Snart ska vi också sopsortera i Sjöbo

Ligger på soffan och läser sydsvenskan på nätet. Httar en artikel om sopsortering. I Lomma ska alla hushåll från och med årsskiftet sopsortera matavfall. Detta ska göras i bruna papperspåsar som tål väta. För att det ska fungera så måste man ha nya sopkärl och nya sopbilar. matavfallet återvinns till biogas. Artikeln finns här.

Jag är helt och hållet för att värna om miljön. MEN. Jag vet inte hur det kommer att bli när detta införs i Sjöbo kommun, men jag hoppas på dispens i alla fall. Jag återvinner ju redan allt som är biologiskt. Det åker ner i gödselhögen. Då tycker inte jag att man ska behöva lägga alla matrester i en brun påse. I arteiklen står det att det inte kommer att lukta mer än hushållsoporna gör idag. Okej, mina sopor luktar näst intill ingenting då allt biologoskt nerbrytbart hamnar på gödselstacken. Om man nu måste ha dessa bruna påsar, hur mycket kommer det inte att lukta efter 2 veckor. Vi har sophämtning var 14 dag här ute på landet. Tänk er till exempel räkskal och sol. Om vi inte redan hade en massa vildkatter som sprang omkring på vår tomt, hur mycket kommer vi inte att ha då? Kom inte o säga att det inte luktar. (Det som jag slänger ut på gödselstacken grävs ner eller täcks över med gödsel just för att man ska slippa lukt och andra djur.

På jobbet (som ligger i Hörby kommun) använder vi denna sorten av sopsortering. Kan meddela vilken ljuvlig doft som sprider sig från soptunnorna i detta varma, soliga väder.  Jag säger nej tack till bruna påsar i solljus.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0