen och göra klart det mesta så att jag bara kan ta in hästarna när jag kommer hem.

Om ni inte ser den nya designen så prova uppdatera sidan(F5). Jag använder också Firefox och jag har inte haft nåt problem att se den. Annars så ska den fungera med Explorer....


Ny design på bloggen!!

Har ni sett!! En ny design på bloggen!! Visst är den fin?!?!? Är helt supernöjd med den! den gamla hade jag lyckats sät ihop själv men den var ju rätt så tråkig och sade ju ingenting om bloggen.

Det är en blogg kollega som har gjort den till mig då detta överskrider min kompetens. Ni hittar hennes blogg HÄR!

Tack så mycket än en gång! är supernöjd!!!!

Presentkort

Mina grannar kom hem igen efter en veckas skidsemester i Norge. De hade haft det bra men kallt, mellan minus25 och 34 grader...men frågan är om det inte är bättre med sån kyla än denna jävla stormen? jag fick i alla fall ett presentkort på sjöbo gästgifveri på 250 kr. Så nu blir det till att gå dit och äta någon dag. Kanske när mamma och pappa är här om ett par veckor?

Hästarna vill inte vara ute, men jag tvingar dem till det. De fick precis lite mat så nu har de slutat sura och gått ner en bit i hagen igen. Nere i hagenblåser det inte lika mycket för det ligger i en svacka. men få dem till att fatta det...Masi har i alla fall motionerat sig idag. Gick ner en bit i hagen och märkte att Peace stod kvar här uppe och då fick han sååå brottom upp igen!! Han e som han e...

Jag ska få en ny design till min blogg. En blogg kollega ska göra den till mig oc blir väl färdig vilken dag som helst. Kommer att bli hur fint som helst tror jag!!

Storm igen

Nu har vi full storm här igen. Igår ville hästarna inte vara ute, men det fick de vara ändå. Tog in grannens hästar också för jag tyckte så synd om dem. Nu har jag släppt ut hästarna men att mocka kan jag bara glömma. allt kommer att blåsa iväg mellan stallet och gödselstacken. Så jag lade bara in ny halm i boxarna och in med lite hö så allt är klart tills hästarna ska in. Undrar hur länge det ska hålla på att blåsa? Åtminstone så har taket inte gått sönder denna gången.

Igår beställde vi en kamin som vi får om en vecka!! Äntligen lite värme i kylan.

Om ett par veckor så kommer mamma oxh pappa hit med mammas bil som jag ska få! En golf!! Helt lycklig att jag slipper colt-eländet!!


Ledig onsdag

Så skönt att vara ledig en onsdag. Kunde inte alla veckor vara såhär. Hade varit helt perfekt.

Det blev ingen ridning idag. det började snöa igår kväll och har snöat lite idag också. Det har inte varit så kallt så snön packade sig som styltor under hovarna. Nu tycker jag faktiskt att det kunde kanske bli lite varmt. Funderar på att sätta snösulor på Masi när hovslagaren kommer nästa gång. Man vet ju aldrig hur vädret blir och det är ju faktiskt vinter ännu. Med snösulor och broddar hade jag kunnat rida lite i alla fall. Vi får se.

Imorgon är det jobb som gäller. Hoppas att vi kan klämma in lite planering med min nya kollega så att vi har koll på läget när vi drar igång på måndag. Ska bli roligt. Ser fram emot att jobba med nya människor och se hur andra jobbar och förhoppningsvis utvecklas.

Nu har jag lite hushålls arbete som väntar innan hästarna ska nattas.

Så skönt....

...att komma hem till ett mockat stall och bara slänga in lite hö och ta in hästarna!! Tack Katarina, då är en klippa!! Skönt att slippa det när man har jobbat sent. Idag kom hästarna faktiskt upp till grinden när de skulle in, till skillnad från de 2 senaste dagarna, då har jag fått hämta dem längst ner i hagen och bokstavligen släpa upp dem.

Nu är det slapp på soffan. Kanske äta lite också. Imorgon är det födelsedags frukost hos svärföräldrarna. Ska städa undan julen och ha lite kvalitetstid med hästarna. Hade tänkt rida men nu har det snöat idag, får se om jag broddar Masi och tar en skritt tur.

Måste ringa hovslagaren på torsdag också. Det är dags att sko hästarna igen...

Skitbil och snö

Det snöar lite igen. Eller det har väl slutat nu, men lite vitt på marken är det igen.

Besiktigade bilen idag. Jävla skitbil. Fick 4 stycken 2:or. Inte helt oväntat men det var fem före att bilen fick körförbud. I hate my car!! Så nu har Thomas lite att göra. Blää...

Ska snart köra o jobba, stänger idag o jobbar till kl 18, om vi nu har barn som är där så sent, men det brukar det alltid vara när jag stänger. Katarina kommer ut och mockar idag. skönt att slippa stressa med det ifall jag skulle jobba ända till 18. Och så får Junior komma ut en sväng samtidigt. Hoppas bara att Katarina inte blir helt frustrerad med tanke på hur det ser ut i boxarna för det blev bara en snabb mockning igår. Är inte riktigt i form med denna förkylningen. har i alla fall fått sova bra i natt tack vare cocillanan....den hostmedicinen gillar jag!!

Nä nu bär det av till jobb!!

Hästarna

Här är lite färska bilder på hästarna.


Masi i sitt fina täcke!


Masi hittar en grästuva!!


Peace


Peace igen...

Och så grannarnas hästar...ingen aning om vad de heter dock.


Häst nummer 1


Häst nummer 2.

Eeeekk!!!

Nu känns det nästan som om vi bor i Finland. Inte långt ifrån i alla fall...Vaknade halv 8 och skulle ut till hästarna och kollade på termometern.....minus 14!!! Va!?!?!?!?!?!? Fast hästarna var varma och gosiga under sina täcken. Nu står de och mumsar på höet och ska ut sen. Nu går det i stora hade när det är minus grader och det gillas av dem bäggen.

Grannarna åkte till Norge på skidsemester igår så jag passar deras hästar. De har också 2 stycken som går ute dygnet runt. Så det enda jag behöver göra är att kolla vattnet, se så att de mår bra, mata kaninen och katterna och ta deras post. Det är ju lite problem nu när det är så kallt med vattnet som fryser ute i hagen. Ska se om jag kommer ihåg att ta med min kamera så ska jag ta lite bilder. Ska ta bilder av Masi och Peace också...

Vinn ett par handskar från Kingsland

Är med i en tävlning på www.reitsport.blogg.se Där man kan vinna ett par handkar från Kingsland!!



Gå in på bloggen om ni också vill vara med!!

Kallt ute, kallt inne

Brr, det är verkligen vinter. Temperaturen har legat på 7 minus hela dagen. Och när vi vaknade i morse var det bara 16 grader här inne...nu har vi lyckats få upp temperaturen till 18 grader...Vill ha en kamin......NU!!!

Har tagit det lugnt som jag hade planerat. Vi handlade lite mat. Annars så har det varit soffläge hela dagen. Fick släpa mig ut för att mocka och ta in hästarna och det var riktigt kallt. Skyndade mig så gott jag kunde för jag tyckte synd om hästarna. Men inte fan ville de komma in. Fick släpa in Masi som verkade ha tuggummi under hovarna.

Morötterna är frusna så nu står en säck i källaren och tinar. Vattnet är fruset så det blir att släpa ut vatten i en vattenkanna för att vattna hästarna....Men jag tycker ändå att det är bra med minus grader. Inga lediga hästar att försöka borsta...Inga blöta täcken som ska ner i källaren för att torka till nästa dag. Ingen lerig hund som tycker att man misshandlar han när han ska torkas.

Nu har Thomas tänt alla ljus vi har för att få upp värmen lite grann....mysigt!!

Nyårs firandet

Var en helt härlig kväll hemma hos Paul och Jessika i Ystad. Lugnt och skönt och många skratt precis så som det ska vara. Vi åt tacos, drack vin, tittade på "Grevinnan och betjänten", käkade gottis och kollade på film. Vid 12 slaget var vi ute och sköt raketer med barnen. En hel lyckad kväll!!

Var hemma vid 1, nattade hästarna och försökte varva ner lite. Vaknade vid 9 idag. Känner mig definitivt inte alls utvilad och har dessutom en ny förkylning i kroppen. 2 alvedon fick kickstarta dagen. Blir en lugn dag idag. En sväng in till Ystad för att handla smör och börd.



Pojkarna spelade dator....


Junior charmigt söt i sin lilla röda scarf



Maja och Fanny kolla på nyårsraketer





Till och med jag fastnade på en bild....




RSS 2.0