Äntligen

Hämtade min kamera idag innan jag började jobba. De hade packat det jätte bra så jag kunde inte öppna den i bilen utan fick vänta till jag kom till jobbet. Fick en minst sagt trevlig överraskning. I lådan låg en annan låda, och i den lådan låg där en helt ny kamera....En svart visserligen (min gamla var röd) men en nyare modell än den jag hade innan. Tackar så mycket. Ibland kan det faktiskt vara så att jag har turen på min sida.

Så nu äntligen kan jag lägga in nya bilder här...



Ja här var det både gipsat och spacklat på ena sidan men inte på den andra...



Takbjälkarna kommer att vara framme...



Dom säger att vi behöver ett nytt fönster....



Kan ni se sprickan i fönstret???

Lite irriterad

Blev lite irriterad just nu. jag har beställt lite kläder från H&M och när jag beställde dem så skulle de levereras denna veckan. Ännu har inget paket dykt upp så jag gick in på deras sida oh kollade. Då står det bara att packning pågår. Så då blir det inga nya kläder denna vecka. Suck och lite irriterande när jag har gått och väntat på dem i över en vecka....


(Ska i alla fall hämta min kamera idag!!!)

När man talar om trollen

När jag kom hem från jobbet idag så hade jag fått ett brev. Min kamera har kommit och förhoppningsvis fungerar den nu igen. Ska hämta den innan jag börjar jobba i morgon!! Äntligen kan jag ta lite bilder...

Long time....

Jaha vad dålig jag har varit på att skriva. Sitter på jobber nu på min obetalda rast så jag tänkte ta och uppdatera lite. Har varit dålig på att skriva för vi har mycket att göra. Förutom jobb och det vanliga hushållssysslorna så är det ju hästarna och sovrummet. allt tar sån tid och när jag väl är klar på kvällen orkar jag inte göra nåt annat än ligga raklång i soffan.

Väntar på min kamera, var fan den nu har blivit av...Vill lägga in lite bilder här igen, mobilen tar inga bra bilder alls. Får väl ringa och höra vad som händer och sker.

På onsdag (om en vecka) kommer mamma och pappa hit!! Ska bli roligt, men synd att jag jobbar. De kommer att vara här på min födelsedag! Det är hur längesen som helst som jag har firat min födelsedag med mamma och pappa. Och så ska det kanske kolla på lite hus häromkring. Får de till att lägga på ett kol nu så att vi blir klara med sovrummet tills de kommer. Thomas tycker att det skulle vara klart till på onsdga...jag har börjat tvivla...men kanske, man vet aldrig.

Storstädning av huset väntar också bara sovrummet är klart. Har bara dammsugit och tagit det värsta nu i en månad. Mer är det inte lönt när man renoverar. Damm och grejer över allt.

Jaha då var snart denna rasten slut. Dags att knega på iegn.


För- och nackdelar

Det finns såklart alltid fördelar respektive nackdelar med att bo på landet. Fördelarna väger upp nackdelarna men en dag som denna känns det som om nackdelarna sticker ut lite mera. Att bo på landet och försöka använda internet till att slö surfa, läsa nyheter, betala räkningar är ingenting man skall ta för givet. En dag som denna hänger både dator och det trådlösa internetet löst. Bara att logga in här tog mer än tio minuter och flera försök. Kanske jag ska skylla lite grann på datorn med. Om ett par veckor fyller den 4 år och att den har hållt så här länge är väl ett under.

Men det trådlösa internetet är ingen höjdare. Idag blåser det vilket betyder att täckningen är sämre. Har den lägsta hastigheten nu bara för att det är dåligt väder. Gaahh!!! Kan bara glömma att läsa aftonbladet....det skulle ta flera timmar att ladda upp hemsidan. Usch vilka I-landsproblem jag har idag. (Dreglar i smyg över Acers mini laptop i rosa.....)

Fördelarna är att man kan göra vad som helst när som helst. Igår höll vi på med sovrummet ända tills halv 11 på kvällen. Inga grannar att ta hänsyn till alltså kan man bara köra på tills man inte orkar mer. Nu har jag helt själv skruvat upp 2 reglar och tryckt i lite isolering i den ena väggen. Hoppas bara att det blir godkänt av byggmästaren...

Nu väntar i alla fall en skön ridtur med Marie, fri från det mesta i flugväg hoppas jag eftersom det blåser så mycket.

(Nu ska jag "bara" publicera detta inlägg och om någonting händer pga av datorn eller internetet så kan ni säkert hitta bägge nere på väg 13....duktigt demolerade)

Trött

Är trött...var ju fest igår, andra gången på 2 veckor. Det är länge sen jag har partajat så mycket på samma månad!! Behöver nog träna upp mig, eller inte. Visst är det roligt att festa loss, dansa, skratta och ha roligt, men bara ibland. Måste ju orka med allt annat också. Kommer att bli en tidig kväll, vi kom hem vid 12 tiden men vaknade halv 7 med huvudvärk. Ingenting som 2 alvedon inte klarade av. Så nu e jag bara trött. promenerade en sväng med Junior i morse, skönt väder, mulet och lite duggregn. Ska försöka rida lite i eftermiddag med. Linda och Tyra myra kommer också.

Jag dansade igår igen! 2 låtar med Thomas!!!! (Lycklig)

Nu ska vi snart köra ner och plocka undan lite bord och kanske äta lite rester för det blev väldigt mycket mat över. God mat. Gravad lax, mmmmm...

Sovrummet börjar ta form sakta men säkert. Jag känner inte att jag är till mycket nytta just nu. Thomas vet bäst hur att skall byggas upp så jag står mest och tittar på. Men sen när allt är gipsat så är det jag som kan fixa spacklingen och målningen.

Juniors nya boll!!

Hittade den perfekta bollen åt Junior i går på marknaden. Den kan han underhålla sig med tills han inte orkar mer...

Han har hur roligt som helst med den...han kan ju inte bita i den eller bära i väg den sör den är så stor så han rullar fram den med nosen och framtassarna och så morrar han och skäller på den. Problemet är bara att han ruller ner den i hästarnas hage men sen kan han inte rulla upp den igen så då får jag hämta den. Masi och Melissa har redan konstaterat att den inte går att äta och därför är helt ointressant!!

Dags för uppdaterning kanske

Första arbetsveckan efter minisemestern avklarad. Har gått bra, men vi har lite barn (såklart, det är ju sommar) Så ibland känns det som om tiden står still. Får inte klaga. Snart drar  höstterminen igång och då är det full rulle igen. Idag kom jag faktiskt ifrån jobbet lite tidigare. Så jag passade på att lägga mig i solen en stund. Fick nog lite färg, och vill inbilla mig att min så envist vita ben är något mer bruna nu än i förmiddags...

Vill man vara fin får man lida pin....eller hur? I går valde jag att ha kjol på mig, händer inte allt för ofta att jag har kjol på jobbet. Tog ett par strumpbyxor och klippte av benen så att det blev som cykel byxor. Varför? Jo för att slippa skavsår på insidan av lårena. Några av er vet säkert vad jag menar... I alla fall så gick det jätte bra och det var skönt att ha kjol på sig. På kvällen skulle vi in en sväng till Sjöbo marknad och det var fortfarande varmt. Så jag beslöt mig för att behålla kjolen på mig. Inte så smart. När vi går och trängs bland allt folk så känner jag hur det börjar bränna och svida på insidan av höger lår. När vi kom till bilen så spg jag att jag hade fått ett mega hål i mina avklippta strumpbyxor. AJAJAJAJ!!!!!!!! Kan bara säga att det gör ont. Går nu omkring med ett stort plåster på insidan av låret....nice!!!

Party i morgon!! WHoop whoop....Men jag ska ju ha kjol !! Haha!!


Ingen date med Tyra

Det blev ingen date med Tyra myra. Hon skulle absolut inte följa med mig hem. Icke! Och ingen ide att ens försöka övertala henne. Envisa lilla dam. Varken jag eller Linda ville tvinga henne att följa med mig. Vill hon inte så vill hon inte. Så jag fick köra hem igen utan Tyra.

Lagade mat åt de hungriga pojkarna. Lade mig på sängen och läste min bok. Somnade och sov ett par timmar. Vaknade kl 8. Usch, sen var jag jätte trött fram till kl halv elva då jag plötsligt piggnade till. Lyckades i alla fall somna efter att ha sett en inte så nice film, Orgaism.

Sista dagen på min lilla semester. Skulle kunna vara ledig en vecka till. Dagarna går för fort. Och så har det inte varit jätte fint väder nu i veckan, men så klart så ska det bli varmare nästa vecka igen. Typiskt. Thomas körde vid 7 tiden till jobbet. Men han ska inte jobba. Han ska hämta hem ensilage balarna till hästarna. Så han dyker väl upp med traktorn inom en timme.

Rastlös

Vaknade klockan 7, redan då var jag rastlös. Vad ska man göra idag? Har mera ogräs att rensa....en heldags jobb kvar alltså. Tänkte att jag skulle färga håret. Eller jag ska göra det. Köpte färgen för en vecka sedan men har inte orkat bry mig nu när det är semester. På måndag börjar jobbet igen.

Hur förvirrad får man bli? Igår körde vi ner till svärföräldrarna för att jag skulle sy upp mina gardiner. När vi kom ner så märkte jag att jag bara hade fått med mig 2 av 4 gardiner...Suck. Nu får jag köra ner där igen en annan dag...

I morgon blir set kalas på förmiddagen och riddarspel på eftermiddagen. Ska passa Tyra så hon får också hänga med och titta på alla medeltida konstigheter. Allt för att trötta ut henne...hehe.

Jag hör Thomas på ovanvåningen...undrar vad han gör? Ska han riva mera sovrum? Där är inte mycket kvar, snart ingenting om han fortsätter....

Sluta glo!

Fan vad folk glor! Ja jag är en tjej som kan köra liten lastbil själv! Är det nåt konstigt med det eller? Hallå skaffa ett liv. Och jag kan till och med tanka lastbilen HELT själv!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Försöka duger

Försöker ta det lugnt. Det är ju semester. Halvligger i soffan och läser nyheter, kollar in andras bloggar, lägger pussel online. Men det springer i benen. Funderar på vad jag ska göra, eller vad jag ska börja med, för brist på sysselsättning har jag definitivt inte. Igår rensade jag ogräs i rabatten, planterade lite fina blommor, klippte gräset, var på posten, körde en sväng till tippen och så hann vi med en sväng på munkmarknaden i Ystad. Kan säga att jag känner mig lite sliten i kroppen. Men samtidigt roligt att ha tid att  göra lite andra saker än bara jobb och hushållssysslor.

Nu tänkte jag gå ut och fortdtta rensa ogräs och klippa lite mera gräs. Sen får jag köra till tippen med det sista skräpet från sovrummet. Det behövs städas undan lite på sovrummet också. Hoppas på sol och varmt idag så att jag kan sola lite. Fick hemsk bränna igår när jag gick med ett linne med tjocka axelband. Ser allt annat än snyggt ut.

Thomas jobbar fast han egentligen skulle ha haft ledigt nu. Ingen rast ingen ro.

Söndag

Söndag kväll. I morgon första riktiga semesterdagen. Skönt att inte behöva sätta klockan på ringning!

Mitt lilla semesterprojekt att måla och fixa sovrummet blir inget litet semesterprojekt. Tretex väggarna som fanns i  halva sovrummet hade sett sina bästa dagar. Det var bara till att dra ner de. Bakom dem och träpanelen var det lite isolering...LITE. Inte undra på att det var lite halv kyligt i vintras...Suck. Huset som gud glömde. Verkligen. Kan bara undra vem som har snickrat här?! Fast lite ljus i tunneln. Halva sovrummet är faktiskt bra gjort med mycket isolering, rätta reglar och gipsväggar!! Men andra halvan ser mest ut som...tja...hej och välkommen till Bosse bygg och demolering! Nu sprang pengarna i väg helt sjukt massor.

Visst är det charmigt med ett gammalt hus. Lite hat.kärleks förhållande. Så nu står sängen i ena delen av vardagsrummet och hela ovanvåningen är fylld med grejer från vårt rum. Kan lugnt meddela att vi nog inte kommer att ha många gäster hos oss. Undrar var pojkarna ska sova nästa helg?
Men det är skönt att få det gjort ordentligt nu när man gör det....Det blir nog bra...sen någon gång. Haha!!!!!! (är trött, därför kan jag skratta åt det....)

Igår var vi på fest, 50+50 års fest. Roligt och varmt värre. Johanna var lite huppelissa efter en flaska vin! Började dagen med 2 Alvedon. Men det var roligt! Hade ont i fötterna, skönt att gå barfota till bilen. Dansade 2 gånger, inte med Thomas han får faktiskt bjuda upp mig om 2 veckor. Om 2 veckor är det 60 års fest, samma ställe, nästan samma folk. Så igår var det bara uppvärmning!!

Har regnat mycket idag, Ösregnat. Hästarna tyckte att det var skönt. Jag med. Mina odlingar med. Slapp vattna dem idag för det har ju bara kommit 24,5 mm idag!

Nu är det snart dags för kudden och försöka ta igen de timmarna jag förlorade i natt...Imorgon blir det träff med Marie, lite ridning med henne eller Linda hoppas jag också kunna klämma in, stressigt att vara ledig!

Uppdatering

Lite uppdatering eftersom jag har varit sjukt dålig på att skriva nåt. Denna veckan kan jag skylla på värmen. Äckligt klibbig värme och varmt som tusan. Inget skoj för jag orkar inte göra nåt.

Var ute och red igår kväll med Marie. Det var väl inge höjdare. Dels var hästarna allt annat än pigga, men det had vi räknat ut redan innan. Dels var det en massa jobbiga knott som störde Masi, inte Melissa. Fast de var indränkta i flugmedel så hjälpte det inte alls. Masi tyckte att det var jätte jobbigt så den sista biten fik jag gå brevid han och vifta bort knotten. Vi slapp i allla fall bromsar och hästflugor. Nu blir det en tidigt ridtur på lördag morgon i stället för att se om det kanske går bättre då.

Hovslagaren var här i tisdags och som vanligt ska Masi bråka. Jag hade gett han smärtstillande i hopp om att det skulle hjälpa lite grann i fall han hade ont i benen, men jag kan dra den slutsatsen att det får vara lite starkare grejer om det ska hjälpa.

Nu är det sista jobbdagen och sen är det semester i 9 dagar!! Skönt. Ska mata grannarnas kanin för de åkte på semester till Kreta idag. Gud vad skönt det hade varit. Visualisera: en strand, många paraplydrinkar!!

Dags att gör sig lite representabel och sedan köra iväg och jobba (läs:svettas!)

RSS 2.0