En bra artikel

Läste precis en bra artikel på Hippson.se om hur man får en hållbar häst. Äntligen skrivs det någonting om detta. Men det är väl knappast någon nyhet.

http://www.hippson.se/artikelarkivet/veterinar/sa-far-du-en-hallbar-hast.htm

Att hästar behöver vara ute och röraa på sig mycket helst på så stora ytor som möjligt och så lång tid som möjligt kan väl knappast komma som en överraskning för många? Hästen är gjord för att röra på sig hela tiden. Att låta den stå inne nästan jämt med möjlighet till en liten rasthage ger inga hållbara hästar.

Masi han aldrig varit så frisk i sina ben (peppar peppar) sen jag flyttade till Skåne och han fick möjlighet att vara ute från morgon till kväll. Innan dess hade han haft diverse problem med sina ben.

Många inackorderingsstall klämmer in så många hästar som möjligt i stallen men med väldigt få hagar får de stå inne i boxen många fler timmar än de är ute. Masi vill alltid ut på morgonen Om vintern äter de sin frukost i hagen och kommer in när det är mörkt. Skulle aldrig få för mig att låta mina hästar stå inne 20 timmar bara för att det regnar, är lerigt eller av någonn annan orsak.

Ut med hästarna och låt de vara hästar!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0