Jobb, städning, pynt och glögg

Jepp jag har hunnit med allt idag. Jobbade fram till kl 3. En sanbb vända inom butiken där jag bland annat handlade glögg. Kom hem och mina ögön höll bokstavligen talat på att falla ut. Thomas höll i dammsugaren. Han dammsög bort alla spindel nät vi hade i huset, eller på första våningen. Händer inte allt för ofta att han dammsuger utan att man bett om det. Blev i alla fall glad.

Efter maten var jag sjukligt rastlös. Damsög resten av huset, till och med under soffan. Sen blev jag sugen på att pynta. Skulle ju inte göra det förän i morgon men jag kunde bara inte låta bli. Fram med ljusstakarna o bort med lamporna. Upp med julgardiner i köket. Fram med allt annat pynt. Inte så mycket men tillräckligt för att få lite julstämning. Sen damp jag ner i soffan med lite glögg. Gott!! Under min framfart med pyntandet så låg laban hos Thomas i soffan och såg lite förskräckt ut. Han trodde nog att vi skulle flytta igen. Stackars liten. Men hans humör steg igen när vi gick ut för att fodra hästarna.

Jaa, sen till nästa problem. Leran i hagen. Nu i kväll fick Masi för sig att han skulle anfalla skottkärran med höet. Lagom roligt när man försöker hålla balansen i ca 20 cm lera. Efter lite svordomar så valde han att snällt flytta på sig. Men nu saknar jag ett stall riktigt mycket...På tal om stall så stod jag o Thomas i garaget/verkstanden efter att jag hade kommit hem från jobbet. Han stod i tittade och jag stod o tittade. Plötsligt säger jag att man skulle ju kunna smälla upp 2 boxar här inne. Hög till tak och gjutet golv. Thomas tänkte på precis samma sak... Vi tog måttbandet o mätte lite. Mina ögon gnistrade tydligen....gud va skönt det skulle vara att ha ett stall, även om det bara är 2 boxar i verkstaden tillfälligt tills stallet blir klart.

Lösdrift i all bemärkelse, men det funkar inte för mig. Melissa mår säkert jätte bra. Men Masi har ju tyvärr inte fattat riktigt va detta går ut på. Jag vill kunna gå ut o pyssla om hästarna en timme efter att de har kommit in när de är torra. Jag vill inte leka Bambi på hal is varje gång de ska ha mat. Jag känner att jag inte har riktigt koll på hästarna när de går ut dag o natt.

I varje fall så tyckte väl Thomas att vi skulle börja röja i verkstaden i morgon. Så kanske, kanske få jag ett temporärt stall!! Vi har ju en massa material på loftet som vi kan bygga ramarna till boxarna. Fy vad skönt det hade varit. Återkommer i morgon med mera info om huruvida det verkar bli av eller inte.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0